Fallen Footwear

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Fallen Footwear
Základní údaje
Datum založení2003
ZakladatelJamie Thomas
SídloArgentina Buenos Aires, Argentina
Adresa sídlaCarlsbad, Spojené státy americké
Klíčoví lidéJamie Thomas
Identifikátory
Oficiální webhttp://www.fallenfootwear.com/
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Fallen Footwear je původně americká firma vyrábějící skateboardovou obuv a další doplňky. Její motto zní "Rise with the Fallen". V roce 2016 zakladatel společnosti Jamie Thomas rozhodl o jejím zániku. V roce 2018 Fallen Footwear odkoupila investiční skupina z Argentiny, která oznámila úplné obnovení značky.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Značka Fallen Footwear byla založena roku 2003 profesionálním skateboardovým jezdcem Jamiem Thomasem[1]. Zprvu byly produkty této značky distribuovány a prodávány pod záštitou majitelů firmy DC Shoes Kenna Blocka a Dannyho Waye. V roce 2005, kdy firmu DC Shoes převzala firma Quiksilver[2], byla však tato spolupráce ukončena a distribuce a prodej produktů značky Fallen přešel pod firmu Black Box Distribution vlastněnou Jamiem Thomasem. Nejpopulárnějšími produktem této značky vždy byly boty, které byly navrhovány a testovány profesionálními skateboardovými jezdci Fallen týmu.

Zánik a návrat společnosti[editovat | editovat zdroj]

Thomas 11. dubna 2016 prostřednictvím oficiálních stránek společnosti a sociálních sítí oznámil, že firma chtěla své produkty prodávat vždy výhradně vyznavačům skateboardingu prostřednictvím skateshopů. Tento obchodní model se však stal kvůli omezeným prodejům neúnosný. Vyrábění obuvi v malém množství dramaticky zvyšovalo její cenu, naproti tomu výroba velkého množství by sice udržela nízkou cenu, alle produkty by nebylo možné prodávat pouze v rámci skateboardingové subkultury. Thomas se proto rozhodl fungování společnosti ukončit.[3]

V rozhovoru v roce 2018 Thomas uvedl, že značku prodal argentinské investiční společnosti Town Connection z Buenos Aires. Ta v roce 2019 oznámila návrat Fallen Footwear na mezinárodní trh a to včetně původních produktových řad a ambasadorů značky.[4]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Fallen Footwear is born, ESPN.com.
  2. Acquisition of DC by Quiksilver, ESPN.com.
  3. JAMIE THOMAS ON THE DEMISE OF FALLEN FOOTWEAR - Jenkem Magazine. Jenkem Magazine. 2016-04-13. Dostupné online [cit. 2017-07-12]. (anglicky) 
  4. READ NEWLY RELAUNCHED FALLEN FOOTWEAR'S PRESS RELEASE. The Berrics [online]. [cit. 2021-06-28]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]