FC Vysočina Jihlava 2013/2014

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z FC Vysočina Jihlava 2013/14)
FC Vysočina Jihlava
Sezóna2013 — 14
Předseda představenstvaČesko Ing. Jiří Pech
PředsedaČesko Ing. Zdeněk Tulis
TrenérČesko Petr Rada
Gambrinus liga9. místo
Pohár České poštyčtvrtfinále
Nejlepší střelecHaris Harba (10 gólů)
Doma
← 2012/13
2014/15 →
Související informace naleznete také v článku FC Vysočina Jihlava.

Tento článek se podrobně zabývá soupiskou a statistikami týmu FC Vysočina Jihlava v sezoně 2013/2014.

Také do třetí prvoligové sezony povede Vysočinu jako hlavní trenér František Komňacký, ačkoliv se na konci května spekulovalo o jeho možném odchodu. Zájem o bývalého asistenta reprezentačního trenéra údajně projevily Slavia Praha a Viktoria Plzeň, která ovšem spekulaci vzápětí popřela.[1] O pár dní později tuto možnost vyloučil i majitel Slavie Aleš Řebíček[2] a Komňacký se tak mohl soustředit na sestavovaní týmu pro novou sezonu. Ostatně sám přiznal, že by musela přijít hodně lukrativní nabídka, aby předčasně ukončil dvouletou smlouvu s klubem, což se nestalo.[3] Jeho asistenty budou i v této sezoně Josef Vrzáček a Marek Zúbek, ovšem ke změně došlo na pozici trenéra brankářů. Tam dosavadního Tomáše Jansu, jenž se nově bude věnovat především brankářům v mládežnických výběrech,[4] nahradil jako hrající trenér brankářů dosavadní jednička Jaromír Blažek.[5][6] Ten zároveň přiznal, že v jarní části by měl místo v brance přepouštět častěji svému náhradníkovi Janu Hanušovi.[7] Po porážce 0:5 v předposledním podzimním kole v Příbrami se vedení klubu rozhodlo trenéra Komňackého a jeho asistenta Vrzáčka odvolat[8]. Nový trenérem pak byl jmenován Petr Rada, asistenta mu do konce roku 2013 dělal kromě Marka Zúbka také Josef Jinoch[9]. V zimě pak Josefa Jinocha na pozici asistenta trenéra vystřídal Zdeněk Klucký[10].

Ke změně nedošlo ani u juniorského týmu, kde dvojici trenérů Roman Kučera a Pavel Procházka doplňuje jako asistent bývalý hráč Vysočiny Michal Kadlec, jenž zároveň jako hlavní trenér povede přípravku C (ročník 2004). Další známý bývalý hráč Vysočiny, Michal Lovětínský, bude dělat asistenta trenéra u "B" týmu starších žáků a Michal Veselý jako hlavní trenér povede přípravku E (ročník 2006).[11]

I po propadáku z minulé sezony, kdy skončily v tabulce na posledním místě[12] a nesestoupily jen díky odhlášení některých účastníků, povede v této sezoně ženský tým zřejmě i nadále jako trenér Miloš Císař spolu s asistentem Karlem Líbalem.

Letní změny v kádru[editovat | editovat zdroj]

Příchody[editovat | editovat zdroj]

První posilou Vysočiny před startem nového ročníku Gambrinus ligy se stala dvojice navrátilců, Milan Kopic a Jan Šilinger. Milan Kopic se vrací po půlroční pauze způsobené zraněním kolena, které vyústilo v jeho pátou operaci.[13] Hned v první přípravném zápase proti Trenčínu však musel být již ve 12. minutě střídán[14] a objevili se spekulace, že se opět zranil. Jan Šilinger se vrací také po půlroční pauze, když na podzim hostoval ve Znojmě.[15] Z něho se však v zimě vrátil[16] a jarní část sezony byl bez zápasového vytížení.

Hned na úvodním tréninku 19. června 2013 se, kromě testovaných hráčů, hlásila další nová posila – obránce Jan Mikula, který přišel na roční hostování bez opce z juniorky Slavie Praha.[17] Dne 24. června se pak k týmu připojil i slovenský útočník Matúš Marcin z Prešova,[18] jehož forma působení se v tu chvíli po administrativní stránce teprve dolaďovala.[19][20] Už o dva dny později přišel formou ročního hostování bez opce posílit jihlavskou defenzivu Adam Jánoš ze Sparty Praha[21][22] a o další den později přestoupila posila do ofenzivy týmu, útočník pražské Dukly Vojtěch Přeučil,[23] jenž byl v týmu původně na testech.[24] Pouhé dva dny před úvodním zápasem nového ročníku Gambrinus ligy do týmu přestoupil bosenský záložník Haris Harba z Hradce Králové.[25] Už dříve do týmu přestoupil další testovaný hráč, útočník Jakub Teplý z třetiligového Frýdku-Místku.[26] Dne 24. srpna pak na Vysočinu zamířila další posila do obrany – středový či krajní obránce Jiří Krejčí z maďarského klubu Pécsi MFC. Na začátku září pak ofenzivu doplnil útočník Jindřich Kučera z juniorského týmu[27].

Přišli do týmu
Číslo Pozice Stát Hráč Věk Odkud přišel Typ Zdroj
28 Z Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Haris Harba 25 Česko FC Hradec Králové přestup fchk.cz
8 O ČeskoČesko Česko Adam Jánoš 20 Česko AC Sparta Praha hostování fcvysocina.cz
9 Z ČeskoČesko Česko Marek Jungr 26 Česko FK Teplice přestup fcvysocina.cz
30 O ČeskoČesko Česko Milan Kopic 27 po dlouhodobém zranění fcvysocina.cz
5 O ČeskoČesko Česko Jiří Krejčí 27 Maďarsko Pécsi MFC přestup fcvysocina.cz
27 Z/Ú SlovenskoSlovensko Slovensko Matúš Marcin 19 Slovensko 1. FC Tatran Prešov přestup fcvysocina.cz
24 O ČeskoČesko Česko Jan Mikula 21 Česko SK Slavia Praha hostování fcvysocina.cz
7 Ú ČeskoČesko Česko Vojtěch Přeučil 22 Česko FK Dukla Praha přestup fkdukla.cz
20 Ú ČeskoČesko Česko Jakub Teplý 20 Česko MFK Frýdek-Místek přestup fcvysocina.cz
Z juniorského týmu
Pozice Stát Hráč Věk
Ú ČeskoČesko Česko Jindřich Kučera 20

Odchody[editovat | editovat zdroj]

Již krátce po skončení sezony 2012/13 se objevily spekulace, podle kterých by mohl Lukáš Masopust zamířit do jiného týmu. Zájem o něj údajně projevily Slovan Liberec, Sparta Praha, Viktoria Plzeň a Slavia Praha.[28] Jako první tuto spekulaci odmítl nový generální ředitel Slavie Jaromír Šeterle.[29] Na začátku přípravy to vypadá, že v týmu zůstane.

Jako první tým opustil Tomáš Rada, kterému skončilo hostování z tureckého Sivassporu.[30] Vedení Vysočiny se jej poté pokoušelo ze Sivassporu získat, ale Rada nakonec zamířil na Slovácko.[31][32] Hostování také skončilo Václavu Tomečkovi a Václavu Vašíčkovi (oba SK Sigma Olomouc) a Davidu Vaněčkovi z FC Viktoria Plzeň.[33] Na Vašíčka ani na Vaněčka Vysočina neuplatnila opci.

Nové smlouvy se nedočkala trojice Dalibor Rožník, Igor Obert a Tomáš Sedláček,[33] jenž na jaře hostoval ve Žďáře nad Sázavou.[34] O něho sice Žďár projevil zájem, ale útočník se rozhodl ukončit profesionální kariéru a vrátit se do středních Čech, do blíže neznámého celku v ČFL.[35] Naonec nastupoval za SK Převýšov[36]. Z dosud neznámých důvodů pak byla předčasně ukončena smlouva i Peteru Čvirikovi.[37]

V půlce července na hostování odešli Lukáš Kryštůfek a David Vacek a to do Graffinu Vlašim, resp. Ústí nad Labem[38]. Na začátku srpna je následoval útočník Muris Mešanović, který zamířil na půlroční hostování do FK DAC 1904 Dunajská Streda[39]. Dne 23. srpna se na oficiálních internetových stránkách objevila informace, že by slovenský útočník Arnold Šimonek měl odejít na roční hostování s opcí na přestup do tureckého druholigového Manisasporu[40]. To bylo o 3 dny později potvrzeno[41]. Na začátku září pak zamířil na půlroční hostování do slovenského celku Dukla Banská Bystrica další útočník, Matúš Marcin[42].

Odešli z týmu
Pozice Stát Hráč Věk Kam odešel Typ Zdroj
O SlovenskoSlovensko Slovensko Peter Čvirik 34 ukončení smlouvy fcvysocina.cz
O SlovenskoSlovensko Slovensko Igor Obert 30 Slovensko MFK Zemplín Michalovce volný hráč transfermarkt.co.uk
O ČeskoČesko Česko Lukáš Kryštůfek 20 Česko FC Graffin Vlašim hostování fcvysocina.cz
Z ČeskoČesko Česko Tomáš Kučera 22 Česko FC Hradec Králové hostování fcvysocina.cz
Z/Ú SlovenskoSlovensko Slovensko Matúš Marcin 19 Slovensko FK Dukla Banská Bystrica hostování fcvysocina.cz
Ú Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Muris Mešanović 23 Slovensko FK DAC 1904 Dunajská Streda hostování fcvysocina.cz
Z ČeskoČesko Česko Tomáš Rada 30 Turecko Sivasspor konec hostování fcvysocina.cz
B SlovenskoSlovensko Slovensko Dalibor Rožník 25 konec smlouvy fcvysocina.cz
Ú ČeskoČesko Česko Tomáš Sedláček 32 Česko SK Převýšov konec smlouvy fcvysocina.cz
Ú SlovenskoSlovensko Slovensko Arnold Šimonek 23 Turecko Manisaspor hostování s opcí fcvysocina.cz
Z ČeskoČesko Česko Václav Tomeček 21 Česko SK Sigma Olomouc konec hostování fcvysocina.cz
Z ČeskoČesko Česko David Vacek 21 Česko FK Ústí nad Labem hostování fcvysocina.cz
Ú ČeskoČesko Česko David Vaněček 22 Česko FC Viktoria Plzeň konec hostování fcyvsocina.cz
Ú ČeskoČesko Česko Václav Vašíček 22 Česko SK Sigma Olomouc konec hostování fcvysocina.cz

Testovaní hráči[editovat | editovat zdroj]

V letním přípravném období se ve Vysočině objevila čtveřice testovaných hráčů – obránce a trojice útočníků. Jediným testovaným obráncem byl Makedonec Valentin Kolevski[43] z celku FK 11 Oktomvri Prilep.[44] Ten se hlásil již na prvním tréninku společně s útočníky Vojtěchem Přeučilem z pražské Dukly[45] a Jakubem Teplým z třetiligového Frýdku-Místku. Posledním testovaným hráčem byl Albánec Mateus Shkreta z juniorky Teplic.[46]27. června se vedení Dukly a Vysočiny domluvily na přestupu Vojtěcha Přeučila, který tak jako první z testovaných hráčů uspěl.[47] Na testech uspěl i Jakub Teplý. Na začátku září pak přišli další dva hráči – exjablonecký záložník Anes Haurdić (nyní FK Sarajevo) a bulharský útočník Miroslav Antonov z PFC Montana[48].

Přišli na testy
Pozice Stát Hráč Věk Odkud přišel Zdroj
Ú BulharskoBulharsko Bulharsko Miroslav Antonov 27 Bulharsko PFC Montana fcvysocina.cz
Z Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Anes Haurdić 23 Bosna a Hercegovina FK Sarajevo fcvysocina.cz
O MakedonieMakedonie Makedonie Valentin Kolevski - Makedonie FK 11 Oktomvri Prilep fcvysocina.cz
Ú ČeskoČesko Česko Vojtěch Přeučil 22 Česko FK Dukla Praha fcvysocina.cz
Ú AlbánieAlbánie Albánie Mateus Shkreta 19 Česko FK Teplice fcvysocina.cz
Ú ČeskoČesko Česko Jakub Teplý 19 Česko MFK Frýdek-Místek fcvysocina.cz

Letní přípravné období[editovat | editovat zdroj]

Zdrojem jsou oficiální stránky klubu[49]

Perleťový pohár[editovat | editovat zdroj]

V rámci letní přípravy se Vysočina představila v Žirovnici na Perleťovém poháru, kde se umístila na 2. místě. Nejprve v semifinále porazila góly Kolouška a Přeučila ostravský Baník (2:0). Ve finále ovšem nestačila na Bohemians 1905 a utrpěla porážku 1:2, ačkoliv ji už v 1. minutě poslal do vedení Mešanović.

Datum Soupeř Místo Výsledek Střelci Vysočiny Střelci soupeře Zdroj
29. 06. 2013 Česko FC Baník Ostrava Stadion Budín, Žirovnice Vítězství 2–0 Gól 28' Koloušek
Gól 51' Přeučil
turnaj
29. 06. 2013 Česko Bohemians Praha 1905 Stadion Budín, Žirovnice Porážka 1–2 Gól 1' Mešanović Gól 8' Wojnar
Gól 80' Budínský
turnaj

Soustředění v Rakousku[editovat | editovat zdroj]

Datum Soupeř Místo Výsledek Střelci Vysočiny Střelci soupeře Zdroj
10. 07. 2013 Rusko FK Krasnodar Straßwalchen Porážka 1–3 Gól 16' Přeučil Gól 18'43' Wanderson
Gól 23' Pizzelli
Zápas
12. 07. 2013 Turecko Kayseri Erciyesspor Schörfling am Attersee Vítězství 2–0 Gól 35' Tlustý
Gól 43' Jungr
Zápas

Ostatní přípravné zápasy[editovat | editovat zdroj]

V dalších přípravných zápasech se Vysočina utkala se slovenskými celky FK AS Trenčín a TJ Spartak Myjava a českými týmy FK Pardubice a v generálce na ligu FK Čáslav. Pouze právě Čáslav dokázala porazit a tyto zápasy zakončila bilancí 1 vítězství, 1 remíza a 2 porážky při skóre 7:6.

Zápasy s Bulharsko PFK Botev Plovdiv a Slovensko ŠK Slovan Bratislava musely být z důvodu nepříznivého počasí zrušeny.

Datum Soupeř Místo Výsledek Střelci Vysočiny Střelci soupeře Zdroj
26. 06. 2013 Slovensko FK AS Trenčín Svitavský stadion, Svitavy Porážka 2–3 Gól 21' Šimonek
Gól 68' (pen.) Vaculík
Gól 31'40' Malec
Gól 90' Adi
Zápas
02. 07. 2013 Slovensko TJ Spartak Myjava Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava Remíza 0–0 Zápas
06. 07. 2013 Česko FK Pardubice Chotěboř Porážka 0–3 Gól 10' Kakrda
Gól 54' Fusek
Gól 90' Tischler
Zápas
16. 07. 2013 Česko FK Čáslav Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava Vítězství 5–0 Gól 54'90' Teplý
Gól 18' Masopust
Gól 22' Koloušek
Gól 53' Tomáš Kučera
Zápas

Podzimní přátelský zápas[editovat | editovat zdroj]

Datum Soupeř Místo Výsledek Střelci Vysočiny Střelci soupeře Zdroj
14. 11. 2013 Slovensko ŠK Slovan Bratislava Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava Remíza 2–2 Gól 16'31' Přeučil Gól 13' (pen.) Hlohovský
Gól 50' Gašparovič
Zápas

Kopeme za fotbal[editovat | editovat zdroj]

Kopeme za fotbal je fotbalový projekt, který umožňuje týmům z okresních přeborů a nižších fotbalových soutěží získat možnost zatrénovat si jeden den pod vedením některého z trenérů týmů Gambrinus ligy či proti týmu z Gamrinus ligy sehrát přátelské utkání.

Datum Soupeř Místo Výsledek Střelci Vysočiny Střelci soupeře Zdroj
10. 10. 2013 Česko FSC Stará Říše C Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava Výhra 18–1 Gól ?'?'?'?' Teplý
Gól ?'?'?'?' Jungr
Gól ?'?'?' Harba
Gól ?'?' Vaculík
Gól ?'?' Karlík
Gól ?'?' Kučera
Gól ?' Kosak
Gól ?' Bártů Zápas

Podzimní část "A" týmu[editovat | editovat zdroj]

Statistiky hráčů "A" týmu – podzimní část[editovat | editovat zdroj]

Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Čistá konta Žluté karty Červené karty
B ČeskoČesko Česko Jaromír Blažek 14 0 0 3 0 0
B ČeskoČesko Česko Jan Hanuš 2 0 0 0 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
O ČeskoČesko Česko Tomáš Josl 7 2 0 0 4 0
O ČeskoČesko Česko Milan Kopic 6 0 1 1 1 1
O ČeskoČesko Česko Jiří Krejčí 7 0 1 0 2 0
O ČeskoČesko Česko Tomáš Marek 14 0 0 2 0 1
O ČeskoČesko Česko Jan Mikula 3 2 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Ondřej Šourek 13 0 0 1 0 0
O ČeskoČesko Česko Petr Tlustý 14 1 1 2 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
Z Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Haris Harba 15 2 3 5 1 0
Z ČeskoČesko Česko Adam Jánoš 15 7 1 1 1 0
Z ČeskoČesko Česko Marek Jungr 15 5 2 1 2 0
Z SlovenskoSlovensko Slovensko Karol Karlík 16 4 7 0 2 0
Z ČeskoČesko Česko Jan Kliment 6 0 5 0 1 0
Z ČeskoČesko Česko Václav Koloušek 14 2 1 1 1 0
Z ČeskoČesko Česko Jan Kosak 6 1 4 1 0 0
Z ČeskoČesko Česko Lukáš Masopust 13 5 0 3 3 0
Z ČeskoČesko Česko Lukáš Vaculík 14 6 0 1 1 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
Ú ČeskoČesko Česko Jindřich Kučera 1 1 0 0 0 0
Ú SlovenskoSlovensko Slovensko Matúš Marcin 1 0 1 0 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Vojtěch Přeučil 11 3 8 0 1 0
Ú SlovenskoSlovensko Slovensko Arnold Šimonek 5 3 2 1 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Jakub Teplý 7 1 6 1 0 0

Ligové zápasy (podzim)[editovat | editovat zdroj]

1. kolo[editovat | editovat zdroj]

21. července 2013
20:15
FC Vysočina Jihlava 1:4 AC Sparta Praha Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 4.155
rozhodčí: Česko Tomáš Kocourek
Šimonek Gól 43' Report Gól 3' (pen.)11' Lafata
Gól 32' Hušbauer
Gól 56' Kadlec

2. kolo[editovat | editovat zdroj]

27. července 2013
18:00
1. FC Slovácko 2:1 FC Vysočina Jihlava Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště
diváci: 4.254
rozhodčí: Česko Zbyněk Proske
Ondřejka Gól 45'
Daníček Gól 87'
Report Gól 33' Masopust

3. kolo[editovat | editovat zdroj]

2. srpna 2013
18:00
FC Vysočina Jihlava 4:0 1. SC Znojmo Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 3.149
rozhodčí: Česko Pavel Královec
Tlustý Gól 9'
Marek Gól 24'
Jungr Gól 74'
Harba Gól 90'
Report

4. kolo[editovat | editovat zdroj]

11. srpna 2013
19:00
FC Slovan Liberec 1:0 FC Vysočina Jihlava Stadion U Nisy, Liberec
diváci: 4.872
rozhodčí: Česko Pavel Franěk
Rybalka Gól 60' Report

5. kolo[editovat | editovat zdroj]

17. srpna 2013
17:00
FC Vysočina Jihlava 1:1 FK Dukla Praha Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 2.450
rozhodčí: Česko Miroslav Zelinka
Šourek Gól 50' Report Gól 58' Štetina

6. kolo[editovat | editovat zdroj]

25. srpna 2013
17:00
FK Teplice 4:2 FC Vysočina Jihlava Stadion Na Stínadlech, Teplice
diváci: 8.011
rozhodčí: Česko Pavel Orel
Mahmutović Gól 15'20'
Jablonský Gól 29'
Litsingi Gól 78'
Report Gól 10' Kosak
Gól 85' Teplý

7. kolo[editovat | editovat zdroj]

1. září 2013
17:00
FC Vysočina Jihlava 2:1 SK Slavia Praha Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 3.780
rozhodčí: Česko Jiří Jech
Vaculík Gól 74' (pen.)
Kopic Gól 86'
Report Gól 15' Škutka

8. kolo[editovat | editovat zdroj]

14. září 2013
19:00
SK Sigma Olomouc 4:3 FC Vysočina Jihlava Andrův stadion, Olomouc
diváci: 3.752
rozhodčí: Česko Pavel Orel
Karaš Gól 33'83'
Doležal Gól 61'90'
Report Gól 14' Koloušek
Gól 75' Jánoš
Gól 76' Masopust

9. kolo[editovat | editovat zdroj]

22. září 2013
17:00
FK Mladá Boleslav 3:1 FC Vysočina Jihlava Městský stadion, Mladá Boleslav
diváci: 3.597
rozhodčí: Česko Karel Hrubeš
Nešpor Gól 7'
Štajner Gól 39' (pen.)
Ščuk Gól 67'
Report Gól 50' Harba

10. kolo[editovat | editovat zdroj]

27. září 2013
20:15
FC Vysočina Jihlava 1:2 FC Viktoria Plzeň Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 4.132
rozhodčí: Česko Zbyněk Proske
Harba Gól 16' Report Gól 10' Rajtoral
Gól 79' Bakoš

11. kolo[editovat | editovat zdroj]

19. října 2013
17:00
Bohemians Praha 1905 0:0 FC Vysočina Jihlava Ďolíček, PrahaVršovice
diváci: 4.024
rozhodčí: Česko Pavel Franěk
Report

12. kolo[editovat | editovat zdroj]

26. října 2013
20:15
FC Vysočina Jihlava 3:2 FK Baumit Jablonec Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 2.740
rozhodčí: Česko Radek Příhoda
Masopust Gól 35'
Harba Gól 65'79'
Report Gól 54' Hubník
Gól 83' Kopic

13. kolo[editovat | editovat zdroj]

2. listopadu 2013
17:00
FC Zbrojovka Brno 1:0 FC Vysočina Jihlava Městský fotbalový stadion Srbská, Brno
diváci: 3.307
rozhodčí: Česko Petr Ardeleánu
Pašek Gól 71' Report

14. kolo[editovat | editovat zdroj]

8. listopadu 2013
18:00
FC Vysočina Jihlava 0:0 FC Baník Ostrava Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 3.490
rozhodčí: Česko Ondřej Lerch
Report

15. kolo[editovat | editovat zdroj]

23. listopadu 2013
16:00
1. FK Příbram 5:0 FC Vysočina Jihlava Na Litavce, Příbram
diváci: 2.864
rozhodčí: Česko Radek Příhoda
Mareš Gól 11'
Stratil Gól 31'
Pilík Gól 33'
Švancara Gól 75'
Pleško Gól 81'
Report

16. kolo[editovat | editovat zdroj]

29. listopadu 2013
18:00
FC Vysočina Jihlava 2:1 1. FC Slovácko Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 2.975
rozhodčí: Česko Jaroslav Bílek
Marek Gól 36'
Tlustý Gól 39'
Report Gól 72' Valenta

Umístění po podzimní části[editovat | editovat zdroj]

Poř. Tým Z V R P VG OG B
10. 1. SC Znojmo 16 4 5 7 18 23 17
11. SK Slavia Praha 16 4 4 8 12 28 16
12. FC Zbrojovka Brno 16 4 3 9 19 26 15
13. FC Vysočina Jihlava 16 4 3 9 21 31 15
14. 1. FK Příbram 16 4 3 9 18 33 15
15. FC Baník Ostrava 16 3 6 7 14 31 15
16. Bohemians Praha 1905 16 3 5 8 14 27 14

Poznámky:

  • Z = Odehrané zápasy; V = Vítězství; R = Remízy; P = Prohry; VG = Vstřelené góly; OG = Obdržené góly; B = Body
     FC Vysočina Jihlava
     Sestup do 2. ligy

Zimní změny v kádru[editovat | editovat zdroj]

Příchody[editovat | editovat zdroj]

Přišli do týmu
Číslo Pozice Stát Hráč Věk Odkud přišel Typ Zdroj
O ČeskoČesko Česko Lukáš Kryštůfek 20 Česko FC Graffin Vlašim konec hostování fcvysocina.cz
Z ČeskoČesko Česko Tomáš Kučera 22 Česko FC Hradec Králové konec hostování fcvysocina.cz
Z SlovenskoSlovensko Slovensko Vladimír Kukoľ 27 Slovensko TJ Spartak Myjava přestup fcvysocina.cz
Z/Ú SlovenskoSlovensko Slovensko Matúš Marcin 19 Slovensko FK Dukla Banská Bystrica konec hostování fcvysocina.cz
Ú Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Muris Mešanović 23 Slovensko FK DAC 1904 Dunajská Streda konec hostování fcvysocina.cz
O ČeskoČesko Česko Michal Vepřek 28 Česko SK Sigma Olomouc hostování iSport.cz
Z juniorského týmu
Pozice Stát Hráč Věk
B ČeskoČesko Česko Luděk Vejmola 19

Odchody[editovat | editovat zdroj]

Ještě před začátkem zimního přestupního období se začalo jednat o možnostech hostování členů širšího kádru Jindřicha Kučery a Jana Urbánka v druholigovém Graffinu Vlašim[36].

Odešli z týmu
Pozice Stát Hráč Věk Kam odešel Typ Zdroj
Z ČeskoČesko Česko Jan Kliment 20 Slovensko FK Dukla Banská Bystrica hostování fcvysocina.cz
O ČeskoČesko Česko Milan Kopic 29 dlouhodobé zranění fcvysocina.cz
B ČeskoČesko Česko Jan Kotnour 20 Česko FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou hostování fcvysocina.cz
O ČeskoČesko Česko Lukáš Kryštůfek 20 Česko FC Graffin Vlašim hostování fcvysocina.cz
Ú ČeskoČesko Česko Jindřich Kučera 20 Česko FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou hostování fcvysocina.cz
O ČeskoČesko Česko Jan Šilinger 25 Česko MSK Břeclav hostování fcvysocina.cz
Ú ČeskoČesko Česko Jakub Teplý 20 Česko FK Ústí nad Labem hostování fcvysocina.cz

Zimní přípravné období[editovat | editovat zdroj]

Zdrojem jsou oficiální stránky klubu[50]

Tipsport liga[editovat | editovat zdroj]

Datum Soupeř Místo Výsledek Střelci Vysočiny Střelci soupeře Zdroj
08. 01. 2014 Česko 1. SC Znojmo Sport. cent. Brněnské Ivanovice, Brno Vítězství 4–1 Gól 11'28'52' Mešanović
Gól 78' Teplý
Gól 60' Faouzi turnaj
11. 01. 2014 Česko SK Sigma Olomouc Sport. cent. Brněnské Ivanovice, Brno Vítězství 1–0 Gól 16' Krejčí turnaj
18. 01. 2014 Česko FC Zbrojovka Brno Sport. cent. Brněnské Ivanovice, Brno Vítězství 3–0 Gól 11' Mešanović
Gól 55' Kosak
Gól 79' (p.) Marcin
turnaj
24. 01. 2014 Česko FC Baník Ostrava areál Český lev Union Beroun, Beroun Porážka 0–4 Gól 4' De Azevedo
Gól 30' (vl.) Tlustý
Gól 55' Krmenčík
Gól 86' Štěpán
turnaj
25. 01. 2014 Česko FK Dukla Praha UMT Mikulova, PrahaOpatov Remíza 2–2 Gól 63' (pen.)76' Přeučil Gól 54' Juroška
Gól 61' Hlinka
turnaj

Soustředění v Turecku[editovat | editovat zdroj]

Datum Soupeř Místo Výsledek Střelci Vysočiny Střelci soupeře Zdroj
02. 02. 2014 Polsko Ruch Chorzów Belek, Turecko Vítězství 3–1 Gól 12'42' Harba
Gól 61' Mešanović
Gól 23' Kuświk zápas
05. 02. 2014 Rumunsko FC Botosani Belek, Turecko Vítězství 2–0 Gól 2' Karlík
Gól 13' Mešanović
zápas
08. 02. 2014 Maďarsko Paksi SE Belek, Turecko Vítězství 1–0 Gól 43' Krejčí zápas

Ostatní přípravné zápasy[editovat | editovat zdroj]

Datum Soupeř Místo Výsledek Střelci Vysočiny Střelci soupeře Zdroj
15. 01. 2014 Česko FC Graffin Vlašim Stadion Na Lukách, Vlašim Vítězství 1–0 Gól 84' Teplý zápas
22. 01. 2014 Slovensko TJ Spartak Myjava Štadión Spartaka Myjava, Myjava Vítězství 2–1 Gól 24' Marek
Gól 79' Mešanović
Gól 64' Šmahajčík zápas
29. 01. 2014 Slovensko ŠK Slovan Bratislava Stadion Pasienky, Bratislava Vítězství 1–0 Gól 4' Harba zápas
15. 02. 2014 Česko FK Loko Vltavín Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava Vítězství 1–0 Gól 6' Harba zápas

Jarní přátelský zápas[editovat | editovat zdroj]

Datum Soupeř Místo Výsledek Střelci Vysočiny Střelci soupeře Zdroj
16. 05. 2014 Česko FK Dukla Praha Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava Remíza 1–1 Gól 52' Přeučil Gól 33' (pen.) Pospěch zápas

Jarní část "A" týmu[editovat | editovat zdroj]

Statistiky hráčů "A" týmu – jarní část[editovat | editovat zdroj]

Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Čistá konta Žluté karty Červené karty
B ČeskoČesko Česko Jaromír Blažek 4 1 0 2 0 0
B ČeskoČesko Česko Jan Hanuš 10 0 1 2 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
O ČeskoČesko Česko Tomáš Josl 6 1 0 1 1 0
O ČeskoČesko Česko Jiří Krejčí 11 0 0 1 1 0
O ČeskoČesko Česko Tomáš Marek 8 1 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Jan Mikula 9 3 1 0 1 0
O ČeskoČesko Česko Ondřej Šourek 12 0 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Petr Tlustý 3 0 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Michal Vepřek 7 0 1 0 1 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
Z ČeskoČesko Česko Adam Jánoš 9 1 2 1 1 0
Z ČeskoČesko Česko Marek Jungr 11 5 2 2 1 0
Z SlovenskoSlovensko Slovensko Karol Karlík 6 0 4 2 0 0
Z ČeskoČesko Česko Václav Koloušek 8 5 2 1 1 0
Z ČeskoČesko Česko Jan Kosak 6 1 6 0 1 0
Z ČeskoČesko Česko Tomáš Kučera 12 0 1 1 5 0
Z SlovenskoSlovensko Slovensko Vladimír Kukoľ 8 2 4 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Lukáš Masopust 10 7 0 2 0 0
Z ČeskoČesko Česko Lukáš Vaculík 13 3 0 1 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
Ú Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Haris Harba 13 4 0 7 0 0
Ú Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Muris Mešanović 5 0 5 1 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Vojtěch Přeučil 6 0 6 0 1 0

Ligové zápasy (jaro)[editovat | editovat zdroj]

17. kolo[editovat | editovat zdroj]

22. února 2014
14:00
1. SC Znojmo 0:0 FC Vysočina Jihlava Městský fotbalový stadion Srbská, Brno
diváci: 805
rozhodčí: Česko Jiří Jech
Report

18. kolo[editovat | editovat zdroj]

2. března 2014
15:00
FC Vysočina Jihlava 2:3 FC Slovan Liberec Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 3.049
rozhodčí: Česko Martin Nenadál
Vaculík Gól 22'
Koloušek Gól 30'
Report Gól 24' Šural
Gól 65'69' Kolár

19. kolo[editovat | editovat zdroj]

8. března 2014
15:30
FK Dukla Praha 0:3 FC Vysočina Jihlava Na Julisce, PrahaDejvice
diváci: 2.256
rozhodčí: Česko Pavel Královec
Report Gól 51' Jánoš
Gól 54'68' Harba

20. kolo[editovat | editovat zdroj]

14. března 2014
20:00
FC Vysočina Jihlava 1:1 FK Teplice Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 3.298
rozhodčí: Česko Miroslav Zelinka
Karlík Gól 13' Report Gól 72' Nivaldo

21. kolo[editovat | editovat zdroj]

23. března 2014
17:00
SK Slavia Praha 1:2 FC Vysočina Jihlava Eden Aréna, PrahaVršovice
diváci: 5.431
rozhodčí: Česko Libor Kovařík
Smejkal Gól 74' Report Gól 14' (vl.) Smejkal
Gól 56' Harba

22. kolo[editovat | editovat zdroj]

28. března 2014
18:00
FC Vysočina Jihlava 5:0 SK Sigma Olomouc Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 3.459
rozhodčí: Česko Michal Paták
Josl Gól 11'
Harba Gól 39'49'
Jungr Gól 69'
T. Kučera Gól 70'
Report

23. kolo[editovat | editovat zdroj]

6. dubna 2014
17:00
FC Vysočina Jihlava 2:1 FK Mladá Boleslav Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 3.638
rozhodčí: Česko Martin Nenadál
Jungr Gól 33'
Harba Gól 50'
Report Gól 61' Koreš

24. kolo[editovat | editovat zdroj]

13. dubna 2014
15:00
FC Viktoria Plzeň 1:1 FC Vysočina Jihlava Doosan Arena, Plzeň
diváci: 10.846
rozhodčí: Česko Pavel Královec
Ďuriš Gól 46' Report Gól 82' Mešanović

25. kolo[editovat | editovat zdroj]

18. dubna 2014
20:15
FC Vysočina Jihlava 1:1 Bohemians Praha 1905 Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 3.348
rozhodčí: Česko Pavel Franěk
Masopust Gól 15' Report Gól 39' Lietava

26. kolo[editovat | editovat zdroj]

27. dubna 2014
17:00
FK Baumit Jablonec 3:0 FC Vysočina Jihlava Chance Arena, Jablonec
diváci: 2.868
rozhodčí: Česko Karel Hrubeš
Beneš Gól 64'
Doležal Gól 70'
Čížek Gól 72'
Report

27. kolo[editovat | editovat zdroj]

4. května 2014
17:00
FC Vysočina Jihlava 2:1 FC Zbrojovka Brno Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 3.249
rozhodčí: Česko Ondřej Lerch
Harba Gól 8'
Schuster Gól 53' (vl.)
Report Gól 27' Fischer

28. kolo[editovat | editovat zdroj]

10. května 2014
17:00
FC Baník Ostrava 3:1 FC Vysočina Jihlava Bazaly, Slezská Ostrava, Ostrava
diváci: 8.818
rozhodčí: Česko Petr Ardeléanu
Kukec Gól 25'
Greguš Gól 32'
Krmenčík Gól 76'
Report Gól 81' Krejčí

29. kolo[editovat | editovat zdroj]

25. května 2014
18:00
FC Vysočina Jihlava 3:0 1. FK Příbram Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 2.679
rozhodčí: Česko Jaroslav Bílek
Harba Gól 25'
Karlík Gól 43'
Masopust Gól 77'
Report

30. kolo[editovat | editovat zdroj]

31. května 2014
18:00
AC Sparta Praha 4:1 FC Vysočina Jihlava Generali Arena, Praha-Bubeneč
diváci: 16.740
rozhodčí: Česko Petr Mikel
Vácha Gól 18'
Krejčí Gól 21'
Lafata Gól 24'
Kadeřábek Gól 59'
Report Gól 42' Jungr

Konečné umístění v lize[editovat | editovat zdroj]

Poř. Tým Z V R P VG OG B
6. 1. FC Slovácko 30 11 7 12 43 40 40
7. FK Dukla Praha 30 10 8 12 35 37 38
8. FC Vysočina Jihlava 30 10 7 13 45 50 37
9. FC Zbrojovka Brno 30 10 7 13 32 42 37
10. FC Baník Ostrava 30 8 11 11 33 43 35
11. FK Baumit Jablonec 30 9 7 14 43 53 34
12. 1. FK Příbram 30 9 7 14 34 49 34

Poznámky:

  • Z = Odehrané zápasy; V = Vítězství; R = Remízy; P = Prohry; VG = Vstřelené góly; OG = Obdržené góly; B = Body
     FC Vysočina Jihlava

Pohár České pošty[editovat | editovat zdroj]

Statistiky hráčů[editovat | editovat zdroj]

Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Čistá konta Žluté karty Červené karty
B ČeskoČesko Česko Jan Hanuš 6 0 0 0 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly žluté karty červené karty
O ČeskoČesko Česko Tomáš Josl 4 1 1 0 1 0
O ČeskoČesko Česko Jiří Krejčí 5 1 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Tomáš Marek 3 0 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Jan Mikula 4 0 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Ondřej Šourek 5 0 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Petr Tlustý 1 0 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Michal Vepřek 1 0 1 1 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil góly žluté karty červené karty
Z Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Haris Harba 5 3 1 4 0 0
Z ČeskoČesko Česko Adam Jánoš 6 2 0 0 2 0
Z ČeskoČesko Česko Marek Jungr 4 1 1 1 1 0
Z SlovenskoSlovensko Slovensko Karol Karlík 5 0 1 1 1 0
Z ČeskoČesko Česko Jan Kliment 4 0 2 3 0 0
Z ČeskoČesko Česko Václav Koloušek 3 1 0 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Jan Kosak 5 3 0 0 1 0
Z ČeskoČesko Česko Tomáš Kučera 2 0 2 0 0 0
Z SlovenskoSlovensko Slovensko Vladimír Kukoľ 2 1 0 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Lukáš Masopust 4 2 1 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Lukáš Vaculík 1 1 0 1 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil góly žluté karty červené karty
Ú ČeskoČesko Česko Jakub Fulnek 1 0 1 0 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Jindřich Kučera 2 0 2 0 0 0
Ú SlovenskoSlovensko Slovensko Matúš Marcin 1 0 0 0 0 0
Ú Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Muris Mešanović 1 1 0 1 1 0
Ú ČeskoČesko Česko Vojtěch Přeučil 4 0 2 0 0 0
Ú SlovenskoSlovensko Slovensko Arnold Šimonek 1 1 0 0 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Jakub Teplý 4 0 3 2 1 0

Zápasy[editovat | editovat zdroj]

2. kolo[editovat | editovat zdroj]

21. srpna 2013
17:00
FC Slovan Rosice 1:6 FC Vysočina Jihlava Sportovní areál FC Slovan Rosice, Rosice
diváci: 570
rozhodčí: Česko Petr Mikel
Pšikal Gól 64' Report Gól 7'20'55' Kliment
Gól 77'89' Teplý
Gól 52' Harba

3. kolo[editovat | editovat zdroj]

25. září 2013
17:00
1. FC Karlovy Vary 0:1 FC Vysočina Jihlava Karlovy VaryDvory
diváci: 250
rozhodčí: Česko Ondřej Berka
Report Gól 11' Lukáš Vaculík

4. kolo[editovat | editovat zdroj]

5. října 2013
17:00
SK Sigma Olomouc 0:4 FC Vysočina Jihlava Andrův stadion, Olomouc
diváci: 758
rozhodčí: Česko Jana Adámková
Report Gól 8'Jungr
Gól 14'65'90' (pen.) Harba
30. října 2013
17:00
FC Vysočina Jihlava 0:0 SK Sigma Olomouc Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 980
rozhodčí: Česko Ondřej Pechanec
Report

Čtvrtfinále[editovat | editovat zdroj]

1. dubna 2014
18:00
FC Viktoria Plzeň 1:0 FC Vysočina Jihlava Doosan Arena, Plzeň
diváci: 6.102
rozhodčí: Česko Ondřej Lerch
Kovařík Gól 78' Report
9. dubna 2014
18:00
FC Vysočina Jihlava 3:2 FC Viktoria Plzeň Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 3.389
rozhodčí: Česko Jiří Jech
Karlík Gól 32'
Mešanović Gól 37'
Vepřek Gól 90'
Report Gól 15' Tecl
Gól 50' (pen.) Kovařík

Juniorský tým[editovat | editovat zdroj]

Letní změny v kádru[editovat | editovat zdroj]

Příchody[editovat | editovat zdroj]

Přišli do týmu
Pozice Stát Hráč Věk Odkud přišel Typ
O ČeskoČesko Česko Ondřej Berky 20 Česko FC Slovan Havlíčkův Brod hostování
Z/Ú ČeskoČesko Česko Jakub Fulnek 19 Česko MFK OKD Karviná přestup
Z ČeskoČesko Česko Martin Levai 18 Česko FC Zbrojovka Brno hostování
Z ČeskoČesko Česko Ondřej Tomovič 20 Česko FK Humpolec hostování
B ČeskoČesko Česko Luděk Vejmola 18 Česko 1. FC Slovácko přestup
Z mládežnického systému
Pozice Stát Hráč Věk
Z ČeskoČesko Česko Patrik Demeter 19
O ČeskoČesko Česko Filip Dvořáček 19
Ú ČeskoČesko Česko Martin Kelbler 19
O ČeskoČesko Česko Dominik Pedro 18
Z ČeskoČesko Česko Ivo Ujčík 18

Odchody[editovat | editovat zdroj]

Odešli z týmu
Pozice Stát Hráč Věk Kam odešel Typ
Z ČeskoČesko Česko Jiří Fadrný 21 konec smlouvy
Ú ČeskoČesko Česko Daniel Kavka 20 konec smlouvy
Z ČeskoČesko Česko Luboš Košulič 23 Česko FC Zbrojovka Brno konec hostování
Z ČeskoČesko Česko Jan Koudelka 21 Česko SK Líšeň konec hostování
Z ČeskoČesko Česko David Klusák 19 Česko FC Slovan Havlíčkův Brod hostování
O ČeskoČesko Česko Tomáš Ločárek 19 Česko FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou hostování
O ČeskoČesko Česko Martin Marák 20 Česko ŠSK Bílovec konec hostování
B ČeskoČesko Česko Jan Procházka 20 Česko SK Roudnice nad Labem hostování
O ČeskoČesko Česko František Rozmahel 19 Česko HFK Třebíč hostování
Z ČeskoČesko Česko David Vacek 22 Česko FK Ústí nad Labem hostování
O ČeskoČesko Česko Jan Vonásek 20 konec smlouvy
Ú ČeskoČesko Česko Alois Zeman 21 konec smlouvy

Letní přípravné zápasy[editovat | editovat zdroj]

Zdrojem jsou oficiální stránky klubu[49]

V letním přípravném období odehrál jihlavský juniorský tým 4 zápasy, v nichž třikrát vyhrál, jednou prohrál a připsal si celkové skóre 10:7. Porazit dokázaly rezervu druholigových Českých Budějovic, třetiligový Žďár nad Sázavou a divizní Velké Meziříčí. Porážku si naopak připsali s druholigovým Táborskem.

Datum Soupeř Místo Výsledek Střelci Vysočiny Střelci soupeře Zdroj
05. 07. 2013 Česko FC MAS Táborsko Písek Porážka 1–5 Gól 43' Demeter Gól 15'40' Musiol
Gól 50' Mráz
Gól 54' Potočný
Gól 75' Šimák
Zápas
10. 07. 2013 Česko SK Dynamo České Budějovice B Nová Včelnice Vítězství 2–1 Gól J. Kučera
Gól Demeter
? Zápas
17. 07. 2013 Česko FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou Žďár nad Sázavou Vítězství 4–1 Gól Levai
Gól Štancl
Gól J. Kučera
Gól Fulnek
? Zápas
24. 07. 2013 Česko FC Velké Meziříčí Fotbalový stadion Na Stoupách, Jihlava Vítězství 3–0 Gól vlastní
Gól J. Kučera
Gól Kelbler
Zápas

Statistiky hráčů juniorského týmu – podzimní část[editovat | editovat zdroj]

Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Čistá konta Žluté karty Červené karty
B ČeskoČesko Česko Jan Hanuš 4 0 0 1 0 0
B ČeskoČesko Česko Jan Kotnour 12[p 1] 0 1 1 1 0
B ČeskoČesko Česko Pavel Soukup 1 0 1 0 0 0
B ČeskoČesko Česko Luděk Vejmola 7 1 0 0 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
O ČeskoČesko Česko Ondřej Berky 18 1 0 1 3 0
O ČeskoČesko Česko Filip Dvořáček 11 4 5 1 0 0
O ČeskoČesko Česko Vojtěch Haala 1 0 1 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Lukáš Hráček 2 0 2 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Tomáš Josl 1 0 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Jiří Krejčí 3 0 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Jan Mikula 12 2 0 2 2 0
O ČeskoČesko Česko Dominik Pedro 17 0 1 0 1 0
O ČeskoČesko Česko Jan Šilinger 5 2 0 0 1 0
O ČeskoČesko Česko Jan Urbánek 13 1 1 1 1 1
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
Z ČeskoČesko Česko Aleš Čáp 3 0 3 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Patrik Demeter 18 4 0 1 2 0
Z Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Anes Haurdić 1 0 0 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Jan Kliment 8 2 0 4 2 0
Z ČeskoČesko Česko Jan Kosak 2 1 0 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Martin Levai 21 8 9 1 0 0
Z ČeskoČesko Česko Michal Mazel 8 0 7 0 1 0
Z ČeskoČesko Česko Martin Štancl 8 2 0 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Radim Šuta 16 4 1 2 3 0
Z ČeskoČesko Česko Ondřej Tomovič 14 6 5 1 0 0
Z ČeskoČesko Česko Ivo Ujčík 6 1 5 0 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
Ú ČeskoČesko Česko Tomáš Duba 1 0 1 0 0 0
Ú NorskoNorsko Norsko Forllandsar 1 1 0 0 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Jakub Fulnek 20 1 0 4 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Martin Kelbler 20 2 16 1 1 0
Ú ČeskoČesko Česko Jindřich Kučera 20 4 0 6 3 0
Ú SlovenskoSlovensko Slovensko Matúš Marcin 6 4 0 0 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Štěpán Maruš 1 0 0 1 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Vojtěch Přeučil 2 1 1 0 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Jakub Teplý 18 11 0 14 5 0

Ligové zápasy (podzim)[editovat | editovat zdroj]

1. kolo[editovat | editovat zdroj]

29. července 2013
16:00
FC Vysočina Jihlava 1:2 FC Viktoria Plzeň Stadion Na Stoupách, Jihlava
diváci: 150
Šuta Gól 5' (pen.) Report Gól 31' Mandula
Gól 73' Veselinović

2. kolo[editovat | editovat zdroj]

1. srpna 2013
13:00
FC Slovan Liberec 3:3 FC Vysočina Jihlava Stadion U Nisy, Liberec
diváci: 80
rozhodčí: Česko Poživil
Káva Gól 18'
Pokorný Gól 32'
Douglas Gól 62'
Report Gól 42'82' Teplý
Gól 87' Dvořáček

3. kolo[editovat | editovat zdroj]

5. srpna 2013
16:00
FC Vysočina Jihlava 3:1 FC Zbrojovka Brno Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 100
rozhodčí: Česko Petr Mikel
Kučera Gól 16'
Teplý Gól 45'
Šuta Gól 74' (pen.)
Report Gól 56' Přerovský

4. kolo[editovat | editovat zdroj]

8. srpna 2013
17:00
Bohemians Praha 1905 0:3 FC Vysočina Jihlava Ďolíček, PrahaVršovice
rozhodčí: Česko Jaroslav Bílek
Report Gól 18'48' Kučera
Gól 87' Kliment

5. kolo[editovat | editovat zdroj]

12. srpna 2013
16:00
FC Vysočina Jihlava 2:0 AC Sparta Praha Stadion Na Stoupách, Jihlava
diváci: 150
rozhodčí: Česko Olga Zadinová
Kučera Gól 35'
Kliment Gól 76'
Report

6. kolo[editovat | editovat zdroj]

26. srpna 2013
16:00
FC Vysočina Jihlava 0:4 SK Sigma Olomouc Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 100
rozhodčí: Česko Pavel Ochotnický
Report Gól 18' Koutný
Gól 40' Plšek
Gól 68' (pen.) Vepřek
Gól 71' Doležal

7. kolo[editovat | editovat zdroj]

2. září 2013
14:00
FC Baník Ostrava 4:0 FC Vysočina Jihlava Bazaly, Slezská Ostrava, Ostrava
rozhodčí: Česko Milan Plesar
P. Kundrátek Gól 52'62'
Kaša Gól 19'
Byrtus Gól 65'
Report

8. kolo[editovat | editovat zdroj]

9. září 2013
16:00
FC Vysočina Jihlava 1:2 FK Mladá Boleslav Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 150
Teplý Gól 82' Report Gól 40'66' Skořepa

9. kolo[editovat | editovat zdroj]

16. září 2013
17:00
FK Varnsdorf 2:5 FC Vysočina Jihlava Městský stadion v Kotlině, Varnsdorf
diváci: 50
rozhodčí: Česko Ondřej Berka
Cana Gól 6'
Just Gól 54'
Report Gól 7' Tomovič
Gól 9' Fulnek
Gól 29' Kliment
Gól 60' (pen.)84' Teplý

10. kolo[editovat | editovat zdroj]

19. září 2013
13:00
FC Vysočina Jihlava 2:2 FK Fotbal Třinec Stadion Na Stoupách, Jihlava
diváci: 100
rozhodčí: Česko Emanuel Marek
Teplý Gól 53' (pen.)
Kliment Gól 90'
Report Gól 17' Adamek
Gól 36' (pen.) Vlachovič

11. kolo[editovat | editovat zdroj]

24. září 2013
16:00
1. FK Příbram 2:0 FC Vysočina Jihlava Na Litavce, Příbram
diváci: 100
rozhodčí: Česko Pavel Vlasjuk
Krbeček Gól 37'
Abraham Gól 50'
Report

12. kolo[editovat | editovat zdroj]

24. října 2013
13:00
FC Vysočina Jihlava 0:3 FK Baumit Jablonec Stadion Na Stoupách, Jihlava
diváci: 50
rozhodčí: Česko Zdeněk Dobrovolný
Report Gól 3' Vodička
Gól 53' Skwarczek
Gól 70' Ledecký

13. kolo[editovat | editovat zdroj]

7. října 2013
16:00
FC Hradec Králové 2:3 FC Vysočina Jihlava Všesportovní stadion, Hradec Králové
diváci: 300
rozhodčí: Česko Martin Svatík
Bláha Gól 48'74' Report Gól 15' Kučera
Gól 44' Teplý
Gól 78' Fulnek

14. kolo[editovat | editovat zdroj]

14. října 2013
13:30
FC Vysočina Jihlava 1:1 FK Teplice Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 50
rozhodčí: Česko Petr Kotalík
Teplý Gól 13' (pen.) Report Gól 90' (pen.) Lukáč

15. kolo[editovat | editovat zdroj]

21. října 2013
15:00
1. FC Slovácko 2:3 FC Vysočina Jihlava Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště
diváci: 50
rozhodčí: Česko Jana Adámková
Svízela Gól 77'
Fojtášek Gól 88'
Report Gól 29' Kučera
Gól 60' Levai
Gól 76' Urbánek

16. kolo[editovat | editovat zdroj]

28. října 2013
13:00
FC Vysočina Jihlava 0:2 SK Slavia Praha Stadion Na Stoupách, Jihlava
diváci: 100
rozhodčí: Česko Ondřej Berka
Report Gól 12' Verner
Gól 78' Hrubý

17. kolo[editovat | editovat zdroj]

4. listopadu 2013
14:00
FK Dukla Praha 4:4 FC Vysočina Jihlava Na Julisce, PrahaDejvice
rozhodčí: Česko Houdek
Vopat Gól 8'
Kunić Gól 11'
Tetour Gól 48'
Berky Gól 79' (vl.)
Report Gól 28' Berky
Gól 52' Fulnek
Gól 73' (pen.) Teplý
Gól 89' Mikula

18. kolo[editovat | editovat zdroj]

11. listopadu 2013
13:00
FC Vysočina Jihlava 1:2 FC MAS Táborsko Stadion Na Stoupách, Jihlava
diváci: 50
rozhodčí: Česko Karel Hrubeš
Teplý Gól 27' Report Gól 21'82' Traoré

19. kolo[editovat | editovat zdroj]

18. listopadu 2013
13:30
1. SC Znojmo 5:3 FC Vysočina Jihlava Stadion v Husových sadech, Znojmo
rozhodčí: Česko Hájek
Crkić Gól 1'18'
Tomeček Gól 47'
Celik Gól 49'
Šrámek Gól 80'
Report Gól 2'64' Teplý
Gól 78' Kotnour

20. kolo[editovat | editovat zdroj]

25. listopadu 2013
13:30
FK Pardubice 1:3 FC Vysočina Jihlava Fotbalový areál Ohrazenice, PardubiceOhrazenice
rozhodčí: Česko Ondřej Pechanec
Kakrda Gól 29' Report Gól 56' Mikula
Gól 76' Maruš
Gól 86' Fulnek

21. kolo[editovat | editovat zdroj]

29. srpna 2013
13:00
FC Vysočina Jihlava 2:1 FC Slovan Liberec Stadion Na Stoupách, Jihlava
diváci: 70
rozhodčí: Česko Zdeněk Dobrovolný
Demeter Gól 6'
Teplý Gól 80'
Report Gól 34' Pimpara

22. kolo[editovat | editovat zdroj]

3. října 2013
15:00
FC Zbrojovka Brno 2:1 FC Vysočina Jihlava Městský fotbalový stadion Srbská, Brno
diváci: 80
rozhodčí: Česko Sedláček
Přerovský Gól 3'
Vávra Gól 85'
Report Gól 78' Kelbler

Umístění po podzimní části[editovat | editovat zdroj]

Poř. Tým Z V R P VG OG B
10. SK Sigma Olomouc 22 9 6 7 31 25 33
11. 1. FC Slovácko 22 9 3 10 25 32 30
12. FK Dukla Praha 21 9 2 10 40 50 29
13. FC Vysočina Jihlava 22 8 4 10 41 47 28
14. FC Hradec Králové 22 7 6 9 42 39 27
15. Bohemians Praha 1905 22 7 5 10 19 41 26
16. FK Teplice 21 7 4 10 24 33 25

Poznámky:

  • Z = Odehrané zápasy; V = Vítězství; R = Remízy; P = Prohry; VG = Vstřelené góly; OG = Obdržené góly; B = Body
     FC Vysočina Jihlava

Zimní změny v kádru[editovat | editovat zdroj]

Příchody[editovat | editovat zdroj]

Přišli do týmu
Pozice Stát Hráč Věk Odkud přišel Typ
Z ČeskoČesko Česko David Klusák 19 Česko FC Slovan Havlíčkův Brod konec hostování
Z mládežnického systému
Pozice Stát Hráč Věk
Ú ČeskoČesko Česko Tomáš Duba 18
Z ČeskoČesko Česko Martin Homola 19
Z ČeskoČesko Česko Vojtěch Hron 18
O ČeskoČesko Česko Miloš Kriegsmann 18
Ú ČeskoČesko Česko Štěpán Maruš 18
B ČeskoČesko Česko Pavel Soukup 18
Ú ČeskoČesko Česko Lubor Trojánek 19
Z ČeskoČesko Česko Michal Veselský 19

Odchody[editovat | editovat zdroj]

Odešli z týmu
Pozice Stát Hráč Věk Kam odešel Typ
Z ČeskoČesko Česko Martin Štancl 21 studium
Z ČeskoČesko Česko Radim Šuta Česko TJ Slavoj TKZ Polná hostování
Z ČeskoČesko Česko Ivo Ujčík 18 Česko HFK Třebíč hostování

Zimní přípravné zápasy[editovat | editovat zdroj]

Zdrojem jsou oficiální stránky klubu[50]
Datum Soupeř Místo Výsledek Střelci Vysočiny Střelci soupeře Zdroj
19. 01. 2014 Česko SK Dynamo České Budějovice B České Budějovice Vítězství 5–0 Gól ?'?' Maruš
Gól ?' Urbánek
Gól ?' Trojánek
Gól ?' Fulnek
Zápas
26. 01. 2014 Česko FC Slovan Havlíčkův Brod Na Losích, Havlíčkův Brod Vítězství 6–2 Gól ?'?' Maruš
Gól ?'?' Trojánek
Gól ?' Šuta
Gól ?' Fulnek
? Zápas
01. 02. 2014 Česko FC Velké Meziříčí Stadion U Tržiště, Velké Meziříčí Vítězství 2–1 Gól 48' Trojánek
Gól 74' Hron
Gól 68' Havlíček Zápas
08. 02. 2014 Česko HFK Třebíč Stadion Na Stoupách, Jihlava Vítězství 4–1 Gól ?' Kriegsmann
Gól ?' Levai
Gól ?' Berky
Gól ?' Salcin
? Zápas
15. 02. 2014 Česko FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou Žďár nad Sázavou Remíza 1–1 Gól ?' Fulnek ? Zápas

Statistiky hráčů juniorského týmu – jarní část[editovat | editovat zdroj]

Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Čistá konta Žluté karty Červené karty
B ČeskoČesko Česko Pavel Soukup 6[p 2] 0 1 1 0 0
B ČeskoČesko Česko Luděk Vejmola 10 1 0 0 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
O ČeskoČesko Česko Ondřej Berky 15 0 1 1 1 0
O ČeskoČesko Česko Tomáš Josl 2 1 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko David Klusák 18 3 6 1 2 0
O ČeskoČesko Česko Miloš Kriegsmann 5 1 1 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Jan Mikula 1 0 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Dominik Pedro 15 0 0 2 1 0
O ČeskoČesko Česko Petr Tlustý 3 0 0 0 0 0
O ČeskoČesko Česko Jan Urbánek 16 0 1 4 1 0
O ČeskoČesko Česko Michal Vepřek 2 1 0 0 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
Z ČeskoČesko Česko Aleš Čáp 1 0 1 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Patrik Demeter 17 0 0 5 1 0
Z ČeskoČesko Česko Jakub Fulnek 19 1 0 10 1 0
Z ČeskoČesko Česko Vojtěch Hron 2 0 1 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Adam Jánoš 2 0 0 2 0 0
Z ČeskoČesko Česko Marek Jungr 1 1 0 0 0 0
Z SlovenskoSlovensko Slovensko Karol Karlík 2 1 0 1 0 0
Z ČeskoČesko Česko Jan Kosak 2 1 0 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Tomáš Kučera 1 1 0 2 0 0
Z SlovenskoSlovensko Slovensko Vladimír Kukoľ 1 1 0 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Martin Levai 16 5 4 3 0 0
Z ČeskoČesko Česko Michal Mazel 1 0 1 0 0 0
Z Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Edin Salcin 13 2 11 1 1 0
Z MakedonieMakedonie Makedonie Bojan Spirkoski 1 0 1 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Radim Šuta 3 3 0 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Ondřej Tomovič 17 4 1 0 0 0
Z ČeskoČesko Česko Michal Veselský 5 1 4 1 0 0
Z ČeskoČesko Česko Jan Zábrodský 1 0 1 0 0 0
Pozice Stát Jméno Zápasy Střídán Nastoupil Góly Žluté karty Červené karty
Ú ČeskoČesko Česko Tomáš Duba 15 7 3 8 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Martin Kelbler 15 5 6 11 1 0
Ú SlovenskoSlovensko Slovensko Matúš Marcin 2 1 1 1 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Štěpán Maruš 13 6 6 1 1 0
Ú Bosna a HercegovinaBosna a Hercegovina Bosna a Hercegovina Muris Mešanović 2 2 0 2 0 0
Ú ČeskoČesko Česko Vojtěch Přeučil 1 0 0 0 0 0

Ligové zápasy (jaro)[editovat | editovat zdroj]

24. kolo[editovat | editovat zdroj]

24. února 2014
12:30
FC Vysočina Jihlava 2:1 Bohemians Praha 1905 Stadion Na Stoupách, Jihlava
diváci: 100
rozhodčí: Česko Petr Mikel
Jánoš Gól 30'
Marcin Gól 63'
Report Gól 74' Krch

25. kolo[editovat | editovat zdroj]

3. března 2014
13:00
AC Sparta Praha 2:3 FC Vysočina Jihlava Fotbalové centrum mládeže, PrahaStrahov
rozhodčí: Česko
Konaté Gól 36'
Jakubov Gól 47'
Report Gól 72' Demeter
Gól 73' Veselský
Gól 76' Jánoš

27. kolo[editovat | editovat zdroj]

17. března 2014
17:00
SK Sigma Olomouc 3:1 FC Vysočina Jihlava Andrův stadion, Olomouc
diváci: 40
rozhodčí: Česko Milan Plesar
Serra Gól 6'
Javůrek Gól 56'
Plšek Gól 61'
Report Gól 33' Mešanović

28. kolo[editovat | editovat zdroj]

24. března 2014
12:30
FC Vysočina Jihlava 4:1 FC Baník Ostrava Stadion Na Stoupách, Jihlava
diváci: 80
rozhodčí: Česko Josef Váňa
Levai Gól 8'
Mešanović Gól 24'
Duba Gól 30'
Maruš Gól 64'
Report Gól 19' Narh

29. kolo[editovat | editovat zdroj]

28. března 2014
15:00
FK Mladá Boleslav 1:2 FC Vysočina Jihlava Městský stadion, Mladá Boleslav
rozhodčí: Česko Martin Svatík
Fidrich Gól 90' Report Gól 70' Pedro
Gól 90'Klusák

30. kolo[editovat | editovat zdroj]

3. dubna 2014
12:30
FC Vysočina Jihlava 4:3 FK Varnsdorf Stadion Na Stoupách, Jihlava
diváci: 50
rozhodčí: Česko Olga Zadinová
Levai Gól 13'
Urbánek Gól 50' (pen.)
Demeter Gól 62'
Berky Gól 86'
Report Gól 3'79' Jurča
Gól 53' Vála

31. kolo[editovat | editovat zdroj]

7. dubna 2014
15:00
FK Fotbal Třinec 4:4 FC Vysočina Jihlava Stadion Rudolfa Labaje, Třinec
diváci: 90
rozhodčí: Česko Jan Machálek
Gavlák Gól 30'
Haša Gól 72' (pen.)
Trajkovski Gól 87'
Voves Gól 89'
Report Gól 33'34' Fulnek
Gól 41'55' Kelbler

32. kolo[editovat | editovat zdroj]

14. dubna 2014
12:30
FC Vysočina Jihlava 4:2 1. FK Příbram Stadion Na Stoupách, Jihlava
rozhodčí: Česko Vít
Fulnek Gól 19'55'
Demeter Gól 31' (pen.)
Urbánek Gól 90' (pen.)
Report Gól 45' Stratil
Gól 45' Mareš

33. kolo[editovat | editovat zdroj]

17. dubna 2014
14:00
FK Baumit Jablonec 1:3 FC Vysočina Jihlava Chance Arena, Jablonec nad Nisou
rozhodčí: Česko Vojtěch Severýn
Pázler Gól 3' Report Gól 25'45' Kučera
Gól 73' Duba

34. kolo[editovat | editovat zdroj]

28. dubna 2014
12:30
FC Vysočina Jihlava 1:1 FC Hradec Králové Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 80
rozhodčí: Česko
Karlík Gól 11' Report Gól 81' Jukl

35. kolo[editovat | editovat zdroj]

1. května 2014
17:00
FK Teplice 1:1 FC Vysočina Jihlava Stadion Na Stínadlech, Teplice
rozhodčí: Česko Orel
Hejda Gól 66' Report Gól 64' Duba

36. kolo[editovat | editovat zdroj]

5. května 2014
15:00
FC Vysočina Jihlava 2:1 1. FC Slovácko Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 80
rozhodčí: Česko Machálek
Fulnek Gól 3'
Duba Gól 53'
Report Gól 9' Kübl

37. kolo[editovat | editovat zdroj]

12. května 2014
17:00
SK Slavia Praha 6:0 FC Vysočina Jihlava Areál Na Chvalech, Praha-Horní Počernice
rozhodčí: Česko Ondřej Lerch
Prošek Gól 2'18'45'
Eschmann Gól 21'
Vondráček Gól 43'
Zámečník Gól 90'
Report

38. kolo[editovat | editovat zdroj]

19. května 2014
15:00
FC Vysočina Jihlava 2:2 FK Dukla Praha Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava
diváci: 80
rozhodčí: Česko Váňa
Kelbler Gól 2'
Fulnek Gól 23'
Report Gól 36' Vrkoč
Gól 65' Brejcha

39. kolo[editovat | editovat zdroj]

26. května 2014
17:00
FC MAS Táborsko 2:3 FC Vysočina Jihlava Sportovní areál Soukeník, Sezimovo Ústí
rozhodčí: Česko Hrubeš
Musiol Gól 5'
Cihlář Gól 58'
Report Gól 29' Fulnek
Gól 32'59' Kelbler

40. kolo[editovat | editovat zdroj]

2. června 2014
12:30
FC Vysočina Jihlava 5:0 1. SC Znojmo Stadion Na Stoupách, Jihlava
diváci: 80
rozhodčí: Česko Marek
Kelbler Gól 20'53'56'
Demeter Gól 62'
Salcin Gól 87'
Report

41. kolo[editovat | editovat zdroj]

29. května 2014
14:00
FC Vysočina Jihlava 12:1 FK Pardubice Stadion Na Stoupách, Jihlava
rozhodčí: Česko Ochotnický
Duba Gól 5'23'71'78'
Kelbler Gól 31'44'
Fulnek Gól 73'76'
Levai Gól 25'
Pedro Gól 34'
Soukup Gól 84' (pen.)
Urbánek Gól 88'
Report Gól 74' Hron

42. kolo[editovat | editovat zdroj]

22. května 2014
17:00
FC Viktoria Plzeň 3:4 FC Vysočina Jihlava Doosan Arena, Plzeň
rozhodčí: Česko Severýn
Demeter Gól 21' (vl.)
Hrdlička Gól 42'
Černý Gól 76'
Report Gól 11' (pen.) Demeter
Gól 55' Fulnek
Gól 60' Urbánek
Gól 79' Kelbler

Konečné umístění v lize[editovat | editovat zdroj]

Poř. Tým Z V R P VG OG B
4. 1. FK Příbram 40 23 5 12 95 56 74
5. FC Baník Ostrava 39 23 4 12 82 56 73
6. FC Slovan Liberec 38 22 3 13 56 49 69
7. FC Vysočina Jihlava 40 20 8 12 98 82 68
8. SK Sigma Olomouc 40 19 9 12 70 50 66
9. FK Baumit Jablonec 40 21 3 16 78 68 66
10. AC Sparta Praha 40 19 6 15 67 55 63

Poznámky:

  • Z = Odehrané zápasy; V = Vítězství; R = Remízy; P = Prohry; VG = Vstřelené góly; OG = Obdržené góly; B = Body
     FC Vysočina Jihlava

Ženy[editovat | editovat zdroj]

Dne 29. září 2013 se vedení Vysočiny Jihlava rozhodlo odhlásit ženský fotbalový tým z Moravskoslezské ligy žen. Oficiálními důvody odstoupení týmu byly dlouhodobé personální problémy a špatná tréninková morálka[51]. Tým tak tuto sezonu odehrál v lize pouhé dva zápasy, přičemž oba prohrál a skončil s negativním skóre 0:7.

Soupiska[editovat | editovat zdroj]

Aktuální k 6. září 2013
# Pozice Hráč
18 B Česko Jitka Havrdová
1 B Česko Sabina Vrzalová
7 O Česko Adéla Dáňová
19 O Česko Petra Francálková
2 O Česko Lucie Jančíková
3 O Česko Barbora Králíková
13 O Česko Aneta Sedláková
12 O Česko Pavlína Štefaníková
- Z Česko Anna Lačná
# Pozice Hráč
5 Z Česko Veronika Neumannová
- Z Česko Lucie Suchánková
8 Z Česko Denisa Šerá
15 Z Česko Nikola Vinická
6 Z Česko Barbora Zadinová
4 Ú Česko Marie Jouklová
14 Ú Česko Michaela Ryšavá
9 Ú Česko Jana Skořepová

Zápasy[editovat | editovat zdroj]

Datum Kolo Soupeř Místo Výsledek Zdroj
07. 09. 2013 1. Lokomotiva Brno Horní Heršpice Brno-Horní Heršpice Porážka 0–3 fcvysocina.cz
21. 09. 2013 2. FC Zbrojovka Brno Jihlava Porážka 0–4 fcvysocina.cz

Reprezentace[editovat | editovat zdroj]

Česko U17[editovat | editovat zdroj]

I v nové sezoně se Vysočina Jihlava dočkala svých zástupců u reprezentace. Už 24. července obdrželi pozvánku do výběru Česka U17 záložník David Štěpánek a útočník Jiří Klíma[52]. Reprezentační trenér Aleš Čvančara oba hráče nominoval na turnaj v Maďarsku. V prvním zápase proti Albánii oba hráči odehráli plných 90 minut, ovšem nezabránili porážce 1:2[53]. Také ve druhém, zápase, s Chorvatskem, odehráli oba jihlavští hráči celý zápas a Klíma jedním gólem pomohl k výhře 2:0 a k postupu do finále turnaje[54]. Ve finále Češi narazili na Srbsko a prohráli 2:3. I tentokrát odehrál Štěpánek celý a v 8. minutě vyrovnával na 1:1. Klíma se do hry dostal až 53. minutě, kdy nahradil českobudějovického Frnocha[55]. Jiří Klíma se zúčastnil i turnaje v Rumunsku, v prvním zápase proti domácímu celku (1:2) odehrál 90 minut a v 8. minutě poslal hosty do vedení[56]. Ve druhém zápase, proti Skotsku, šel na hřiště až ve 40. minutě, ale tým znovu prohrál (0:2)[57]. Ve třetím zápase, proti Bulharsku, opět odehrál celých 90 minut a góly v 1. a 5. minutě přispěl k výhře 3:1[58]. Bez zraněného jihlavského Klímy odehrála sedmnáctka úvodní fázi kvalifikace na ME. Celé úvodní utkáním s Izraelem (4:2) odehrál David Štěpánek[59], stejně jako druhý zápas s Lichtenštejnskem (3:0), po němž si reprezentace zajistila postup na do další fáze[60]. Do třetího zápasu s Francií (0:3) už ovšem nezasáhl[61]. Štěpánek s Klímou byli nominováni i na lednový přátelský dvojzápas se Severním Irskem.[62] První zápas (2:1) odehráli oba celý, ale ani jednou se neprosadili[63]; ve druhém zápase také odehráli všech 90 minut a Klíma v 66. minutě vyrovnal na konečných 1:1.[64] A totožní hráči zastupovali Vysočinu i v únorovém dvojzápase s Walesem – při úvodní porážce 1:3 odehráli celý zápas[65], ve druhém (2:2) střídal Štěpánek v 60. minutě královéhradeckého Trubače, zatímco Klíma byl ve 40. minutě střídán sparťanským Pulkrabem; ani jeden z nich se neprosadil.[66] Stejní hráči byli nominováni i na kvalifikační turnaj o postup na ME a oba odehráli celý úvodní zápas proti Anglii (0:1).[67] Ve druhém zápase s Itálií (2:1) odehrál Štěpánek celý zápas, zatímco Klímu v 79. minutě vystřídal příbramský Josef Kvída; ještě předtím v 73. minutě vyrovnával na 1:1.[68] V posledním zápase proti Albánii (2:0) odehrál Štěpánek opět celý zápas a Klímu střídal 51. minutě slávistický Ondřej Badocha, ovšem reprezentace na šampionát nepostoupila, když skončila ve skupině druhá za Anglií.[69]

Česko U18[editovat | editovat zdroj]

Další jihlavský zástupce, brankář Marek Kolář, obdržel nominaci na soustředění brankářů pod vedením Petra Kouby, které se uskuteční na začátku srpna v Nymburce. Soustředění se je určeno pro vybraných osm brankářů kategorie U18 a U19[70].

Hned dvojice jihlavských hráčů se zúčastní zářijového soustředění reprezentace Česka U18 v Praze. Trenér Miroslav Soukup povolal středního záložníka Jana Zábrodského a útočníka Tomáše Dubu. Pouze mezi náhradníky pak zůstal další střední záložník David Jančík[71]. V nominaci na zářijový Memoriál Václava Ježka se nakonec neobjevil žádný zástupce Jihlavy, pouze mezi náhradníky zůstali Marek Kolář a Jan Zábrodský[72]. Svého zástupce však měla na říjnovém turnaji ve Francii, kam byl nominován Tomáš Duba[73]. Mezi náhradníky pak zůstal Jan Zábrodský. V úvodník utkání s Polskem (1:1) odehrál Duba pouze úvodní poločas, pak jej vystřídal plzeňský Miloš Kratochvíl[74]. Ve druhém zápase s USA (0:1) si dotyční role vyměnil, pouze ke střídání došlo až v 67. minutě[75]. Tomáš Duba zasáhl i do poslední zápasu, když v souboji s domácí Francií (0:4) v 71. minutě střídal příbramského Petra Rysa[76]. Pro turnaj v turecké Antalyi se dostal pouze Tomáš Duba mezi náhradníky, nikdo jiných z jihlavských hráčů nebyl nominován[77]. Na lednový Memoriál Valerije Granatkina do ruského Petrohradu, nebyl žádný z jihlavských hráčů nominován. Ovšem na březnové soustředění do Otrokovic obdržel pozvánku brankář Marek Kolář.[78] Hned dvojice jihlavských zástupců se objevila v nominaci na dva dubnové přátelské zápasy s Irskem – brankář Marek Kolář a obránce Patrik Fiala.[79][80] Marek Kolář odchytal celý první zápas (2:1) a inkasoval pouze ve 49. minutě z kopačky Daryla Powera.[81] Patrik Fiala naopak nastoupil v odvetě (0:2) a odehrál 58 minut, než ho vystřídal českobudějovický Filip Vaněk.[82]

Pozvánku na Slovakia Cup, který se uskutečnil na přelomu dubna a května, obdržel pouze brankář Marek Kolář; dvojice Jiří Klíma a David Štěpánek zůstali mezi náhradníky.[83] Kolář nastoupil do úvodního utkání s Ukrajinou (0:1), kde inkasoval ve 42. minutě z kopačky Vachiberadzeho.[84] Také ve druhém zápase se Slovenskem (0:1) inkasoval jediný gól, když ho v 70. minutě překonal Robert Matejka.[85] Do souboje o konečné páté místo s Belgií (4:1) již nenastoupil.[86]

Česko U19[editovat | editovat zdroj]

Na zářijové soustředění reprezentace U19 v Kravařích byl pozván i jihlavský obránce Dominik Pedro[87]. Bez jihlavských zástupců vstoupila devatenáctka v říjnu do první fáze kvalifikace na ME, Dominik Pedro zůstal ve výběru Miroslava Koubka pouze mezi náhradníky[88]. Ten zůstal mezi náhradníky i na přátelský zápas proti Španělsku[89]. Jihlavský zástupce se neobjevil ani v nominaci nového trenéra Pavla Hoftycha na přátelské dvojzápasy se Srbskem.[90]

Česko U20[editovat | editovat zdroj]

Hned trojici jihlavských zástupců pozval trenér české reprezentace U20 Jakub Dovalil na říjnový turnaj v Nizozemsku. Nominováni byli brankář Luděk Vejmola a záložníci Jan Kliment a Lukáš Masopust[91]. Kliment i Masopust si zahrál hned v úvodním zápase proti Nizozemsku (1:0)[92]. Do druhého zápasu s Tureckem (0:0) zasáhl pouze brankář Vejmola, jenž tak udržel čisté konto[93]. Také do třetího zápasu turnaje proti Německu (1:1) zasáhli jihlavští zástupci, záložníci Kliment a Masopust. Oba odehráli první poločas, po němž je vystřídali Michal Trávník ze Slovácka, resp. vlašimský Michael Krmenčík[94].

Česko U21[editovat | editovat zdroj]

Pozadu nezůstal ani trenér „lvíčatJakub Dovalil. Ten v přátelském zápase proti Nizozemsku v polovině srpna měl k dispozici hned dvojici jihlavských hráčů – Lukáše Masopusta a Adama Jánoše[95][96]. Oba hráči nastoupili do zápasu v základní sestavě – Jánoše vystřídal v 69. minutě střelec jediného gólu zápasu, slávista Ondřej Petrák, Masopusta v 77. minutě teplický Marek Krátký[97]. Stejná dvojice zastupovala Jihlavu i v nominace na přátelské zápasy s FK Mladá Boleslav a 1. FK Příbram[98]. Adam Jánoš v prvním zápase, který „lvíčata“ vyhrála 2:0, odehrál všech 90 minut, Lukáše Masopusta v 85. minutě vystřídal mladoboleslavský David Štípek[99]. Jánoš se objevil na hřišti i v zápase proti Příbrami (1:5), když v 76. minutě střídal Davida Štípka[100]. Stejnou dvojici hráčů povolal Jakub Dovalil i na listopadové přátelské zápasy s Kyprem a Anglií[101][102]. V úvodním zápase s Kyprem (3:0) nastoupil pouze Jánoš a odehrál všech 90 minut[103]. Také do zápasu s Anglií (2:2), které se hrálo ve Wokingu, nastoupil pouze Jánoš, ovšem po červené kartě jej musel v 56. minutě předčasně opustit[104]. Hned trojice hráčů Vysočiny se objevila v širší nominaci na březnový zápas s Norskem, ale pouze Lukáš Masopust se ocitl v té užší.[105] Adam Jánoš a Jan Mikula zůstali pouze mezi náhradníky.[78] V zápase s Norskem nakonec Masopust odehrál 63 minut, než jej vystřídal olomoucký Tomáš Zahradníček.[106] Na květnový přátelský zápas se Slovenskem (1:3) obdržel pozvánku brankář Luděk Vejmola, mezi náhradníky se pak ocitl záložník Jakub Fulnek.[107][108] Do zápasu Vejmola nezasáhl, přednost dostal Lukáš Zima z Reggiany Calcio.[109] Na červnový zápas s Rakouskem se nominace dočkal Lukáš Masopust[110], mezi náhradníky zůstal Jan Mikula.[111] Ale ani tentokrát hráč Jihlavy do zápasu nezasáhl, neboť Masopust se na jednom z tréninků před zápasem zranil.[112]

Česko[editovat | editovat zdroj]

Trenér reprezentačního áčka Josef Pešice zařadil jihlavského záložníka Lukáše Masopusta mezi náhradníky pro listopadový přátelský zápas s Kanadou[113].

Slovensko U20[editovat | editovat zdroj]

Do výběru Slovenska U20, kam jej vybral trenér Ivan Galád, na přátelský zápas se Spojenými arabskými emiráty U23 se dostal i útočník Matúš Marcin, který se v létě stal novou posilou Jihlavy[114]. Do zápasu (2:1) nakonec nastoupil v 55. minutě, kdy střídal nitranského Šimona Šmehyla.[115]

Slovensko U21[editovat | editovat zdroj]

Mezi náhradníky slovenské reprezentace do 21 let na únorový přátelský zápas s Portugalskem U20 se dostal i jihlavský Matúš Marcin[116]. Mezi náhradníky byl i v nominaci na březnový první zápas Challenge Trophy proti Turecku.[117]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Opustí Jihlavu kouč Komňacký? Spekuluje se o zájmu dalších klubů, idnes.cz
  2. Majitel Slavie nejednal ani s Komňackým, Petrouš však jistotu setrvání na lavičce nemá, sport.cz
  3. Sezona mě letos stála hodně nervů, přiznal jihlavský kouč Komňacký, idnes.cz
  4. Jansa se těší na přípravu mladých gólmanů[nedostupný zdroj], fcvysocina.cz
  5. Zkušený Blažek bude v Jihlavě zároveň trénovat brankáře, ceskatelevize.cz
  6. Jaromír Blažek je novým trenérem brankářů Vysočiny Jihlava Archivováno 2. 12. 2013 na Wayback Machine., gambrinusliga.cz
  7. Jaromír Blažek – hráč jara a též nový trenér brankářů FC Vysočina!, fcvysocina.cz
  8. Jihlava po debaklu v Příbrami odvolala trenéra Komňackého, idnes.cz
  9. Novým trenérem FC Vysočina byl jmenován Petr Rada!, fcvysocina.cz
  10. Jihlava má první posilu, z Olomouce získala beka Vepřeka, iSport.cz
  11. Trenéři mládeže, fcvysocina.cz
  12. Závěr sezony ženám zhořkl, fcvysocina.cz
  13. Pátá operace, opět to samé. Tak se fotbalista rozhodl pro radikální řez, idnes.cz
  14. Na úvod letní přípravy smolně podlehli Trenčínu, fcvysocina.cz
  15. Šilinger se formou hostování vrací do Znojma, fcvysocina.cz
  16. Změny před sezónou 2012/2013, 1scznojmo.cz
  17. Berkovec a Mikula odchází na hostování, slavia.cz
  18. Jihlava zkouší dva mládežnické reprezentanty Albánie a Slovenska Archivováno 29. 6. 2013 na Wayback Machine., gambrinusliga.cz
  19. K Vysočině se připojili talenti – Matúš Marcin a Mateus Shkreta, fcvysocina.cz
  20. Jihlava získala nadějné tváře, efotbal.cz
  21. Adam Jánoš bude hostovat v Jihlavě Archivováno 18. 9. 2016 na Wayback Machine., sparta.cz
  22. Jihlavu posílí Jánoš. Ze Sparty přichází na roční hostování, iSport.cz
  23. Fotbalový útočník Přeučil odchází z Dukly do Jihlavy, sport.cz
  24. V Jihlavě podstoupí testy Přeučil z Dukly, vrací se Kopic, eurofotbal.cz
  25. Vysočinu dva dny před vstupem do ligy posílil Haris Harba, fcvysocina.cz
  26. Tulis: Za přestupy hráčů jsme utratili nejvíce v historii klubu, fcvysocina.cz
  27. Do kádru „áčka“ se přesunul Jindřich Kučera, fcvysocina.cz
  28. Prodá Jihlava po Teclovi i svůj druhý klenot? Velký zájem je o Masopusta, sportrevue.cz
  29. Slávistický ředitel Šeterle: Teď s nikým nejednáme. Ani o Masopustovi, idnes.cz
  30. Rada v Jihlavě zřejmě skončil, musí se vrátit do Sivassporu, idnes.cz
  31. Turecko? Ne. Jihlava? Samá voda. Rada se dohodl se Slováckem!, iSport.cz
  32. Tomáš Rada přestupuje na Slovácko Archivováno 23. 3. 2014 na Wayback Machine., fcslovacko.cz
  33. a b Fotbalová Jihlava hlásí první změny, posily dorazí na start přípravy, idnes.cz
  34. Jihlavský Tomáš Sedláček bude na jaře zachraňovat Žďár nad Sázavou Archivováno 21. 5. 2013 na Wayback Machine., gambrinusliga.cz
  35. Sedláček opouští Žďár i Jihlavu, bude hrát ČFL, denik.cz
  36. a b Kučera, Kryštůfek, Marcin a Mešanović se zapojí do přípravy, fcvysocina.cz
  37. Kádr FC Vysočina doznal a ještě dozná změn, fcvysocina.cz
  38. Kryštůfek a Vacek na hostování do FNL
  39. Muris Mešanović bude hostovat v Dunajské Stredě, fcvysocina.cz
  40. Arnold Šimonek je blízko angažmá v Manisasporu, fcvysocina.cz
  41. Šimonkovo hostování v Manisasporu potvrzeno, fcvysocina.cz
  42. Vysočina testuje cizince – Haurdiče a Antonova, fcvysocina.cz
  43. V Jihlavě podstoupí testy útočník Přeučil z Dukly, vrací se Kopic, sport.cz
  44. S Vysočinou se začne připravovat šest nových hráčů, fcvysocina.cz
  45. Jihlava vyzkouší Přeučila z Dukly a dál usilovně hledá útočníka, efotbal.cz
  46. FC Vysočina lovil talenty v zahraničí, oběma nováčkům je devatenáct, 5plus2.cz
  47. Další změny v kádru jsou tady, fkdukla.cz
  48. Vysočina testuje cizince – Haurdiče a Antonova, fcvysocina.cz
  49. a b Letní přípravné zápasy "A" týmu a juniorky
  50. a b Zimní přípravné zápasy "A" týmu a juniorky
  51. FC Vysočina se odhlásil z Moravskoslezské ligy žen, fcvysocina.cz
  52. Štěpánek a Klíma v nominaci U-17, fcvysocina.cz
  53. Sedmnáctka na turnaji v Maďarsku těsně prohrála s Albánií, fotbal.cz
  54. Reprezentace do 17 let napravila úvodní prohru a zdolala tým Chorvatska, fotbal.cz
  55. Po prohře se Srbskem obsadila reprezentace do 17 let v Maďarsku 2. místo, fotbal.cz
  56. Reprezentační sedmnáctka v Rumunsku těsně prohrála s domácím týmem, fotbal.cz
  57. Dobrý výkon reprezentační sedmnáctky proti Skotsku na úspěch nestačil, fotbal.cz
  58. Reprezentace do 17 let zdolala Bulharsko, fotbal.cz
  59. Sedmnáctka vstoupila do kvalifikace výhrou nad domácím Izraelem, fotbal.cz
  60. Po výhře 3:0 nad Lichtenštejnskem sedmnáctka v kvalifikaci ME postupuje, fotbal.cz
  61. Prohra s Francií už na postupu sedmnáctky nic nezměnila, fotbal.cz
  62. Nominace, fotbal.cz
  63. V prvním utkání v Severním Irsku sedmnáctka zvítězila 2:1, fotbal.cz
  64. Reprezentační sedmnáctka napodruhé v Severním Irsku remizovala, fotbal.cz
  65. Reprezentační sedmnáctka podlehla v úvodním přípravném utkání Walesu 1:3, fotbal.cz
  66. Druhé utkání reprezentační sedmnáctky ve Walesu skončilo remízou, fotbal.cz
  67. FOTO: „Sedmnáctka“ vstoupila do kvalifikace ME prohrou s Anglií 0:1, fotbal.cz
  68. FOTO: Sedmnáctka senzačně zdolala Itálii dvěma góly v závěru utkání, fotbal.cz
  69. Reprezentační sedmnáctka porazila Albánii, ale na ME nepostoupila, fotbal.cz
  70. Marek Kolář na soustředění gólmanů, fcvysocina.cz
  71. Duba a Zábrodský v nominaci reprezentace U18, fcvysocina.cz
  72. Nominace, fotbal.cz
  73. Nominace, fotbal.cz
  74. Na úvod turnaje ve Francii uhrála osmnáctka remízu 1:1 s Polskem, fotbal.cz
  75. Osmnáctka ve druhém utkání nestačila na Spojené státy americké, fotbal.cz
  76. Favorizovaná Francie na domácí půdě deklasovala českou osmnáctku 4:0, fotbal.cz
  77. Nominace, fotbal.cz
  78. a b Masopust a Kolář odjeli na reprezentační srazy, fcvysocina.cz
  79. Nominace, fotbal.cz
  80. Kolář a Fiala reprezentovali proti Irsku, fcvysocina.cz
  81. Osmnáctka zdolala v přípravném utkání na domácí půdě Irsko 2:1, fotbal.cz
  82. FOTO: Irsko oplatilo české reprezentaci do 18 let porážku z prvního utkání, fotbal.cz
  83. Nominace, fotbal.cz
  84. FOTO: Osmnáctka vstoupila do Slovakia cupu porážkou s Ukrajinou, fotbal.cz
  85. FOTO: Reprezentace do 18 let si na Slovakia cupu o medaile nezahraje, fotbal.cz
  86. FOTO: Reprezentace do 18 let skončila na Slovakia cupu pátá, fotbal.cz
  87. Dominik Pedro v nominaci U19, fcvysocina.cz
  88. Nominace, fotbal.cz
  89. Nominace, fotbal.cz
  90. Nominace, fotbal.cz
  91. VIDEO: Nominace reprezentace do 20 let na přípravný turnaj v Nizozemsku, fotbal.cz
  92. Turnaj dvacítek v Nizozemsku: Češi na úvod zdolali domácí výběr, fotbal.cz
  93. VIDEO: Turnaj dvacítek v Nizozemsku: S Tureckem se rozešli Češi bez gólů, fotbal.cz
  94. Turnaj dvacítek v Nizozemsku: Ani Německo si na český výběr nepřišlo, fotbal.cz
  95. Lukáš Masopust a Adam Jánoš v nominaci U21, fcvysocina.cz
  96. VIDEO: Reprezentace do 21 let: Na Nizozemsko i s Krejčím, fotbal.cz
  97. VIDEO, FOTO: Jedenadvacítka zkrotila v přípravě silné Nizozemsko, fotbal.cz
  98. Nominace reprezentace do 21 let na další dva přípravné zápasy, fotbal.cz
  99. Jedenadvacítka zdolala v přípravě ligovou Mladou Boleslav, fotbal.cz
  100. "Mladší" jedenadvacítka na ligovou Příbram nestačila, fotbal.cz
  101. VIDEO: Reprezentace do 21 let: Nominace na zápasy s Kyprem a Anglií, fotbal.cz
  102. Masopust a Jánoš v nominaci U21, fcvysocina.cz
  103. Reprezentace do 21 let vyhrála přípravu na Kypru, fotbal.cz
  104. Reprezentace do 21 let zakončila rok remízou v Anglii, fotbal.cz
  105. Reprezentace do 21 let: Nominace na zápas s Norskem, fotbal.cz
  106. Reprezentace do 21 let: Lvíčata prohrála s Nory, fotbal.cz
  107. Nominace, fotbal.cz
  108. Vejmola v nominaci U-21 proti Slovensku, fcvysocina.cz
  109. FOTO: Reprezentace do 21 let: Lepší koncovka přinesla výhru Slovensku, fotbal.cz
  110. Reprezentace do 21 let: Nominace pro zápas s Rakouskem, fotbal.cz
  111. Nominace, fotbal.cz
  112. Reprezentace do 21 let: S Rakušany ostrý test, fotbal.cz
  113. Masopust mezi náhradníky národního týmu!, fcvysocina.cz
  114. Nominácia tímu SR "20" na priateľský zápas s olympijským výberom SAE, futbalsfz.sk
  115. VIDEO: SR "20" zdolala olympijský výber SAE dvoma gólmi Ondreja Dudu, futbalsfz.sk
  116. VIDEO: Nominácia SR "21" na zápas s Portugalskom, futbalsfz.sk
  117. VIDEO: Nominácia SR "21" na prvý zápas Challenge Trophy 2013-15 Archivováno 7. 2. 2016 na Wayback Machine., futbalsfz.sk

Poznámky[editovat | editovat zdroj]

  1. V zápase ve Znojmě (19. kolo; 3:5) nastoupil v 73. minutě jako střídající hráč do pole a 78. minutě snižoval na 3:4.
  2. V zápase s Pardubicemi (41. kolo; 12:1) proměnil v 84. minutě penaltu, čímž zvyšoval na 11:1.