Eric Adams

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Eric Adams
Základní informace
Rodné jménoLouis Marullo
Jinak zvanýEric Adams
Narození12. července 1952 (71 let)
Auburn
Žánryheavy metal, klasický heavy metal a power metal
Povolánízpěvák a vokalista
Nástrojehlas
Webwww.manowar.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Eric Adams, rodným jménem Louis Marullo (* 12. července 1952) je zpěvák americké heavy metalové kapely Manowar od roku 1980.

Hudební kariéra[editovat | editovat zdroj]

Narodil se ve městě Auburn ve státě Washington. Začal zpívat již od svých devíti let. Ve svých jedenácti letech (v roce 1965) založil kapelu s názvem Meet the Kids, se kterou odehrál několik koncertů. Byl také například zpěvákem ve skupině Jade, ale obě tyto skupiny (Meet the Kids a Jade) nevydaly žádnou svou skladbu, pouze předělávky starých hitů. Poté se stal zpěvákem v kapele LOOKS, ve které byl členem také nynější basskytarista Manowar Joey DeMaio. Také společně s ním založili v roce 1980 skupinu Manowar, ve které je zpěvákem až dodnes. Rozsah jeho hlasu činí více než 4 oktávy a je znám svými specifickými „ječáky“, které umí udržet i po dobu 40 sekund. Jak sám říká, lekci zpěvu měl jen jednou a to proto, aby se naučil techniku zpěvu a správné dýchání. Hraje také na kytaru a na klávesy. Podle jeho slov na něj měl veliký vliv zpěvák Deep Purple Ian Gillan, jehož hlas prý ve svých mladých letech zbožňoval.[1]

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Má dva syny, Erica a Adama, podle kterých si tak upravil své vystupovací jméno. Je také vášnivým lovcem a společně s kamarádem Chesterem Mooresem natočili dokumentární film z prostředí přírody a lovu s názvem Wild Life Wild Times, ke kterému složil soundtrack a hraje v něm i na kytaru.[2] Je také instruktorem v lukostřelbě. Byl několikrát v rádiích a magazínech věnovaným lovu a lovení. Má rád klasickou hudbu, ale poslouchá například i americkou heavy metalovou kapelu Disturbed, a naopak prohlásil, že není moc fanouškem kapely Kiss.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. http://www.metal-rules.com/interviews/manowar.htm
  2. Archivovaná kopie. www.wildlifeandwildtimes.com [online]. [cit. 12-06-2011]. Dostupné v archivu pořízeném dne 18-07-2011. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]