Elektro (technický časopis)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Elektro
odborný časopis pro elektrotechniku
Titulní stránka časopisu Elektro
Titulní stránka časopisu Elektro
Základní informace
Datum založení1991
Jazykčeština
Periodicitaměsíčník
Počet stran64
Země původuČeskoČesko Česko
Klíčové osoby
VydavatelFCC Public, s. r. o.
ŠéfredaktorJosef Košťál
Odkazy
ISSN1210-0889
Číslo ČNBcnb000359616
WebOficiální web
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Elektro, ISSN 1210-0889, je český odborný recenzovaný neimpaktovaný časopis pro silnoproudou elektrotechniku. Vydává jej FCC Public, s. r. o. sídlící v Praze 8. Vychází od roku 1991 jako nástupce časopisů Elektrotechnický obzor (vycházel od roku 1910) a Elektrotechnik (vycházel od roku 1946). Elektro je měsíčník, do roka vyjde deset čísel a v letních měsících jedno dvojčíslo. Každý rok vychází navíc několik úzce specializovaných příloh. K tradičním tématům časopisu patří elektroenergetika, domovní elektroinstalace a pohony. Nově se časopis zaměřuje na elektromobilitu a inteligentní budovy. Časopis je mediálním partnerem řady školících akcí a odborných konferencí v elektrotechnice, spolupracuje se středními i vysokými elektrotechnickými školami.

Standardní náklad čísla je 5 200 výtisků, při významných akcích až o 50 % vyšší. Šéfredaktorem je Josef Košťál. Hlavními cílovými skupinami jsou revizní technici, elektromontéři, projektanti, konstruktéři, konzultanti, vedoucí pracovníci firem, obchodníci, technici, studenti. Běžné číslo má 64 stran a formát 210 × 295 mm.

Vydavatel kromě tohoto časopisu vydává ještě měsíčník Světlo, různé technicky zaměřené knihy a ročenku Elektro. O obsahu nových čísel časopisu pravidelně informují tematicky spřízněné odborné weby jako tzb-info [1], Elektrika.cz [2], nebo Transactions on electrical engineering [3].

Související články[editovat | editovat zdroj]

Světlo (technický časopis)

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Elektro - časopis pro silnoproudou elektrotechniku, tzb-info.cz
  2. Elektrika.cz, Elektrika.cz
  3. Transactions on electrical engineering Archivováno 24. 6. 2013 na Wayback Machine., Transactions on electrical engineering