Dvoustá

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Dvoustá
Díl seriálu Hvězdná brána
Pův. název200
Číslořada 10
díl 6
Tvorba
ScénářBrad Wright
Robert C. Cooper
Joseph Mallozzi
Paul Mullie
Carl Binder
Martin Gero
Alan McCullough
RežieMartin Wood
Prod. kód1006
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Nezvaný host
Následující →
Protiútok
Seznam dílů seriálu Hvězdná brána
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Dvoustá je 6. epizoda 10. řady sci-fi seriálu Hvězdná brána.

Děj epizody[editovat | editovat zdroj]

Do SGC přichází Martin Lloyd, autor seriálu Červí díra (viz Seriál Červí díra), s nápadem natočit film. Chce však, aby mu SG-1 pomohla napsat scénář. Žádnému z členů se to nezamlouvá, hlavně plukovníku Mitchellovi, protože ten se těší na další misi, která má být jeho dvoustým průchodem skrze horizont událostí.

Dojde však k technickým problémům s hvězdnou bránou a SG-1 je nucena na příkaz generála Landryho s Martinem Lloydem pracovat na filmu, protože Pentagon věří, že úspěšný vědeckofantastický film o cestování červí dírou bude sloužit jako dobrý krycí příběh pro udržení programu Hvězdné brány v utajení.

Členové SG-1 v zasedací místnosti vymýšlejí své vlastní verze úspěšného sci-fi filmu, včetně invaze zombie (od Mitchella), neviditelného plukovníka O'Neilla (od Samanthy Carterové), Čaroděj ze země Oz a Farscape (od Valy Mal Doran), Teal'c jako soukromý detektiv a navrhovaná scéna od Martina Lloyda podobná Star Treku nebo verze originálního filmu, kde všechny postavy jsou loutky. Nicméně všechno je k ničemu, protože studio se nakonec rozhodne film zrušit ve prospěch obnovení seriálu.

Na konci epizody se děj posune deset let do budoucnosti k rozhovoru s herci seriálu Červí díra, kteří slaví svou dvoustou epizodu a radují se, že studio obnovilo plán natočit film.

Související články[editovat | editovat zdroj]