Diskuse s wikipedistou:Vondravl

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Skvělé, že chcete rozšířit článek o Pablo Nerudovi. Takto významné osobnosti by IMHO měly mít reprezentativní článek. Držím palce.Faigl.ladislav 28. 11. 2008, 09:48 (UTC)

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. Faigl.ladislav 28. 11. 2008, 10:50 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Díky za Vaše příspěvky, chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Faigl.ladislav 28. 11. 2008, 10:50 (UTC)

Překlady[editovat zdroj]

Zkuste doplňovat do článku šablonu {{překlad}}, pokud překládáte. Díky!--Juan de Vojníkov 19. 5. 2010, 00:29 (UTC)

Připojuji se se stejnou prosbou :-) a ještě si dovolím nabídnout tip: ty pasivní vazby ("dnes je sice stále ještě určité menší množství na ostrově pěstováno") se do češtiny často líp přeloží aktivním tvarem ("dnes se sice stále ještě určité menší množství na ostrově pěstuje"). Jinak to zní koženě. Zdravím a přeji hezké svátky,--Ioannes Pragensis 18. 12. 2010, 13:19 (UTC)

Portál Hudba[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že jste založil článek Svatá válka (píseň), z čehož jsem usoudil, že máte rád(a) hudbu (není to tak?). Dovoluji si Vás tímto pozvat na hudební wikiportál, kde můžete nominovat nějaký obsáhlý článek, který se po následném hlasování může stát článkem měsíce na hlavní straně portálu. Na hudebním portále také můžete přidávat aktuality ze světa hudby. Máte také možnost přidávat tipy na obrázek týdne nebo zajímavosti. Pokud založíte nový hudební článek, zapište jej na tuto stránku. Pokud chcete znát další zásady pro psaní nových článků o hudbě, můžete se podívat na WikiProjekt Hudba a pokud budete chtít, můžete se stát i jeho členem. S pozdravem Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 16. 11. 2011, 13:39 (UTC)