Diskuse s wikipedistou:Snek01

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Oznámení[editovat zdroj]

Dobrý den, chtěli jsme Vás požádat o nápravu, kdy ještě minulý týden autor fotografie interiéru kaple sv.Václava ve Znojmě byl udáván Martin Vavřík, tento týden Vy. Upozornili jsme jej také na použití fotografií interiéru kaple bez souhlasu provozovatele kaple sv.Václava ve Znojmě, kdy je zakázáno přefocovat a množit interiér, tak jak např.v rotundě (kaple je kulturní památkou velkého významu). Tento týden u fotografie jste uváděn , jako autor, který umožňuje šířit tzv.Vaše dílo. Tím Vás upozorňujeme že nesouhlasíme a nedali jsme Vám žádný souhlas(ani písemný) šířit fotografii interiéru kaple sv.Václava a žádáme Vás, aby jste v co nejkratším období sjednal nápravu stažením fotografie inteririéru horní kaple pozdněgotické klenby z internetu na všech Vašich internetových stránkách. Děkujeme za Vaše vstřícné a slušné jednání. Provozovatel kaple sv.Václava ve Znojmě Asociace-Iuvenes-Znoyem občanské sdružení,předseda Antonín Barák. Případný kontakt volne-znojmo@volny.cz

Dobrý den pane Baráku, děkuji Vám za Váš zájem o mou fotografii File:Vault in Saint Wenceslas chapel in Znojmo.jpg. Své fotografie si můžu publikovat jak chci a Váš souhlas k tomu nepotřebuji. Tímto Vás žádám, aby jste mě, prosím, neobtěžoval neopodstatněnými požadavky. Odpovědi na své otázky jste již obdržel na Wikipedie:Pod lípou (práva)#Fotografie kleneb interiéru kaple sv. Václava ve Znojmě. --snek01 23. 7. 2010, 09:46 (UTC)
Jenom dodám, že autorství se nemění. Těch fotografií je tu víc. Ona napravo kolegy Sneka01, Vámi již dříve nalezená, zřejmě tato File:ZnojmoVaclav1.jpg, jejímž autorem je kolega Vavrik.--Juan de Vojníkov 23. 7. 2010, 10:53 (UTC)

Skloňování[editovat zdroj]

Zdravím. V historii článku o Uničově jsem dohledal, že jsi to byl ty, kdo tam vložil znak města a do popisu vložil text "erb města Uničov". Je evidentní, že by sis měl nastudovat gramatiku, konkrétně mluvnické pády. Druhý pád, od názvu tohoto města, zní "Uničova". Já jsem se teda na základní škole ještě skloňovat učil. S pozdravem a přáním úspěšného studia gramatiky kolega --Kirk 29. 12. 2010, 13:14 (UTC)

Zrovna na skloňování já chybět. --snek01 29. 12. 2010, 14:10 (UTC)
Milý Kirku, obávám se, že jste to Vy, kdo se na základní škole špatně učil, a měl by se tedy znovu ponořit do studia gramatiky, neboť jak známo, obě uvedené možnosti jsou správně. Více viz Jazyková příručka Ústavu pro jazyk český AV ČR. Nicméně nemám Vám to za zlé, splést se může každý, jen by to chtělo trochu více uctivosti ve svých vyjádřeních, zvláště týkají-li se oblastí, kde si nejsme tak úplně pevní v kramflecích.
S přáním úspěšného nového roku Jan.Kamenicek 30. 12. 2010, 12:04 (UTC)
Vážený kolego Kameníčku. Nevěřím, že tohle neskloňování tu bylo dříve normální. Spíš bych věřil, že tohle začal připouštět ústav pro jazyk český až někdy od 90. let, kdy se tento nešvar rozšířil na netu. --Kirk 30. 12. 2010, 12:12 (UTC)
Užívání tvaru odpovídajícího prvnímu pádu považuji za rozumnější, jelikož prostě čtenář ví, jak to jméno skutečně zní, neboť to z některých jiných tvarů nelze dedukovat jednoznačně (zvláště, když třeba čtenář neumí česky). --MONUDET (diskuse) 4. 5. 2013, 22:35 (UTC)

Spolupráce[editovat zdroj]

Ahoj Michale, chtěl bych tě požádat o spolupráci na článcích Maňas nebo František Maňas. Nevím jestli ještě působíš zde na wikipedii ale zkusit jsem to musel. Případné zprávy mi prosím piš na mou zeď. Chtěl bych toho s tebou probrat víc. Edisteewr 10. 12. 2011, 11:44 (UTC)
Ahoj, děkuji ti za vzkaz. Napsal jsi to hezky a dozvěděl jsem se spoustu nových věcí. Bohužel k tématu těchto článků nemám další informace ani fotografie. --snek01 10. 12. 2011, 12:27 (UTC)
Pokud máš facebook přidej se do skupiny tvých jmenovců (Maňasů). Skupina se jmenuje Maňasovi a její obrázek je žluté eMko. Já sám se jmenuji Jan Maňas a v této skupině rozebíráme naše jména a zkoumáme rodokmen - předej se k nám a uvidíšš =),--Edisteewr 10. 12. 2011, 16:05 (UTC)

Ocenění[editovat zdroj]

Uděluji Ti ocenění za pilnost na české wikipedii za více jak 8500 editací a ocenění za věrnost české wikipedii.

Edisteewr (diskuse) 9. 6. 2012, 15:06 (UTC)

František Dvořák (archeolog)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku František Dvořák (archeolog). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 15. 6. 2012, 18:51 (UTC)

Dobrý den, svého času jste vytvořil šablonu České ramsarské mokřady. Podle mne není dobrá, má v ní být jen oněch 12 českých lokalit uvedených v Ramsarské úmluvě s přesným názvoslovím a vnitřními odkazy. Můžete ji opravit? Bylo by to fajn, ji mít. Děkuji předem.--Zákupák (diskuse) 26. 8. 2012, 14:22 (UTC)

Omlouvám se,po prostudování jsem zjistil, že jste chybu neudělal. Ač ty lokality máme zpracované, formulovány jsou jinak a proto je tam tolik červených odkazů. Podumám, jak to zamodřit.--Zákupák (diskuse) 26. 8. 2012, 15:01 (UTC)
Znovu se k tomu vracím, těch lokalit je už 14. Můžete ty dvě z roku 2012 do šablony dopsat?, do textu hlavního hesla k Ramsarské úmluvě jsem to udělal (z Webu AOPK), ještě onu šablonu. Děkuji.--Zákupák (diskuse) 26. 1. 2013, 20:29 (UTC)
Samozřejmě. WP:BOLD. --snek01 27. 1. 2013, 15:26 (UTC)

SOCHA ANDĚLA[editovat zdroj]

Díky za to, že si prohlížíte moje fotky. Váš postřeh s podobou obou soch je zajímavý. Pro mě byl jediným pramenem seznam chráněných památek, kde je anděl uvedený v Lutíně. Samozřejmě když obě sochy srovnáme, tak ta olomoucká vypadá starší a tudíž jako originál. Na druhou stranu některé rekonstrukce nejsou vždy úplně citlivé a soše pak - aspoň nějakou dobu - chybí ta patina. Historik umění nejsem. Z toho, co jsem našel na internetu, se mi jako největší autorita zdají být stránky NPÚ Olomouc, kde je mezi restaurátorskými pracemi z roku 2006 uvedeno: "Lutín, okres Olomouc, parcela č. 523, socha anděla, pískovec, 2. čtvrtina 18. století, rej. č. 18441/8-1870, restauroval Mgr. Ladislav Werkmann." Je ovšem možné, že pan Werkmann rekonstruoval již kopii. Tomu by odpovídal i letopočet 1898 na podstavci. I ten však může být jen datem předchozí rekonstrukce. Na kartuši sochy (i té lutínské) je totiž rok 1788. Našel jsem ještě jednu zřejmě autoritativní anotaci : Jemelková - Zápalková, Ondřej Zahner 1709-1752, Olomouc 2009. Pochází z webu http://www.hrady.cz/index.php?OID=10252. Do nějaké vědecké knihovny to mám ale daleko, tak to zatím nechám plavat. S vaším dodatkem popisu fotky souhlasím, snad bych jen dodal slovíčko pravděpodobně nebo patrně. Ještě jednou díky za váš zájem. P. Palička

Díky, přidána informace na Diskuse:Ondřej Zahner. --snek01 17. 9. 2012, 14:17 (UTC)
Lutínská socha byla v r. 2006 restaurována, přenesena do Olomouce před Arcidiecézní muzeum a zároveň byla vytvořena kopie, která byla osazena do Lutína místo originálu. Pro zajímavost: starší datum na soklu označuje rok, kdy byla socha do Lutína darována z Olomouce, zřejmě z nějakého zrušeného kostela (darovací smlouva původní místo neuvádí). Původně stála socha jinde v Lutíně, roku 1898, což je další datum na soklu, pak byla přenesena na dnešní místo. Sirdar (diskuse) 28. 1. 2015, 23:25 (CET)Odpovědět

Hello Michal, I believe that File:Boettgerilla pallens 2.jpg on Commons is not public domain and must be deleted. You uploaded this file from AnimalBase. In Animalbase I did not found any statement by Jozef Grego, the author of the picture, that the file ist public domain. The statement on the starting page: "Pictures of animals are more or less understood to have been released by the authors to the public domain" is not true or not beyond doubt. I just had a correspondence with an author of pictures in Animalbase (Clemens Hofstetter) who made it politely but unmistakably very clear that his pictures in Animalbase are not in public domain. So, only the pictures taken by Francisco Welter Schultes are public domain, and not the pictures of other authors. Best wishes -- Engeser (diskuse) 22. 11. 2012, 10:31 (UTC) PS: There are more files with incorrect licences: e.g. File:Bielzia coerulans 5.jpg a.o. Look by yourself in category:Images from AnimalBase. Best wishes -- Engeser (diskuse) 22. 11. 2012, 10:46 (UTC)

Answered to Engeser by email. --snek01 22. 11. 2012, 11:50 (UTC)

aktualizace[editovat zdroj]

dobrý den.

Prosím nešla by fotografie Olomouc - soubor: panorama big.jpg - (pohled od jihozápadu) aktualizovat? Myslím, že by bylo vhodnější zvolit trošku jinou prezentační fotografii města pokud možno bez těch příliš nehezkých paneláků v pozadí.


Děkuji za pochopení. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) [[Speciální:Příspěvky/{{{1}}}|{{{1}}}]] ([[Diskuse s wikipedistou:{{{1}}}|diskuse]])

Dobrý den, děkuji za dotaz. Ne, nemám to v plánu z několika důvodů. 1) čas, 2) fotky sice slouží k určité prezentaci, ale to není hlavním důvodem encyklopedie, která se víceméně snaží zobrazovat skutečnost. Takže pokud někdo udělá novější fotku, tak to může být fajn, ale zásadně měnit téma asi nemá smysl. Paneláky k Olomouci (bohužel) patří. Myslím si, že když by někdo udělal např. fotku pohled na Olomouc ze severovýchodu, tak pak budou na Wikipedii stejně dva různé různé pohledy na Olomouc. --snek01 14. 12. 2012, 21:12 (UTC)

Dobrý den, pokud budete souhlasit, rád bych použil Vaše fotografie Olomouce, umístěné na wikipedii jako podklad pro výrobu fotomagnetu. Pokud budete souhlasit, dejte mi, prosím vědět na: fotomagnety@email.cz a domluvíme se na platbě za užití fotografie. Bez Vašeho souhlasu fotografie nebude použita. Přeji hezký den, Schödl.

Dobrý den, děkuji za vzkaz. Vyřešeno emailem. --snek01 15. 8. 2013, 16:18 (UTC)

Řád dobrého seznamu[editovat zdroj]

Editathon ve Vědecké knihovně Olomouc[editovat zdroj]

--Gampe (diskuse) 7. 9. 2016, 07:41 (CEST)Odpovědět

Díky. Těším se. --snek01 7. 9. 2016, 23:42 (CEST)Odpovědět

Technický správce[editovat zdroj]

Ahoj, na základě Tvé žádosti jsem Ti přidělil práva technického správce. Měj se, --Martin Urbanec (diskuse) 26. 9. 2018, 16:03 (CEST)Odpovědět

Ahoj, děkuji za spolupráci, --snek01 26. 9. 2018, 19:45 (CEST)Odpovědět

Správce[editovat zdroj]

Ahoj, na základě Tvé kandidatury jsem Ti před malým okamžikem přidělil práva správce. Gratuluji k získání nové funkce a přeji mnoho sil. Pevně věřím, že nebudeš mít problém práva využívat, ale kdybys ses chtěl na cokoliv zeptat, jsem k dispozici. S pozdravem a přáním všeho dobrého, --Martin Urbanec (diskuse) 10. 10. 2018, 23:02 (CEST)Odpovědět

Gratuluji, využívejte práva s rozhvahou, případně se mi taky ozvěte a poradím. Doufám, že též přehodnotíte absolutní zákaz používat jiná práva, komunita byla spíš pro, tak si případně dejte do sledovaných WP:NS a semtam třeba mrkněte na Speciální:Poslední změny, někdy je tam veselo. :) Zdravím. OJJ, Diskuse 11. 10. 2018, 07:29 (CEST)Odpovědět

Díky za zprávy. Hezký den,--snek01 11. 10. 2018, 21:55 (CEST)Odpovědět

Gratuluji, také. Je mi líto, že jsem si žádosti nevšiml dříve a nezahlasoval pro. Jsem teď časově vytížený a venuji se více jiným wikiprojektům. Hodně zdaruǃ P.Sː Nechcete mrknout na toto? toto?--Rosičák (diskuse) 12. 10. 2018, 04:47 (CEST)Odpovědět

Ahoj, díky za odkaz. Souhlas s pravopisem. Myslím, že by mělo být jedno jméno na jazyk. A pokud by na to nestačila reference, tak lze vždy použít Notes - hlavní je srozumitelnost pro čtenáře. --snek01 12. 10. 2018, 12:39 (CEST)Odpovědět

Chci se zeptat, jak to se standardizací vypadá? --OJJ, Diskuse 8. 1. 2020, 18:39 (CET)Odpovědět

Ahoj, vypadá to tak, že nejsem moc aktivní... --snek01 8. 1. 2020, 22:37 (CET)Odpovědět

Šablona:Jazyk[editovat zdroj]

Ahoj, informuji o založení Wikipedie:Diskuse o smazání/Šablona:Jazyk. --Matěj Suchánek (diskuse) 16. 6. 2021, 17:51 (CEST)Odpovědět

Olomoucký wikisraz v dubnu 2022[editovat zdroj]

Tuto pozvánku vám posíláme, protože na své uživatelské stránce uvádíte, že jste z Olomouckého nebo Moravskoslezského kraje. Pokud o ně nemáte zájem, ozvěte se mi prosím na pavel.bednarik@wikimedia.cz.

--Pavel Bednařík (WMCZ) 14. 4. 2022, 21:35 (CEST)Odpovědět

Olomoucký wikisraz v květnu 2022[editovat zdroj]

--Pavel Bednařík (WMCZ) 23. 5. 2022, 23:05 (CEST)Odpovědět

Editaton v Českém rozhlase Olomouc[editovat zdroj]

--V0lkanic (diskuse) 4. 5. 2023, 07:52 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na Wikisrazy[editovat zdroj]

Ahoj,

posílám pozvánku na Wikisrazy s možností notifikace. Nejbližší proběhne 22. srpna 2023.

Těším se na viděnou!

-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Pavel Bednařík (diskuse)

Ahoj, rád bych se zeptal, zda Tě mohu přidat na seznam potenciálních zájemců o olomoucké wikisrazy. Uživatelům na seznamu před každým srazem pošleme pozvánku, aby o srazu dopředu věděli. Nevyplývá z toho samozřejmě žádná povinnost se jich účastnit, jen lepší informovanost. Předem díky za reakci. :) --V0lkanic (diskuse) 20. 8. 2023, 00:54 (CEST)Odpovědět

První olomoucký wikiklub[editovat zdroj]

--V0lkanic (diskuse) 22. 8. 2023, 21:27 (CEST)Odpovědět

Olomoucký wikisraz v listopadu 2023[editovat zdroj]

--V0lkanic (diskuse) 9. 10. 2023, 17:59 (CEST)Odpovědět

Editaton Československo online a změna termínu wikiklubu[editovat zdroj]

--V0lkanic (diskuse) 6. 11. 2023, 22:33 (CET)Odpovědět

Olomoucký výjezdní wikisraz v prosinci 2023[editovat zdroj]

--V0lkanic (diskuse) 23. 11. 2023, 17:42 (CET)Odpovědět

Olomoucký wikisraz v únoru 2024[editovat zdroj]

--V0lkanic (diskuse) 14. 2. 2024, 16:01 (CET)Odpovědět

Editaton Měsíc žen na Wikipedii[editovat zdroj]

--V0lkanic (diskuse) 18. 3. 2024, 22:41 (CET)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:50 (CEST)Odpovědět