Diskuse s wikipedistou:Quar

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 10 měsíci od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

Vítám srdečně v české Wikipedii. Na základě Vámi založeného referendář bych Vás chtěl upozornit na zvláštní projekt, který se jmenuje Wikislovník. Wikipedie je encyklopedie, jsou zde encyklopedické články, nikoliv slovníková hesla. O Wikislovníku se můžete dovědět více přímo na adrese onoho projektu: Český Wikislovník nebo můžete na Wikipedii kontaktovat jednoho ze správců českého Wikislovníku, který Vám může poskytnout další informace.

Zde bych Vás chtěl tedy jen upozornit, že Wikipedie není slovník. Na Wikipedii mají své místo i články vysvětlující různé pojmy, zkuste se třeba podívat na článečky Refektář nebo Konzul v antickém Římě. Možná Vás inspirují a ve stejném duchu rozšíříte i článek o referendářovi.

Ještě Vám sem vložím místo chleba a soli uvítací letáček se základními informacemi pro nové přispěvatele. Přeji hodně zdaru při další práci na Wikipedii! --Luděk 12:52, 4. 8. 2007 (UTC)

--Luděk 12:52, 4. 8. 2007 (UTC)

Richard Sainct[editovat zdroj]

Ahoj, podívej se prosím na změny, které jsem udělal ve Tvém článku. Asi to bylo jen přehlédnutí, ale prosím nezapomínej dělat nějaké ty wikilinky, doplňovat kategorie a používat interwiki. Měj se pěkně, přeji hezký den, --Podzemnik 06:21, 24. 6. 2008 (UTC)

Wikivyznamenání: Nováček[editovat zdroj]

„Nováček“

Zdravím. Kolega Zákupák si všiml, že za svou práci na české Wikipedii si zasloužíš Vyznamenání za věrnost Wikipedii! Nyní se oficiálně stáváš „Nováčkem“, a hrdě si svůj první puzzlík můžeš připnout na svou uživatelskou stránku ;-) Gratuluji a přeji pohodu při editování, ať bronzový puzzlík není tím posledním ;-) S pozdravem --Doktory 9. 8. 2008, 11:17 (UTC)

Používejte prosím kategorie[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] – každou na novou řádku na konci stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]], například [[Kategorie:Narození 1896]].
  • U osob, u nichž je znám den narození (a/nebo úmrtí), se přidává [[Kategorie:Narození Den_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Den_úmrtí]], například [[Kategorie:Úmrtí 26. října]].
  • U žijících osob se přidává [[Kategorie:Žijící lidé]].
  • U všech osob též kategorizujte jejich pohlaví, pomocí [[Kategorie:Muži]] nebo [[Kategorie:Ženy]].
  • U věcí se známým datem vzniku či zániku se přidává [[Kategorie:Vzniklo Rok vzniku]], a/nebo [[Kategorie:Zaniklo Rok zániku]]. Lze kategorizovat i dobu vzniku a/nebo zániku nerozlišenou na roky ale na staletí, například [[Kategorie:Vzniklo ve 13. století]].
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]].
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

Používejte prosím interwiki[editovat zdroj]

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky. Wespecz 17. 7. 2010, 14:25 (UTC)

Poděkování[editovat zdroj]

Děkuji za úpravu volebních výsledků a jmen zastupitelů obce Horní Suchá do přehledné tabulky. ki27@seznam.cz

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Loris Francesco Capovilla, který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 31. 5. 2011, 19:15 (UTC)

Kategorie Muži / Ženy[editovat zdroj]

Dobrý den, nezapomínejte prosím vkládat do nových článků kategorie Kategorie:Muži nebo Kategorie:Ženy. --Marek Koudelka (diskuse) 29. 9. 2012, 18:26 (UTC)

Díky za upozornění - nikdy před tím jsem tyto kategorie nepoužíval, ani jsem si jich nevšímal, tak jsem je ani teď nepoužil. No, snad už pro příště nezapomenu :-) --Quar (diskuse) 30. 9. 2012, 08:05 (UTC)

SUL Request En-wiki[editovat zdroj]

I would like to confirm my request to usurp the name "Quar" at en-wiki. The reasson is to unify my SUL-account. --13. 7. 2013, 10:50 (UTC)

SUL Request pl-wiki[editovat zdroj]

I would like to confirm my request to usurp the name "Quar" at pl-wiki. The reasson is to unify my SUL-account. --Quar (diskuse) 13. 7. 2013, 11:14 (UTC)

Karvinské důlní neštěstí[editovat zdroj]

Dobrý den. Věta "14. června 1894 sfáralo do dolů 1062 dělníků, 20 předáků, 5 důlních a 9 naddůlních" se v hesle opakuje, přijde mi, že jedna z nich je tam omylem. Můžete se na to prosím podívat? Děkuji. Jan.Kamenicek (diskuse) 8. 8. 2013, 21:45 (UTC)

Dobrý den, děkuji za upozornění, hned na to jdu mrknout. --Quar (diskuse) 9. 8. 2013, 17:11 (UTC)

Philip K. Dick[editovat zdroj]

Kolego, na článku je informace o tom, že se na něm pracuje. Hodlám podrobné texty ze článku vyjmout a založit vlastní hesla pro romány. Prosím, neprovádějte raději na článku žádné editace, dokud práci nedokončím. Ten link bych tam dodal, až bych se k románu dostal. Děkuji a jsem s přátelským pozdravem --Chalupa (diskuse) 12. 7. 2016, 16:28 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, kolego, děkuji za zprávu, heslo Philip K. Dick ani s ním nějaká související hesla nemám v blízké budoucnosti v plánu editovat - mé hlasování vychází z mého obecného názoru na takováto hesla. Ale je super, že jste se tohoto hesla ujmuů. Hodně zdaru u práce --Quar (diskuse) 12. 7. 2016, 20:19 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět