Diskuse s wikipedistou:MiroslavRouta

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 10 měsíci od uživatele Plánovací kalendář v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

Faigl.ladislav slovačiny 3. 12. 2010, 17:40 (UTC)

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí editace stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.--Byrnjolf ~ d|p 3. 12. 2010, 17:19 (UTC)

Prosím používejte tlačítko „Ukázat náhled“[editovat zdroj]

Prosím, věnujte pozornost upozornění, že máte používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Důvody, proč se má toto tlačítko používat, máte uvedeny výše. Kromě technických záležitostí jde i o ohleduplnost vůči lidem, kteří sledují poslední změny nebo budou někdy muset něco hledat v historii (jednotlivých verzích) článků. Věřím, že pochopíte, že je opravdu nanejvýš vhodné a žádoucí toto tlačítko používat. Děkuji za pochopení. Faigl.ladislav slovačiny 3. 12. 2010, 17:40 (UTC)

Joachim Friedrich[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Joachim Friedrich. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Romanzazvorka 14. 12. 2010, 17:47 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Helena Procházková. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Martin Kotačka 15. 12. 2010, 20:50 (UTC)

Zapomenuté housle[editovat zdroj]

--Romanzazvorka 16. 12. 2010, 20:37 (UTC)

Mince krále Ašóky[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Mince krále Ašóky, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Romanzazvorka 16. 12. 2010, 20:40 (UTC)

Noční adorace[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Noční adorace, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Romanzazvorka 16. 12. 2010, 21:01 (UTC)

Prosím vyplňujte kolonku „Shrnutí editace“[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. ♥ K123456 31. 12. 2010, 15:05 (UTC)

Skokan volský[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Skokan volský, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Reaperman 14. 1. 2011, 18:38 (UTC)

Copyvio obrázek[editovat zdroj]

Ahoj, na commons jsi nahrál obrázky bez udání autora či licence. Tyto obrázky musí být smazány, neboť porušují autorská práva. Děkuji za pochopení, příště prosím dávej pozor, --Vojtech.dostal 26. 2. 2011, 10:15 (UTC)

Osobní pískoviště[editovat zdroj]

Dobrý den, abyste do hlavního prostoru zbytečně nevkládal subpahýly, chci Vás informovat, že si články můžete připravit v „osobním“ prostoru pod svou uživatelskou stránkou – např. kliknutím na odkaz Pískoviště. Tam si můžete ve wikiformátu chystat i častěji ukládat texty budoucích článků a nepřijdete o ně. Můžete také případně poprosit další uživatele o jejich recenzi v tomto umístění. V hotovém stavu pak text jednorázově přenesete kopírováním do nového článku v normálním (tzv. hlavním jmenném) prostoru. Zdravím, --Gumruch 19. 3. 2011, 20:33 (UTC)

Osmisměrka[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Osmisměrka. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Draffix 3. 5. 2011, 06:17 (UTC)

Mimivirus[editovat zdroj]

Zdravím! Díval jsem se, že jste smazal žádosti o zdroje z článku Mimivirus. Pokud je chcete odstranit, nahraďte je prosím referencemi na odbornou literaturu, která prokazuje daná hodnocení nebo tvrzení. --Postrach 17. 10. 2011, 12:03 (UTC)

Typografie[editovat zdroj]

Prosím, abyste nezapomínal, že za tečkou (i v datu!!!), čárkou a dvojtečkou se píše mezera, tedy až na příslušné výjimky. Naopak před tečkou, čárkou a dvojtečkou se mezera nedělá. Slaigo 12. 12. 2011, 15:31 (UTC)

Dobrý den, nechci vás odrazovat od další práce, ale k rozšíření vámi založeného hesla do použitelné podoby jsem se strýčkem Googlem potřebovala všehovšudy 20 minut práce. Kterou jste měl spíše udělat vy, přejete-li si do wikipedie přispívat aspoň trochu na úrovni. Nejdéle mi bohužel trvalo, než jsem vůbec přišla na to, co to má "Gunch" být, správný anglický název je totiž goonch. A správné pojmenování hesla na české wikipedii je oficiální český, nebo není-li latinský binomický název živočišného druhu. Prosím, věnujte proto psaní článků více úsilí a pozornosti než dosud. --Bodlina 15. 12. 2011, 20:16 (UTC)

Portál Hudba[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že jste založil(a) článek :Aria, z čehož jsem usoudil, že máte rád(a) hudbu (není to tak?). Dovoluji si Vás tímto pozvat na hudební wikiportál, kde můžete nominovat nějaký obsáhlý článek, který se po následném hlasování může stát článkem měsíce na hlavní straně portálu. Na hudebním portále také můžete přidávat aktuality ze světa hudby. Máte také možnost přidávat tipy na obrázek týdne nebo zajímavosti. S pozdravem Marek Koudelka; 27. 1. 2012, 13:39 (UTC)

Každopádně děkuji za nabídku, avšak tuto stránku jsem (jako i např. 333 stříbrnejch stříkaček) napsal z důvodu, že toto album máme doma. Nevěnuji se wikipedii ani hudbě natolik, abych vyhledával aktuality, nebo články na článek týdne. Jinak ale děkuji za informace, třeba je někdy využiju. Wikipedista:MiroslavRouta 17:37.

Mezijazykové odkazy[editovat zdroj]

Zdravím. Děkuji za všechny vytvořené články. Chci Vás však poprosit o přidávání „odkazů interwiki“, tedy mezijazykových odkazů na Wikipedie v ostatních jazycích. Mají syntaxi [[kód jazyka:Název článku v daném jazyce]], umístěny bývají ve spodní části zdrojového kódu článku, po uložení se zobrazí v navigačním panelu při levém okraji pod ostatními panely. Vizte příklad jak by měly vypadat.

  1. Je třeba vyhledat identické heslo v angličtině nebo jiném jazyce a tento kód okopírovat ze spodní části tamního článku. Právě tento krok vyžaduje člověka, není automatizovaný.
  2. Mezi takto získané odkazy připište [[en:název v onom jazyce]], protože v cizojazyčné verzi pochopitelně není odkaz na původní článek. Umístěte ho na správné místo v abecedním pořadí podle kódů jazyků.
  3. Srovnané odkazy uložte do českého článku.
  4. Odkaz na český článek v této formě dopište na správné místo do článku anglického.

O rozšíření do dalších jazykových verzí se už obvykle postarají roboti. Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Díky. Marek Koudelka; 27. 1. 2012, 18:14 (UTC)

Ahoj. Prosím tě, dávej si pozor, abys v článku nezanechával nesmysly, které neopravíš po zkopírování textu z jiného článku. Tohle bylo už opravdu extrémní. Fakt si na to dávej bacha. Díky. --Harold 8. 2. 2012, 00:34 (UTC)

Hra Česko[editovat zdroj]

Dobrý den. Vytvořil jste heslo Česko (hra) bez jediného zdroje. Prosím, doplňte jej. Děkuji.--Zákupák (diskuse) 5. 4. 2012, 05:07 (UTC)

Dobrý den, všiml jsem si, že zakládáte články o městech a vesnicích v různých zemích, převážně evropských. Kdybyste chtěl o příslušném sídle napsat ještě něco více, dala by se tam zařadit třeba zmínka o tamním kostele (s příslušným odkazem), pokud jsou dotyčné údaje dohledatelné – např. „Nachází se zde luteránský kostel svatého Michaela archanděla dokončený roku 1785.“ s odkazem na článek kostel svatého Michaela archanděla (Räpina). Pokud byste ohledně této tematické oblasti cokoliv potřeboval, napište mi prosím do mé diskuse, popřípadě do diskuse portálu Křesťanství. Hezký den přeje Fagnes (diskuse) 22. 5. 2012, 16:12 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše nové články kostel Nanebevzetí Panny Marie (Bezdědice) a kostel Narození svatého Jana Křtitele (Osov), které již kolega Addvisor přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství (články jsem ještě zařadil do dalších příslušných kategorií). Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 15. 6. 2012, 10:41 (UTC)

Špejbl's Helprs[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Špejbl's Helprs. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Harold (diskuse) 22. 6. 2012, 09:29 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Barkor. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 22. 6. 2012, 09:47 (UTC)

Používejte prosím kategorie[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

♥ K123456  12. 7. 2012, 07:35 (UTC)

Děkuji za upozornění, kategorie používám, jen jsem nevěděl jakou na stránku Pětidomí (Kařez) (mluvíte-li o tomhle) vložit. Jinak děkuji i za odkazy Wikipedista:MiroslavRouta 15:18, 12.7.2012

Moderní pětiboj na Letních olympijských hrách 2008[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Moderní pětiboj na Letních olympijských hrách 2008. Bohužel jeho část obsahuje text, který není v českém jazyce a je nutno ho přeložit. Pokuste se prosím přeložit tuto část textu přeložit. Po týdnu se rozhodneme, zda nepřeložené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.--M97uzivatel (diskuse) 8. 9. 2012, 16:07 (UTC)

Velice se omlouvám za svou nepozornost, myslím ovšem, že jsem to již spravil do správné podoby. Jinak děkuji za upozornění. S pozdravem Wikipedista:MiroslavRouta

Používejte prosím kategorie – článek Štóské sedlo[editovat zdroj]

Děkujeme za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás prosíme, abyste každé nově vzniklé heslo vždy zařadil(a) do určité kategorie (příp. kategorií). Dělá se to připsáním [[Kategorie:Název kategorie]], například [[Kategorie:Němečtí fyzikové]] na novou řádku u konce stránky.

Proč kategorizovat?

Kategorizace článků je výhodná, protože kategorizované články mohou uživatelé Wikipedie procházet nejen podle jejich názvů, ale také podle právě takto vytvořených kategorií. Jediným kliknutím na odkaz pod daným heslem získají seznam všech článků v dané kategorii, čímž získávají kontext k tématu, které je zajímá.

Nejčastější příklady
  • U osob, u nichž je znám rok narození (a/nebo úmrtí), se přidává šablona [[Kategorie:Narození Rok_narození]], analogicky pak [[Kategorie:Úmrtí Rok_úmrtí]]
  • U obcí, okresů, krajů apod. je zvykem vložit minimálně kategorii státu, do kterého patří, například [[Kategorie:Estonsko]]
  • U bibliografií osob (popř. též u cizojazyčných názvů, které uvozuje určitý člen) je možno upravit pořadí, ve kterém se tyto budou v kategoriích zobrazovat. A sice přidáním šablony {{DEFAULTSORT:Název, tak jak má být zařazen}}, například pro heslo Jiří Stanislav Guth-Jarkovský by to bylo {{DEFAULTSORT:Guth-Jarkovský, Jiří Stanislav}}.
Další odkazy

♥ K123456  10. 1. 2013, 18:07 (UTC)

Kategorie používám, jen jsem tentokrát nenašel žádnou, kam bych mohl tento článek zařadit. Wikipedista:MiroslavRouta 16:21, 11.1.2013

Turistická značená trasa 1409[editovat zdroj]

Dovolil jsem si přesunout tebou založenou stránku týkající se trasy KČT Mýto - Zbiroh na nový název "Turistická značená trasa 1409" neboť to je její správné označení. Mimochodem, trasa 1406 je trasa z Plzně-Košutky přes Chrást a Volduchy do Těškova na Rokycansku. Místo přesměrování, které automaticky vzniklo po přesunu asi založím pahýlek týkající se i trasy 1406, neboť stávající Wiki odkazy ze stránek : Dolní kokotský rybník, ‎Horní kokotský rybník, Turistická značená trasa 6624 se týkají skutečně trasy 1406 a ne trasy 1409 na níž jsou teď přesměrovány. Zdravím. --Jik jik (diskuse) 19. 1. 2013, 16:15 (UTC)

Wikidata[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše články na Wikipedii. Chci Vás však poprosit o přidávání tzv. „interwiki“ neboli mezijazykových odkazů. Jde o propojení mezi články o stejném předmětu na různých jazykových verzích Wikipedie. Zobrazují se vlevo pod panelem nástrojů.

K upravení mezijazykových odkazů

Přidání odkazu přes Wikidata je poměrně jednoduché:

  1. Najděte identický článek v anglické, německé, francouzské nebo jiné jazykové verzi Wikipedie.
  2. V levém sloupci pod seznamem interwiki v českém článku klikněte na „Upravit odkazy“. Vložte kód jazyka (angličtina má en, němčina de atp.)
  3. Vložte název cizojazyčného článku. Klikněte vpravo dole na odkaz „[Propojit se stránkou]“.
  4. V případě, že existuje již více cizojazyčných verzí, budete vyzváni k potvrzení.

Věřím, že si postup brzy osvojíte a Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Narazíte-li na překážku, neváhejte se zeptat zde nebo na stránce Potřebuji pomoc. S pozdravem --Marek Koudelka (diskuse) 28. 12. 2013, 11:25 (UTC)

Děkuji za info, konečně jsem pochopil způsob jak se to nyní dělá. Byl jsem doposud zvyklý na en:článek. Už pracuji na úpravách. S pozdravem Wikipedista:MiroslavRouta 28. 12. 2013, 12:57

Významnost[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článcích Elderoth (album) a Elderoth. Bohužel není jasné, zda předměty článků splňují podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článků ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jejich významnosti pochyb. Jste-li s předměty článků dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište je tak, aby bylo zřejmé, proč jsou významné. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětech článků. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Jklamo (diskuse) 29. 12. 2013, 01:30 (UTC)

Sigöldulón[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Sigöldulón. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 4. 1. 2014, 14:22 (UTC)

Článek jsem rozšířil asi o tři věty a troufám si tvrdit, že minimálních požadavků tím dosáhl, takže si dovoluji smazat šablonu o odloženém smazání. Pokud s tím nesouhlasí, prosím aby si přečetli úryvek s článku Wikipedie:Odložené smazání znějící takto: "Nesouhlas se smazáním: Pokud kdokoliv, včetně tvůrce článku, odstraní z článku šablonu pro odložené smazání, nevracejte ji zpět bez diskuse, s výjimkou případů, kdy odstranění patrně nebylo nesouhlasem se smazáním (například při vyprázdnění článku nebo při odstranění tagu v rámci kompletního nahrazením textu jiným, ale nijak neodstraňujícím kritizovaný nedostatek článku). Pokud se nelze domnívat, že jde o vandalismus nebo omyl, tak ji hned neobnovujte. Můžete se buďto pokusit daný krok prodiskutovat nebo pokud věříte, že je potřeba článek smazat, navrhněte jej raději k diskusi o smazání." a řídili se dle něho. Pokud jsou též mého názoru, že článek je nyní ve formě dostačující na encyklopedický článek, tak jim děkuji za spolupráci! S pozdravem Wikipedista:MiroslavRouta
OK, díky za doplnění, současná podoba stačí. --Harold (diskuse) 4. 1. 2014, 15:48 (UTC)

Mezijazykové odkazy II[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše články jako např. Hřbitov Antakalnis. Chci Vás dále poprosit o přidávání tzv. „interwiki“ neboli mezijazykových odkazů. Jde o propojení mezi články o stejném předmětu na různých jazykových verzích Wikipedie. Zobrazují se vlevo pod panelem nástrojů.

K upravení mezijazykových odkazů

Přidání odkazu přes Wikidata je poměrně jednoduché:

  1. Najděte identický článek v anglické, německé, francouzské, slovenské nebo jiné jazykové verzi Wikipedie.
  2. V levém sloupci pod seznamem interwiki v českém článku klikněte na „Upravit odkazy“. Vložte kód jazyka (angličtina má en, němčina de, francouzština fr, slovenština sk atp.)
  3. Vložte název cizojazyčného článku. Klikněte vpravo dole na odkaz „[Propojit se stránkou]“.
  4. V případě, že existuje již více cizojazyčných verzí, budete vyzváni k potvrzení.

Věřím, že si postup brzy osvojíte a Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Narazíte-li na překážku, neváhejte se zeptat zde nebo na stránce Potřebuji pomoc. S pozdravem --18. 2. 2014, 17:35 (UTC), Utar (diskuse)
P.S.: Krom propojení s výchozím článkem také prosím při překladu (nejen pro WP:WPCS) zkontrolujte, že:

Děkuji.

Dobrý den, všiml jsem si Vašeho dotazu na udělátko WP:WPCS na diskuzní stránce kolegy a následně Vaší informace o prvním překladu. Jsem velmi rád za dalšího kolegu, který rozšíří řady nás, tedy uživatelů udělátka. Jen bych Vás poprosil o pozornější kontrolu po překladu. To, že se článek překládá z češtině velmi blízkého jazyka, svádí k falešnému pocitu, že článek není potřeba před finálním stisknutím tlačítka Uložit změny zkontrolovat. Nicméně je to velmi ošidné a bohužel se pak musí stránka často opakovaně editovat, protože co si budeme nalhávat – dodatečná kontrola je vždy o něco složitější než ta primární. Mluvím z vlastní zkušenosti, je mi jasné, že to u Vás může být jinak, ale já nejvíce chyb odhalím před prvním uložením. Každopádně přeji mnoho dalších úspěšných editací, ať už s využitím udělátka nebo i bez něj. Příjemný zbytek dne přeje --Jan KovářBK (diskuse) 18. 2. 2014, 21:29 (UTC)

Když vidím, co se na.mých stránkách vytvořených udělátkem najde chyb, tak verim, že to vypadá, jakobbych to nekontroloval. Není to ovšem pravda. Vyplývá z toho ovšem, že zřejmě málo důkladně a děkuji tedy za upozornění. MiroslavRouta (diskuse) 18. 2. 2014, 21:43 (UTC)
Jéje, ale takhle jsem to nemyslel a omlouvám se, jestli to tak vyznělo. Rozhodně jsem Vás nechtěl nějak demotivovat nebo naznačovat, že to nekontrolujete vůbec. Spíše to byla dobře míněná rada do budoucna. Nicméně jsem rád, pokud jste si z toho pro sebe vzal zpětnou vazbu v tom, že ta kontrola nebyla až tak důkladná, jak by bylo potřeba. Věřte mi, kilobajtový článek je v pohodě, ale když pak musíte opravovat (až na pár výjimek neopravený) desetikilobajtový článek, který pak opravujete na třicetkrát, protože to v tom rozsáhlém textu splývá, to je teprve mazec. --Jan KovářBK (diskuse) 18. 2. 2014, 22:11 (UTC)
To samozřejmě chápu a budu se snažit kontrolovat po sobě články lépe, jelikož udělátko hodlám i nadále využívat MiroslavRouta (diskuse) 19. 2. 2014, 06:01 (UTC)

Překlady WPCS[editovat zdroj]

Dobré odpoledne. Vidím, že jste se pustil do překladu článků ze slovenské Wikipedie. Díky za to. Jen bych Vás poprosil o přidávání šablony {{překlad}} pod nadpis Reference, kam podle zavedených pravidel patří. Děkuji. --Marek Koudelka (diskuse) 20. 2. 2014, 16:31 (UTC)

Kalafuna[editovat zdroj]

Dobrý den, pokud máte nějaký zdroj k tomu, že se Kolofónu někdy česky říká Kalafuna, jak bych usuzoval z této editace, doplňte jej, prosím, i do článku o Kolofónu samotném. --Tchoř (diskuse) 22. 2. 2014, 15:27 (UTC)

Zbraslav × Řeporyje[editovat zdroj]

Zdravím, založil jste článek Praha-Zbraslav (nádraží), nicméně jeho první věta začíná „Nádraží Praha-Řeporyje (…)“. Pravděpodobně nějaký pozůstatek po kopírování. Co je tedy správně? --Jan Polák (diskuse) 15. 3. 2014, 15:10 (UTC)

Omlouvám se, už jsem to opravil MiroslavRouta (diskuse) 15. 3. 2014, 15:11 (UTC)
Nic se neděje, takových chyb a překlepů se stane. Díky za opravu i spolupráci. --Jan Polák (diskuse) 15. 3. 2014, 15:21 (UTC)

Duplicitní kosmodrom[editovat zdroj]

Dobrý večer, ze slovenské verze jste převzal článek o kosmodromu, který byl okopírován z starší verze české. Doporučuji smazat.--Zákupák (diskuse) 3. 4. 2014, 21:07 (UTC).

  • I přes tuto drobnost Vám za ty překlady opravdu děkuji.--Zákupák (diskuse) 3. 4. 2014, 21:38 (UTC)
Chápu to správně, že ten článek už existuje, jen pod jiným názvem? MiroslavRouta (diskuse) 4. 4. 2014, 08:54 (UTC)
Ano, bez slova v závorce. Teď mají společnou kategorii.--Zákupák (diskuse) 4. 4. 2014, 09:04 (UTC)

Dobrý den. Dík za překládání kosmických článků ze slovenské wiki. Když však přidáváte odkaz na commons, je dobré zkontrolovat, zda už pro dotyčné heslo neexistuje na commons, kromě „slovenské“, i další položka a přidat české heslo k ní. Například u družic Diadème byla nezávisle na slovenském heslu také jiná [1] položka s navázanými čtyřmi jazyky (francouzština a další; teď už šesti, když jsem obě sloučil.) S pozdravem --Jann (diskuse) 4. 4. 2014, 15:59 (UTC)

Omlouvám se, ale asi úplně nechápu, co se po mě chce. Mohl byste mi to prosím vysvětlit způsobem "jako pro debila"? Já to vždy vnímal prostě jako obrázek, univerzální na vše. A ono je to asi složitější. Děkuji, s pozdravem MiroslavRouta (diskuse) 5. 4. 2014, 19:53 (UTC)
@MiroslavRouta: Nemluví kolega spíše o Wikidatech než o Wikimedia Commons? --Marek Koudelka (diskuse) 5. 4. 2014, 19:57 (UTC)
To je možné, ale nějak stále nechápu, co se po mě chce. MiroslavRouta (diskuse) 5. 4. 2014, 20:02 (UTC)
Pochopil jsem to tak, že na Wikidatech existovaly dvě položky stejného názvu, přičemž jedna z nich obsahovala odkazy na čtyřy různé jazyky a druhá pouze na slovenskou − ke druhé jste přidal odkaz ještě na českou. Zůstaly tedy dvě položky, které spolu nebyly propojeny. --Marek Koudelka (diskuse) 5. 4. 2014, 20:06 (UTC)
Omlouvám se, mluvil jsem o wikidatech. Marek Koudelka to vysvětlil asi lépe než já.--Jann (diskuse) 7. 4. 2014, 13:40 (UTC)

Berlínská ulice[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Berlínská ulice. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jan KovářBK (diskuse) 10. 4. 2014, 17:45 (UTC)

Belehradská ulice[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Belehradská ulice. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Jan KovářBK (diskuse) 10. 4. 2014, 17:47 (UTC)

Nemám problém ještě něco dohledat, ale jak je možné, že na slovenské wiki článek normálně funguje a na české je problematický? MiroslavRouta (diskuse) 10. 4. 2014, 17:50 (UTC)
Wikipedie ve slovenštině je jiný projekt než ta v češtině a každá má jiná pravidla. P.S.: Koukněte na stránku Wikipedie:Na EN wiki to tak mají :-) --Marek Koudelka (diskuse) 10. 4. 2014, 17:54 (UTC)
Dík za objasnění, jdu hledat další info MiroslavRouta (diskuse) 10. 4. 2014, 17:55 (UTC)
(po EK) Rozhodl jste se přidat sem všechny ulice ve všech slovenských městech? No výborně. Jinak abych Vám odpověděl – slovenští kolegové mají trošku jiná měřítka. Možná by Vás zajímalo (možná ne), že spousta článků na slovenské wikipedii jsou (neřešená) copyvia. U nás tohle také nejde, copyvia se tu (celkem úspěšně) potírají. --Jan KovářBK (diskuse) 10. 4. 2014, 17:57 (UTC)
Také Hanojská ulice. Zkus(te) se podívat na článek očima náhodného čtenáře - vidíte v něm něco zajímavého? Takto by se daly založit stovky, ba tisíce článků o různých ulicích, ale naprosto nezáživné. Ulice by měla obsahovat něco zajímavého, ať už zajímavé budovy, zajímavý původ názvu nebo že tudy kráčely dějiny... --JAn (diskuse) 10. 4. 2014, 18:00 (UTC)
Asi se vrátím k jiným slovenským článkům. Ulice v Bratislavě mi procházely docela v pohodě, ale uznávám, že ulice z košického sídliště asi opravdu zajímavé nejsou. Články rozšířím do podoby, aby splňovaly požadavky encyklopedického hesla. Jinak co jsou copyvia? MiroslavRouta (diskuse) 10. 4. 2014, 18:03 (UTC)
Copyvio viz Wikipedie:Porušení práv. --Jan KovářBK (diskuse) 10. 4. 2014, 18:05 (UTC)
Tak jsem to maličko rozšířil, pokud to stále nestačí na minimální požadavky, tak to smažte.
Tak po uvalení šablony na významnost na všechny ulice v Košicích se tím dál zabývat nebudu, protože to asi jen těžko obhájím. MiroslavRouta (diskuse) 10. 4. 2014, 18:12 (UTC)
Tak aby to nebylo všechno tak černé, tak třeba Tyršovo_nábřeží_(Bratislava) už medle podmínky významnosti splní. JAn (diskuse) 10. 4. 2014, 18:19 (UTC)
Ono není tak problematické najít článek, který významný je. A tyto fakt nijak významné nejsou, to já uznávám. Abych si ještě ujasnil jednu věc: články uvedené na seznamu pražských náměstí významné jsou a ta náměstí, která chybí významná nejsou? Jen abych si v tom udělal pořádek. Díky za ujasneni MiroslavRouta (diskuse) 10. 4. 2014, 18:26 (UTC)

Řád česko-slovenské vzájemnosti[editovat zdroj]

Díky!! MiroslavRouta (diskuse) 15. 4. 2014, 13:00 (UTC)

Upravil jsem dle kategorie, je to ok? OISV (diskuse) 21. 5. 2014, 21:39 (UTC)

Určíte. Já to okopíroval z jineho svého článku a neopravil to. Ještě tam mám jednu chybu, jdu to opravit. MiroslavRouta (diskuse) 22. 5. 2014, 06:11 (UTC)

Twilight of Legends[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Twilight of Legends. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Jklamo (diskuse) 17. 1. 2015, 23:11 (CET)Odpovědět

Zakládané články o albech hudebních skupin[editovat zdroj]

Dobrý den, přečtěte si prosím, za jakých podmínek je vhodné zakládat články o jednotlivých albech hudebních skupin z hlediska encyklopedické významnosti (nehledě na fakt, že článek o dvou větách je subpahýl, i když má infobox a seznam skladeb). Děkuji.--Zdenekk2 (diskuse) 21. 12. 2015, 04:36 (CET)Odpovědět

Hřbitovy[editovat zdroj]

Ahoj, i články o hřbitovech by měly mít uvedeny WP:Zdroje potažmo 2NNVZ, tak je prosím doplň. Díky--Horst (diskuse) 20. 1. 2016, 19:07 (CET)Odpovědět

Ahoj, zdroje si pamatuji, protože jde všechno z jedné stránky, takže doplněny u všech mnou založených pražských hřbitovů mimo Hrnčířského (tady už nevím, odkud jsem čerpal, ale zřejmě z vlastní zkušenosti) a u Benického. Že je nejmenší v Praze a že tam jsou památné lípy se dočtu na stránkách Benic (přidáno), ovšem rozměry mám změřené přes mapy.cz a hroby jsem osobně počítal. Nevím, jak tam tohle doplnit, pokud to vůbec jde. --MiroslavRouta (diskuse) 20. 1. 2016, 19:50 (CET)Odpovědět
Ok aspoň něco, co se týká zdrojů. Ty rozměry a počet ... to bude WP:ŽVV, to bych tedy vynechal--Horst (diskuse) 20. 1. 2016, 19:52 (CET)Odpovědět

Ahoj, ke hřbitovům ještě jeden dotaz: Nemá tušení, kde jsou pohřbení členové rodiny Manoušků? Podle článku Hřbitov Šárka by měly být právě tam, ale v internetové databázi Správy pražských hřbitovů nejsou uvedeni a neporadili mi ani, když jsem jim tam volal. Tak jestli třeba náhodou nemáš potuchy… :-) --Jan Polák (diskuse) 5. 3. 2016, 11:56 (CET)Odpovědět

To bohužel netuším, je to jeden z mála hřbitovů, který jsem nezaložil já, takže o něm nevím vůbec nic. Zkus se zeptat autora článku ;-) MiroslavRouta (diskuse) 5. 3. 2016, 15:42 (CET)Odpovědět

Poděkování[editovat zdroj]

Díky za přidělení Nováčka a Učně mojí wiki-maličkosti. Zároveň jsem rád, že se ty zpropadené zatoulané klíče našly. Měj se fajn a edituj, (pokud nebudeš "šrotit" na maturu. Mojmir Churavy (diskuse) 21. 1. 2016, 11:08 (CET)Odpovědět

Pro klíče jsem si dneska byl, jsou definitivně na světě, za což jsem opravdu rád. --21. 1. 2016, 20:22 (CET)
Srdečně gratuluji k ukončení "klíčové anabáze".Mojmir Churavy (diskuse) 22. 1. 2016, 16:35 (CET)Odpovědět

Kovařovicova × Kovařovičova[editovat zdroj]

Ahoj, díky za článek Kovařovicova vila. Pozeptám se: jak je to jméno správně – s „c“ nebo „č“? Podle internetu bych se skoro víc klonil k té první variantě. --Jan Polák (diskuse) 5. 3. 2016, 11:52 (CET)Odpovědět

Ahoj, také jsem vycházel z internetu, v mnohem větším měřítku vyhledá výsledky s „c“, proto jsem také zvolil název Kovařovicova vila. Teď jsem si všiml, proč mi píšeš, měl jsem v článku dvě alternativy. K použití c se kloním i proto, že jak koukám, Kovařovicova zahrada byla před chvílí přejmenována na variantu s c. Původně tam bylo č. MiroslavRouta (diskuse) 5. 3. 2016, 15:28 (CET)Odpovědět

Řád vstřícného wikipedisty[editovat zdroj]

Tak tohle je milé a nečekané překvapení! Díky moc a ať ti to v dalším kole kurzu klape i bez mé pomoci! --MiroslavRouta (diskuse) 23. 3. 2017, 18:37 (CET)Odpovědět

Tvrz Třenice[editovat zdroj]

Ahoj, narazil jsem na tebou založený článek o třenické tvrzi. Pokusil jsem se k ní najít nějaké zdroje, ale na webu ani v žádném mně dostupném kompendiu jsem žádné nenašel, takže prosím o jejich doplnění. --Petr Kinšt (diskuse) 20. 4. 2017, 21:06 (CEST)Odpovědět

Kulturní památky[editovat zdroj]

Ahoj, díky za tvé články z dneška, prosím pokud možno také je přidávej do seznamů kulturních památek a dále pokud možno na Wikidata (kde jsou již pro všechny kulturní památky vytvořeny položky) - jako zde. Díky moc --Vojtěch Dostál (diskuse) 18. 10. 2017, 19:35 (CEST)Odpovědět

Ahoj, dobře, o tom seznamu nevím, ale budu se snažit tím řídit a na ta wikidata budu muset trochu podrobněji kouknout, s těmi moc neumím. Díky za upozornění --MiroslavRouta (diskuse) 18. 10. 2017, 22:06 (CEST)Odpovědět
Kdybys chtěl, můžeme Wikidata někdy probrat na wikiklubu, když se zdržíš. Taky v nich nejsem expert, ale se základy rád poradím, stačí, když se připomeneš. --Vojtěch Veselý (diskuse) 29. 10. 2017, 17:53 (CET)Odpovědět
Určitě, já s tím počítal, že si ti řeknu, chtěl jsem už teď ve středu, ale pak přišel ten pán a musel jsem pak jít. Možná tuhle středu, uvidím, skoro určitě na klubu ale zůstanu až do konce 8. 11. Za nabídku díky, --MiroslavRouta (diskuse) 29. 10. 2017, 17:57 (CET)Odpovědět

Svět (desková hra)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Svět (desková hra). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Vojtěch Dostál (diskuse) 12. 1. 2019, 14:23 (CET)Odpovědět

Základní škola Bezdědice[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Základní škola Bezdědice. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Tomas62 (diskuse) 18. 5. 2019, 00:40 (CEST)Odpovědět

Zlatá hvězda za účast ve #wikivšem[editovat zdroj]

Ahoj! Chtěl bych ti poděkovat za splnění výzvy #wikivšem, stal si se 4. účastníkem výzvy, který úspěšně splnil 30denní editační vlnu! Za vděčnost z účasti, která měla směřovat k tomu, abychom více seděli doma a méně šířili koronavirus ti tímto uděluji tuto zlatou hvězdu a místo v Dvoraně slávy! Zase na druhou stranu Wikivšem do jisté míry nahradilo Wikiklub, který teď neběží, a kde jsme se po nějakou dobu pokud se dobře pamatuji potkávali. Aktron (|) 21. 4. 2020, 21:37 (CEST)Odpovědět

Děkuji, chystám aktualizaci profilu, tak si to tam pak dám. Nezastavuji se, zatím můžu, tak pokračuji dál a uvidím, jak mi to vydrží dlouho. Ještě další měsíc si myslím, že bych vydržet mohl. --MiroslavRouta (diskuse) 21. 4. 2020, 21:41 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět