Diskuse s wikipedistou:Kahoun

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Kirk v tématu „Výslovnost
Úvodní stránka Diskuse Moje fotografie Pískoviště
Pro přidání nové zprávy klikni sem! Ikonka Diskuze




--Johann 9. 1. 2009, 17:06 (UTC)

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --Ragimiri 10. 1. 2009, 14:43 (UTC)

Registrační značky v Srbsku[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Registrační značky v Srbsku. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Zik 10. 1. 2009, 16:24 (UTC)

Registrační značky v Černé Hoře[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Registrační značky v Černé Hoře. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Jvs 11. 1. 2009, 10:56 (UTC)

Registrační značky v Chorvatsku[editovat zdroj]

Dobrý den, když si přejete Vámi založený článek smazat, prosím použijte šablonu {{smazat}}. Díky, pěkný večer přeji, --Podzemnik 19. 1. 2009, 16:38 (UTC)

Strojové překlady[editovat zdroj]

Ahoj, nepřidávejte sem prosím strojové překlady. Nejsou ničím přínosné, jejich jazyk je mírně řečeno bídný. Díky. --Tlusťa 19. 1. 2009, 17:46 (UTC)

Zdravím. Prosím tě, neoddělávej šablonu {{přeložit}} z článků, které jsou strojovým překlad. Ty články se sice skládají z českých slov, ale věty často nedávají žádný smysl. --Harold 19. 1. 2009, 18:24 (UTC)

Přestaňte sem laskavě vkládat strojové překlady. Jsou naprosto nesrozumitelné. Bude-li se to opakovat, přistoupíme k restriktivním opatřením. Děkuji za pochopení a věřím, že si dáte říct. -- Mercy (|) 19. 1. 2009, 18:39 (UTC)

Upozornění[editovat zdroj]

To upozornění je Ti k ničemu, pokud chceš aby to nikdo neupravoval (na což má jinak právo kdokoliv) vlož na začátek {{pracuje se}} a nikdo do toho 2 dni nepoleze.--Horst 20. 1. 2009, 19:32 (UTC)

Tak jo dal jsem tam tu šablonu a kousek jsem to poopravil, můžeš pokračovat--Horst 20. 1. 2009, 20:04 (UTC)

Sorry že jsem zasáhl na stránku Registrační značky v asijských zemích. Úplně jsem přehlédl šablonu "Pracuje se". Ale prosím, trochu koukej na pravopis, je to něco strašného. Jenom v první větě máš několik chyb. --Zipacna1 28. 1. 2009, 18:26 (UTC)

Diskuse:Registrační značky v asijských zemích[editovat zdroj]

Pozor! Neodstraňujte prosím obsah ze stránek Wikipedie, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, bude vám zablokována možnost editace. Jestliže jste obsah odstranil(a) z nějakého legitimního důvodu, napište ho prosím ve shrnutí editace, případně i na příslušné diskusní stránce. Děkuji za pochopení.

--Tlusťa 29. 1. 2009, 13:59 (UTC)

Šablona User mk-0[editovat zdroj]

Prosím tě, nezakládej zbytečné jazykové šablony. Ty slouží k tomu, aby ostatní uživatelé věděli, kterými jazyky se daný člověk dohovoří, a ne které neumí. Já taky neumím makedonsky a myslím, že na české Wikipedii to ani nikoho nezajímá. Díky za pochopení. --Harold 29. 1. 2009, 14:23 (UTC)

Registrační značky v evropských zemích[editovat zdroj]

Chceš článek smazat rychle nebo hlasováním? Mě hlasování přijde zbytečné --Wikipedista:BobM d|p 30. 1. 2009, 18:33 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Registrační značky v asijských zemích. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení.

Další zdůvodnění jsem napsal do místní diskuse. — Jagro 1. 2. 2009, 15:32 (UTC)


Děkuji Vám za informace v článku Registrační značky v Bělorusku. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|) 1. 2. 2009, 16:04 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku Registrační značky ve Finsku. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. -- Mercy (|) 9. 2. 2009, 08:00 (UTC)

Ahoj Kahoun. Nemluvím česky, tak jsem se rychle. Ahoj Makedonská wiki = Hello Macedonian wiki (není Makedonia) = Здраво македоснка вики (není Агој Македониа). Pozdravy z mk-wiki, Balkanec

Smazal jsem Vam sablonu ar-0, neni nutne informovat lidi o tom, ze neumite arabsky, verim, ze na to ostatni prijdou sami i bez teto sablony. --Vrba 23. 2. 2009, 17:11 (UTC)

Obrázky z Milionáře[editovat zdroj]

Nenahrávej prosím do Wikipedie obrázky, ke kterým nevlastníš autorská práva. Díky za pochopení. -- Mercy (|) 8. 3. 2009, 11:11 (UTC)

Umíš číst, co jsem ti psal o řádek výš? -- Mercy (|) 8. 3. 2009, 15:33 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Výhry Milionáře.jpg a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

Prosím ber to jako poslední varování před blokem. Nelze sem nahrávat obrázky z cizích stránek. --Tlusťa 23. 3. 2009, 10:51 (UTC)

Koj saka da bide milioner?[editovat zdroj]

Ahoj, výše uvedený článek jsem ti smazal jako zbytečný a neencyklopedický. Mnohem lepší bude, když o něm napíšeš zvláštní sekci do článku Chcete být milionářem. Takové sekce tam pak můžeš napsat o všech národních variantách, které se případně chystáš vytvořit. Díky moc za pochopení. S pozdravem, -- Mercy (|) 3. 4. 2009, 11:28 (UTC)

Gerry Scotti[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Gerry Scotti. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Spock [lone wolf] 6. 4. 2009, 18:03 (UTC)

Óda na radost[editovat zdroj]

Ahoj, chci tě upozornit tvůj příspěvek zde, protože není úplně správný. Dnes je v němčině rozdíl mezi ss a ß. Dvě s používáme pokud je před tím krátká slabika (např. müssen (muss), küsse (kuss)), naopak ß používáme, pokud je před tím slabika dlouhá (např fließen - téci, große - velký). Zajímavé je, že někdy se např. u sloves v jiných tvarech slabika krátí (např. fließen - téci, ale minulý tvar je floss - tekl). Nevím, jak to přesně bylo napsáno v německém originálu od Friedricha Schillera, otázkou také je, zda psát přesný originál a nebo v souladu s dnešními normami spisovné němčiny. Zatím to nechávám tak, ale přesto do budoucna prosím, abys více zvážil záměnu ss za ß. Zdraví --Mates (diskuse) 19. 10. 2012, 12:10 (UTC)

curriculum[editovat zdroj]

Myslete, prosím, na uživatele: jak se může dostat na článek, který má v názvu znak, který nejde napsat na klávesnici? Ale revertuji k smrti nerad a nechám to na Vás. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 14. 5. 2014, 08:04 (UTC)

Sokratis Papastathopulos[editovat zdroj]

Dobrý den, jak jste přišel na to dlouhé „ó“? Podle mých (velmi chabých) znalostí novořečtina postrádá jasnou délku samohlásek. A transkripční norma ČSN 843 s ní ve svých tabulkách také nepočítá. --Tchoř (diskuse) 30. 6. 2014, 06:50 (UTC)

Zdravím, v případě přesunů, které by mohly být sporné a měly by dostat prostor k diskuzi, vložte do článku nejprve šablonu {{Přesunout}}. Je to i případ článku Sokratis Papastathopulos (přesun vrácen).--Chalim Kenabru (diskuse) 30. 6. 2014, 17:11 (UTC)

Vladimir Ashkenazy[editovat zdroj]

Dobrý den, jaký jste měl důvod k přesunu, navíc se dvěma dlouhými í? Pokud by se přepisovalo z ruštiny, bylo by to Vladimir Aškenazi, křestní se nepočešťuje a bylo by tedy stejně jako v angličtině, viz např. Vladimir Iljič Lenin. — Gumruch (disk.) 14. 12. 2014, 23:12 (CET)Odpovědět

Prosím, podívejte se na islandskou wikipedii, kde je jeho jméno uvedeno jako Vladímír. --David Kahoun (diskuse) 15. 12. 2014, 13:26 (CET)Odpovědět

Přesuny[editovat zdroj]

Kolego, zanechte nekonsensuálních přesunů, které odporují zde respektovaným pravidlům. Při přepisu nejde o pocity a domněnky, transkripce je v řadě případů jednoznačně daná pravidly českého pravopisu (viz např. Akademická pravidla českého pravopisu). Vzhledem k tomu, že na příspěvky zde neodpovídáte, doufám, že neházím hrách na zeď… — Gumruch (disk.) 14. 12. 2014, 23:22 (CET)Odpovědět

Translation request and improvements to Radio Studio 54 Network in Czech and Slovak[editovat zdroj]

Dear friend,

I write greeting you from Calabria, to know how you are and ask for help for the article on the most famous radio in southern Italy and more heard in Calabria, Puglia and Sicily. I ask the courtesy to expand it, improve it and translate it also in Slovak. Radio is a very beautiful and thanks to the web streaming can listen too. Then I will translate what you want in Italian, Spanish, French and Portuguese. a warm greeting--Luigi Salvatore Vadacchino (diskuse) 30. 7. 2015, 16:55 (CEST)Odpovědět

Gratuluji[editovat zdroj]

Gratuluji k dalšímu zprznění cizího ženského jména (Deborah Lipstadt) ve jménu Wikipedie:PŽJ. --2A00:1028:83B8:3696:E930:6790:29A5:6EC3 30. 12. 2015, 00:32 (CET)Odpovědět

Nemáte vůbec zač! :-) --88.102.147.65 30. 12. 2015, 03:14 (CET)Odpovědět
Spíš se hodí „Děkuji“, omlouvám se. --David Kahoun 30. 12. 2015, 17:58 (CET)Odpovědět

Externí média[editovat zdroj]

Dobrý den, nedokončenou šablonu Externí média jsem přesunul zpět na Wikipedista:Kahoun/Pískoviště/Média. --Jvs 4. 5. 2016, 16:45 (CEST)Odpovědět

Výslovnost[editovat zdroj]

Do článku Yamoussoukro jste vložil IPA přepis anglické výslovnosti. Z jakého důvodu prosím vkládáte přepis anglické výslovnosti do článku o městě ve státě, v němž je úředním jazykem francouzština? Nepřipadá vám to poněkud silně nepatřičné? Toto město nemá žádný extra český název a proto se sluší respektovat původní název v původní, TEDY FRANCOUZSKÉ, výslovnosti. A jak to vyslovují anglosaské národy, je zcela irelevantní. Děkuji. --Kirk, Morava :-) (diskuse) 31. 10. 2018, 21:14 (CET)Odpovědět