Diskuse s wikipedistou:Jaroslav Ondráš

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Diskuse s wikipedistou:Jaroslav ondras)
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Elektracentrum v tématu „Editaton Prachatice 2 - 30. 10. - 3. 11. 2019 Prachatické muzeum

Kovoprog[editovat zdroj]

Dobrý den, nepřidávejte, prosím, do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy na své soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni. Wikipedie není prostředkem pro propagaci či reklamu ani pouhou sbírkou externích odkazů. Rozšiřování encyklopedického obsahu je však samozřejmě vítáno. Děkuji za pochopení.--Marquas (diskuse) 6. 8. 2012, 13:07 (UTC)

Pokud se budete opakovaně doupouštět odstraňování šablony a vkládat propagační materiál, hrozí vám zablokování. --Marquas (diskuse) 6. 8. 2012, 15:26 (UTC)


Pozor! Neodstraňujte prosím z článků urgentní šablony, dokud nejsou patřičně vylepšeny. Opakované odstraňování urgentních šablon je bráno jako vandalismus, za který vám může být v souladu s ochranou projektu odebrána možnost editace. Děkuji za pochopení.

--Marquas (diskuse) 7. 8. 2012, 09:13 (UTC)

Dobrý den,

bylo tam urgentní upozornění, že mám doplnit externí zdroje a tím dokázat, že odkaz je relevantní a ne nevýznamný - splněno. Dále tam bylo urgentní upozornění na úpravu stránky - splněno!!!! Proto jsem odstranil upozorněníí, protože jsem splnil to, co bylo po mě požadováno. Laskavě nevyhrožujte zablokováním. Tím jsem si včera prošel a jsem tady po urgenci na administrátory zase. A urgence na administrátory budud směřovat dnes a denně, dokud nedosáhnu spravedlnost!!!

--Jaroslav ondras (diskuse) 7. 8. 2012, 09:21 (UTC)


Cituji: "Tato šablona se podle doporučení Odložené smazání používá zejména v případech, kdy článek vykazuje velké množství závažných vad po jazykové a slohové stránce, je nedostatečně formátován nebo je celkově psán neencyklopedickým stylem. Pro označení jiných druhů podstatných vad článků jsou určeny další údržbové šablony." A žádám o vysvětlení, nakolik k úpravě a velice podstatné došlo!!! --Jaroslav ondras (diskuse) 7. 8. 2012, 09:31 (UTC)

Můžete mi prosím vysvětlit toto?: SolidCAM Jak to, že jiný systém tady svoji stránku mít může a jediný český ne??? Nezdá se Vám to jako precedens??? Dokonce tam mají odkaz na své vlastní komerční stránky!!!!!!!!! --Jaroslav ondras (diskuse) 7. 8. 2012, 10:09 (UTC)

Před tím, než jste šablonu bezdůvodně odstranil, článek encyklopedickému heslu rozhodně nevyhovoval. --Marquas (diskuse) 7. 8. 2012, 13:58 (UTC)

Ja se omlouvam, ale odporujete si!!! Mate pravdu, nez jsem sablonu odstranil, tak clanek encyklopedickemu heslu nevyhovoval. Ve chvili, kdy jsem ho upravil, aby tomuto vyhovoval, jsem byl opravnen sablonu odstranit a v zadnem pripade to nemohlo byt bezduvodne!!!!! --Jaroslav ondras (diskuse) 7. 8. 2012, 16:44 (UTC)

Vážně? Ovšem tato verze encyklopedickému textu nevyhovovala. Čili zde jste oprávněn rozhodně nebyl. A ve Vaši diskusi jsem rozhodně jinak nereagoval, pouze jsem to napsal jiným stylem. Cílem bylo upravit text za pomocí nápovědy WP:Vzhled a styl a toť vše, a radím vám, abyste už přestal vkládat reakce takovýmto tónem a dělat si z wikipedie nějakou internetovou knihu s arogantními uživateli, kteří se pouze snaží Vám pomoci! --Marquas (diskuse) 7. 8. 2012, 17:00 (UTC)

Dobrý den! Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí editace stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --8. 8. 2012, 11:27 (UTC), Utar (diskuse)

Omlouvám se, budu se tím řídit. --Jaroslav ondras (diskuse) 8. 8. 2012, 11:31 (UTC)
OK, díky. --8. 8. 2012, 11:51 (UTC), Utar (diskuse)

Práce na stránce[editovat zdroj]

Pokud pracujete na stránce delší dobu (den, maximálně dva) den a nechcete, aby Vám do ní během té doby sahali ostatní, můžete dát na začátek šablonu {{Pracuje se}} Tím dáte najevo, že stránku budete ještě chvíli upravovat. --Postrach (diskuse) 14. 8. 2012, 09:15 (UTC) OK. děkuji za radu. --Jaroslav Ondráš (diskuse) 14. 8. 2012, 09:16 (UTC)

Portál Pražský hrad[editovat zdroj]

Jako poděkování za zakládání článků s tématikou související s Pražským hradem přijmi, prosím, tuto wikikytičku. Díky a směle pokračuj. --Jan Polák (diskuse) 15. 8. 2012, 16:09 (UTC)

Jeee, tak to moc děkuji, mé první ocenění na wiki. Pokud Tě to nebude obtěžovat, můžeš mi ji vložit i do profilu. Jarda--Jaroslav Ondráš (diskuse) 15. 8. 2012, 18:05 (UTC)
To samozřejmě Ti dát můžu. Já jsem Ti jen nechtěl lézt do grafiky, tak proto jsem Ti to dával do diskuze.

A ještě jedna věc: interní odkazy dávej jako názvy článku, takže například „Střední průmyslová škola zeměměřická“ a ne „Střední_průmyslová_škola_zeměměřická“. Kopíruj zkrátka jen názvy článků.--Jan Polák (diskuse) 16. 8. 2012, 07:33 (UTC)
Už jsem to tak začal dnes dělat. Nechápu sice rozdíl, ale přizpůsobím se ;o) --Jaroslav Ondráš (diskuse) 16. 8. 2012, 07:44 (UTC)
Rozdíl ve funkčnosti není, myslím, žádný. Diferenci vidím v pohodlnosti práce. Jak jsi kopíroval ty odkazy s podtržítky? Asi sis tu stránku otevřel a z adresního řádku v prohlížeči sis tu adresu okopíroval, co? V případě, že bys používal tu nepodtržítkovou verzi, můžeš si po otevření odkazovaného článku prostě zkopírovat název článku ve Wikipedii a ten pak vložit jako text odkazu. Mne se ten druhý způsob zdá komfortnější, ne?--Jan Polák (diskuse) 17. 8. 2012, 08:36 (UTC)
@Jan Polák: Já dělám html, xhtml, wml a xml a tam jsem se naučil používat absolutní odkazy, takže mi to přišlo úplně normální a nezatěžující :-D --Jaroslav Ondráš (diskuse) 17. 8. 2012, 08:46 (UTC)
V diskuzích je vhodné u příspěvků používat dvojtečky. Dojde tak k odtabelování textu na další pozici, takže je pak text, myslím, přehlednější, neb v něm vidíš tu stromovou strukturu.--Jan Polák (diskuse) 17. 8. 2012, 11:05 (UTC)
@Jan Polák: Pořád se učím :-) Já na to všechno snad časem přijdu. Díky za nový poznatek :D Za 10 dní, co tady jsem, už jsem toho snad absorboval celkem dost... --Jaroslav Ondráš (diskuse) 17. 8. 2012, 11:09 (UTC)
@Jaroslav ondras: Gratuluji k vyznamenání. Můžeš se zatím těšit na začátek září, na vyznamenání za věrnost - Nováček (1 měsíc, 200 editací). A tímhle tempem brzy získáš i ta další věrnostní. S pozdravem --16. 8. 2012, 10:31 (UTC), Utar (diskuse)
Tak to děkuji za vyhlídky :o) Dal jsem si závazek, že zahrady v rámci Prahy, které chybí, zpracuji kompletně. A zkusím dohledat, co z nich ještě v seznamech chybí. Zároveň odhaluji a opravuji nesrovnalosti v názvech a lokacích. Snad ta chuť vydrží, času by mělo být dost... --Jaroslav Ondráš (diskuse) 16. 8. 2012, 10:54 (UTC)
To by Tě mohl zajímat zdejší portál Zahrada a zahradnictví, ne? --Jan Polák (diskuse) 17. 8. 2012, 08:36 (UTC)
V zahradnictví se vyznám, ale... Mě fascinují zahrady spíš z jejich historického hlediska a architektury starých mistrů. Dnešní zahrady mají "ducha" spíš vyjímečně... Až skončím s Prahou, začnu zahrady Jižních Čech :D --Jaroslav Ondráš (diskuse) 17. 8. 2012, 08:42 (UTC)

Dobrý den, vrátil jsem zpět přesun Vaší stránky, protože takto se nepřejmenujete. Pokud chcete přejmenovat účet, zažádejte si zde. Děkuji. — Marek Koudelka (diskuse) 21. 8. 2012, 08:09 (UTC)

@Marek Koudelka:Tak to necháme tak, nebudu to hrotit a obtěžovat "byrokraty", když to nejde jednodušeji... Ono to není až tak důležité :o) --Jaroslav Ondráš (diskuse) 21. 8. 2012, 08:14 (UTC)
Jak chcete, ono to pro ně ale zas takový problém nebude :-) Ale je to na Vás. Marek Koudelka (diskuse) 21. 8. 2012, 08:21 (UTC)
@Marek Koudelka:Tak jsem to tam dal... :o) Díky. --Jaroslav Ondráš (diskuse) 21. 8. 2012, 08:31 (UTC)

Kovařovicova zahrada[editovat zdroj]

Dobrý den, díky, že experimentujete s Wikipedií. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. Děkuji. --Tlusťa 23. 8. 2012, 08:15 (UTC)

@Tlusťa: Dobrý den, mám prosbu: jelikož jste smazal Kovařovicova zahrada dřív, než jsem stihl vytvořit přesměrování na Kovařovičova zahrada, jelikož tyto dva názvy se už tradičně používají pro stejnou věc, prosím o jeho vytvoření Vámi. Děkuji. --Jaroslav Ondráš (diskuse) 23. 8. 2012, 08:19 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek konventní zahrada (Strahovský klášter), který již kolega Addvisor přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 9. 9. 2012, 12:47 (UTC)

@Fagnes - Dobrý den, děkuji za upozornění. Možná Vás ještě bude zajímat článek Opatská zahrada (Strahovský klášter). --Jaroslav Ondráš (diskuse) 9. 9. 2012, 12:50 (UTC)
Dobrý den, i Vámi zmiňovnaný článek tam byl zařazen, mezitím byl ovšem opět vyřazen, protože po týdnu se odkazy vyřazují. Zdraví Fagnes (diskuse) 13. 9. 2012, 05:56 (UTC)

Gratuluji k nedávnému získání vyznamenání "Nováček" a velice děkuji za krásné články (nejen) o pražských zahradách. Těším se na Tvé další příspěvky, --Vojtech.dostal (diskuse) 10. 9. 2012, 10:02 (UTC)

Moc děkuji za gratulaci. Snad chuť a vůle vydrží a bude toho víc :o). Hezký den. --Jaroslav Ondráš (diskuse) 10. 9. 2012, 10:12 (UTC)

Překlepy[editovat zdroj]

Z čeho vycházíte při svém opravování „překlepů“? Proč měníte třeba „beze sporu“ na „bezesporu“? --Tchoř (diskuse) 26. 9. 2012, 07:10 (UTC)

@Tchoř: Dobrý den, vycházím z pravidel českého pravopisu: http://pravopisne.cz/2010/03/bezesporu-x-beze-sporu/ --Jaroslav Ondráš (diskuse) 26. 9. 2012, 07:14 (UTC)
Zajímavé. Psaní „beze sporu“ bývalo vždy možné odděleně a to nejen ve větách typu „Obešlo se to beze sporu“. Potvrzují to i jiné internetové zdroje (např. pravidla.cz). Tipoval bych, že na pravopisne.cz udělali chybu. --Tchoř (diskuse) 26. 9. 2012, 07:32 (UTC)
Taky už jsem koukal na jiné zdroje a skutečně se zdá, že v tomto případě je to nejednoznačné a budou možné oba způsoby zápisu. Zatím mě tato stránka vždy pomohla, když jsem si nebyl jistý... Holt, důvěřuj, ale prověřuj se zase raz potvrdilo. Člověk lehce zklouzne k tomu, aby důvěřoval něčemu, co se mu osvědčilo a ne vždy je to správné, jak je vidět. Omlouvám se. --Jaroslav Ondráš (diskuse) 26. 9. 2012, 07:36 (UTC)
Jak je vidět podle zápisu: "Proto se podle nových Pravidel připouští psaní bezesporu i beze sporu..." u některých zdrojů, tak došlo k úpravě pravidel, které tato stránka ještě nereflektuje... --Jaroslav Ondráš (diskuse) 26. 9. 2012, 07:38 (UTC)

Denník / Deník[editovat zdroj]

Dobrý den, dávejte prosím pozor, kde slovo „Denník“ opravujete na „Deník“. Dříve to bylo opravdu správně se dvěma „n“ − třeba tu a tady. --Marek Koudelka (diskuse) 19. 10. 2012, 17:53 (UTC)

Omlouvám se, opravil jsem to v duchu dnešních pravidel. Budu na to dávat pozor. --Jaroslav Ondráš (diskuse) 7. 11. 2012, 08:15 (UTC)

Subpahýly[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego, díky za hlídání nových článků a pravopisné opravy. Jenom poznámka: u subpahýlů se upozornění vkládá na diskusní stránku autorům (aby si všimli, že mají novou zprávu), ne na diskusní stránku článku. S pozdravem — Gumruch (disk.) 5. 1. 2013, 14:35 (UTC)

@Gumruch - Děkuji, uvědomil jsem si to, když jsem viděl, že jste smazal to první upozornění a psal jsem Vám email kvůli tomu druhému, ale byl jste rychlejší :) Ještě jednou díky. --Jaroslav Ondráš (diskuse) 5. 1. 2013, 14:37 (UTC)

Navrhl jsem uzavření diskuse. Atila M. Rof (diskuse) 24. 6. 2013, 08:46 (UTC)

Zahrada Hanspaulka[editovat zdroj]

Dobrý den, navrhl jsem, v rámci jistého rozšíření dalších stránek o Hanspaulce sloučení hesla Zahrada Hanspaulka do hesla Hanspaulka (zámeček) viz diskuse k heslu Zahrada Hanspaulka. Ale je možné, že máte nějaké výrazné podklady proč by tento pozemek měl být označován jako "Zahrada" i když to, podle mého, historicky byl vždy park.--Jirka Dl (diskuse) 7. 1. 2015, 11:43 (CET)Odpovědět

Dobrý den, existuje tady na Wikipedii projekt na zmapování Pražských parků a zahrad. Proto byla i tato stránka založena. Myslím, že by to mělo zůstat samostatně. Parky_a_zahrady_v_Praze
OK, nechme to tak, na projekt Pražské zahrady jsem také koukal - ale mám pocit, že pověst o Zahradě Hanspaulka vznikl nějakým vzájemným citováním do kruhu - když se podíváte na zdroj - HLUBINKA, R.. Hanspaulka v Dejvicích. Věstník Klubu za starou Prahu. 1928, roč. XII, čís. 4-5, s. 6-11., tak uvidíte, že skutečná zahrada byla o kus jinde - 50°6′16,9″ s. š., 14°22′39,61″ v. d..--Jirka Dl (diskuse) 13. 1. 2015, 11:06 (CET)Odpovědět

Invitation to Medical Translation[editovat zdroj]

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Pozvánka na českobudějovický wikisraz zima 2016[editovat zdroj]

Venca24 (diskuse) 12. 1. 2016, 14:18 (CET)Odpovědět

Karel Koubek malíř[editovat zdroj]

Dobrý den, jsem tady nový, nevím jestli mi můžete pooci. Prosím o radu, dá se nějak zjistit, kdo založil odkaz na malíře Karla Koubka, popřípadě, kdo tam přidal informace o dřevorytu T.G.Masaryka? Mám totiž obrázek TGM malovaný Karlem Koubkem, a chtěl bych se o tom pobavit s autorem tohoto článku. Předem Vám děkuji. můj mail: marek.mi@email.cz 85.207.22.187 29. 2. 2016, 23:52 (CET) 85.207.22.187 29. 2. 2016, 23:52 (CET) 85.207.22.187 29. 2. 2016, 23:51 (CET)Odpovědět

Dobrý den, stránku o panu Koubkovi založil Reith~cswiki. Ten tady podle všeho už bohužel není. Kdo přidal informace o dřevorytu se mi bohužel z historie zjistit nepovedlo. Jaroslav Ondráš (diskuse) 1. 3. 2016, 13:52 (CET)Odpovědět

Jezuitské zahrady[editovat zdroj]

Zdravím. V březnu 2013 jste do rozcestníku (vlastně šlo spíš o malý článeček) napsal pár tvrzení o jezuitských zahradách. Víte o nějaké literatuře, o kterou by se daná tvrzení dala opřít a popřípadě dál rozvinout do plnohodnotného článku? Jak vidím na vaší uživatelské stránce, historické zahrady jsou tu dokonce vaším hlavním zájmem - nechtěl byste se napsání takového článku ujmout? Vlastně po obdobném článku byla poptávka i na anglické Wikipedii, kde chybí. --ŠJů (diskuse) 19. 9. 2017, 22:37 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na jihočeský wikisraz[editovat zdroj]

Na setkání se těší Czeva.

Rozeslal JAn prostřednictvím JAnDbot (diskuse) 6. 3. 2018, 09:57 (CET) Odpovědět

Editaton Prachatice 2 - 30. 10. - 3. 11. 2019 Prachatické muzeum[editovat zdroj]

Zdravím srdečně, zveme alespoň k distanční účasti k nějakému tématu z Vašich zájmů.Budeme se těšit, pěkný den.--Elektracentrum (diskuse) 21. 9. 2019, 09:34 (CEST)Odpovědět