Diskuse s wikipedistou:JAn Dudík/archiv 2010-1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Alexandr[editovat zdroj]

Ahoj, můžeš mi prosím vysvětlit, proč jsi odstranil ze stránky Řád sv. Alexandra Něvského odkazy na jeho německou a nizozemskou verzi?? Za odpověd díky. --Petr Losert 21. 9. 2009, 15:14 (UTC)

(BTW, nové se píší dospod). Německý i nizozemský odkaz jsou přesměrováním na článek, který má interwiki na sovětský řád Alexandra Něvského, což je jiný článek. v těchto jazycích odpovídající článek neexistuje. Řešením může být odkázat pouze na příslušný odstavec jiného článku: [[de:Artikel#Subartikel]]. JAn 21. 9. 2009, 21:01 (UTC)
(Promiň, to jsem nevěděl, že se to píše dolů). Dovolím si oponovat. Oba články odkazují jak na carský řád sv. Alexandra Něvského tak i na sovětský řád Alexandra Něvského, neboť oba dva jsou totožné. 5ád byl zrušen za revoluce roku 1917 a poté obnoven jako sovětský řád někdy ve 20. letech, v mém článku to uvedeno není, neboť k tomu nemám relevantní údaje (a "vlastní výzkum" je zakázán, navíc jsem uvažoval, zda by nebylo přehlednější vytvořit vlastní stránku pro sovětskou verzi. Každopádně by OBĚ stránky odkazovaly na něm. i niz. wiki na tu jednu, jejíž odkazy jsi vymazal). Tedy jestli ti to nevadí, ty odkazy bych vrátil a pod článek připsal něco ve smyslu, že řád byl obnoven za SSSR. --Petr Losert 22. 9. 2009, 06:15 (UTC)
Problém je v tom, že na několika jazycích existují dva články a v tom, že každý interwiki bot zjistá, že tyto dva články mají smíchané interwiki a hlásí jej jako chybu. JAk píšu výše, lze to vyřešit kompromisním odkázáním na příslušný odstavec německého a holandského článku. JAn 22. 9. 2009, 06:19 (UTC)

btw, Apple changes that removed the german iw link for "Apple" is wrong. --MarsRover 1. 8. 2009, 20:53 (UTC)

Užití šablony Navbox[editovat zdroj]

Ahoj JAne, dnes jsi mi vrátil úpravu u šablony Město Třebíč, kde jsem použil Navbox šablonu. Nic proti tomu nemám, možná je to lepší, když je šablona pořád otevřená, ale to by se u Navboxu taky dalo řešit parametrem: state = uncollapsed (to ty ale stejně víš jistě lépe než, takže Tě nechci poučovat :)), ale chtěl bych se zeptat teda proč je podle Tebe to užití zde nevhodné? Já si myslím, že by to šlo, když je to tak třeba u Ostravy (což je asi jedna z těch vyjímek - statutární město), ale hlavně by to polde mnelépe zapadalo do článku o Třebíči, i kdyby to bylo otevřené - byly by všechny ty šablony totiž stejně dlouhé - a když už to tady konečně máme, tak proč toho nevyužít a na anglické wikipedii je pro to tato šablona použita. Díky za vysvětlení, --Ria 10. 8. 2009, 18:07 (UTC)

Ahoj, předně byla šablona dost divně členěná (ostatně jako celý článek + oddíl členění města). Stejně tak i podivný název - Obec s rozšířenou působností Třebíč (proč zrovna ORP? proč ne Okresní město nebo Obec s pověřeým obecním úřadem?). Další důvod je ve sjednocení stylu šablon. A konečně - u Třebíče to ještě nevypadá tak zle, ale u jiných obcí kdyby byla šablona s třemi částmi na celou šířku obrzovky... JAn 10. 8. 2009, 20:31 (UTC)
Dobře, nad tím názvem jsem také původně přemýšlel, ale když tam bylo Statutární město, tak mne napadlo proč by tam nemohlo být Město s rozšířenou působností a co se toho členění místních částí týče, tak jsem si také říkal, že to tam možná nesedí, ovšem přidává to informace navíc a když už tu možnost máme, tak proč ji nevyužít. Ovšem kdybychom oba neduhy odstranili, tak by to snad mohlo jít využít, ne? Třeba jenom pro Třebíč, ale sedělo by to tam a mohlo by to být pořád rozbalené, nakonec je tomu tak i u Prahy, Ostravy... --Ria 11. 8. 2009, 09:16 (UTC)
jEŠTĚ POPŘEMÝŠLÍM. JAn 11. 8. 2009, 11:01 (UTC)
Díky, --Ria 12. 8. 2009, 10:00 (UTC)

Hi. Could you add this template on JAnDbot's user page at sr.wikipedia, please? --Bokim 12. 8. 2009, 08:10 (UTC)

Thank you! --Bokim 12. 8. 2009, 08:39 (UTC)


JAnDbot on Urdu Wikipedia[editovat zdroj]

Your bot JAnDbot is active on Urdu Wikipedia. We appreciate the good work that the Bot is doing for maintenance of InterWiki links. Urdu Wikipedia community recently held a poll to decide the order of InterWiki links. You can see the poll results in English at our Embassey or the original poll in Urdu here. I have noticed that when your Bot adds or updates any InterWiki links, it also resorts them in alphabetical order by ISO code, which is not the sort order that the community recently decided. My understanding is that this the default implementation of Python Wikipedia Robot Framework which you are most likely using. I have already filed a request with them to implement this special sort order for Urdu.

While we wait for this to be implemented in the Framework, I'll request you to update the links without changing the sort order if possible. It would be great if you can implement the new sort order yourself without waiting for the Framework update. I have provided the full custom sort array at Embassy that you can use for the implementation

To contact me, you can leave a message at my Talk Page or at our Embassy

Regards,

Kashif Aqeel - Urdu Wikipedia Administrator

--کاشف عقیل 14. 8. 2009, 00:19 (UTC)

Correction[editovat zdroj]

JAn Dudík,

Thank you very much for your quick response to my message. For ordering languages other that Arabic, Persian and English, you need to use self.alphabetic not self.alphabetic_revised. Please make the correction.


I am not well versed in Python myself and have added your suggested code at our Embassey to guide other Bot operators. I'll be very grateful to you if you can take a look and correct it if you see any obvious mistakes. If you find it hard to edit it their because of the default RTL text directon, you can post the correct code here at your talk page and inform me.


Thank you again and Regards,

Kashif Aqeel - Urdu Wikipedia Administrator

New Wikipedias (mwl & Co.)[editovat zdroj]

Hello JAn Dudík,
please do not yet add links to mwlwiki & Co.; the links do not work (are red), see Speciální:Contributions/JAnDbot. Setup is yet incomplete (no cache issue). --87.173.251.166 14. 8. 2009, 11:08 (UTC)

OK, I'll stop it for now. JAn 14. 8. 2009, 11:16 (UTC)

Ahoj, všiml jsem si tvého nápadu na sjednocení stylu map administrativního členění na diskusní stránce Nostrifikatora, napadlo mne tedy, že bychom se na tom jednotném stylu mohli všichni tvůrci map dohodnout a pak vytvořit stránku s nezávaznými pravidly WP:Mapy. Nebo bych ji zkusil vytvořit a pak bych ji vám všem předložil "ke schválení". Co si o tom myslíš ty? Díky, --Ria 15. 8. 2009, 14:40 (UTC)

Šablona[editovat zdroj]

Hele, rád bych věděl, proč jsi zrovna mě revertoval šablonu města Aše, když u Ostravy to pro nikoho problém nebyl? (stejně i u okresu a kraje. Znamená to snad, že těm, co jsou na Wikipedii známější to projde a ostatním ne? Navbox je praktičtější, stylovější a podle mě i smysluplnější. Tak či onak, jsem si jist, že se všechny šablony stejně začnou v budoucnu stejně předělávat na tento standard. Výmluva jako unifikace je hloupá. --Zipacna1 17. 8. 2009, 14:10 (UTC)

Viz kousek výš ad Třebíč. Ostrava je statutární město, Aš ani Třebíč není, není třeba tedy dělat více různých řádků. U většiny obcí je nežádoucí, aby tato šablona byla na 100% šířky stránky, což navboxy jsou. Osobně bych byl i pro revert Ostravy, ale vzhledem k jejímu o dost složitějšímu členění je navbox o něco vhodnější. Rozhodně bych byl rád, kdyby se o téhle věci vyvolala širší diskuse, ale v současné době jsem dost vytížen a nemám čas na to založit jí. JAn 17. 8. 2009, 14:51 (UTC)

Hello. Your bot removed a good english interwiki (en:Charpentier) on the French WP disambigation page fr:Charpentier. I fixed it. Regards. TCY 18. 8. 2009, 03:55 (UTC)

Výměr k. ú.[editovat zdroj]

Zdravím, kolego, při editaci Svatbína jste přidal výměru; odkud to máte?? Já nemůžu nikde najít výměry všech k. ú., jen celých obcí (které mají nejrůznější počty k.ú).
Jinak v té diskusi na Wikiprojektu ČR jsem položil otázku na možnost vytvoření bota, mohl byste se na to podívat? Nebo to mám přesunout sem? Gumruch 18. 8. 2009, 20:58 (UTC)

NA své uživatelské stránce mám dva linky ([1] a [2]) kde jsou různé užitečné údaje. první z nich je ovladatelnější ale zastaralejší.
Do žádostí o provedení práce jsemto už napsal, reakce byla - zkusím až budu mít čas.
JAn 18. 8. 2009, 21:12 (UTC)
Díky za radu a pomoc. Gumruch 18. 8. 2009, 23:31 (UTC)

Town/City interwiki conflict[editovat zdroj]

In July 2009 you added lots of interwiki links to the en:Town article. However, these articles don't link back to the Town article, but instead to en:City. This creates an interwiki conflict that blocks interwiki robots from updating the list. Did you discuss this problem somewhere? --LA2 18. 8. 2009, 21:44 (UTC)

Hello, I added links which all linked back to town. But somebody replaced some of them. There is problem, that many languages have one word for both. If there is any relevant discussion, let me know. JAn 18. 8. 2009, 21:56 (UTC)

Your Bot[editovat zdroj]

Your Bot vandalized in the german wikipedia and deleted completely valid interwiki links: [3]. What's the point of that? --78.104.25.16 18. 8. 2009, 22:16 (UTC)

Please, check backlinks from these removed articels. JAn 18. 8. 2009, 22:19 (UTC)

Ahoj Honzo, omlouvám se Vám za způsobené potíže se stránkou Dobrá Voda u Jablonce nad Nisou. Snažil jsem se to odčinit a tak jsem napsal rozšířený článek o Babettách a přiložil obrázky k oběma jmenovaným stránkám. Pokud budete cokoli potřebovat, tak mne kontaktujte a já Vám rád pomohu.

Přeji hezký den! Filip Brus 19.8.2009 21:29 (UTC)

Pravý Blok[editovat zdroj]

OK, thanks for the information. I will try to be more careful next time ;) Sabbut 19. 8. 2009, 23:25 (UTC)


Zprzneni tabulky !!![editovat zdroj]

Prosimte mohl by si naprogramovat sveho bota aby se vyhl temto strankam: Extraligové kluby a Kluby 1. hokejové ligy. On tam nahradil obrazky medaily z png na svg. To by nebylo tak zly kdyby tu zlatou medaily nezvetsil z 16 na 25px a ostatni nenechal stejne. Takze uplne znicil konstrukci tabulky. Za dalsi medaile v svg jsou sice pekne, ale pouze ve vetsim rozliseni a barevne rozliseni bronzove a zlate je na velikosti 16px temer neviditelne, proto sem revertoval jeho nesmyslne editace obrazku. At se prosimte tem strankam vyhne. Diky! --Fingon 26. 8. 2009, 07:06 (UTC)

To byla moje chyba, že tam použil špatnou velikost. Hlavním důvodem ale bylo, aby měl obrázek popis, takže pokud ten tam teď chybí, tak prosím o nápravu. JAn 26. 8. 2009, 08:14 (UTC)

Interwikis[editovat zdroj]

As there were interwikis conflicts in the articles, I guess this is a human-assisted bot edit. If you do not know the subject, it's generally no good idea to just judge from titles being cognates whether they are about the same subject. nds:Nedderdüütsch is _not_ about the same topic as de:Niederdeutsche Sprache. The correct match of de:Niederdeutsche Sprache is nds:Plattdüütsch just as it was before. You successfully disconnected the German article from the article in that language. als and kw were valid interwikis, while some of the new interwikis are invalid. There are also some valid changes in your edit, but in the end the edit did nothing to improve the situation and rather increased the level of incorrectness in interwikis. --Slomox 26. 8. 2009, 14:18 (UTC)

Hello, you are right, it was assisted. I select "correct" links mainly from majority of links and from backlinks. If you can make group of articles with correct interwikis, I can spread it through all languages. JAn 26. 8. 2009, 22:02 (UTC)

Do you have a list of all articles involved in the full interwiki conflict? I need all possible cndidate article to try to sort it out. It'll be a rather hard task, cause many articles contain factual errors and are intermingling the two concepts which are kept apart (and need to be kept apart) in nds:Nedderdüütsch and nds:Plattdüütsch. The source of all the problems is the fact, that both concepts were and often still are designated with Niederdeutsch in the German language (in which most of the linguistical literature about the topic is written). --Slomox 28. 8. 2009, 09:48 (UTC)
I sent you list of articles, I can send you detailed log too, but it have 60 kb. JAn 28. 8. 2009, 10:23 (UTC)

odstranění interwiki[editovat zdroj]

Zdravím. Můžu se zepta na důvod tohoto odstranění interwiki z článku Braní mimochodem? Díky. Jan.Kamenicek 29. 8. 2009, 21:56 (UTC)

obvyklý probém: na finské sránce je označení rozcestník. JAn 29. 8. 2009, 22:13 (UTC)
Aha. No, chápu, že bot to asi mate, ale odstraňovat by se měla jen neexistující nebo špatně nasměrovaná iw, nikoliv správně nasměrovaná iw na správnou stránku, byť tato obsahuje nějakou zcela nesouvisející chybu. Jan.Kamenicek 29. 8. 2009, 23:03 (UTC)
Ono to bývá někdy až tak, že na některém jazyce rozcestník odkazuje i na 10 nerozcestníků nebo naopak. TAkže to obvykle odstraním všechno, pokud to bylo dobře, dá to někdo časem dohromady. JAn 30. 8. 2009, 06:26 (UTC)

Robot maže interwiki[editovat zdroj]

Dobrý den, mám problém s Tvým robotem, který maže interwiki u článku Rychlostní limity. Dá se mu nějak domluvit? Asi tu vítězí technika nad duchem - články na jiných wiki, jejichž odkazy jsou z českého mazány, mají obsah trochu širší než ten český mnou založený, ale to podstatné, tedy tabulka limitů v jednotlivých zemích, tam je. Časem plánuji dopřeložit aspoň nějaký širší úvod, ale zatím jsem se k tomu nedostal. Změny jsem dvakrát vrátil zpět - jednou v rámci jiné editace, podruhé před chvílí revertem, ale trvalé řešení to pochopitelně není. Zkoušel jsem proběhnout interwiki u jiných jazykových verzí tohoto článku, je v tom dost zmatek. Někdy jsou 3 interwiki, jinde slušný sloupeček. Zajímavé je i to, že mezi mazanými interwiki je odkaz na německý článek, přitom na dewiki odkaz na český článek "drží". Ptal jsem se Pod lípou a poradili mi obrátit se na Tebe. Robot konkrétně maže tyto odkazy:

Díky.--Jarba 1. 9. 2009, 15:43 (UTC)

Interwiki jsem odstraňoval já, ovšem pouze na základě zpětných linků. V některých jazycích (angličtina a holandština) existuje jak článek rychlostní limit, tak článek 'rychlostní limity podle zemí. Původně bylo z článku odkazovánou převážně na on druhou skupinu článků, tak jsem to podel toho upravil.
======Post-processing [[Rychlostní limity]]======
ERROR: Found more than one link for wikipedia:en
ERROR: Found more than one link for wikipedia:nl
==============================
Links to wikipedia:en
  (1) Found link to [[en:Speed limits by country]] in:
        [[Rychlostní limity]]
        [[nl:Lijst van maximumsnelheden]]
        [[pl:Ograniczenia prędkości wg kraju]]
  (2) Found link to [[en:Speed limit]] in:
        [[da:Hastighedsbegrænsning]]
        [[de:Tempolimit]]
        [[fi:Nopeusrajoitus]]
        [[fr:Vitesse maximale autorisée sur route]]
        [[id:Pembatasan kecepatan]]
        [[it:Limite di velocità]]
        [[ja:最高速度]]
        [[ms:Had laju]]
        [[nl:Maximumsnelheid]]
        [[nn:Fartsgrense]]
        [[ru:Ограничение скорости]]
        [[sco:Speed leemit]]
        [[simple:Speed limit]]
        [[sv:Hastighetsbegränsning]]

Takže buď bude odkazovat na en, nl, pl, nebo na onu druhou skupinu, tedy bez polštiny. A nebo je to ještě úplně jinak. JAn 1. 9. 2009, 21:28 (UTC)

Zrovna polský článek by interwiki z českého mít mohl - i když po dalším rozšíření je teď český o trochu širší než polský. Z odkazů, které tam momentálně jsou, je nn pahýl. Jinak části českého článku vznikly překladem z německého, takže tam by nemělo být sporu. Dalo by se řídit spíše než výše uvedeným seznamem tím, o čem článek skutečně je? Pokud ano, pak bych jako kritérium sám za sebe viděl onu tabulku. Ovšem naráží to zase na jiný problém - dejme tomu, že škrtneme nn, ale zítra tam článek někdo rozšíří. A za další - už jsem si všiml, že zpětné linky nejsou vždy tím nejpřesnějším kritériem (pokud jsem tedy správně pochopil, jde o situaci, kdy z českého článku Párátko existuje interwiki na anglický článek en:Toothpick a zároveň z toho anglického na onen český).--Jarba 2. 9. 2009, 07:05 (UTC)

Pozor na "ř"[editovat zdroj]

viz.: křoví/keý/keř na Kolyvanské jezero, tam sem to opravil, ale třeba vznikl podobný problém i jinde. Mircea 2. 9. 2009, 14:12 (UTC)

Dík za info, mám doma nějaký problém s diakritikou, asi pythonem 2.6. S verzí 2.5 mi to nikdy problém nedělalo. Problém zjevně jinde není, a tohle byl jeden z mála případů, kdy jsem zadával možnost ručně.JAn 2. 9. 2009, 14:54 (UTC)

Ahoj, náhodou jsem koukl na RC - ten redirect IMHO nebyl nesmyslný, protože na stránce Kovář (rozcestník) je i výpis lidí s příjmením Kovář a je mezi nimi taky žena. Nevím, jestli je to systematické, ale smysl to dává. — Timichal 3. 9. 2009, 06:02 (UTC)

Aha :-) to jsem přehlíd, vesnice tam nebyla a po lidech mě nenapadlo koukat. JAn 3. 9. 2009, 06:05 (UTC)

Standardní formulace[editovat zdroj]

Nazdar, docela by mě zajímalo, kde kdo vymyslel standardní formulaci typu "Písek (město)" - okresní město v okrese Písek... Zatím jsem to nikde nenašel.

Když pomineme, že je to teda asi někde stanoveno, jakej je důvod k tomu, aby to nemohlo zůstat tak, jak jsem to napsal já? Je snad víc okresních měst s názvem Písek, aby se to tam muselo takhle divně psát? Já jich teda víc neznam, natož v Jižních Čechách. A má smysl držet se nějakého pravidla, které zdaleka není pro projekt ani pro jeho využití klíčové, i v momentě, kdy to působí jako pěst na oko? To samé u Mostu. Budeme teda mluvit tak, jak je to „naskriptované“ nějakou dohodou nebo budeme radši mluvit česky a vhodně formulovat? Promiň, že s tím šiju zrovna do tebe, ale tohle je zatim největší - jak to honem říct slušně - nezvyklost:), s jakou jsem se na Wikipedii setkal. Když bude napsáno „Hranice – město v okrese Cheb“, je to logické a nezávadné, ale kdybych před někým řek, že „Most je statutární město v okrese Most“, tak si bude klepat na čelo. Ale třeba se bez toho vážně neobejdeme... Dík za případný vysvětlení a odkaz.--Nissαn 3. 9. 2009, 14:47 (UTC)

Jako obvykle budu argumentovat existencí tisíců rozestníků, kde je to formulováno podobně, tedy město v okrese X. Akorát je tam nadbytečné slůvko okresní/starutární. Beroun, město v okrese Beroun. Lhota, vesnice v okrese České Budějovice. Písek, město v okrese Písek. Rosice, město v okrese Brno-venkov. co je na tom nelogického?
Dobře, dala by se udělat formulace Písek, okresní město okresu Písek (jen to znamená přepsat ručně výstup tlačítka :-)
JAn 3. 9. 2009, 15:06 (UTC)
Asi jsi mě špatně pochopil, jde o jazykovou stránku. Systém je dobrej a logickej, ale když se ve větě opakujou slova, je to stylistická chyba, aspoň tak jsem se to vždycky učil. No a ve větě „Písek je okresní město v okrese Písek“ se opakování slov vyskytuje (bez ohledu na to, že v daném rozcestníku to není napsáno jako věta). Srovnej, jak vypadá po slohové stránce úvod v článku Klatovy (Klatovy jsou západočeské okresní město...) a úvod v článku Strakonice (Strakonice jsou české okresní město ležící v severozápadní části Jihočeského kraje, okrese Strakonice - to by ani člověka nenapadlo, že okresní město Strakonice bude ležet v okresu Strakonice;)). Ale jak vidím, podobných divných formulací je v článcích plno, takže promiň, že natahuju tvojí diskusní stránku;)--Nissαn 3. 9. 2009, 16:24 (UTC)
Omlouvám se, že se pletu do diskuse, ale dá se to češtinsky zvládnout velice dobře a tak, že to nevypadá divně - třeba takto: Beroun je město ve stejnojmenném okrese ** Jinak s Nissanem souhlasím ** Zdravím vespolek
Jo, to by taky šlo. Já si při nejhorším zvyknu i na okresní město v okrese Písek, ale nikdy se mi to nebude líbit;) Když v tom má JAn systém, nebudu ho ničit, přece jenom na tom nechal dost práce. Ale díky za podporu.--Nissαn 3. 9. 2009, 16:35 (UTC)

Bot troubles[editovat zdroj]

Hi! JAnDbot, operated by you, has done this change. As a result the Bulgarian article about the First Balkan War is linked to the English, the Russian, etc. articles about the two Balkan wars of 1912-13. Please, find a way to prevent any further mistakes like this. --Dobri

Good evening! In en:wp en:Honorverse is the 'Main' article for the Honor Harrington related book series and sub-series by David Weber. In de:wp (and in all othe languages i know) the main article is de:Honor Harrington. Your bot removed the interwiki links. Please, find a way to prevent any further mistakes like this -Thank you!. Xiooix 6. 9. 2009, 18:04 (UTC)

Dějiny koncernu Baťa[editovat zdroj]

Zdravím a předem se omlouvám, pokud píši jinam, než bych měl. Co se týče Vaší otázky v historii článku Dějiny koncernu Baťa: "Proč rušit odkazy?" - protože zkušenější wikipedisté vytkli mému článku, že tam je moc odkazů a že není nutné odkazovat na články, které bezprostředně nesouvisejí s tématem, tj. především měsíce a roky, a které se v článku objevují několikanásobně. V tomto duchu jsem ten článek začal editovat. Článek jsem přihlásil do wikiprojektu kvalita a protože na jiném recenzovaném článku mi byl nadbytek odkazů vytknut, tak jsem se pustit i do těchto dějin. Omlouvám se, že Vám přidělávám práci, ale jsem z toho zmatený.--Taavetti 8. 9. 2009, 22:47 (UTC)

Ještě pardon za vsuvku, ten váš zásah mi přemazal editace, v nichž jsem převedl špatný přítomný čas do minulého času. Zatím si do toho článku nedovolím zasahovat, ale byl bych vděčný, kdybyste stav vrátil alespoň ke stavu dne 28. 8. 2009, 19:30, je to označené, že se editovaly minulé časy. Děkuji.--Taavetti 8. 9. 2009, 22:51 (UTC)
Promiň, teď jsem si přečetl, že preferuješ tykání.--Taavetti 8. 9. 2009, 22:57 (UTC)
Koukám, že jsem nerevertoval to, co jsem chtěl, takže si to zruš dle potřeby, ale přimlouvám se za linky na data a obecné pojmy alespoň občas a v úvodním odstarvci. JAn 8. 9. 2009, 22:59 (UTC)
No, já popravdě s těmi odkazy taky problém nemám. S tím zrušením dle potřeby bude problém: já nevím jak, resp. mám obavu, abych to celé nerozdrbal. Nejsem tady nějaký velmi pokročilý uživatel - abych si to nezrušil podle potřeby, a pak nepotřeboval další pomoc. Byl bych moc vděčný, kdybys to udělal. Dík.--Taavetti 8. 9. 2009, 23:05 (UTC)
Tak asi jsem to udělal, jak jsem potřeboval. Měj se--Taavetti 9. 9. 2009, 09:05 (UTC)

Šablona Interwiki ručně[editovat zdroj]

Chtěl bych se zeptat, zda by v potřebých případech bylo možno utvořit a použít šablonu, která by blokovala nesmyslné redakce interwiki botů a také upozornila kolegy wikipedisty, aby pozorně vážili správnost odkazů interwiki při ručním přidávání/odebírání. Inspirací k tomuto je nesmyslné přesměrování článku Boží muka na jinojazyčné články na téma Svatyně a naopak a tento nepořádek se lavinovitě šíří v zahraničních Wikipediích. Podobná nedorozumění jsou i mezi jinými dvojicemi, trojicemi, (kdoví možná se vyskytuje i složitější spleť?) Pokud by to možné bylo, chtěl bych požádat zkušenější kolegy o utvoření takovéto šablony nebo podobného nástroje. Děkuji.

Ještě bych chtěl požádat o navrácení interwiki odkazů do rozumnějšího stavu a to Vámi, nechci se totiž dočkat sankcí za to, co jiní pokazili, pokud bych se potřetí pokoušel nesmyslní odkazy opravovat. Nechápu, proč pro drobné nedorozumění (navíc opět způsobené neznalostí nikoliv mojí) jsem byl zvandalizovám, a ti kteří tvrdošíjně vracejí zjevné nesmysly, které hrubě matou uživatele zvandalizováni nejsou. Pokud nebude zjednána náprava, budu ventilovat Pod lipou! --Kusurija 12. 9. 2009, 11:29 (UTC)
Díky za upozornění, pokud jsem upozorněn na chybyu a na správnou variantu, není problém jí udělat (ovšem musíte počítat s víkerndovou či několikadenní nepřítomností na wiki). šablona, kterou požadujete existuje, {{nobots}}, ovšem její použití v článcích je až to nejkrajnější variantou, lepší je ručně vyřešit jeden jazyk a požádat některého robota o opravu jinde. JAn 13. 9. 2009, 21:35 (UTC)
Pozor! Přestaňte prosím přidávat do Wikipedie nesmysly, je to považováno za vandalismus. Editaci si můžete vyzkoušet na pískovišti. Pokud nepřestanete poškozovat Wikipedii, bude vám zablokována možnost editace. Děkuji za pochopení.

Pokud neumíte seštelovat svého robota, aby pracoval správně, pak prosím needitujte! Byl bych vděčen. Děkuji.

Confused interwiki[editovat zdroj]

[[Boží muka]]
<!-- Please, do NOT confuse between cs: Svatyně and cs: Boží muka; en: Shrine and en: Bildstock; de: Schrein and de: Bildstock and so on. Please remove interwiki to cs: Svatyně while works interwiki to lt: Koplytstulpis (if pl: Kapliczka is the same as lt: Koplytstulpis) or vice versa: please remove cs: Boží muka, de:Bildstock, en:Bildstock, fr:Bildstock, lt:Koplytstulpis, bat-smg:Kuoplītstolpis, if pl: Kapliczka is the same as en: Shrine, but NOT the SAME as lt: Koplytstulpis. Thank You. State of interwiki on pl: Kapliczka, as it was till 2009. 09. 14 confuses ALL other interwikies and therefore bots makes plenty of mistakes. -->
[[de:Bildstock]]
[[en:Bildstock]]

--Kusurija 14. 9. 2009, 07:06 (UTC)

Když nedok᨞ete vysvětlit v čem je problém, tak si trhněte. JAn 14. 9. 2009, 08:09 (UTC)
Vysvětlení (opět neúplné) zde--Kusurija 14. 9. 2009, 09:13 (UTC)

bot, again...[editovat zdroj]

Please check your bot that en:Compote is different from en:Kompot; i think iw's are wrong in en:WP. --193.37.153.13 13. 9. 2009, 08:44 (UTC)

I checked all aricles and tried to divide them between compote and Kompot. JAn 13. 9. 2009, 21:47 (UTC)

Odstranění nedělitelné mezery botem[editovat zdroj]

Dobrý den, mohu vědět, proč byla v článku Notebook v rozporu s typografickými pravidly botem odstraněna nedělitelná mezera před znakem „%“? Předem děkuji za odpověď. --Melebius 14. 9. 2009, 14:15 (UTC)

Vědět to můžete - pokusil jsem se u robota zprovoznit modul kosmetických úprav (stejnou věc dělá i jeden německý bot) a v něm je předepsána tato náhrada: text = self.removeNonBreakingSpaceBeforePercent(text) . Ovšem o kus níže i je i vysvětlení:
Newer MediaWiki versions automatically place a non-breaking space in
front of a percent sign, so it is no longer required to place it
manually.

A skutečně, ve zdrojovém kódu článku je vidět

cena akumulátoru tvoří 20–30&#160;% ceny notebooku.

tedy nedělitelná mezera je přítomna. JAn 14. 9. 2009, 21:28 (UTC)

Díky za objasnění, nevěděl jsem, že MediaWiki takovéhle věci umí. --Melebius 15. 9. 2009, 09:39 (UTC)

cs-Translations[editovat zdroj]

Hi JAn, I've accepted your translation request #2800795. All these are done in r7246. Greetings --Xqt 15. 9. 2009, 08:46 (UTC)

Smazani stranky G8M8 Great Mate[editovat zdroj]

Ahoj, včera jsem na wikipedii uložil nový článek G8M8 Great Mate a dnes jsem s úžasem zjistil, že jse stránka již smazána z důvodu propagačního obsahu. Chtěl jsem se zeptat, jestli bys mi mohl nějak podrobněji toto vysvětlit, neboť jsem to rozhodně nepsal z propagačních důvodů. Snažil jsem se psát pouhá fakta, která jsou mi známa a myslím si, že tyto informace mohou pomoci hodně lidem. Ano přiznávám, nejsem žádný zkušený wikipedista, ale sám jsem zde našel hodně důležitých informací, které mě samotnému pomohli, tak jsem chtěl udělat něco podobného.

Předem děkuji za odpověd.

Ddvoryi54 17. 9. 2009, 04:15 (UTC)

Ahoj, orosím, podívej se na Ověřitelnost, Encyklopedická významnost a 2NNVZ. Na základě těchto doporučení a pravidel posuď, zda to, co jsi chtěl napsat byl Encyklopedický článek. Pokud to projde tímto sítem, neváhej požádat o obnovení článku, ovšem podle mého soudu to minimálně onu významnost nesplňuje a dva nezávisleé zdroje jsem narychlo nenašel. JAn 17. 9. 2009, 05:38 (UTC)

Uzavření[editovat zdroj]

Ahoj, domlouval jsem se s Chmee2, že bych dneska uzavřel ten ŽOPS. Chtěl jsem ti napsat na IRC, abys mě případně nepředběhl, ale od včera jsem tě tam neviděl, tak aspoň takhle. Díky :-) --Faigl.ladislav slovačiny 24. 9. 2009, 14:02 (UTC)

Je tvůj, já bych se na to stejně dostal až někdy večer. JAn 24. 9. 2009, 14:11 (UTC)

Nebezpečí robotických náhrad se projeví, když se robotovi zadá překlep… --Mormegil 25. 9. 2009, 10:55 (UTC)

Holt my dysgrafici. ale ručně by to bylo stejné, jen méně nenápadné. Opraveno. JAn 25. 9. 2009, 11:03 (UTC)

Ď. --Mormegil 25. 9. 2009, 16:55 (UTC)

Josef Toufar[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Josef Toufar. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Ragimiri 26. 9. 2009, 20:14 (UTC)

Rollback on it.wiki[editovat zdroj]

Could you explain me the meaning of this rollback? Is there any problem with the bot? --Austroungarika 1. 10. 2009, 13:18 (UTC)

Never mind, I see now: it was Google search vs. Google Inc. Thank you anyway. --Austroungarika 1. 10. 2009, 13:30 (UTC)

en:Seven Wonders of the Ancient World[editovat zdroj]

Ahoj. Jsem správce z anglického projektu a já jsem jen speek Česká prostřednictvím služby Google Translate. Mohu se zeptat v angličtině týkající se vašeho robota?

Several of the different language Wikipedias have two different articles for "wonders of the world" type articles. There is en:Seven Wonders of the Ancient World for the list of original wonders and en:Wonders of the World which includes more recent lists of wonders. If a language project only has an article on the seven ancient wonders, all of the other language articles should point to that one. Examples include cs:Sedm divů světaen:Seven Wonders of the Ancient Worldeo:Sep mirindaĵoj de la antikva mondoja:世界の七不思議ru:Семь чудес света. However for the smaller number of projects that have both articles, the more modern lists should link to each other. Examples include: en:Wonders of the Worldde:Weltwundernn:Dei sju underverkapl:Siedem cudów światazh:世界七大奇迹. Unfortunately the JAnDbot appears to change all of the articles to the seven ancient wonders ([4], [5]). Is there any way to fix this? I tried fixing all of the language articles manually so that each of them point to the correct articles in other languages, but that has not worked very well ([6], [7], [8]).

Děkujeme Vám za Váš čas. Kralizec! 1. 10. 2009, 13:42 (UTC)

Hello, Thanks for info. Now I try to take Seven Wonders of the Ancient World as fix, and repair all languages and to the second give other links. JAn 1. 10. 2009, 13:53 (UTC)
Děkuji za rychlou pomoc! Will the bot automatically check en:Seven Wonders of the Ancient World for updates and corrections, or should I let you know? An administrator on the Portuguese project contacted me to let me know that pt:Sete maravilhas do mundo should link to Seven Wonders of the Ancient World rather than Wonders of the World. The articles have been updated to reflect this ([9], [10]), but I did not know if JAnDbot would automatically get the correction. Thanks, Kralizec! 1. 10. 2009, 14:49 (UTC)
It'ss necessary to remove pt. link from the second group. If is now in the first (ancient) grup same interwiki in en and in pt, bots can add pt link to other languages. JAn 1. 10. 2009, 21:01 (UTC)

Commonscat u obcí[editovat zdroj]

Nazdar, sice uživatelům s robotem fandim, teď ale mam stížnost. Pomocí robota jsi přidal odkaz na Commons do spousty článků o obcích, ale ne vždy to odkazuje na kategorii věnovanou přímo dané obci (namátkou články Tichá nebo Soběšice), tak to kdyžtak zkus opravit. S pozdravem--Nissαn 1. 10. 2009, 15:53 (UTC)

Jak to má ale robot poznat? z těch stovek editací je možná jedno či dvě procenta chybné (Dubno), tak revertuj s odvahou. JAn 1. 10. 2009, 20:58 (UTC)

Endometriální karcinom[editovat zdroj]

Ahoj, dneska jsem koukal na úpravy co provedl JAnDbot v článku Endometriální karcinom. Jedinou opodstatněnou v tom vidím abecední uspořádání interwiki, zbytek mi nepřijde jako užitečná úprava. Nahrazování File->Soubor či Soubor->File se pokud vím samoúčelně nedělá a co už jsem vůbec nepochopil je to odstranění pevných mezer mezi číslem a znakem pro procento, které jsou typografickou úpravou, aby se mi znak pro procento neodsadil na další řádku. Až na to prohození interwiki jsem tedy revertoval. --Faigl.ladislav slovačiny 4. 10. 2009, 09:25 (UTC)

proč ten revert? procento si přečti výše v této diskuzi. náhrady byly¨hlavně kvůli tomu, že už jich bylo hodně, jinak pokud se jedná pouzee o file: tak náhrady neprovádím. (nepřihlášený JAn) --92.62.224.8 4. 10. 2009, 10:55 (UTC)
Prima, to jsem nevěděl. Alespoň ubude práce :) --Faigl.ladislav slovačiny 4. 10. 2009, 14:14 (UTC)

FbK Horní Suchá[editovat zdroj]

"Aby vám nebylo líto smazání, zde jej máte. Máte pravdu, že kluby nehrající majoritní sporty nebo nejvyšší ligy je dost sporné mít na Wikipedii... JAn 6. 10. 2009, 06:09 (UTC)"

Já bych to přežil, ale děkuji. Chápu-li dobře, je dle ofic. názoru správců wikipedie zbytečné psát o florbalu, protože jde o sport neolympijský=minoritní, a proto obecně nezajímavý, ano? Každopádně díky za vysvětlení, přeji mnoho úspěchů při udržování náležité vážnosti Wikipedie. Zdraví --Bobos 6. 10. 2009, 08:57 (UTC)
Osobně jsem nezkoumal, zda dodané zdroje objasňují významnost, předpokládám, že mazající správce posoudil dodané zdroje. Jistě je dobré psát i o jiných sportech, ale je-li sporná výzmanost fotbalového klubu z nižší ligy, lze předpokládat obdonbně i jiné sporty. Jistě je ale vhodné o klubu udělat odstavec přímo nv heslu města. JAn 6. 10. 2009, 22:00 (UTC)
Významnost je velice subjektivní pojem, co je významné pro jednoho, nemá žádnou váhu pro druhého. Proto si dovoluji vyslovit názor, že byste jako správci měli u článků zkontrolovat maximálně formální správnost, a pokud článek neodporuje nějakým pravidlům, ať už morálním či legislativním, nemělo by do něj být zasahováno, natož cokoliv mazáno, to už má náš národ, doufám, za sebou. Pro příklad: mě osobně (a snad jen kromě 546 obyvatel + Vás) obec Hluboš absolutně nezajímá a je pro mě totálně nevýznamná, ale nikdy bych si nedovolil Váš článek smazat, pokud by v něm nebylo nic protiprávního či urážlivého (už jen pro jeho precizní zpracování). No pochopil jsem, že štěkám nad špatným hrobem, bohužel správce, který mazal, dosud nereagoval a já se s neurčitou odpovědí smířit nehodlám. :-) Tímto bych asi naši debatu ukončil, díky za informace, přeji pohodový zbytek týdne. --Bobos 7. 10. 2009, 05:45 (UTC)

Města, obce, sídla[editovat zdroj]

Potřeboval bych poradit s infoboxem a jeho použitím, z dohledaných textů a stavu některých článků mi to není moc jasné. Moc nechápu používání některých šablon, mohu tě požádat o pomoc?. Šablony Infobox české obce a města, Infobox obec, Infobox sídlo,.... Je kolem nich hodně diskuze, již i poměrně staré, ale není mi jasné jestli z nich existuje nějaký závěr. děkuji za pomoc ---kloin- 7. 10. 2009, 07:37 (UTC)

Obecně řečeno - shoda zatím žádná není, tedy použij vlastní selský rozum. {{infobox české obce a města}} je určen pouze pro obce, troufám si tvrdit, že je použit ve všech článcích, ve kterých má být, statutární města mají vlastní. Asi v 30 článcích je použita kombinace {{infobox sídlo}} a {{IBOM}}, která byla sice dhlasována jako preferovaná, ale má několik poměrně zásadních nevýhod (hlavně že jde o dvě šablony a pracnost převodu). pro ostatní česká sídla (části obcí, smaoty, čtvrtě, sídliště) je určn {tl|infobox sídlo}}. Na jeho diskusní stránce máš návod, jak jej správně vyplnit, vzorové užití najdeš třeba v Trnová (Dobříš) nebo Vlachnovice. Kdyžtak se pak můžeme bavit o konkrétním článku co a jak... JAn 7. 10. 2009, 12:16 (UTC)
Děkuji, rovnou využiju jestli jsem pochopil:třeba na případu Třebichovice které mají část obce Saky, Saky je bývalá obec a leží odděleně, nyní již obecní úřad nemá, je to tedy Sídlo. Obecně zjednodušeně to co je v HlavičkaObecNav jako hlavní obec to má infobox a to ostatní sídlo? A ještě jestli mohu k HlavičkaObecNav, někde jsem se dočetl, že tam kde je více než 6 částí je lépe udělat šablonu a méně než 6 částí pseudošablonu (např u obce Bělčice - 7 částí nemají vlastní šablonu). Jak se má řešit toto?---kloin- 7. 10. 2009, 13:23 (UTC)
Přesně tak. Co se pseudošablon týče, ve většině článů jsem je dělal já, a abylo pro mne příliš pracné dělat šablon, nehledě na jisté odmítavé reakce. Pokud ale chceš, klidně předělej třeba zrovna u Bělčic na šablonu, já se v tom nehodlám už nějak více angažovat. JAn 7. 10. 2009, 14:27 (UTC)
Děkuji za vysvětlení. O odmítavé reakce nestojím :-), již jsem si nějaké vysloužil a ubírají mi sil, raději se jim vyhnu, pokud to jde. Děkuji a dotaz uzavírám, s pozdravem ---kloin- 7. 10. 2009, 14:56 (UTC)

Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“)[editovat zdroj]

Ahoj, za ta léta ses tu nesčetněkrát vyznamenal, tak Ti náleží i ta hvězda za ten úžasný kus práce všeho druhu zde. Díky za ni. Měj se--Horst 8. 10. 2009, 22:02 (UTC)

Díky za ocenění, velmi si toho vážím, zvlášť od člověka, který vykonal sám nemálo užitečné práce. JAn 9. 10. 2009, 05:58 (UTC)

Hello! We are reforming naming convention ATM. Your disambiguations are correct because we don't reflect villages (cast obci) but only cities (mesto) and municipalities (obec). The equvalent for "(okres X)" in cs.wiki is ("X)" in it,wiki. In it.wiki "(distretto di X)" is wrong.--Crisarco 12. 10. 2009, 08:38 (UTC)

Palačinka[editovat zdroj]

Ahoj, nějak robot odebírá odkaz v článku Palačinka na bavorský článek: - 11. 8. 2009, 14:44 JAnDbot (diskuse | příspěvky) m (2 417 bajtů) (robot odebral: bar:Palatschinken, de:Palatschinken) v bavorštině článek normálně existuje. Tuším, že je možná problém, že německá wiki článek Palatschinken přesměrovává na Eierkuchen- tj. sami Němci v tom nemají jasno (resp. Eirkuchen je asi spisovně a palatschinka je spisovně bavorsko-rakousky). Ale bavorština mi přijde zcela jednoznačná. Nebo mám sám např. do bavorské wiki přidat odkaz na naší verzi? Dík za drobnost. --Pavouk 12. 10. 2009, 09:49 (UTC)

Problém je, že jak německý tak bavorský článek mají interwiki někam úplně jinam. Ono totiž existuje několik různých variant sladkých placek a některé jazyky mají několi k článků. Dělat interwiki u jídel je snad ještě horší než u zvířat a kytek... Pokud usmyslíš, že jsou oba články o tomtéž, oprav interwiki v obou. JAn 12. 10. 2009, 10:14 (UTC)
Co, prosím, myslíš, tou interwiki? Že mám opravit u německého a bavorského článku odkazy na cizí wikipedie? Tj. i na českou? Každopádně jinak oceňuji mravenčí a potřebnou práci tvou a tvého robota --Pavouk 20. 10. 2009, 12:07 (UTC).

Plody versus rostliny[editovat zdroj]

Váš bot odvádí kus práce, ale někdy ji také přidává. Kde odebere některé, byť správné iw , tam jsem již rezignoval. Ale u stránek rostlin, jejich název je podobný názvu jejich plodů (hruška, moruše) odbírá iw kompletně a to mne poněkud znepokojuje. Nechává ale iw od rostlin na zahraničních wiki u plodů. Chápu, že na iw jsou v tomto směru zmatky, mezi jmény plodů a stromů. Jak Vám mám pomoci aby bot odkazy nechal? --I.Sáček, senior 13. 10. 2009, 05:31 (UTC)

V první řadě se nebojte ozvat i v prvním případě. Veškeré operace v nichž dochází k odstranění iw jsou v podstatrě v mojí režii. Stačí říct: V článku A je teď iterwiki dobře, a je potřeba ¨, aby zahraniční článek en:B neodkazoval na český B. Chápu-li to dobře, mám všude změnit iw tak, ja je teď v článku morušovník ? JAn 13. 10. 2009, 05:55 (UTC)
V článku morušovník jsem vybral iw u kterých jsem si úplně jistý, že tam patří a čekal, zda je bot odebere.všiml jsem si, že jste upravil iw na ostatních wikipediích Teď tedy raději projdu bleskem všechny ostatní možné odkazy a budu Vás informovat, než se Vám někdo naštvaně ozve.--86.49.127.50 13. 10. 2009, 07:37 (UTC)
Morušovník interwiki opraveno podle iw na anglické wikipedii. Prošel jsem všechny odkazy u kterých jsem měl jistotu, že tam nepatří, ty jsem vyřadil (asi dva), arabsky, korejsky, čínsky a japonsky ale opravdu nerozumím ani slovo, ty jsem raději nechal. Mohl bych ještě upravit text morušovníku tak, aby zde byl jasný odkaz na plod a tím se případný problém návštěvníka snad vyřeší.--I.Sáček, senior 13. 10. 2009, 08:08 (UTC)
Tak snad je to teĎ správně. JAn 13. 10. 2009, 13:55 (UTC)
Díky.--I.Sáček, senior 13. 10. 2009, 14:52 (UTC)

Nicene/Niceno-Constantinopolitan Creed[editovat zdroj]

Your bot failed to understand that these are two names for the same thing. See in the English "Nicene Creed" article under "Nomenclature". Your bot should not have removed the interwiki links to articles that prefer the second name, as it did here. 213.94.234.248 13. 10. 2009, 14:15 (UTC)

There is as usually problem, that some languages (ja, la, de, hr, cs ) have both articles. See Nicejsko-konstantinopolské vyznání and Nicejské vyznání. JAn 13. 10. 2009, 14:33 (UTC)

Dobrovolník[editovat zdroj]

http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Dobrovoln%C3%ADk&action=history : Why did you delete en:Volunteering --90.146.57.245 13. 10. 2009, 17:50 (UTC)

Dobrovolník=Volunteer. Dobrovolnictví=Volunteering. There are both articles in some languages. JAn 13. 10. 2009, 21:13 (UTC)

Bot flag on dewiki[editovat zdroj]

Hi,

just that you know: on dewiki an request was started to remove your bot flag. Greetings --Benzen 14. 10. 2009, 07:12 (UTC)

Všeboř[editovat zdroj]

Díky za odpověď a pomoc na diskuzní stránce uživatelky Vannesa, týkající se Všboře u Chebu.--Zipacna1 16. 10. 2009, 10:58 (UTC)

Vititka není navštívenka, jedná se o dva dost odlišné pojmy! --MiroslavJosef 17. 10. 2009, 07:41 (UTC)

Které pravděpodobně většina lidí nerozlišuje. Zalote i tnavštívenku a popiště rozdíly. JAn 17. 10. 2009, 07:44 (UTC)
Navštívenka je historicky mnohem starší než vizitka a pochází od šlechty, která se vzájemně navštěvovala. Byla i větší a obvykle i krásně umělecky zdobená a kaligraficky upravená. Nerozdávala se, ale pouze půjčovala během návštěv. Šlechta návštěvy přijímala, což znamená, že dotyčný se nejprve musel při návštěvě ohlásit buďto slovně u sloužícícho (majordoma, komorníka apod.) nebo mu prostě jen předal svoji navštívenku - ceduli se svým jménem a se všemi svými tituly (šlchtickými) ** --MiroslavJosef 17. 10. 2009, 07:48 (UTC)

Viz Diskuse:Vizitka (lístek). --Tlusťa 17. 10. 2009, 07:49 (UTC)

Dobrý večer. Vaše zrušení mé editace, bez dodání zdroje, případně bez odstranění problému, pro který jsem editoval, je poněkud ubohé. O to více, že nejste na wiki nějaký začátečník a sám dobře víte, že zdroje nějaké informace mají být vztaženy k dané informaci pomoci refu a ne ukryty někdy na konci stránky, která má více než 27 000 bajtů v literatuře. Ale jak vidno i na Wikipedii platí proti gustu, žádný dišputát a lidé jsou různí, zvláště někteří. Když Vám to takto dělá radost... --Saltzmann 18. 10. 2009, 22:22 (UTC)

Kouknu se do literatury a vidím tam knížku, ze keteré autor informace čerpal i jinde. Možná právě proto jsem považoval informaci za dostatečně ověřitelnou. Pokud myslíte, že to nestačí, můžete předělat na inline referenci. JAn 19. 10. 2009, 05:58 (UTC)

Ahoj, prosím Tě mohl by jsi při mazání copyvií pracovat i s archivem? Když to copyvio jenom smažeš a necháš to v archivu, pak se to dost blbě doplňuje, kdo co smazal atd. někomu jinému. Viz [11]. Měj se pěkně, --Podzemnik 19. 10. 2009, 16:00 (UTC)

Dobrá, až zase někdy budu něco takového mazat, pokusím se vzpomenout. Já mazal podle automatického seznamu, který bohužel ti, co obvykle mažou, asi nesledují, protože v něm jsou občas i čtrnáct dnů stará copyvia. Jiank copyvia nedělám. JAn 19. 10. 2009, 20:34 (UTC)
No osobně si myslím, že ty archivy jsou docela k ničemu a zbytečně se tím člověk zdržuje, ale když už to tu je, dělám to. Na ten seznam DumbBota občas koukám, většinou tam jsou věci, co lidi zapomněli připsat na WP:PP, nebo co se lidem nechce zjišťovat či neví co s tím. --Podzemnik 19. 10. 2009, 20:47 (UTC)

Jinak jsem koukal a smazal jsi i Plšík lískový. Jak to? Tam bylo prokázané copyvio přece jen kousek ne? Nebo jsi našel i další zdroj, který naznačoval Vasekx ve shrnutí při vkládání cp šablony? --Podzemnik 20. 10. 2009, 08:59 (UTC)

Jelikož druhou půlku textu vkládal stejný přispěvatel, pro jistotu jsem smazal i tu, aby z toho nebyl druhý ZP. JAn 20. 10. 2009, 09:28 (UTC)
Ok, já jen jestli nedošlo k omylu;) Měj se pěkně, --Podzemnik 20. 10. 2009, 10:19 (UTC)

Pěkná mapa. Opravil jsem v textu gramatiku a opětovně jsem změnil místní části na městské čtvrti, protože se nejedná o městské části, ale o městské čtvrti. Pojmenování těchto "částí" je v kompetenci statutárního města a to zvolilo ve svém statutu název "městská čtvrť". Díky za pochopení. --Wu-lung 21. 10. 2009, 07:02 (UTC)

Přepsal jsem to v článku tak, aby bylo jasné, že to, co jsou jinde místní části, jsou zde čtvrti. JAn 21. 10. 2009, 07:33 (UTC)
Výborně, myslím, že je to tak nejlepší.--Wu-lung 21. 10. 2009, 08:45 (UTC)

zdravím, na commons jste nahrál novou verzi znaku obce Třtice a vlajku. Neměla by mít v tomto případě přednost verze z databáze REKOS proti obrázku na stránkách obce, děkuji?---kloin- 21. 10. 2009, 12:55 (UTC)

Těžko říct, verze podle Rekosu určitě nemá zlatě bronzovou barvu, jak je uvedeno na stránkách obce, naproti tomu ale v heraldice na přesných barvách tolik nezáleží. BTW, znak se mi povedlo nahrát? myslel jsem, že ne... JAn 21. 10. 2009, 13:14 (UTC)
Bude si to muset dat do pořádku obec, asi je to blbě na REKOS. Nahrána je nová verze :-), jenom se mi ten znak nechce ukázat, ale to se asi spraví samo (když dám editovat a náhled beze změny, tak se znak ukáže). děkuji a dotaz uzavírám---kloin- 21. 10. 2009, 13:34 (UTC)

Omlouvám se, že vstupuji do diskuze, na Rekos je to špatně. Již jsem to vysvětlovala Kloinovi. V podstatě nejde o barvu zlatá-žlutá (podle heraldiky má být opravdu žlutá, protože zlatá tam není, ale oficiálně je barva zlatá, je k tomu vysvětlení), ale o to, že znak je špatně jako celek. Na Rekos je uvedená verze znaku, která neprošla v Parlamentu. "Tráva", která je uprostřed je až dolu za "modrou vodou", na neschváleném znaku je "tráva" od "modré vody" nahoru a dole není nic. Pro Vás ostatní to není důležité, pro nás, co máme s obcí "pouto" to důležité je. Pokud jsem znak "nahrála" špatně (jsem laik), tak to prosím opravte. Mj. stránky obce jsou schválené starostou obce a je to tam správně. Zirafka.lada 21. 10. 2009, 19:42 (UTC)

The Rescuers Down Under[editovat zdroj]

What is this movie called in Czech? 69.85.235.3 26. 10. 2009, 15:44 (UTC)

I googled for it, but I didn't find czech name of this movie. But I am not movie-fan, maybe someone would know better. JAn 26. 10. 2009, 16:01 (UTC)
The Zachráncové article says it's Zachráncové sestřelí dolů. Would that be correct? 69.85.235.3 26. 10. 2009, 18:13 (UTC)
It seems correct name is Záchranáři u protinožců

Ahoj, jen upozorňuji na Wikipedista diskuse:Harold#Ahoj. Pěkný večer, --Podzemnik 26. 10. 2009, 18:49 (UTC)

O tomhle uživateli vím, proč mu neporadit? Dokud nezakládá hromadně, dají se ojedinělé úlety smazat nebo přepsat. JAn 26. 10. 2009, 19:01 (UTC)
What about the articles Liška a pes and Teletubbies? This is also my school ip, so I will be leaving shortly. Thanks. 69.85.235.3 26. 10. 2009, 19:04 (UTC)
Hi, I'm back. I recommed you see if my edit to Teletubbies was good or bad. I was trying to do good of course. 69.85.235.3 27. 10. 2009, 15:09 (UTC)
Hello. I noticed something. Some of the iws are not correct on the zh version of the 1973 Charlotte's Web. Like ko, gl, uk, ect aren't there. And the cs version of Charlotte's Web 2 isn't linked. And the jv to that page is wrong because it's really about the 1973. Open Season has a zh page but it doesn't link either, yet it links at Open Season 2. Can you fix this? 69.85.235.3 30. 10. 2009, 15:54 (UTC)
Give me correct versions of both groups. JAn 1. 11. 2009, 23:19 (UTC)
The tr for Open Season should be tr:Çılgın Dostlar. The zh as linked on this wiki is correct. For Beauty and the Beast, the 1991 film needs to fix the cs iw to the correct version (the one it links to was moved and deleted, should it be a redirect?). For the Enchanted Chirstmas, the jv iw is for the first movie not the sequel, like with Charlotte's Web 2. There's a major problem with the iws for Lady and the Tramp 2 Scamp's Adventure, and the he is now a redirect to the first movie. The Fox and the Hound 2 also doesn't have an he anymore. If there are still conflicts tell Rhori77 at the cy wiki cause he put them all under protection. Also he misspelled "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs" on cy:Ice Age: Dawn of the Dinosaurs. The other Disney pages here could still use polishing, this includes Charlotte's Web, Open Season, and Teletubbies. Thank you. 69.85.235.3 13. 11. 2009, 16:17 (UTC)
IW problem is still here. And for Beauty and the Beast, the part about it being popular and considered the best animated film is true because it was the only animated film to be nominated for an Oscar (lost to Silince of the Lambs). We should add this very important. 68.220.168.238 15. 11. 2009, 22:33 (UTC)
I'll check these pages in future, now I have problems with bot and no time. I deleted that sentence because it had no sense in czech language and I was not sure how to say it. JAn 15. 11. 2009, 23:17 (UTC)
That makes sence. Should it be deleted from the Lion King article too? 68.220.168.238 15. 11. 2009, 23:39 (UTC)

Nejsem si jistý, jestli tomuhle uživateli pomáhat, myslím, že s jeho kontrolováním je víc práce, než kolik může prospět. Zvlášť když svoji neznalost češtiny kromě strojovými překlady zkouší řešit i copyvii. --Tchoř 16. 11. 2009, 10:09 (UTC)

Pokud jím založené články dávají aspoň smyslulný pahýl, není důvod je mazat. Mažu z nich jen vyloženě strojově přeložené věty, většinou ale stačí jen drobné úpravy. A Interwiki bych dělal tak jako tak. restrikce by přišly na řadu ve chvíli, kdy by opět začal zakládat hromady strojových překladů. JAn 16. 11. 2009, 11:22 (UTC)

rename on mwl.wikipedia.org[editovat zdroj]

I do not understand why you renamed Biquipédia:* into Wikipedia:*. Wikipedia is not the correct name of the namespace. The local word for wikipedia is Biquipédia. And it is the namespace that is created with the wrong name. So you have made a mess of it, Please clean up your own mess. Or I have to ask a steward to do it. Carsrac 26. 10. 2009, 23:17 (UTC)

You are not right, see namespace 4 and namespace 0 Ask for renaming in bugzilla. JAn 27. 10. 2009, 06:17 (UTC)

Lichtenštejnský palác[editovat zdroj]

Zdravím a rád bych se optal, proč bot už podruhé odebral interwiki z rozcestníku Lichtenštejnský palác na anglické heslo en:Palais Liechtenstein? díky --Jid 27. 10. 2009, 14:14 (UTC)

Důvod byl prostý: článek neobsahoval šablonu {{Rozcestník}} ale jinou, robotovi neznámou šablonu {{šablona:Rozcestník}}. JAn 27. 10. 2009, 22:21 (UTC)

Katastry[editovat zdroj]

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, podle čeho jste dělal toto: Soubor:CH Cheb.png. Rád bych podobnou mapku i pro vesničky v Ašském výběžku (vesnice měst Aše a Hranic a obcí Hazlov a Krásná. Díkes --Zipacna1 29. 10. 2009, 15:42 (UTC)

Mám k dispozici přehlednou mapu všech katastrálních území ČR ve formátu DWG (případně SHX), z ní tyto mapky vytvářím. Zařadím si do plánu mezi nejbližší i tyto obce. JAn 1. 11. 2009, 23:16 (UTC)
Díky. --zipAcna 2. 11. 2009, 09:16 (UTC)

Mám k tobě prosbu, u obce Jeneč je odlišně od jiných Navigačních šablon částí obcí uvedeno small ...Další části: Jeneček |Litovice.... Má to nějaký význam? děkuji ---kloin- 31. 10. 2009, 22:23 (UTC)

Tyhle "části" nemají status ani místní části ani ZSJ ani k.ú, takže jsou uvedeny takto bokem. JAn 1. 11. 2009, 23:18 (UTC)
V rámci ČR to bude asi častější případ, ale takto je to zadáno jen asi u dvou obcí, proto mě to zarazilo. děkuji ---kloin- 2. 11. 2009, 05:57 (UTC)
Jenže u většiny z dalších obcí a jejich "částí" neexistuje článek. JAn 2. 11. 2009, 06:26 (UTC)
děkuji, již rozumím. ---kloin- 2. 11. 2009, 06:47 (UTC)

Zdravím, prosím Tě, proč bot přidává za DEFAULTSORT prázdný řádek, je k tomu nějaký důvod? Já žádný nevidím. [12] --Elm 2. 11. 2009, 10:44 (UTC)

Nejspíš proto, že mezi šablonami a kategoriemi by měl být prázdný řádek kvůli přehlednosti. Používám lehce modifikovaný soubor cosmetic_changes.py, ve kterém je toto definováno. JAn 2. 11. 2009, 10:49 (UTC)
Jenže DEFAULTSORT není šablona, i když se zapisuje obdobnou syntaxí, ale klíčové slovo parseru MediaWiki (po vzoru některých programovacích jazyků by se dalo říct direktiva), které bezprostředně souvisí s kategoriemi. Mně proto připadá logické, když je použito, pak oddělit od ostatních šablon typu navboxy a nechat v bloku s kategoriemi. --Milda 2. 11. 2009, 10:57 (UTC)
Zkusil jsem to navrhnout vývojářům, tohle neumím opravit sám a i kdyby, tak kosmetické změny dělají i jiní roboti a akoát by se vzájemně revrtovali. Případné komentáře tamtéž možné. JAn 2. 11. 2009, 11:13 (UTC)
Ok díky, snad to vývojáři vyřeší anebo dodají pádný argument proč to boti dělají... --Elm 2. 11. 2009, 11:50 (UTC)
Nerozumím detailně vaší odborné diskusi ani nejsem odpůrcem prázdných řádků, ale v tomto případě bych byl pro variantu za defaultsort prázdný řádek nedávat (i když v tom žádnou tragédii nevidím), a to s poukazem na skutečnost, že defaultsort je jakoby prvek vytčený před závorku, který se vztahuje k jednotlivým kategoriím hned následujícím (aby se to nemuselo u každé vypisovat); nejde tedy řekl bych o samostatnou, od kategorií oddělenou informaci. ABC2 3. 11. 2009, 12:56 (UTC)

Your Bug-Request at SourceForge[editovat zdroj]

Hi JAn, I've implemented your additional behavior of cosmetic changes in release r7585 (a bit smarter ;)
Do you have any other additional changes to cc stuff which should be implemented? --Xqt 3. 11. 2009, 11:17 (UTC)

Maybe modify <br> changes?
        text = pywikibot.replaceExcept(text, r'<br>', r'<br />', ['comment', 'math', 'nowiki', 'pre'])
        text = pywikibot.replaceExcept(text, r'<br/>', r'<br />', ['comment', 'math', 'nowiki', 'pre'])
        text = pywikibot.replaceExcept(text, r'<br\>', r'<br />', ['comment', 'math', 'nowiki', 'pre'])
        text = pywikibot.replaceExcept(text, r'</br>', r'<br />', ['comment', 'math', 'nowiki', 'pre'])
        text = pywikibot.replaceExcept(text, r'<\br>', r'<br />', ['comment', 'math', 'nowiki', 'pre'])

JAn 3. 11. 2009, 13:51 (UTC)

The first two items are implemented in r7585, it also converts capital letters. I could take the rest. --Xqt 4. 11. 2009, 09:20 (UTC)

Katastry[editovat zdroj]

Zdravím, jen jsem se chtěl zeptat (mluvily jsme o tom o pár témat výše), zda by se do toho obrázku katastrů nedala "implantovat" taky malá mapka ČR s pozicí katastru v rámci republiky (jako je tomu zde: Soubor:Podhradi CH CZ.png, aby se nemusela přidávat jiná mapka. A nešlo by to udělat i k této tvé mapce: Soubor:CH Cheb.png, místo tam dole v rohu je. Díky. --zipAcna 5. 11. 2009, 18:00 (UTC)

Bohužel nejsem příliš zběhlý v grafice a takováto změna by pro mne neúměrně natáhla vytváření takového obrázku a to jak časově, tak datově (už tak má ten soubor, ve kterém to dělám 80 MB). Ale snad by šla mapka přidat dodatečně z jiného programu? Každopádně jsem teď ve skluzu i s obyčejnýma mapkama. Můžu ti poslat výřez mapy ve formátu dwg nebo dxf (případně i wmf) a zkus, co umíš :-) JAn 5. 11. 2009, 20:08 (UTC)
Ahoj, šel bych do toho, jestli to chceš poslat. Můj e-mail je na profilové stránce, nebo můžeš využít server Uschovna.cz. Díky. --zipAcna 6. 11. 2009, 12:10 (UTC)

incorrect bot removal of interwiki links[editovat zdroj]

Regarding this edit, all the interwiki links the bot removed are correct. (I have verified that they are all about the same topic). None are redirects or disambig pages, and they all backlink to the English one. I really can't figure out why you would remove them. --Bachrach44 10. 11. 2009, 18:34 (UTC)

Sorry, but all removed have backlinks to en:citron, not to en:etrog. JAn 10. 11. 2009, 19:06 (UTC)

žádost[editovat zdroj]

Zdravím, chtěl bych požádat o přejmenování účtu na "Rebel" což by lépe vyjadřovalo moje postoje k součanému stavu na Wiki. Účet "Rebel" již sice existuje, ale není aktivní (pouze registrace a jedna editace v r.2006) tak předpokládám, že je zapomenut. Pokud by usurpování účtu bylo problematické, byla by náhradní varianta "WikiRebel". Jiné názvy účtů jako "Andílek", "Pomocník", "Strážce" aj. jsem dobrovolně zavrhnul sám. Díky. --Hapesoft 14. 11. 2009, 08:17 (UTC)

Žádosti je dobré dávat na příslušnou stránku, protože tam máme k dispozici množství užitečných pomůcek. Díky nim jsem zjistil, že Rebel je už obsazený (http://toolserver.org/~luxo/contributions/contributions.php?user=rebel&lang=en) a že na en:existuje i wikirebel, i když bez příspěvku. WikiRebel by šel, ale nejsem si jistý, že jde o vhodné uživatelské jméno. Kdyby se někdo s takovým jménem zaregistroval, asi by mu to prošlo, ale u přejmenování mi to nepřipadá jako úplně košér (sám s tím ovšem problém nemám). Tak se prosím ještě jednou důkladně zamysli a pak případně požádej na správné stránce. JAn 14. 11. 2009, 13:23 (UTC)
Díky za nápovědu, je to tam. --Hapesoft 14. 11. 2009, 14:00 (UTC)

Díky za přejmenování, bude postačit požádat o přejmenování pouze na Wikimedia Commons (vkládání obrázků) nebo i na všech národních wiki, kde jsem přidal odkaz (iw) k článku? --W.Rebel 6. 12. 2009, 19:47 (UTC)

No, v podstatě si založíš automaticky nový účet na všech projektech. Takže požádej tam, kde chceš, aby se tvé příspěvky zachovaly. Doporučoavl bych na commons, en, de a možná nl a fr. JAn 6. 12. 2009, 20:01 (UTC)

Robot na byrokracii[editovat zdroj]

Ahoj, ad dotaz na IRC: jsem schopen vnutit Zlobotovi zpracování další byrokracie, ale z toho co jsi zmiňoval mi dává smysl jen přidávání věcí na Wikipedie:Porušení práv/Články zřejmě porušující autorská práva#Copyvia. Dál už jsem tam našel jen upozorňování autorů, a tam mi subjektivně přijde že je lepší když to udělá živý člověk. I když je tedy fakt že osobně jsem těch šablon v poslední době moc nevkládal. Je to tak potřebná věc, nebo jsou s těmi procesy spojené ještě nějaké jiné úkony kterých jsem si nevšiml? --che 16. 11. 2009, 22:33 (UTC)

Vkládání copyvií do seznamu dělá dnes v jakési podobě User:DumbBOT. Spíš jsem myslel, jestli by rotot dokázal čas od času zkontrolovat, zda je u aktuálních copyvií a pod upozorněný autor. samozřejmě je lepší, když to udělá uživatel, ale jesliže je tato byrokracie vyžadována, a část uživatelů na to kašle, třeba by to robot mohl dodělávat. JAn 17. 11. 2009, 09:59 (UTC)

Taková kontrola by asi bylo složitější, robot by musel zjistit kdo text vložil. Napadá tě způsob jak tohle nějak snadno poznat? --che 18. 11. 2009, 23:26 (UTC)

čau Honzo, díky za opravu duplicity. mohl bys prosím tě vynechat zkratky? fakt netuším co to je k. ú. a navíc tohle je internet není třeba šetřit písmenky ;) Michalli 17. 11. 2009, 20:12 (UTC)

Nejsem Honza ale JAn, prosím. Předpokládal jsem, že zkratka k. ú. je dostaečně jasná, jelikož ji vždy používám v odstavci, který začíná větou o počtu katastrálních území. Ovšem v tomto roz estníku to opravdu uvedeno není... JAn 18. 11. 2009, 06:13 (UTC)

Hradiště jako městská část Znojma[editovat zdroj]

Ahoj, před nějakou dobou jsi ve článku Znojmo smazal ze seznamu městských částí Hradiště. Jak jsem pochopil, tak Hradiště de iure neexistuje jako samostatná městská část, ale de facto to městská část je - je geograficky oddělena od zbytku města, místní obyvatelé se považujou za Hradišťáky a do roku 1920 to byla samostatná obec. Za těchto okolností - můžu tam odkaz vrátit? Nebo by bylo lepší ho tam dát, ale pod nějakým dalším nadpisem (například "další části města")? Jaký je tvůj názor? Díky a měj se--Mrgumby 23. 11. 2009, 15:42 (UTC)

Dovolil bych si poznámku (doufám, že to JAnovi nebude vadit): 1. Pokud by Hradiště bylo součástí Znojma, tak by bylo místní částí, ne městskou. 2. Stránky MVČR hovoří jasně. Jedná se o oficiální informace, kdo jiný by to měl vědět lépe. :) 3. Dle mapy.cz oblast Hradiště existuje, patrně se však jedná pouze o místní pojmenování, ne o nějaký celek. Tamní ulice Mašovická je dle MVČR.cz součástí místní části Znojmo. --Ria 23. 11. 2009, 15:51 (UTC)
Místní část Hradiště není, existuje ale katastrální území Znojmo-Hradiště a existuje i ZSJ Hradiště. Takže by šlo uvést, že ývalá obec Hradiště dnes existuje jen jako ZSJ a název jedoho z katastrálních území. Tehdy jsem to blíže nezkoumal, odkaz na ně z článku byl a mezi místní části se nepočítá, tedy odkaz nepatřil tam, kde byl. Postupně zpracovávám popis katastrálních území okresních měst, tak to časem kdyžtak taky napíšu. JAn 23. 11. 2009, 16:13 (UTC)

Translation issue[editovat zdroj]

Hi,

i have some problem, because I was asked in Czech language, and even if I understand quation, I'm not able to answer them (person, who asked speek/write/read only in Czech). So could You answer in my name? He is the quation: http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedista_diskuse%3AMagul&action=historysubmit&diff=4623569&oldid=4280660

Thanks in advance --Magul 23. 11. 2009, 20:22 (UTC)

Silnice I a II třídy[editovat zdroj]

Ahoj, nalezl jsem tebe nebo tvého bota u stránek zabývající se popisem silnic, tak se obracím přímo na tebe. Článek Seznam silnic I. třídy v Česku odkazuje na silnice 1. třídy odkazem napřílad Silnice I/3. Článek Seznam silnic II. třídy v Česku odkazuje na silnice 2. třídy kratším odkazem II/107 místo silnice II/107. V tomto případě je doplněno, přesměrování, ale přijde mi to skoro zbytečné a jednodušší by bylo odkazovat ve stejném formátu jako silnice 1.třídy. Pokud by bylo potřeba opravit, nevím, jestli je to pro bota nebo lidskou sílu. Můžeš se na to prosím podívat, děkuji ---kloin- 24. 11. 2009, 06:45 (UTC)

Někdo si dal kdysi práci a opravil t v sezanmu I. tříd asi ručně. Nevím, zda se mi podaří napsat přílušný příkaz pro robota, ale třeba to zkusím. JAn 24. 11. 2009, 07:43 (UTC)

Problem with inter-wiki links[editovat zdroj]

Hi, your bot removes some inter-wiki links which then are again added by Xqbot. And on the next run your bot removes it again and.....

You can see that very nicely here: http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Microsoft_Windows_7&action=history Search for November 26th, 10 and 11 o'clock.

Maybe you should fix that.

It is known bug, when bot found empty page, removes interwiki.. But when empty page is in starting language it will add it to others. I'll report it again to develpers. JAn 27. 11. 2009, 18:23 (UTC)
That would be nice!
Thanks!

Heslo Hubka[editovat zdroj]

Robot odebral odkazy na heslo v interwiki de, fr, nl, pl. Proč? Aleš Kapica 29. 11. 2009, 21:21 (UTC)

Německý odkaz vede přímo na houbu troudnatec kopytovitý, stejnně tak francouzský a redirect z holandského. Polský článek zase obsahuje interwiki na troud. Interwiki má být 1:1. JAn 29. 11. 2009, 21:25 (UTC)

incorrect bot edit of interwiki links[editovat zdroj]

The edit of zhwp's article 液化石油气 is not a good one.RalfX 30. 11. 2009, 10:14 (UTC)

Is very hart to check which links are correct when are in article half to one and half to secon group of articles. JAn 30. 11. 2009, 17:57 (UTC)

Philadelphia and Filadelfia (interwiki links mesh-up)[editovat zdroj]

Hello,

Some projects have two different disambiguation pages for cities called Philadelphia and Filadelfia, which are not the same in every language. For instance: (německy) Philadelphia and de:Filadelfia, (francouzsky) Philadelphie and fr:Filadelfia, (nizozemsky) nl:Philadelphia and nl:Filadelfia. Some edits of your bot confused the 2, which I tried to correct.

Maybe your script should be more conservative about changing links when there is an ambiguity? I have seen similar bits try to avoid doing anything in this case when it "smells" bad. Place Clichy 3. 12. 2009, 18:25 (UTC)

Interwiki links on template pages on fi.wikipedia[editovat zdroj]

Hi! Note that on the Finnish Wikipedia, the interwiki links must be added to template meta page (e.g. fi:Metasivu:Malline:Commonscat), not template page itself (e.g. fi:Malline:Commonscat). BR, --Apalsola 15. 12. 2009, 11:04 (UTC)

CityNightLine[editovat zdroj]

Bot opakovaně mění iw na de:, chápu jeho logiku, ale de článek je o společnosti, mnou zadaný iw je o druhu vlaku, dík --Ajznbony 16. 12. 2009, 22:21 (UTC)

JAnDbot edited Intenzita elektrického pole (Japanese version)[editovat zdroj]

I'm japanese wikipedian.(ja:User:Cookie4869) I need your help. JAnDbot(ja:User:JAnDbot) edit the interlang of ja:放射発散度 (Intenzita elektrického pole). But, ja:放射発散度 is a article of radiant emittance. It doesn't mean Intensity.

Please let JAnDbot stop editing ja:放射発散度. --121.102.203.174 17. 12. 2009, 12:02 (UTC)

Thank you for attention to the above.--121.102.203.174 17. 12. 2009, 16:26 (UTC)

Bot actions in en:iptables[editovat zdroj]

The interwiki fixup is not very good with articles that do not have a bijective mapping between split articles, such as en:Netfilter + en:Iptables <=> no:Netfilter_og_iptables. I am in the process of reverting this now. —j.eng 17. 12. 2009, 19:41 (UTC)

There are languages with both articles Iptables and Netsplit. I can't see any good solution. JAn 17. 12. 2009, 20:00 (UTC)

The solution would be that all wikis which have a combined Iptables/Netfilter page rebase their version on one of the updated versions (en:, de: or fr:) —Jengelh 31. 12. 2009, 00:25 (UTC)

Template edits on enwp[editovat zdroj]

Hi JAn. Your bot is again editing template pages on the English Wikipedia. It is damaging template /doc pages. Here are some diffs:

I have temporarily blocked your bot on the English Wikipeda. When you have fixed your bot so it doesn't edit in template space anymore, contact me or any other admin on the English Wikipedia and we will unblock your bot.

Apart from that your bot seems to be very nice and we of course very much appreciate the good work it is doing. Thanks for running that bot!

--Davidgothberg 18. 12. 2009, 12:57 (UTC)

Below is a copy of discussion from my English talk page. --Davidgothberg 18. 12. 2009, 13:48 (UTC)
Hello, some days ago my bot did some strange edits in template namespace. I was contacted about this error, and because it was because of wrog interwiki on cs doc page, I stopped work on templates [13]. Now, several days ago you blocked my bot. It does not takes sense... Please unblock... JAn Dudík (talk) 13:25, 18 December 2009 (UTC)
Additonaly I reported this bugs: [14] [15]. JAn Dudík (talk) 13:31, 18 December 2009 (UTC)
Ah, okay. I have unblocked your bot now. I didn't think of checking the archives of your English talk page, since it was empty and so clearly links to your Check talk page. I only checked on your cs talk page and I didn't see this problem mentioned there. So as we normally do I blocked the bot until you the bot owner stated it has been fixed. And since you state it has now been fixed I have now unblocked your bot.
And once again: Thanks for running that bot, it's services are much appreciated!
--David Göthberg (talk) 13:43, 18 December 2009 (UTC)

Ahoj, proč tvůj bot odebíral německé interwiky u seznamů kostelů? (napřiklad u Kostel svatého Mikuláše odebral její německou verzi, atd. de:Nikolaikirche. Dík --zipAcna 18. 12. 2009, 16:46 (UTC)

Nejspší proto, že německý článek není opatřen příslušnou rozcestníkovou šablonou, ač je to z našeho pohledu rozcestník. JAn 18. 12. 2009, 17:04 (UTC)

Seznam obcí ČR[editovat zdroj]

Chtěl jsem využít seznam obcí ze stránek Wikipedista:JAn Dudík/obce. Našel jsem tam několik rozdílů, ale protože je to v prostoru wikipedista, nedovolil jsem si do nich sahnout. Asi to jsou obce, kde vznik později rozcestník. Bulovka - Bulovka (okres Liberec), Jasenice - Jasenice (okres Třebíč), Malinová - Malinová (okres Rakovník), Mastník - Mastník (okres Třebíč), Zderaz - Zderaz (okres Chrudim). Potom jsem se chtěl zeptat na Bezděz_(obec) a Bezděz (okres Česká Lípa), tam by asi měl být přejmenován článek na tebou uváděný Bezděz (okres Česká Lípa). Mám to opravit a přejmenovat? děkuji ---kloin- 21. 12. 2009, 10:32 (UTC)

Ahoj, odkazy na rozcestníky určitě oprav - je vidět, jak lidi po přesunu neopravují odkazy :-(. Co se týče (obec)/(okres ČL) u Bezdězu, byl bych též pro okres, ale ŠJů s tím pořád hýbá, jelikož "rozlišovač nerozlišuje" a všechny objekty v rozcestníku jsou v okrese CL. Já už na to rezignoval. Tedy opravuj s odvahou a přesouvej s ještě větší :-) JAn 21. 12. 2009, 10:50 (UTC)

děkuji, seznam jsem opravil a Bezděz dal do návrhu na přejmenování. děkuji ---kloin- 21. 12. 2009, 12:33 (UTC)

Hi! I don't think this edition by your bot at the Polish Wikipedia was right: [16]. I'm not sure about all the languages, but the Polish and English page are the same (they are both disambigs of the term "National Assembly"), so at least those two should be linked. Please take a look. (If you would like to reply to me, please do so at plWiki). Take care! Powerek38 22. 12. 2009, 23:51 (UTC)

Bot - vadný interwiky deliker[editovat zdroj]

Ahoj, Tvůj bot delikoval CZ a EN verze stránky Musil dle mého názoru chybně, jelikož obsah je identický. Revertnul jsem to a rozšířil interwiki. Možná by to chtělo nastavit trochu opatrnější režim...--DeeMusil 23. 12. 2009, 17:01 (UTC)

To je problém v tom, že u nás jsou články označené jako rozcestník, kdežto anglická šablona se jako rozcestník nepočítá. O tomto problému vím, ale neumím s tím dělat nic víc, než při ručním průchodu povolit, ale stejně každý autonomně jedoucí robot co má povoleno odstraˇnovat vadné odkazy tyto linky opět odstraní. Podobný problém je s křestními jmény. JAn 23. 12. 2009, 18:17 (UTC)
Viděl bych to pak jako problém obecného charakteru, jelikož tento bot bude působit škody u všech příjmení. Jestli vono by nestáílo za to ty rozcestníky nejdřív ujednotit a až pak na tom pouštět bota...--DeeMusil 23. 12. 2009, 22:27 (UTC)
V tom je nutná mezinárodní spolupráce, a na en to zjevně jako rozcestník mít nechtějí. Ale pokud sokážeš vyřadit příjmení z abecedního seznamu stránek... JAn 24. 12. 2009, 07:57 (UTC)

Zdravím. Rád bych se zeptal, z jakého důvodu jste vrátil mou editaci v článku Krnov, která měnila polské názvy měst na české. Samotné články máji český název. Je to z důvodu názvu železniční trati a ní provozované železniční linky? Děkuji, s pozdravem --Thomas999 3. 1. 2010, 20:13 (UTC)

Připadá mi logičtější uvádět názvy měst tak, jak se ve skutečnosti jmenují a jak jsou uvedeny na směrovkách a jízních řádech. JAn 3. 1. 2010, 22:10 (UTC)
Možné to je, ovšem některá města mají v českém prostředí zažitější český název (Vratislav, Varšava, Řím, Londýn). Po pravdě řečeno, jak je to u těchto měst, nevím. S pozdravem --Thomas999 4. 1. 2010, 10:25 (UTC)

Dobrý den, mám podobnou připomínku: Nesouhlasím s přesunem na německý tvar, když existuje celkem dost používané české jméno. Zejména v souvislosti s Hessem se obvykle píše o "špandavské věznici", nikoli "věznici Spandau". Vizte třeba tohle. Přesunuji heslo zpět a když tak bych v podobných případech prosil předem raději dát vědět na diskusní stránce článku :-)

Přeji úspěšný nový rok,--Ioannes Pragensis 4. 1. 2010, 20:59 (UTC)

Zatímco název Spandau jsem už párkrát zahlédl, Špandavu jsem viděl dnes poprvé. Google test mi dal řádově vyšší výskyt Spandau (i s vynecháním Spandau balletu). Můj názor na podobné čechizmy je myslím známý, ale nehodlám se hádat. ESO. JAn 4. 1. 2010, 21:04 (UTC)
Ale to přece není žádný čechismus, nýbrž normální exonymum. Stejně jako Němci říkají Prag a Brünn, my máme právo zase jejich města pojmenovat tak, aby se to lépe vyslovovalo a skloňovalo nám. V tomto případě náhodou navíc jde o sídlo původem slovanské, takže spíš bychom my mohli Němcům vytýkat "slavismus", kdyby to nebylo po tisíci letech užívání směšné.--Ioannes Pragensis 4. 1. 2010, 21:28 (UTC)
Omlouvám se že vstupuju do diskuse ale jen bych chtěl upozornit že Němci česká města mají na Wikipedii převážně v českém tvaru. A to i ta která byla v minulosti obydlená převážně německým obyvatelstvem a mají českou diakritiku. . Viz de:Liberec, de:Jablonec nebo třeba de:Špindlerův Mlýn. --Jowe 4. 1. 2010, 21:39 (UTC)
To je pravda. Ale mám pocit, že u nich to trochu souvisí s politickou korektností. U nás snad při používání exonym nehrozí, že by nás někdo považoval za revanšisty, kteří chtějí získat Špandavu zpátky do svého vlastnictví.--Ioannes Pragensis 5. 1. 2010, 13:17 (UTC)

Why did your bot removed most of interwikis : als, ar, bg, da, de, el, et, fo, gd, he, hr, is, it, ja, kn, ko, lt, nds-nl, nl, nn, no, pl, pt, ro, ru, simple, sv, th, tr, uk, vi, zh, zh-min-nan ? --Anneyh 5. 1. 2010, 08:42 (UTC)

There are many Christmas persons - Pére Noel, Santa Claus, Ježíšek, Ded Moroz, Sinterklaas... I tried to solve mixed interwiki. Pere Noel is not the same as Santa Claus, isn't? JAn 5. 1. 2010, 08:46 (UTC)

I'll try to get an opinion from the French bistro. --Anneyh 5. 1. 2010, 12:22 (UTC)
It's more or less the same but since fr.wikipedia does not have separate articles for each of the figures associated with Christmas, it will be difficult to sort out the links between the different traditions using interwikis. In any case, it does not make sense to keep en:Santa Claus but not nl:Kerstman or to remove any of these links without adding a more specific alternatives. Even a link with nl:Sinterklaas (if nl:Kerstman did not exist) would be better than nothing in my opinion. GL 5. 1. 2010, 16:16 (UTC)
keep on mind that interwiki might be 1:1. if some article does not exist, it is not goog to link to another article with litle bit different topic. if there is not article Paris, will you link to France? --JAn 5. 1. 2010, 18:31 (UTC)
The good news is that we have about 11 months to solve the issue. Pére Noel is the French version of Santa Claus, but Santa Claus appeared earlier and also there is a wp:en article en:Pére Noel and en:Father Christmas (that would be the translation of Pere Noel). --Anneyh 6. 1. 2010, 10:24 (UTC)

Dolní Krupá[editovat zdroj]

Ahoj, narazil jsem na další část, která mi není jasná. Dolní Krupá je vesnice v okrese Mladá Boleslav a hned vedle je Dolní Krupá část města Ralsko (ležící v katastrálním území Horní Krupá). Chtěl jsem opravit část obce na Dolní, tak jak jsem našel na http://aplikace.mvcr.cz/adresa/l/ralsk/dolni.html, http://www.isu.cz/uir/scripts/cob.asp?kodob=13922&trideni=1, mapy.cz. Potom jsem nalezl v rozcestníku tvoji poznámku, že v mnoha zdrojích je chybně uváděno Dolní Krupá. Z jakých zdrojů prosím vycházíš. děkuji ---kloin- 13. 1. 2010, 07:16 (UTC)

Přiznávám, že je to z části vlastní výzkum, ale v některých mapách [17] na které jsme koukal je uvedena Horní Krupá. I z logiky věci vychází, že vedle Dolní Krupé by měla být Horní Krupá. I katastrální území se jmenuje HK. Bohužel nejvěrohodnější zdroj = městský úřad Ralsko na můj dotaz neodpověděl. JAn 13. 1. 2010, 08:02 (UTC)
Děkuji, město Ralsko píše převážně o Horní Krupé jako katastrálním území a o Dolní Krupé moc nepíše. Opravím si to zatím u sebe na Horní Krupou, a až někdy pojedu okolo, tak se tam zastavím, vyfotím, poptám se místních a dám vědět. Místo, kde se dvě sousední obce jmenují stejně určitě stojí za shlédnutí. děkuji ---kloin- 13. 1. 2010, 08:15 (UTC)
Kolegové, dle historické mapy 1836-52 na http://www.mapy.cz tehdy byly vedle sebe vesnice Ober Rokitey a Nieder Rokitey, dále Ober Jesowey a Nieder Jesowey a mezi nimi Ober Gruppei a Nieder Gruppei. Sídlo Horní Krupá (Ober Gruppei) zaniklo ve vojenském prostoru Ralsko (viz http://www.zanikleobce.cz. Sídlo Dolní Krupá (Nieder Gruppei) bylo rozděleno, jeho část (možná osada) je dnešní částí města Ralsko. Je tedy správně Dolní Krupá. Horní Krupá v této lokalitě jako sídlo už neexistuje. --Luboš Pruner 13. 1. 2010, 12:58 (UTC)
Děkuji za poznámku. Ono je na mapě (mapy.cz) vidět, že Dolní Krupá - část města Ralsko leží na silnici II/268 a (amapy) Horní Krupá zaniklá leží na sever od této silnice. Já bych tedy vrátil zpátky v Ralsko (město) tu Dolní Krupou. Dále opravím ten rozcestník. děkuji---kloin- 13. 1. 2010, 13:17 (UTC)

Interwiki deletion in it:Agardite-(Ce), it:Kliment Voroshilov (carro armato), it:Abbazia di Montecassino, seem wrong and will be reverted if any explanation is given. Please stop running the bot, if I, with my limited knowledge of world's languages, have found three errors, there are much more that I can't see. Best regards --Demostene119 13. 1. 2010, 10:03 (UTC)

I am trying to repair mixed interwiki.
======Post-processing [[en:Agardite]]======
ERROR: Found more than one link for wikipedia:es
==============================
Links to wikipedia:es
  (1) Found link to [[es:Agardita]] in:
        [[el:╬Ĺ╬│╬▒¤ü╬┤╬»¤ä╬̤é]]
        [[en:Agardite]]
        [[hu:Agardit]]
        [[pl:Agardyt]]
  (2) Found link to [[es:Agardita (Ce)]] in:
        [[cs:Agardit-(Ce)]]
        [[it:Agardite-(Ce)]]
        [[lv:Agard─źts-(Ce)]] 
  • In many languages are both articles KV-1 and KV (tank)
  • The same in third case, but I sorted it only by name, there might be errors

JAn 13. 1. 2010, 11:45 (UTC)

Regarding Agardite the EN article groups the family of Agardite -(Ce),-(Dy), -(Nd), -(La) and -(Y) separated in IT, so the interwiki points to the Ce type (principal article in IT). Note also the presence of lv:Agardīts-(Nd). I've looked in NL and KV-1 is only the soviet heavy tank that in IT has this fancy name: Kliment Voroshilov (carro armato) and KV-1 is a redirect. Abbazia di Montecassino should point to EN:Monte Cassino that namely talks about the hill(?) but mainly talks about the abbey (there isn't much to say about a hill alone), moreover there is not another entry that talks about only the montecassino's abbey. I think that the same situation is on the other interwiki deleted (da, de, fi, gl, he, hu, ja, la, nl, no, pl, ru, scn, sk, sv) but I can't check.--Demostene119 14. 1. 2010, 15:18 (UTC)

Bot - Mingská Čína[editovat zdroj]

Dobrý den. Robot odebral interwiki v Mingská Čína, ačkoliv články odpovídají, prosím o vrácení. Děkuji. --Jann 17. 1. 2010, 20:38 (UTC)

Máme zde dva články: Mingská Čína a Dynastie Ming, které mají shodné interwiki, což není dobře. Vidím tři možná řešení: nechat jeden článek bez iw / rozdělit iw / sloučit články. Nebo najít jiné odpovídající iw.JAn 17. 1. 2010, 21:19 (UTC)
Právě proto jsem (u nás) Dynastii Ming interwiki sebral. Beru první možnost - nejlepší by bylo mít Dynastie Ming bez interwiki, protože článek s odpovídajícím obsahem - o dynastii Ming jinde není (pokud vím). A interwiki dát na Mingská Čína protože obsah článku - dějiny Číny v letech 1368-1644 - odpovídá en:Ming Dynasty a ru:Империя Мин (ze kterých jsem ho přeložil) resp. celému zbylému balíku inwiki (přiznávám že úplně všechny jsem nekontroloval, jestli píšou o dějinách Číny za vlády dynastie Ming nebo o dynastii Ming). Kritérium obsahu považuji za rozhodující. Sloučit články nepovažuji za dobré řešení, všude jinde oddělujeme články o A.dynastii a B.dějinách státu, kterému vládla (Přemyslovci x Český stát za vlády Přemyslovců apod.). --Jann 17. 1. 2010, 21:38 (UTC)

Jandbot edition of Japanese word =[editovat zdroj]

Let me comment in English, for the edition done by JAnDbot. It changed interlink of the notion 多言語 to ca:Bilingüisme, de:Bilingualismus, fr:Bilinguisme, from ca:Multilingüisme , de:Multilingualismus , fr:Multilinguisme . But it's wrong. The Japanese notion is the use of plural languages, not 2 languages. --Sibazyun 19. 1. 2010, 11:47 (UTC)

Hello, there is problem with mixed everything. some articles are about multi- some about bi- and this is totally mixed. I tryed it to repair, but I'm afraid the outbut is not better :-(. JAn 19. 1. 2010, 14:11 (UTC)

Silniční VfD[editovat zdroj]

Ahoj, protože se orientuješ v silniční dopravě, možná by ses chtěl vyjádřit k AfD o srbských dálnicích, případně to tam trochu uvést na pravou míru. Případně díky a hezký den, — Jagro 19. 1. 2010, 21:22 (UTC)

Kategorie bez interwiki[editovat zdroj]

Prosím po roce a půl o aktualizaci seznamu na Wikipedie:Kategorie bez interwiki. Předem dík. --Gumruch 22. 1. 2010, 08:45 (UTC)

Můžu zopakovat prosbu? I když si obdobný seznam můžu nějak vygenerovat aktuální, ta stránka se seznamem je už v této podobě zavádějící. --Gumruch 7. 2. 2010, 19:15 (UTC)
Aktualizoval jsem minulý týden, to nestačí? ;-) Já teď robota pouštím spíš nárazově, ale když jsem ho nechal jet cca 30 hodin, tak ty kategorie projede. JAn 7. 2. 2010, 19:54 (UTC)
No jo, já se nekoukl do historie. Dedukoval jsem jen z toho, že jsem zase část kategorií našel už s iw, a že mě tam vždycky bouchne přes oči „červen 2008“. Takže díky. --Gumruch 7. 2. 2010, 21:45 (UTC)

This edit is not valid? Hr link is ok. Why is it removing?? Write to my en page.

http://en.wikipedia.org/wiki/User:Tadija

__Tadija 22. 1. 2010, 13:45 (UTC)

hr:link is redirect and target article have interwiki to another article which is only in some wikis. JAn 22. 1. 2010, 14:20 (UTC)

Bot in es:Kielbasa[editovat zdroj]

why your bot removed link to eo:Kolbaso from es:Kielbasa? Also it removed another interwiki wich exists but I don't if its a good one. --84.125.109.111 24. 1. 2010, 18:25 (UTC)

Hello, there is problem with many different sausages though the world. I tried to solve mixed interwiki guded by iw backlinks, but maybe i somewhere made a mistake.JAn 25. 1. 2010, 06:26 (UTC)

Interlink to Kliment Voroshilov (carro armato)[editovat zdroj]

It seems your bot on it.wiki doesn't recognize that it:Kliment Voroshilov (carro armato) is the same tank that nl:KV-1, and has removed twice the interlink. Please fit it about this problem. Thank you. it:User:Pigr8

See more on top: there are different articles: KV and KV-1. Look at interwiki links in these two articles - in some languages there are both articles. JAn 25. 1. 2010, 19:47 (UTC)

Interwiki links: Decibel, Vitamin D[editovat zdroj]

Hello,

do you know why your bot has deleted interwiki links here and here? --Head 29. 1. 2010, 10:59 (UTC)

in first case - there are in some languages both bel and decibel.
in second case - de: article does not exist, it's redirect to cholcecalciferol, which is linked from another en article.
JAn 29. 1. 2010, 11:08 (UTC)

Nové národní kulturní památky[editovat zdroj]

Ahoj, je to sice schválené, ale ty nové budou od 1. července. Nepředbíhal bych :) --Tlusťa 8. 2. 2010, 14:49 (UTC)

Beztak teď označím jen několik, lépe zatepla. ALe zatím končím, udělám spíš seznam... JAn 8. 2. 2010, 14:51 (UTC)

Problém s interwiki v kategorii Egyptské dynastie[editovat zdroj]

Zdravím, chci se preventivně zeptat na řešení problému. Sám jsem teď některým dynastiím přidával iw a bojím se, aby bot nenadělal neplechu. V cs, en i dalších je totiž hrozný chaos, způsobený různou strukturou:

  • Ve většině jazyků (br, cs, es, fr, ja, oc, sk, sr, asi ar) jsou v kategorii Egyptské dynastie kategorie jednotlivých dynastií bez podkategorií (tj. obsahují faraony, jiné osoby i termíny vztahující se k těm obdobím).
  • V některých jazycích (ca, ru, uk) jsou v kategorii Egyptské dynastie rovnou a pouze kategorie faraonů jednotlivých dynastií.
  • V některých jazycích (el, en, eu, pt, tr) jsou v kategorii Egyptské dynastie kategorie jednotlivých dynastií a v nich samostatné podkategorií faraonů jednotlivých dynastií.
  • V gl-Wiki jsou kategorie faraonů mimo kategorii Egyptské dynastie (ta neexistuje) a v názvech dynastií nejsou faraoni, ale vzhledem k zařazení do gl:Categoría:Faraóns se týkají kategorie jen jich.

Čili z en-Wiki by měly odkazovat na obou úrovních na různé jazyky, na češtinu by měla být iw jen ve vyšší úrovni (dynastie). Naopak z češtiny by IMHO pro dohledatelnost mělo iw vést do adekvátních kategorií, ale tam, kde tuto úroveň (samostatné dynastie) nemají, by asi mělo vést i na ty faraonové dynastie. Nebo by aspoň v češtině pomohlo rovnou udělat faraonské podkategorie jako v en-Wiki? Obávám se, že by se rekategorizace týkala moc článků a osobně se mi nechce studovat, kdo byl faron a kdo ne…
Další problém je, že ve většině jazyků jsou jen některé dynastie, dokonce ani v en-Wiki nejsou vyčerpávající (možní je aspoň tam preventivně založit?). Doufám, že jsem to popsal trochu pochopitelně, a dík za pomoc. --Gumruch 8. 2. 2010, 16:10 (UTC)

Obávám se, že nerozumím. Pokud v některém jazyce neexistuje některá kategorie, tak nelinkovat. Pokud existuje pouze nadřazená, linkovat tu. na cs máme třeba Kategorie:Obce v okrese Benešov a nadřazenou Kategorie:Okres Benešov. Na en je en:category:Benešov District, která obsahem odpovídá té první, ale názvem i interwiki druhé. JAn 8. 2. 2010, 18:13 (UTC)
Teoreticky tomu rozumím, už tu nějaký čas působím. Ale zrovna k tomu příkladu: en:Category:Cities, towns and villages in Benešov District by mělo mít IMHO iw na Kategorie:Obce v okrese Benešov a hlavně obce do ní kategorizované mají nyní v podstatě zdvojenou kategorii, tj. en:Category:Benešov District by mělo jít pryč. Já to opravovat nebudu, stejně jako svaté :-).
K „mému problému“: asi jde o to, že někdo ty dynastie chápal jako synonymum k faraonům té dynastie, někdo jako období. Podle en-Wiki bych asi měl linkovat českou kategorii dynastie jen k dynastiím (které existují ve strukturách jazyků ar, ast, br, cs, el, en, es, eu, fr, ja, oc, pt, sk, sr, tr, vi), ale já myslím, že by logické bylo navíc přidat i další jazyky (ca, gl, ru, uk) s faraony těch generací (např. k české Kategorie:18. dynastie jsem přidal i ruskou ru:Категория:Фараоны восемнадцатой династии), protože obsah je de facto adekvátní a v obou jazycích není ta dvojúrovňovost (tedy v obou případech je to první úroveň pod Kategorie:Egyptské dynastie. Očekávám, že mi ale pak bot, vycházející z en-Wiki (kde je dvojúrovňovost), bude všechno vracet. Problém je v iw mezi dalšími jazyky v případech, kdy v angličtině dynastie chybí, dále v en-Wiki jsou některé jazyky mylně linkovány ke špatné úrovni. --Gumruch 8. 2. 2010, 19:05 (UTC)
Podle mého názoru by měly kategorie iw navzájem odpovídat co nejpřesněji. „Dynastie“ v egyptologii důsledně označují i období, nejen panovnické rody. Je tudíž smysluplné vytvořit v každé kategorii pro dynastii i podkategorii pro panovníky dané dynastie. Pokud to v současné době působí nadbytečně s ohledem na to, že v některých kategoriich o dynastiích není v podstatě nic jiného než panovníci, kteří v daném období vládli, nevadí – časem vzniknou i takové články, které budou o dynastii (ve smyslu doby), ale nikoli o panovníkovi :-) Mějte se pěkně --Tedmek 11. 2. 2010, 07:02 (UTC)

Your robot is wrong in this article[editovat zdroj]

Thanks for info, I tried to repair it another way. JAn 10. 2. 2010, 13:57 (UTC)
your bot is still wrong in this article. See it:Unione civile, you delete there many interwikis again.

interwikis deleted from it:Unione civile[editovat zdroj]

Hello Jan. I'd be grateful if you could look into this edit by JAnDbot [18], it happened twice in the last days. Thank you. --Paginazero 11. 2. 2010, 14:27 (UTC)

Hello, as you can see little bit top, there is problem, tat there are severals form of registered partnership. Some articles are about one form, some about all and is hard to decide, which ones could be linked together and which not. So I tried to solve it in the base of name - but maybe not right at all languages. If you can sort it better, I can repair it. But linking e.g. one de: article from more en:articles is wrong. JAn 12. 2. 2010, 06:23 (UTC)

Your bot is still wrong by this article.

Not stil, my last edit was from 10th. I tried now new versin, maybe more OK. JAn 15. 2. 2010, 15:29 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Please check for Mary Poppins (film), Dumbo, en:The Little Mermaid (1989 film), en:Mulan (1998 film), and en:Over the Hedge (film). 68.220.182.111 13. 2. 2010, 02:28 (UTC)

Hello, there is problem because of locked articles on cy:wiki. The rest I'll check by bot.
Finnish up on Mermaid, Dumbo, and Za plotem. 68.220.176.48 23. 2. 2010, 21:44 (UTC)

Odstranění iw[editovat zdroj]

Ahoj, nerozumím odstranění iw en:Stream bed v článnku Dno toku. Dík za osvětlení. --Marturius 18. 2. 2010, 18:59 (UTC)

Na stejný anglický článek již odkazuje říční koryto. Jelikož interwiki má být 1:1, jeden z těchto odkazů je špatně, nebo by se měly články sloučit. JAn 18. 2. 2010, 20:37 (UTC)

Ahoj, reklamuji odstraneni iw en:Teige ze str. Teige. Obe stranky jsou podle mne zcela ekvivalentni rozcestniky. Jednou jsem zmenu revertoval, ale zrejme je tam nejaky systemovy problem. Diky. --Sapfan 10. 3. 2010, 15:22 (UTC)

Ten samý problém jako níže - sice se obojí tváří jako rozcestníky, ale robot to nepozná. Ovšem stránka byla editována znovu jen proto, že jsem spustil robota na 5000 nejnovějších článků, budu si pro příště pamatovat, že Teige rovnou vzdát. (ovšem žádný robot tam ten link znovu nepřidá). JAn 10. 3. 2010, 17:17 (UTC)
Diky za vysvetleni, iw jsem pridal zpatky. Mozna by se dalo robotu "poradit", ze en:Template:Surname je totez co {{Rozcestník - příjmení}}, ale necham to na tobe, nevim jak velka by to byla komplikace. --Sapfan 10. 3. 2010, 18:27 (UTC)

Dotazy k iw[editovat zdroj]

Zdravím, občas nárazově řeším interwiki se střídavým úspěchem. Chápu, že by měly být 1:1, ale někde narážím v některých jazycích na nepřekonatelné problémy pramenící buď z odlišné koncepce struktur, nebo z neadekvátnosti výrazů. Jako příklad en:Category:Voice actors, na které jsou linkovány z některých jazyků „Hlasoví herci“ (ty mají podkategorie třeba „Rozhlasoví herci“, „Imitátoři“ a „Dabéři“), z jiných ale přímo „Dabéři“ (kteří nemají nadřazenou kategorii), takže pak nemají iw na „Dabéry“ z jiných jazyků, které je mají jako tu podkategorii. Je to nějak řešitelné?
Za druhé: dělají boti iw do všech verzí? Z praxe mám dojem, že někde pracují s velkým zpožděním nebo vůbec (příklady el, mk, ro, simple, tr-Wiki). Přiznám se, že se mi nechce dělat iw ručně do 20 jazyků, když by to mělo stačit upravit v en-Wiki, z které se vychází (tedy to jen předpokládám).
Za třetí: kde můžu (kromě těchto problémů) řešit návrhy na iw, u kterých si nejsem (z odborného hlediska) jistý tím, že si termíny přesně odpovídají? Třeba Wikipedie:Pod lípou (technika) se mi nezdá úplně ideální místo, není na to nějaký Wikiprojekt? Nebo musím oslovovat odborníky z konkrétní oblasti? Díky za odpovědi. --Gumruch 19. 2. 2010, 02:17 (UTC)

Ahoj, Nejlepším řešením občas bývá ESO. Robot mi vypíše všechny odkazy, které našel a já vybírám který z nich je adekvátní. Občas se tak stane, že v článku nezůstane z původního interwiki nic, za což mi občas někdo v lepším případě vynadá, v horším revertuje bez vysvětlení zpět.
Robot může pracovat na všch jazycích zároveň, Ale často jsou nastaveni tak, aby měnili pouze lokální jazyk a en:, případně tam, kde je to nutné (-whenneeded). Pokud se ovšem v nějakém větším jazyce neobjeví do pár dnů nově přidaný odkaz, obvykle to znamená intwrwiki konflikt, čili nalezeno více linků do jednoho jazyka. viz WP:interwiki bot. Zrovna ro nebo ru mívají občas zcela chybné interwiki. Pokud narazíš na stránku, která má tenhle problém, dej mi vědět, zkusím to projet.
Na cs nevím o ničem takové, něco málo je na metě.
JAn 19. 2. 2010, 06:36 (UTC)

Správný název[editovat zdroj]

Ahoj, prosím tě, mám takový dotaz. Tuto stránku jsi mi z Číslo 9 (film 2009) přejmenoval na Číslo 9 (film, 2009). Nemám proti tomu nic, jen se chci zeptat zda se to tak má psát oficiálně, abych se do budoucna vyhnul opět stejným problémům. Díky --Draffix 24. 2. 2010, 19:24 (UTC)

Ahoj, spojení Film 2009' zní pochybně, kdežo film, 2009 je standardní dvojitý rozlišovač. Když se podíváš na další filmy, kdterých je víc, najdeeš podobné rozlišení. Takže ano, pro příště v případě potřeby s čárkou. JAn 24. 2. 2010, 19:41 (UTC)
Právě že jsem nemohl najít žádný podobný název filmu tak sem se chtěl zeptat. Tak díky za ujasnění situace a rozšíření obzoru. Měj se. --Draffix 25. 2. 2010, 10:11 (UTC)