Diskuse s wikipedistou:Hidalgo944

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

--KláraK 13:21, 11. 3. 2007 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Logická proměnná. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Postrach 14:28, 14. 4. 2007 (UTC)

Zdravím, díky za Vaše příspěvky. Pokud však chcete pokračovat v doplnění článku Logická proměnná nezakládejte znovu článek s názvem Logické proměnné, už jsem jej jednou smazal a oba tu být nemohou, pokud budete potřebovat s něčím pomoci neváhejte se ozvat. --Horst 14:49, 14. 4. 2007 (UTC)

Faktická přesnost vašich příspěvků[editovat zdroj]

Dobrý den. Zpochybnil jsem faktickou přesnost vašeho článku logická proměnná, pro zdůvodnění se podívejte do diskuze. Stejné námitky, které tam uvádím, mám i proti vašim úpravám v článcích tautologie, logická funkce, kontradikce. Neberte to ve zlém, jen bych si rád vyjasnil odkud tyto informace berete a případně poradil, jak je formulovat, aby nepůsobily zavádějícně nebo chybně. Glivi 16:06, 14. 4. 2007 (UTC)

Heslo logická proměnná jsem upravil. Z vaší původní editace tam zůstalo poměrně dost, takže děkuji za spoluautorství :). Mazání je na wikipedii až krajní řešení. Každý člověk by měl psát cokoli, co považuje za podstatné či zajímavé a to i tehdy, když v dané oblasti není odborník – případné chyby či nepřesnosti ostatní uživatelé většinou rychle opraví. Doufám, že jsem vás tedy svými připomínkami neodradil od psaní článků na toto téma. Editujte s odvahou Glivi 09:33, 16. 4. 2007 (UTC)

P.S. Na ty ostatní články se ještě kouknu. Glivi 09:33, 16. 4. 2007 (UTC)

Kouknuto, upraveno. Glivi 09:56, 16. 4. 2007 (UTC)

Náhled a shrnutí[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.--Horst 23:55, 14. 4. 2007 (UTC)

Kategorie a interwiki[editovat zdroj]

Dobrý den ještě jednou. K nově zakládaným článkům přidávejte prosím i výčet kategorií, do nichž patří ([[Kategorie:Název kategorie]] až na konec článku - bližší info buď v nápovědě nebo se podívejte do zdrojového kódu jakéhokoli článku na wiki) a také tzv. interwiki, tj. odkazy na cizojazyčné verze tohoto článku ([[en:Název anglického článku]], [[de:Název německého článku]], …, opět až zcela nakonec článku (za kategorie)). Ušetříte tím mnoho práce ostatním editorům. Pokud článek překládáte z cizojazyčné verze, zmiňte to také ve shrnutí. Díky Glivi 09:56, 16. 4. 2007 (UTC)

Dobrý večer, mohl byste, prosím, uvést, odkud čerpáte licenční údaje uvedené u souboru 3d-fractal-noumenon.jpg? Mockrát díky. --Martin Kozák 00:22, 13. 5. 2007 (UTC)

Mockrát díky za odkaz s informací o licenci. Soubor je bohužel možné šířit a využívat pouze pro nekomerční účely a nelze ani vytvářet odvozená díla. Licenční podmínky české Wikipedie použití takovýchto souborů bohužel neumožňují a tak jej tedy budeme muset smazat. Moc a moc díky za snahu. Díky za pochopení, nenechte se odradit! --Martin Kozák 13:23, 15. 5. 2007 (UTC)

Prezidentské volby v USA (2000)[editovat zdroj]

Ahoj kolego. Opravil jsem na vaši žádost obrázky u hesla Prezidentské volby v USA (2000). Šlo jen o to, že se namísto slova "Obrázek" popř. "Obrázek:sk" napsalo "Soubor". S pozdravem --Krvesaj 23:49, 16. 5. 2007 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zirland 11:46, 5. 6. 2007 (UTC)

Malá editace[editovat zdroj]

Zdravím, díky za doplnění článku Cizí klíč. Jen prosím, provedl jste relativně významnou změnu textu, a takové změny se na Wikipedie zpravidla jako malé editace neoznačují. Zároveň prosím o vyplňování shrnutí editace, podstatně to pak zpřehledňuje historii článku. --che 13:20, 5. 6. 2007 (UTC)

Díky za Vaše příspěvky, chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, tak třeba Vaše editace bude patřit mezi ty, které budou moci vynechat, a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Limojoe 04:14, 10. 6. 2007 (UTC)

Na otazku po uzivanych "zkratkach" lze odpovedet, ze bezesporu jsou, ale neni uplne shoda, jak je uzivat. Osobne uzivam napr. obr, typo, biblio, zdroj, lit, ref aj. Verim, ze lze tusit, co to znamena. Casto jde o zkraceninu jmena vkladane sablony, oznaceni gramatickych uprav, apod. V tomto smeru je asi na kazdem, co zvoli, pokud to bude dostanecne pochopitelne. Mnozi pouzivaji cele vety. Je vhodne vypisovat vsechny, nebo skoro vsechny upravy, obzvlaste pokud upravujete po nekom, s jehoz nazorem muzete byt v primem konfliktu, abyste se vyhnu obvineni z utajovani informace. Jinak vrele doporucuji se tu a tam podivat na stranku posledni zmeny, kde se da videt, jake jsou obvykle souhrny. --Limojoe 04:49, 10. 6. 2007 (UTC)

Energetický otrok[editovat zdroj]

Uvadejte, prosim, zdroje odkud jste cerpal informace. Obzvlaste u terminu jako je Energetický otrok, ktery neni v sirokem povedomi, je treba dokladovat sva tvrzeni.--Limojoe 04:57, 10. 6. 2007 (UTC)

Telecine[editovat zdroj]

Zdravím, čím to, že máte přístup k Telecine? --Martin Kozák 22:27, 11. 6. 2007 (UTC)

Wikimedia Commons[editovat zdroj]

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří i obrázky opatřené českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrázky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc! --Martin Kozák 22:27, 11. 6. 2007 (UTC)

Vítání[editovat zdroj]

Je hezké, že vítáte nové uživatele (nebo jen uživatelky?), ale bylo by lepší počkat na jejich první editaci či spíše první editace a pochválit jejich konkrétní počiny, případně vysvětlit, co dělat lépe. Takhle to vypadá jen jako neosobní automatické sdělení. Jo - a koukněte se do návodu k použití, jak se má uvítací šablona vkládat nebo se aspoň podívejte na náhled, abyste viděl, že tam cosi hapruje: [1] a [2]. --Luděk 19:26, 2. 9. 2007 (UTC)

Urgentně upravit[editovat zdroj]

{Urgentně upravit autor|Severoamerická měnová unie}} Severoamerická měnová unie

Musím říct, že původně sem nad heslem zajásal neboť téma mě velmi zajímá, ale strojový překlad ... --Nolanus C E 01:21, 18. 9. 2007 (UTC)

Parenchym[editovat zdroj]

Ahoj, do článku parenchym jsi vložil text Parenchym má většinou nejmenší hustotu ze všech pletiv/tkání v organizmu a jeho funkce není stavební ale výplňová. Příkladem parenchymu je dužina ve vnitřní části větví bezu nebo některých rostlin z čeledi hvězdnicovitých. Jseš si jist, že s tou hustotou a s funkcí je to správně? Nejsem odborník ale trochu mě zaskočilo, že je parenchym jen výplň... mohl bys uvést zdroj? --Vojtech.dostal 10:50, 2. 12. 2007 (UTC)

Zdravím. Sorry za zpoždění mé reakce (nemám teď momentálně přístup k i-netu). Mám to ze sešitu biologie na střední. Ad hustota) určitě patří mezi nejlehčí pletiva (díky téměř žádnému zastoupení mezibuněčného prostoru, který většinou tvoří velkou část hmoty celého pletiva). Ad funkce) ještě má funkci vyživovací (to by tam mohlo být připsáno) a vysoká látková přeměna. Něco málo by se o tom dalo vygooglovat, např. [3], [4]. Hidalgo944 15:43, 5. 12. 2007 (UTC)
OK, mezitím jsem to trochu editoval, tak jsem tam teď tvoje vysvětlení přidal. --Vojtech.dostal 17:36, 5. 12. 2007 (UTC)

Pozor na Unicode![editovat zdroj]

Nevím, čím jste provedl tuto editaci, ale očividně ten software příliš nezvládá Unicode, takže jste tím zcela rozbil interwiki. Zkuste si na to příště dát pozor, díky. --Mormegil 13:46, 21. 4. 2008 (UTC)

Přes PSPAD. Díky za upozornění. --Hidalgo944

Heslo Peníze, smazané kapitoly[editovat zdroj]

Ne snad, že by to teď bylo dokonalé, ale rozhodně tam ty vámi vrácené části nepatří, jsou zmatečné, zavádějící. To rozdělení peněz z hlediska legislativy je dosti nepatřičná část, protože diference mezi penězi (papírem) různými substituty nemá původ v legislativě, naopak legislativa skrze mnohá nařízení tento rozdíl stírá. Funkci peněz jsem odstranil, protože jejich použití v nepřímé směně bylo výše detailněji vyloženo, hodnota peněz v čase není konstantní a jako její zásobárna jsou mnohdy horší než jiný statek, konečně peníze neměří žádnou objektivní cenu, ale pouze směnné vztahy, ze kterých lidé subjektivní cenu odvodí na základě svých vlastních preferencí a dalších okolností. Celkově mi tato část připadla být zavádějící. Co se týče podmínek fungování peněz, jedinou podmínkou je nenarušený trh, všechno ostatní následuje samo. --Kilmore Trotter 22:35, 27. 4. 2008 (UTC)

Porýní[editovat zdroj]

Díky, kolego, za pohotové doplnění zdrojů. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 07:08, 5. 5. 2008 (UTC)

Politická korektnost[editovat zdroj]

Vzhledem k tvému opakujícímu se přetahování se Cinikem o podobu hesla jsem jej dočasně uzamkl. Bylo by dobré, kdybys tam napsal své důvody pro tebou prosazovanou podobu. --Dezidor 23:14, 20. 5. 2008 (UTC)

Díky za info, udělám to. --Hidalgo944 23:50, 20. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, jsem rád za tvou šablonu trofie, také jsem o ní uvažoval (pracuji teď na článku bakterie). Co si myslíš o článcích "fotoautotrofie", "fotoheterotrofie" - měli by přesměrovávat? A když jo, tak na jakou stránku - na autotrofii či fototrofii? Nebo samostatné články? --Vojtech.dostal 15:15, 22. 5. 2008 (UTC)

Ahoj, tu šablonu jsem udělal jen tak „z dlouhé chvíle“, nejsem v biologii příliš kovaný. Asi ji ještě zdokonalím podle jedné tabulky z :en. Ad přesměrování) zatím mi přijde nejlepší udělat v autotrofii hlavičky(názvy kapitol) pro fotoautotrofii a fotoheterotrofii a vytvořit přesměrování přímo na tyto kapitoly (za použití „#“). --Hidalgo944 19:31, 22. 5. 2008 (UTC)
Fajn, to zní dobře. --Vojtech.dostal 13:21, 23. 5. 2008 (UTC)

Kolego, opakovaně se dopouštíte falšování citací, tj. uvádění údajů, které údajně citujete, ačkoliv v referovaných zdrojích je obsaženo něco zcela jiného. Prosím, přestaňte s tím a naučte se s eferencemi pracovat. Nechápu, proč cpete do článku Kosovo do demografických statistik lživé a zavádějící informace. Je přece zcela jedno, kdy byla položka ve WFB recyklována naposledy, pokud přímo v textu informaci datuje. U demografických údajů je v závorce jednozčná poznámka, že jde o odhady pro rok 2007. Tak už konečně přestaňte vkládat do textu odkayz na 2008. --Cinik 22:48, 27. 5. 2008 (UTC)

Pane kolego, pokud máte na mysli to „(2007, est.)“ na CIA WFB, pak to je v sekci People uvedeno jen za počtem obyvatel. Neznamená to automaticky, že to platí pro celou sekci. Zdroje a dodatečné informace o hodnotách na CIA WFB jsou uváděny (pokud jsou uváděny) za každým údajem, jak je možno si povšimnout dále na oné stránce. Má formulace v demografie Kosova byla fakticky správná (žádná lživá data, jak tvrdíte Vy), takže musím Vaše počínání u tohoto hesla opět hodnotit jako trolling. S vřelým pozdravem, Hidalgo944 23:00, 27. 5. 2008 (UTC)

Je zjevné, že vaše tvrzení není pravdivé. Počet obyvatel a podíl jednotlivých etnik je natolik svázán, že se vždy předpokládá, že jde o výsledek podle jednoho vzorku, není-li uvedeno jinak. A v tomto případě není. --Cinik 23:12, 27. 5. 2008 (UTC)

Podívejte, na tohle já nemám čas – běžte obtěžovat někoho jiného. --Hidalgo944 23:25, 27. 5. 2008 (UTC)

Jak si přejete. Ovšem pokud Vám požadavek, abyste řádně citoval a nepodváděl připadá jako obtěžování, tak počítejte s tím, že budete-li ve svých neseriózních praktikách pokračovat, budu nucen celou záležitost řešit přes ŽoK a Arbcom. --Cinik 00:00, 28. 5. 2008 (UTC)

Jistě. Nezapomeňte si to připsat do Vašeho blogísku. --Hidalgo944 02:53, 29. 5. 2008 (UTC)

Klementinum[editovat zdroj]

…aneb práce kvapná, málo platná. Pro symbol minus je zvláštní znak, nachází se v MediaWiki:Edittools (pod editačním oknem) mezi znaky ± (plus/minus) a × (krát), spojovník není správně. A už 4. ledna jsi začal místo desetinné čárky používat tečku, to je (v češtině) taky špatně. Měj to, prosím, na pamětí při dalších editacích. Na stránce šablony {{Klementinum}} jsem spojovník za minus pomocí funkce náhrad opravil, ale těch 31 lednových dnů ještě na opravu čeká. --Milda 06:03, 7. 6. 2008 (UTC)

Zdravím, možná jsem narazil na chybu v šabloně. Pole zobrazující minimální a maximální teplotu mají černé pozadí a text je rovněž černě, takže je nečitelný (obrázek). Jde o Operu 9.50 Beta 2, OS Fedora 9. Ve Fierfoxu 3.0b5 na stejném OS je vše v pořádku. --Sveter 18:48, 7. 6. 2008 (UTC)

Upravil jsem ve stylu hodnotu background-color z #cef na #c0e0f0 (3písmenná definice by taky měla fungovat, ale zdá se, že ne všude). Jestli si vzpomenete, napište, jestli se to vyřešilo (já fedoru nemám). Díky. --Hidalgo944 20:14, 7. 6. 2008 (UTC)
Problém po úpravě vymizel. --Sveter 23:32, 7. 6. 2008 (UTC)

Šablona:Globální družicové polohové systémy‎[editovat zdroj]

Díky za úpravu šablony, smyslem teto sablony bylo udelat strucny prehled realizaci GNSS.

Mam ale pocit, ze kdyz udelam ze vsech slov odkazy na neexistujici hesla, ktera nejspise existovat nikdy nebudou, prehlednost se mi ztraci... enemy 09:15, 11. 6. 2008 (UTC)

Už jsem jedno nikdy neexistující přidal :-) hezký den. --Hidalgo944 10:45, 12. 6. 2008 (UTC)

Prosím, ověřte si:

Ano, nejsem na toto téma odborník. To je mimo jiné důvod, proč na místa, kde si nejsem jistý, vkládám {{neověřeno}} (někdy ;-)). Díky za korekce a přeji hezký den! --Hidalgo944 18:50, 18. 6. 2008 (UTC)

NNČ Izrael[editovat zdroj]

Zdravím, tohle měla být Nominace na Nejlepší článek? Pokud ano, musím revertovat, je to špatně, návod na Nominaci je vysvětlen na stránce Wikipedie:Nominace nejlepších článků#Jak navrhnout článek na nejlepší. Hezký den, --Podzemník 10:34, 12. 6. 2008 (UTC)

Ano, měla. Pardon, už jsem to opravil. --Hidalgo944 10:35, 12. 6. 2008 (UTC)

Ahoj. Vážím si toho, že jsi navrhl článek Izrael na NNČ, ale jak jsem již psal, plánuji přepracování sekce Dějiny a až poté bych rád článek nechal projít recenzí a následně zbývajícími procedurami. Jako navrhovatele bych tě proto rád poprosil, zda-li bys mohl nominaci stáhnout. Děkuji. --Faigl.ladislav 18:59, 18. 6. 2008 (UTC)

Staniž se :-) --Hidalgo944 19:06, 18. 6. 2008 (UTC) p.s. Příbuzní byli nedávno v Izraeli a mají odtamtud cca 800 fotek. Chtěl bych některé nahrát na Commons (po setřídění a upravení). Potom když tak dám vědět.
To by bylo super. Čím víc fotek z Erecu tím líp. Určitě se budou hodit i na foto týdne na Portálu. Jinak ještě jednou děkuji za nominaci a teď i za její stažení.--Faigl.ladislav 21:25, 18. 6. 2008 (UTC)

Tak už se hlasuje :-) --Faigl.ladislav 31. 8. 2008, 20:19 (UTC)

malá editace[editovat zdroj]

(+1 305 B):-) neni Wikipedie:Malá editace--H11 18. 7. 2008, 15:40 (UTC)

Pardon (mám implicitně zaplé malé editace v nastavení a zapomněl jsem to odškrtnout). --Hidalgo944 18. 7. 2008, 15:42 (UTC)

Urgentně ověřit jeřáb[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych tě upozornit na šablonu urgentně ověřit v tvém novém článku Polecam:

Děkuji Vám za informace v článku Polecam. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Vojtech.dostal 31. 7. 2008, 07:38 (UTC)

Musím tě upozornit, že článek ani po dodání zdrojů nesplňuje požadavek Wikipedie:Ověřitelnost, myslím že jsou všeobecně požadovány 2 netriviální zdroje - a tady je jeden a ještě pochybný (internetová stránka výrobce). --Vojtech.dostal 31. 7. 2008, 12:35 (UTC)
Zdravím. Díky za upozornění. Zdá se, že v Česku to provozuje jen jeden člověk. Z toho, co o něm píše on se několik málo údajů (hloubka ponoru do vody, čas na sestavení) liší. Takže jsem to doplnil, „zprůměroval“. Už mě nenapadá, co víc s tím dělat, snad jen hledat na stránkách dalších lidí, co to pronajímají (a to se mi už moc nechce). --Hidalgo944 31. 7. 2008, 13:05 (UTC)

Retardace[editovat zdroj]

Dal jsem šablonu Urgentně upravit na heslo Retardace, důvody jsou v diskusi k heslu. --Postrach 22. 9. 2008, 11:09 (UTC)

Děkuji Vám za informace v článku The American Empire Project. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Daniel Baránek 17. 10. 2008, 07:17 (UTC)

Zkušený uživatel[editovat zdroj]

„Medaile zkušeného uživatele“

Dobrý den. Nové zajímavé heslo mne přimělo se podívat na editace autora a tak jsem zjistil, že jste tu strávil od ledna 2007 hodně času nad 4307 editacemi a proto Vám plným právem náleží „Medaile zkušeného uživatele“. Zůstaňte nám věrným příznivcem. --Zákupák 27. 10. 2008, 04:33 (UTC)

Ó, děkuji :) --Hidalgo944 27. 10. 2008, 21:11 (UTC)

Atentát na JFK[editovat zdroj]

Přeji dobrý večer kolego a děkuji za zajímavý námět, odpověď vizte u mě na diskusním fóru. S pozdravem --Gothic2 8. 12. 2008, 22:17 (UTC)

jinak Vám moc děkuji, že jste mě tak trochu nakopl k tomu, :-)) abych do toho článku víc rozepsal teorii o dalším střelci, velice to tam chybělo (vizte. kapitolu Atentát). Shodou okolností se mi po roce podařilo sehnat knihu BROŽ, Ivan. Na mušce prezident. Praha: Ottovo nakladatelství v divizi Cesty, 2004. ISBN 80-7181-880-1. , kterou jsem pročetl a mám v tom ještě větší guláš než předtím, doporučuju přečíst!! Těch teorií je opravdu neuvěřitelné množství...--Gothic2 10. 12. 2008, 07:28 (UTC)

Mohéroví medvídci[editovat zdroj]

Ahoj Hidalgo. Mohl bys mně prosím tě prozradit, odkud máš ty zcela nové technologie vetkávání vláken nebo výrobu bavlněného mohéru? Já ti za to můžu dát asi deset adres, kde se v ČR prodávají mohérové příze, například [5]

Protože ty novinky mají sotva něco společného s konvenčním mohérem, o kterém píšu ve svém článku, doporučoval bych ti přesunout tvůj příspěvek do extra založeného článku Mohéroví medvídci (samozřejmě s patřičným odkazem na pramen poznání). Těším se na tvé vysvětlení s pozdravem--Ryj 31. 1. 2009, 09:37 (UTC)

Zdravím. Máte toho správného člověka? ;-) Mám za to, že jsem udělal jen jednu změnu v článku Mohér a ta se týkala vzhledu a stylu (dva obrázky, které byly u kraje, jsem zařadil do galerie a upravil odkazy). V historii článku Mohéroví medvídci nejsem vůbec uveden. Nic o technologii vetkávání vláken jsem nepsal. Myslím, že budete potřebovat projít historii toho článku a najít Wikipedistu, který tu spornou větu poprvé vložil. S pozdravem, --Hidalgo944 1. 2. 2009, 02:32 (UTC)

Promin, Hidalgo. Měl jsem za to, že jsi se původně schovával za tím neregistrovaným uživatelem (Ivuska.h). Zřejmě to ale byla nějaká paní Halabalová, která vytvořila ty medvídky na fotkách. Protože není registrovaná, nemůžu jí to napsat, přesunul jsem jen ten její příspěvek do patřičného článku (bez těch nesmyslných údajů) a dám jí to vědět na Commons. Zdraví--Ryj 1. 2. 2009, 08:29 (UTC)

Obvinění z úmyslného vkládání mylných informací[editovat zdroj]

Ahoj, na Nástěnce správců jsi byl obviněn z úmyslného vkládání mylných informací. Můžeš se prosím k tomu vyjádřit? Dík. --Tlusťa 5. 6. 2009, 08:12 (UTC)

Díky za informaci. Zareagoval jsem. --Hidalgo944 6. 6. 2009, 00:20 (UTC)
Díky za zpřesnění, hlavně, že už to máme v tom článku ok. Pokud se Vás moje nařčení dotklo, omlouvám se. Přeji příjemný den. --bab_dz 6. 6. 2009, 07:50 (UTC)

C++Builder[editovat zdroj]

Ahoj. C++ Builder (psáno s mezerou) je rozšířená chyba. Správně je C++Builder (psáno bez mezery), jak je uvedeno na současných oficiálních stránkách, v datasheetu i v about dialogu kterékoli verze. --DaBler 4. 7. 2009, 22:34 (UTC)

Díky za informaci. Hidalgo944 5. 7. 2009, 11:52 (UTC)

Rodinné konstelace[editovat zdroj]

Ahoj. Díky za úpravy, ale takhle to nemůžeme nechat, protože teď to není přesné. Vtip je v tom, že článek popisuje Rodinné konstelace (protože jsou nejrozšířenější) ale Systemické konstelace rozhodně nelze označit za "typ" rodinných konstelací, protože je to obecnější termín. Bohužel zase nejde psát článek o Systemických konstelacích, protože zdaleka nejsou tak důležité.

Já bych navrhoval tu strukturu vrátit k předchozímu stavu. Uvaž to a díky že se tím zabýváš. CS.

Jde jenom o to, že je zvykem, aby článek nezačínal nadpisem - vždy začíná první větou, ve které je definováno, "o čem je řeč", za ní bývá shrnutí toho, co to je, do typicky jednoho odstavce a pak už mohou následovat nadpisy. S pozdravem, Hidalgo944 15. 7. 2009, 22:34 (UTC)

Díky. Zkusím rozmyslet jak to oboje skloubit. Třeba na něco přijdu. --CS 16. 7. 2009, 11:28 (UTC)

Zdravím. Šablona:., hlásí nějakou chybu ve výrazu. --ŠJů 1. 9. 2009, 20:24 (UTC)

Též zdravím. To je jen v případě, že je (jako je tomu na její stránce) použita bez proměnných (to, že šablona neošetřuje chybný vstup, jsem ostatně tamtéž uvedl). Takže, (pokud se teda něco nezměnilo) není problém v tom, že by ta šablona byla rozbitá (pokud jsem se díval, tak tam, kde je použita, funguje správně), ale pouze v tom, že na své vlastní stránce nepůsobí „esteticky“. Chybný vstup by se sice dal nějak ošetřit, ale vzhledem k tomu, že je použita v už tak složité šabloně Počasí (ta volá další šablony, a ty další, a ty tuto šablonu), čehož výsledkem je, že šablona ".," se vykonává hned 24×, by IMHO šlo o zbytečný nápor na šablonovací engine. Máte-li jiný názor, povídejte ;-) Hidalgo944 1. 9. 2009, 21:27 (UTC)

Ahoj, díky za Tvoji snahu ve článku Španělština, ale bylo v tom pár chyb, tak jsem to ještě s jedním uživatelem opravil. Mohu se zeptat, odkud jsi čerpal informace? --Majkl.tenkrat 8. 10. 2009, 20:46 (UTC)

Zdravím. Učím se jí (jsem začátečník) a tak jsem „nové poznatky“ (možná v přílišném zápalu horlivosti) přidal tam, kam jsem si myslel, že by to tam mohlo být. Co se týče toho c a ch, tak to jsem zpackal, jak jsem to v rychlosti přepisoval – za to pardon. A za korekci díky ;-) Hidalgo944 8. 10. 2009, 21:03 (UTC)

Eurocentrismus: návrh[editovat zdroj]

Ahoj! Všimla jsem si tvojí části k heslu eurocentrismus. Zdá se mi,že by se mnohem lépe hodila pod heslo geopolitika nebo pod heslo Zbigniew Brzezinski (sem by se hodil zcela určitě protože o Brzezinskeho díle není v hesle o něm skoro nic). V této podobě a kontextu se ale jedná o text, který je mimo význam pojmu eurocentrismus, jak je obecně definován - tzn. jako perspektiva nebo pohled na svět vycházející z evropské kultury a myšlení či z evropské zkušenosti, který si nárokuje mít univerzální platnost. Navrhuju ti tento text přesunout do jednoho ze zmíněných hesel. Nechci tvou část hned mazat, protože rozhodně není bezcenná. Zdravím!--Verosusa 20. 10. 2009, 08:43 (UTC)

Dobrá tedy (sám jsem si říkal, že to není úplně přesně "on-topic" :-S). [6] [7] --Hidalgo944 20. 10. 2009, 11:15 (UTC)

Zdravím, mám malou připomínku k úvodní větě: „aby bylo na hranici nebo ještě lépe za hranicí trvalé udržitelnosti.“ Zdá se mi, že formálně obsahuje opak toho, co je míněno, ale formulace „před hranicí trvalé udržitelnosti“ mi připadá taky divná, možná „aby bylo v mezích trvalé udržitelnosti“? --Gumruch 13. 1. 2010, 23:24 (UTC)

Hezký den. Ne, že bych tuhle frázi někde viděl „tak jak je“ a pak opsal – je to můj pokus o přeložení této fráze (nebo sloganu, nebo jakkoli to chceme nazývat), který se u tohoto pojmu nezřídka vyskutuje a sice beyond sustainability. Věřím, že máme na mysli to samé – na jakési imaginární stupnici od absolutní neekonomičnosti, neekologičnosti a plýtvání přes trvalou udržitelnost až po takový stav věci, kdy je všechno dokonale využito a životní prostředí a příroda nejenže netrpí a neubývá v důsledku lidské činnosti, ale naopak bují a roste – tak stav, kdy pomyslná ručička na této stupnici je za ryskou trvalé udržitelnosti. Jestli ta fráze vyvolává opačný význam, tak budu rád za to, když vymyslíte a zaměníte ji za něco jednoznačnějšího. S pozdravem, Hidalgo944 14. 1. 2010, 13:17 (UTC)

Netýkavka žláznatá – literatura[editovat zdroj]

Ahoj mohl bys uvést reference nebo literaturu k tvému rozšíření článku Netýkavka žláznatá? Určitě to neznáš zpaměti ;) Děkuji ti, --Vojtech.dostal 14. 1. 2010, 16:06 (UTC)

Doplněno. Hidalgo944 14. 1. 2010, 19:08 (UTC)

Máte tam nedokončenou větu »Tuto „plíživou“ formu inkrementalismu obhajoval«.--Tchoř 4. 2. 2010, 07:06 (UTC)

Díky za upozornění - doplnil jsem. Hidalgo944 4. 2. 2010, 08:15 (UTC)

Maloobchod vs. velkoobchod[editovat zdroj]

Nevím, odkud berete svoje názory na maloobchod a velkoobchod. V článcích žádné zdroje neuvádíte. V jednom se ale zásadně mýlíte. Existuje řada velkoobchodů, které nevyžadují od svých zákazníků žádné písemné závazky o množství a druhu odebraného zboží. A mám tím na mysli skutečné velkoobchody, které neprodávají maloobchodním zákazníkům. Vlastně jediné, co po svých zákaznících požadují je registrace spojená s prohlášením, že zboží je určeno pro další prodej. Podle skutečného objemu odebraného zboží se případně nastavují nějaké bonusy nebo slevy, nic víc. Příkladem mohou být prodejny MAKRO, já jsem pracoval v prostředí obchodu s elektromateriálem, kde toto funguje obdobně. Leotard 12. 3. 2010, 06:52 (UTC)

Díky za informace. Aby to nebylo tak jednoduché, tak ještě existujou cash & carry a diskonty, které jsou „něco mezi“ – třeba v tom, že stejně jako velkoobchody moc nedaj na vytvoření pěkného prostředí pro zákazníky a šetří i pracovního úsilí na rozbalování každého jednotlivého výrobku – ty se tam válej nerozbalené v celých kartonech, platech atp a někdy nejdou jednotlivě ani kupovat. Podle mého skromného názoru, Makro, které uvádíte, má prvky jak velkoobchodu tak právě cash & carry/diskontu (s tím specifikem, že u něj mohou platit podnikatelé). Nota bene, stránky Makra mají speciální sekci výmluvně nazvanou Maloobchod [8]. Nicméně, vaši námitku beru a danou větu jsem upravil. Takže, ještě jednou, díky za připomínku. --Hidalgo944 12. 3. 2010, 13:02 (UTC)

Občanské svobody[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Občanské svobody. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, abychom jej mohli označit jako článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --K123456 13. 3. 2010, 14:30 (UTC)

Zdravím. Já jsem článek napsal do této podoby. Pokud ho někdo poté „vylepšil“ tak, že potřebuje upravit, aby mohl na Wikipedii zůstat, je třeba hledat v jeho historii. S vřelým pozdravem, --Hidalgo944 13. 3. 2010, 14:54 (UTC)

Nevhodná změna stylu stránky[editovat zdroj]

Nedávno jste změnil strukturu odkazů na stránce Překladač. Takové estetické změny jsou pokládány za neslušné. Příště se jim prosím vyhněte. --Milan Keršláger 30. 3. 2010, 05:06 (UTC)

Díky za nasměrování (ta doporučení se dost změnila za tu dobu, co tu edituju) a pokusím se na to příště nezapomenout. Mimochodem, nikoli „neslušné“ ale „nevhodné“ (mezi tím je značný sémantický rozdíl). S pozdravem, --Hidalgo944 31. 3. 2010, 03:52 (UTC)

Změny ve článku Stapl[editovat zdroj]

Ahoj Hidalgo, doufám že nebudeš brát tu kvalifikaci tvých změn ve jmenovaném článku příliš osobně. Příhodnější označení jsem pro ně bohužel nenašel. Zdraví --Ryj 4. 7. 2010, 07:12 (UTC)

Rozcestníky[editovat zdroj]

WP:Rozcestníky mají určitý vzhled a styl, to, co jste dal do Masarykova náměstí, rozcestník rozhodně není. --Ragimiri 4. 7. 2010, 20:28 (UTC)

The yes men[editovat zdroj]

Co je zdroj těch doplnění?--Ancient Anomaly 28. 7. 2010, 03:02 (UTC)

Taktéž vám přeji hezký den. Odpověď: anglická verze. --Hidalgo944 28. 7. 2010, 03:16 (UTC)
Opravdu? Anglická wikipedie? No já se ptám právě proto, že anglická wikipedie píše něco zásadně odlišného.--Ancient Anomaly 28. 7. 2010, 13:27 (UTC)
Nikoliv. --Hidalgo944 28. 7. 2010, 23:55 (UTC)
Teď už ne, když jsem to přepsal.--Ancient Anomaly 29. 7. 2010, 11:17 (UTC)

Drobné editace[editovat zdroj]

A prosím přestaňte vše označovat jako drobné editce. Děkuji.--Ancient Anomaly 28. 7. 2010, 13:28 (UTC)

To nedělám. Možná mám jen jiný limit pro to, co je drobná editace. S pozdravem, --Hidalgo944 28. 7. 2010, 14:37 (UTC)
Děláte, stačí se podívat na vaši historii, vše je označené jako malé editace.--Ancient Anomaly 28. 7. 2010, 14:41 (UTC)
Zdravím. Mýlíte se, že vše moje editace jsou drobné a mýlíte se i v tvrzení, že se stačí podívat do historie mých editací. S hezkým pozdravem, --Hidalgo944 28. 7. 2010, 14:44 (UTC)
Už zase, tentokrát v kukuřici! Přestaňte s tím nebo vás nahlásím.--Ancient Anomaly 28. 7. 2010, 15:39 (UTC)
„Nahlásíte“ co? --Hidalgo944 28. 7. 2010, 23:55 (UTC)
No že za malé editace označujete všechno.--Ancient Anomaly 29. 7. 2010, 11:18 (UTC)
Viz jedna z mých předchozích odpovědí. Pokud chcete cokoli nebo kohokoli „nahlásit“, nebudu vám v tom nijak bránit (ani nemohu). Směle do toho. S pozdravem, --Hidalgo944 1. 8. 2010, 19:26 (UTC)
Vaše editace (nejen) The Yes Men a kukuřice rozhodně nepatří mezi malé editace.--Ancient Anomaly 1. 8. 2010, 20:46 (UTC)

Dobrý den, mohl bych vás požádat, abyste byl poněkud opatrnější při vkládání strojových překladů a alespoň si je pročetl kritickým okem? Text je natolik kostrbatý a místy až zmatený, že jeho úprava do čitelné formy dá pomalu více práce než napsání článku de novo. Navíc je článek psán z hlediska USA, takže odkazy na některé reálie zdravotní péče jsou bez doplňujících informací poněkud nepatřičné.--Formol 1. 8. 2010, 05:09 (UTC)

Zdravím. Strojové překlady do Wikipedie nevkládám. Ad hledisko USA) vizte původní článek. Ad reálie a doplňování informací o nich) toť věc názoru a znalostí reálií každého jednotlivce, vždy to bude pro někoho moc a pro někoho málo. S pozdravem, --Hidalgo944 1. 8. 2010, 19:22 (UTC)
P.S. Koukám na článek teď a vidím, že jste do něj výrazně zasáhl a přizpůsobil jej k obrazu svému (což vám je ke cti, že jste muž činu). Původní úroveň srozumitelnosti též vzala za své a přidal několik ozdrojovaných i neozdrojovaných informací. Já měl v úmyslu jej toliko přeložit z anglické verze a to, že se ho ujme někdo znalejší a doplní jej, kvituji pochopitelně kladně.

Poděkování[editovat zdroj]

za přidání informací do hardware článků. --Paxan 27. 9. 2010, 18:11 (UTC)

Díky. Potěšilo ;-) --Hidalgo944 27. 9. 2010, 21:30 (UTC)

Filmový štáb - odkaz na literaturu[editovat zdroj]

Dobrý den,

u hesla "Filmový štáb" jste uvedl odkaz na publikaci: FILMOVÉ ŠTÁBY Pomocné učební texty Organizace audiovizuální výroby, sešit č. 1. Publikaci jsem se snažila sehnat ve veřejných knihovnách, bohužel neúspěšně. Žádný dostupný zdroj kromě zmíněného článků na Wikipedii tuto publikaci nezná. Mohla bych Vás poprosit buď o upřesnění (rok vydání, apod.), nebo o informaci, zda nejde pouze o interní zdroj Vyšší odborné školy filmové ve Zlíně?

Díky, Tereza

Hezký den, Terezo. Je to jenom drobná knížečka, která se s největší pravděpodobností prodává jen v té škole. Pokud hledáš skripta na dané téma, tak lze směle předpokládat, že to nejlepší budou materiály z FAMU. Podle svých možností (jsi-li z Prahy nebo do ní občas zavítáš) se můžeš informovat buď přímo v budově fakulty (vedle kavárny Slavie), popř. zkusit nejdřív zajít do obchůdku se skripty na Malostranském náměstí v Praze. S pozdravem, Hidalgo944 11. 10. 2010, 22:54 (UTC)

Kolego, věta 19. listopadu 2010 byla objevena exoplaneta i mimo naši galaxii je pěkný nesmysl, chce to číst víc než titulky a mít jiné zdroje než čt24, novinky a podobně. Např. [9] je napsáno Je totiž součástí takzvaného Helmiho hvězdného proudu, který obsahuje desítky až stovky milionů starých hvězd s velmi nízkou metalicitou, čili obsahem těžších prvků a několika smyčkami obtáčí Mléčnou dráhu. Tento proud je podle všeho pozůstatkem trpasličí galaxie, před 6 až 9 miliardami let pozřenou galaktickým kanibalismem nenasytné Mléčné dráhy. Jeho hvězdy jsou tedy sice momentálně v Mléčné dráze, ale zároveň takřka jistě pocházejí z jiné galaxie. což dá úplně jiný smysl, než věta, kterou jste napsal Vy. V jiné galaxii hvězda rozhodně není, jen vznikla kdysi v jiné galaxii a v naší galaxii je déle, než existuje Sluneční soustava. Tak si prosím větu opravte, a čtěte víc, než nadpis článku, Děkuji --Mirek256 21. 11. 2010, 05:46 (UTC)

Zdravím. Ano, vycházel jsem z článku na ČT24 (a četl jsem jej samozřejmě celý). Zmínku jste mohl dvěma slovy opravit, ale rozhodl jste se mi místo toho napsat menší přednášku. Děkuji tedy za čas mně věnovaný. --Hidalgo944 24. 11. 2010, 00:16 (UTC)

Prázdná shrnutí editace[editovat zdroj]

Chci vás tímto upozornit, že byste měl vždy vyplňovat shrnutí editace. Našel jsem totiž několik vašich editací s prázdným shrnutím.M97uzivatel 24. 11. 2010, 13:55 (UTC)

Já jsem je v posledních svých 200 editacích nenašel, ale přesto díky za kritiku. --Hidalgo944 26. 12. 2010, 03:17 (UTC)

Díky za pomoc s novým článkem Omítání[editovat zdroj]

Jsem už starý a neovládám dobře počítač, ještě jednou díky. --Kajan112 25. 12. 2010, 21:04 (UTC)

No, ještě, že počítač neovládá vás ;-) (jako některé teenagery a svého času i mě). Ale skoro všechno se dá naučit a skoro nikdy není pozdě. S vřelým pozdravem. --Hidalgo944 26. 12. 2010, 03:17 (UTC)

Zdravím, je ten externí odkaz (www.timeforstudents.cz) v pořádku? Já se tam pokouším dostat, protože mi to přijde zajímavé, ale už poxté ta stránka nefunguje, Tobě fungovala? --Elm 25. 1. 2011, 11:16 (UTC)

Ten odkaz jsem nepřidával já ale jakýsi anonym – viz [10]. S pozdravem, --Hidalgo944 25. 1. 2011, 22:41 (UTC)
A sakra, mae cupla, [11] ono shrnutí "kapitolka" a rozdíl verzí tak na první pohled vypadal. S pozdravem --Elm 26. 1. 2011, 11:36 (UTC)

JUDr. Alois Pražák[editovat zdroj]

Dobrý den! K vašemu dotazu k článku. Základní údaje jsem částečně čerpal z několika kratičkých článků na různých webových stránkách, ale to byly spíš jen útržky vět, podstatnou část údajů jsem čerpal z posledního článku v knize Vládcové Moravy a z diplomové práce paní Habartové, bývalé učitelky (učila známého archeologa doc. Luďka Galušku), rodačky z Kunovic, která teď žije v Poděbradech. Ta mi svoji práci půjčila na půl roku, mám od ní dokonce svolení bez omezení publikovat buď celou nezměněnou práci jejím jménem a libovolně čerpat údaje z její práce k svým článkům. Práce má výbornou úroveň, přesto je psána z dobového pohledu a místy poněkud nezvyklým starším stylem, bylo tedy nutno psát to jednak z dnešního pohledu, jinými, tedy svými slovy a trochu novějším slovosledem, a bylo také nutno se částečně přizpůsobit úzu wikipedie, co se týká terminologie. Některé pasáže však byly příliš podrobného charakteru, tedy k použití ve wikipedii ne příliš vhodné. Již tak je tam použito dost textu spíš publicistického chrakteru, a to pouze tam, kde to pomáhá vykreslovat osobnost dr. Pražáka, případně politickou situaci, která ovlivňovala jeho jednání. Použil jsem též vlastní výpisky z přednášky o baronu Pražákovi, která proběhla v jeho rodišti, tedy Uherském Hradišti, ve vzdělávacím centru Slováckého muzea. Dále bylo potřeba časově zkoordinovat posloupnost z více zdrojů, je to tedy výsledek přepracování textu z těchto zdrojů. V podstatě se daly použít jednotlivé pozměněné věty, respektive jejich části, a z nich sestavit úplně nový sled vět a celého děje. Nejlépe je porovnat to s textem ze zdrojů. Spíš mne překvapuje, že o tak výrazné osobnosti druhé poloviny 19. století, srovnatelné s velmi známými politiky a osobnostmi v Čechách, dlouho, předlouho nebyla na wikipedii ani zmínka, článek neexistoval. O jeho vnukovi ano. Až když jsem se rozhodl na článku pracovat (trvalo to dva až tři týdny, neboť nemám moc času), někdo konečně mezitím na wikipedii vložil velmi stručný článek. Příležitostně se budu snažit doladit červené odkazy. S pozdravem "informacím zdar". 77.92.197.66 14. 4. 2011, 01:06 (UTC)

S Vaším návrhem přesunout diskusi samozřejmě souhlasím. 77.92.197.66 15. 4. 2011, 23:35 (UTC)
Výborně - s Vaším dovolením jsem to tam tedy zkopíroval. S pozdravem, Hidalgo944 16. 4. 2011, 03:56 (UTC)

Exekutivní nařízení č. 11110[editovat zdroj]

Ahoj kolego, moc ti děkuju za doplnění té zajímavé podkapitolky do článku o atentátu na JFK! S pozdravem :-) -Gothic2 24. 4. 2011, 17:14 (UTC)

Rádo se stalo. Zdravím. --Hidalgo944 24. 4. 2011, 19:08 (UTC)

Teorie o řízené demolici budov Světového obchodního centra[editovat zdroj]

Dobrý den Nikdo nezpochybňuje, že článek uvedené kriterium splňuje. Ovšem toto kriterium se týká kategorizace článku. Nikoliv jeho diskuzních stránek nebo projektů, které se tímto tématem mohou zabývat. S pozdravem --Jenda H. 30. 7. 2011, 11:57 (UTC)

Dobrý den, poslední věta v článku zůstala nedokončená. Můžete to opravit? Děkuji --Jvs 13. 10. 2011, 09:45 (UTC)

Opraveno. Díky za připomínku. --Hidalgo944 16. 10. 2011, 23:53 (UTC)

Středová symetrie[editovat zdroj]

Promiňte, prosím, že jsem opět odstranil Váš nový obrázek z geometrického článku, protože byl pro čtenáře hledajícho poučení o GEOMETRICKÉM zobrazení zavádějící - skutečná souměrnost na něm vůbec vidět nebyla. Možná najdete vhodnější umístění v článcích o OPTICKÉM zobrazování a jeho chybách. Zdraví Petr Karel 21. 10. 2011, 08:07 (UTC)

Díky za opravu. A za odstranění, pokud je oprávněné, se přece nemusíte omlouvat. S pozdravem, --Hidalgo944 21. 10. 2011, 21:40 (UTC)

Problém - reakce - řešení[editovat zdroj]

Dobrý den, dovoluji si Vás upozornit, že jsem založil AfD o článku Problém - reakce - řešení. --Jvs 7. 5. 2012, 12:32 (UTC)

Centrum pro výzkum globalizace[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Centrum pro výzkum globalizace. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Ladin (diskuse) 21. 11. 2012, 10:24 (UTC)

Portál kosmonautiky[editovat zdroj]

Dobrý večer, několik let jsme vytvářeli systém novinek na tomto (stříbrném) portálu a nyní jste vy, bez jakékoliv snahy diskuze jej předělal dle své úvahy. Prosím Vás o zdůvodnění v diskuzi k portálu, či diskuzi projektu, ať se k provedené změně mohou vyjádřit i jiné účastníci projektu. Třeba jsem konzervativní sám. Děkuji.--Zákupák (diskuse) 9. 1. 2014, 22:27 (UTC) Ještě dodatek: já neprosazuji bezpodmínečné zachování stavu, ale potřebu změny v portálu předem diskutovat. Když kolega Jann připustí změnu, nebo mu to bude fuk, tak klidně ať je po Vašem.--Zákupák (diskuse) 9. 1. 2014, 22:48 (UTC)

Dobrý den, čeho jsem se dopustil? Pokud jsem svou editací rozhodil obsah nebo něco podobného, tak to bylo neúmyslné. --Hidalgo944 (diskuse) 9. 1. 2014, 22:49 (UTC)
Změnil jste, obrátil systém zapisování novinek. Dříve jsme je připisovali dole a odmazávali staré shora. Drobnost, ale zavedená.--Zákupák (diskuse) 9. 1. 2014, 22:55 (UTC)
Napraveno a pokud jsem zranil něčí city, tak se omlouvám. Hezký den. --Hidalgo944 (diskuse) 9. 1. 2014, 23:12 (UTC)
Inu jsem už nerudný dědek. Mějte se fajn a nenechte se takovými otrávit.--Zákupák (diskuse) 9. 1. 2014, 23:21 (UTC)

Dobrý den, vložil jsem do článku TinyURL šablonu Významnost; navrhuji sloučení do Zkracovač URL, podobně jako u hesel Goo.gl a Shot.la. --Jvs 17. 3. 2014, 15:01 (UTC)

Zdravím. Sloučil jsem vše do článku Zkracovač URL. S pozdravem, --Hidalgo944 (diskuse) 17. 3. 2014, 16:11 (UTC)

AfD[editovat zdroj]

Upozorňuji na Wikipedie:Diskuse o smazání/Kolaps --Wikipedista:BobM d|p 7. 10. 2016, 12:13 (CEST)Odpovědět

Donald Trump[editovat zdroj]

Upozorňuji Vás na to, že šíříte nesmyslné spekulace o duševním zdraví amerického prezidenta (včetně údajné demence). To není podle pravidel Wikipedie přípustné. Na en:wiki, kde dodržují daná pravidla, v případě US prezidentů zvláště přísná, byly tyto spekulace zavrženy. Místo toho, že dáváte "k dobru" tyto zastaralé a ničím v Trumpově vystupování nepotvrzené spekulace jeho nepřátel, se prosím zabývejte jeho politikou. --Zbrnajsem (diskuse) 28. 10. 2019, 13:11 (CET)Odpovědět

Protože jste nedokázal zde vést se mnou diskusi, tak jsem před chvílí ty nejhorší spekulace o duševním zdraví a zvláště tu zcela nepřípustnou o údajné demenci z článku vymazal. Upozorňuji Vás znova na to, že pokusy o obnovu těchto nepodložených spekulací budu pečlivě sledovat a podnikat proti nim kroky včetně případného nahlášení porušení jistého pravidla (to by Vám mělo být známo) na NS. Zároveň budu zvažovat další úpravy v tom zbylém textu, který je podle mne nadále zmatečný, zcela jednostranný, podložený nedůvěryhodnými zdroji a tedy pravděpodobně rovněž nepřípustný. --Zbrnajsem (diskuse) 29. 10. 2019, 13:43 (CET)Odpovědět

Situace v USA[editovat zdroj]

Kolego, buďte tak laskav a nezatěžujte ten článek věcmi před 2019. Vytvořte nový článek o tom CDC a dejte to tam, ale seriózněji. Co jste napsal, je silně politicky tendenční, proobamovské. Odkudsi jste to převzal, včetně Googlu, což je nepřípustné. Pokud tak neučiníte, udělám já ten nový článek. Takhle jste odvedl pozornost, a o nový vývoj se nestaráte. Jako původní autor článku o nynějším vývoji v USA si zároveň nepřeji, abyste to dával tam. --Zbrnajsem (diskuse) 1. 4. 2020, 08:04 (CEST)Odpovědět

Šablona:.,[editovat zdroj]

Dobrý den, zahájil jsem diskusi o smazání. --Matěj Suchánek (diskuse) 21. 5. 2020, 11:48 (CEST)Odpovědět

Ego, superego a id[editovat zdroj]

Poznámka: zejména kapitola Příklad je doslovné znění výuk. materiálu financované EU. Nebo je to naopak a tento materiál kopíroval od Vás? --Svenkaj (diskuse) 8. 12. 2020, 12:04 (CET)Odpovědět

Dobrý den, já nepřídával nic v nadpise příklady. Já jen doplňoval informace nahoře, které jsem citoval. Máme to zadané jako práci do školy k zápočtu, tato situace mi to akurát komplikuje, proto jsem tedy sekci příklady smazal. Ani nevím, jestli si to někdo kopíroval do výukových materiálu, ale na internetu jsem i tak nemohl nikde dohledat autora příkladu. Děkuji za pochopení. --Siky99 (diskuse) 8. 12. 2020, 16:54 (CET)Odpovědět
@Siky99: Dobrý večer, moc tomu nerozumím. Vidím v historii článku, že wikipedista Hidalgo944 přidal 7. 5. 2011 problematickou kapitolu "Příklad" do stránky, proto píšu na tuto diskusní stránku – odpovídáte mi jako Siky99. Text kapitoly "Příklad" jste odstranil, problém je pryč, dal jsem proto v článku pryč šablonu "Podezření na copyvio". Jen mi není jasné, kdo doopravdy autorem toho textu je. Dovolil jsem si smazat i upozornění na copyvio v této diskusi zde nahoře. Zdraví--Svenkaj (diskuse) 8. 12. 2020, 21:02 (CET)Odpovědět

Překmit (teorie řízení)[editovat zdroj]

Narazil jsem na Překmit (teorie řízení), který jste kdysi založil. Nechcete ho zkusit trochu vylepšit? Zdravím, --Xyzabec (diskuse) 22. 4. 2022, 16:46 (CEST)Odpovědět

Mir (platební systém)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Mir (platební systém). Bohužel obsahuje nevyhovující strojově přeložený text, který vyžaduje důkladnou jazykovou korekturu a případně i kontrolu odborné terminologie a obsahové správnosti. Pokuste se prosím upravit alespoň část textu, jež by tvořila ucelený článek. Po týdnu se rozhodneme, zda neupravené části takového článku úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení.


Hello, thank you for adding the article Mir (platební systém). Unfortunately, the text is an automated translation of insufficient quality. Please do not use automated translations. Thank you for your understanding. --KPX8 (diskuse) 28. 10. 2022, 13:10 (CEST)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Donald Trump[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za rozsáhlé doplnění článku v sekci Soudní obvinění a žaloby o řadu detailů. Bylo by však vhodné opatřit tyto vložené informace o odkazy na zdroje, ze kterých jste čerpal :-) --Mao2x (diskuse) 22. 10. 2023, 10:45 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět