Diskuse s wikipedistou:Harold/Archiv 1

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Chmee2 12:04, 6. 8. 2006 (UTC)

Škodovácké tramvaje[editovat zdroj]

Tak mě napadlo tramvaje Škoda 01 T a 02 T zařadit do šablony Šablona:Tramvaje Škoda. Vzhledem ale k povaze vozů (=modernizace T3, nikoliv nový vůz) nevím, jestli se to zrovna hodí.

Jinak co se týče unifikace názvosloví tramvají z Tatry - ČKD, s tím bych začal tak příští týden. Nezametlo se to pod koberec. Mimochodem, přesouvat stránky můžeme všichni, můžeme to udělat spolu. Aktron 08:20, 24. 9. 2006 (UTC)

Nevím, jestli 01 T a 02 T do té šablony zařadit... Těžko říct. Jedná se o modernizace a ty u ČKD nejsou v šabloně uvedeny (prostě je jich moc), na druhou stranu Škodovka zřejmě své tramvaje chronologicky pojmenovává postupně od 01 T a co se týče modernizací, co vím, tak jsou jenom tyhle dvě. Já bych to asi viděl tak, že by v šabloně Škoda byl ještě jeden řádek s těmito dvěma modernizacemi.
Jo, už jsem si taky zkusil přesunout jednu stránku (Tramvaj T3P => Tramvaj T3R.P). Samozřejmě pomůžu, ale jak se ty články budou jmenovat? --Harold 16:01, 24. 9. 2006 (UTC)
No jednoduše: Už jsme o tom mluvili, slůvko tramvaj se nahradí názvem výrobce (Tatra). U nás to tak moc zažité není; na mnoha českých serverech i v literatuře to tak je a hlavně a nejvíc to odpovídá nějaké logice názvosloví, kterou je tak moc nutné tu zavést. --Aktron 16:02, 24. 9. 2006 (UTC)


Šablona:Tramvaje ČKD[editovat zdroj]

Právě jsem předělal tuto šablonu tak, aby tam byly všechny typy, podtypy a modifikace. Vznikly červené odkazy Tatra T6, Tatra T7 a Tatra RT6. Tam by mohly být informace ohledně například vývoje celé řady, jejich společných prvků atp. --Aktron 18:47, 24. 9. 2006 (UTC)

Já bych tam asi nedával modernizace (T3M, K2R atd.) a nechal tam jenom podtypy (T3R, KT8D5N atd.). Např. u T3 by tam muselo být nejmíň 11 modernizací. Tím by se stala šablona obludně velkou a podle mě taky nepřehlednou. --Harold 19:08, 24. 9. 2006 (UTC)
To je fakt, a proto nabízím řešení: Udělalo by se to, jako je to v případě Šablona:MHD v Česku u autobusů. Napíše se prostě místo výčtu typu Přehled ostatních, a to bude buď link na seznam modernizací, nebo samostatná šablona. Ale i tak, ostranění modernizací, by nebylo zase špatné. Každopádně to není to, co by mě napadlo primárně udělat :-) --Aktron 19:11, 24. 9. 2006 (UTC)
Jo, ten seznam modernizací se mi líbí. Naopak s tou šablonou by to asi byl problém. U typů, které se modernizují (T2, T3, K2 a další), by dole byly dvě šablony. Navíc jsem už u těchto typů udělal seznam modernizací v článku, kde jsou i nejdůležitější znaky modernizací. --Harold 19:18, 24. 9. 2006 (UTC)
Ok, tak já to mírně zkrátím (modernizace odstraním). Přecejen koukám že jich je OPRAVDU hodně --Aktron 16:32, 26. 9. 2006 (UTC)

Přidal jsem tam Bohumín a chtěl jsem přidat i Český Těšín. To jsou města, kde tramvajová doprava fungovala, ale dneska už nefunguje. Z názvu článku ani textu, ale nijak nevyplývá, že se jedná o města, kde tramvaje nyní jezdí. Z toho vyplývá, že by bylo vhodné změnit minimálně text článku nebo lépe článek přejmenovat. V případě, že článek zůstane tak jak je, by klidně mohl obsahovat města, kde tramvajova doprava byla a už není. Mohlo by to být i ve zvláštním oddíle, třeba Města s tramvajovým provozem v minulosti.

Casablanca 06:18, 3. 10. 2006 (UTC)

@Casablanca: Co takhle v tom článku udělat sekci s bývalým tramvajovým provozem a dopsat tam ty dvě města + minimálně ještě České Budějovice. :-) Cinik 07:25, 3. 10. 2006 (UTC)
@Casablanca: Nad tím, že by se tam umístili zrušené provozy,jsem už taky přemýšlel. Na en wiki [1] to tak mají. Na de mají zase stránku se zrušenými provozy samostatně [2]. Určitě by to chtělo nějak takto vytvořit. Otázka je jak? Mně osobně se víc líbí anglický model, ale ani tomu německému se nebráním. --Harold 07:39, 3. 10. 2006 (UTC)
Stránku s tramvajovými provozy jedině samostatně! Víte, jak by to nabylo, kdyby se tam přidaly zrušené provozy třeba ve Francii nebo v USA? --Aktron 07:55, 3. 10. 2006 (UTC)


Buďte zdráv. Pokud vytváříte přesměrování, je dobré překopírovat jeho text /kód/ přímo do shrnutí editace, ve vašich příspěvcích, sledovaných stránkách i posledních změnách pak je jasně vidět odkud kam vede. Za o něco horší možnost /ale lepší než ostatní možnosti/ osobně považuju nevyplnit shrnutí vůbec, pak se to tam objeví česky, ale je to nepoužitelné pro případné další použití /při zkopírování původního kódu, textu, se pak dá případně rychle redirect použít dál, když ikonka #R chybí v liště/. --Nolanus 17:03, 9. 10. 2006 (UTC)

Příměstské železnice[editovat zdroj]

Já je do šablon nedával, jelikož jsou to šablony o městské a ne příměstské dopravě. Ono vůbec ale uspořádání příměstské dopravy na Wikipedii je tak trochu problém, protože se to nedá nikam moc slušně zařadit a je to tak roztahané všude možně. --Aktron 22:59, 28. 11. 2006 (UTC)

Jasně, chápu to. Problémy se zařazením takových provozů jsou (zřejmě) nejen na wiki. Východní Evropa to měla jasně rozdělené dle SSSR na tramvaje a železnice. Dle tohoto rozdělení by spadaly TEŽ i TREŽ pod železnice (ale nezjistil jsem, jak to bylo s Ostravskem, kde dráhy povozoval dopravní podnik). Na nějakém fóru jsem četl, že projekt Regiotram Nisa je sice moc pěkný a technicky realizovatelný, ale legislativně v ČR to není nijak ošetřeno, takže to zřejmě bude z této strany problém. Já jsem jenom chtěl po napsání Ostravska tento článek nějak zařadit a když ono to bylo skoro MHD... Někdo bere TREŽ jako normální tramvajovou trať a navíc existuje město Vysoké Tatry, takže by se TEŽ daly brát jako MHD :-) Příměstské železnice jsem chtěl zařadit do šablony pouze v ČR a SR, jinde ne, protože třeba v Německu by to byl velký problém. --Harold 23:54, 28. 11. 2006 (UTC)
Právě, v Německu je těhle drah děsně moc, to bychom se dostali do stavu, kdy by šablona příšerně bobtnala. Ona už je velká i tak, a navíc dost věcí jsem tak zařadil asi taky celkem sporně... --Aktron 14:11, 2. 12. 2006 (UTC)

Napsal jsem tenhle článek (podle literatury Tramvaje Tatra T2 + něco z hlavy), ale pořád mi tam nějaké věci nesedí... mám pocit, že je s tím třeba něco udělat, ale jaksi nevím co :-( --Aktron 14:11, 2. 12. 2006 (UTC)

krátky dotaz na tramvaje[editovat zdroj]

chlapci, mohli by ste uviesť aj nejaký údaj o výkone tých tramvají (v kW)? Peter439 21:02, 3. 12. 2006 (UTC)

Na jednu stranu je u článku, že potřebuje obrázky, a když přidám obrázky na nichž jsou stejné typy vozidel (14Tr a 15Tr), jaké v Žilině jezdí, tak je to špatně. Myslím se, že je lepší uvést aspoň nějaký obrázek, který je třeba relavantní jen částečně, než neuvádět obrázek žádný. Díky S wiki pozdravem Aida 12:02, 10. 12. 2006 (UTC)

Mně se to právě moc nelíbí. Je samozřejmě lepší, když je u článku nějaký obrázek, ale co se týče dopravy mi to nepřipadá moc vhodné. Když to přeženu, tak bychom mohli mít např. v článku Tramvajová doprava v Praze (za předpokladu, že by nebyla k dispozici žádná fotka) obrázek americké tramvaje PCC s odůvodněním, že vozy Tatra T3 přece vychází z konstrukce PCC... Také jde např. o to, že v současnosti má každé město vlastní barevný nátěr vozidel MHD a pokud by se do článku Trolejbusová doprava v Žilině umístila fotka trolejbusu z Hradce Králové, může to čtenáře zmást. Pokud bude chtít vědět, jak vypadá trolejbus Škoda 14Tr, klikne na odkaz, kde bude fotka/fotky tohoto typu vozu. --Harold 20:19, 13. 12. 2006 (UTC)
Americká tramvaj PCC je předchůdcem v Praze používané tramvaje Tatra T3.
Vidíte mě by obrázek v pražské tramvajové dopravě, který by zobrazoval americkou PCC, tak jak jsem uvedl v příkladu vůbec nevadil. Ale to je asi věcí názoru. Příště se pokusím se svou snahou přidávání obrázků v dopravních článcích krotit. :-) Aida 12:43, 14. 12. 2006 (UTC)
Tenhle problém jsem viděl už v článku Bratislavské metro; někdo tam dával obrázky z jiných měst. Nemaťme čtenáře a používejme věci tam, kam patří. --Aktron 12:57, 14. 12. 2006 (UTC)

Vážený pane Harolde, ve vašem sdělení jste nastínil něco o komerčních či soukromých stránkách. A já se ptám Podíval jste se na mé stránky vůbec? Myslím si, že externí odkazy jsou tu proto, aby se do nich vkládaly odkazy na stránky se stejným tématem, a uživatelé tak měli možnost dozvědět se ještě více, např. na pražské trolejbusy můžete na mých stránkách narazit na trolejbusové provozy - Praha, kde jsou jak informace, tak fotky, které pokud vím na Wikipedii nejsou. Pokud se tak zajímáte o MHD, mohl byste být rád, že někoho bere totéž a založí i kvůli tomu stránky především se věnujícím trolejbusům. Tramvaják P.S. Stránku Plzeňské trolejbusy jsem mimo jiné obohatil o dopsání odstavce nová doba, konkrétně informace o trati Doudlevce - Gigant - U teplárny. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Tramvaják (diskuse)

Zdravím. Jsem samozřejmě rád, když se objeví nové a kvalitní (to je důležité slovo) stránky o MHD. Dnes má ale přístup k internetu skoro každý a taky skoro každý si může založit svoje stránky. Wikipedie skutečně není od toho, aby dělala reklamu každé nově založené stránce. Externí odkazy slouží k tomu, aby člověk, který si přečte článek na Wiki a který se o dané téma zajímá hlouběji, mohl najít více informací, než je napsáno v této všeobecné encyklopedii.
Na Vaše stránky jsem se samozřejmě podíval. Jsou zřejmě ještě ve vývoji, protože o mnoha městech tam není napsáno ještě nic. Proto se mi nezdá vhodné přidávat odkaz na Vaše stránky např do článku Trolejbusová doprava v Jihlavě (u Vás prakticky jenom několik fotek) nebo Trolejbusová doprava v Děčíně (ještě nemáte založenu stránku na toto téma). Naopak jsem ponechal odkaz v článku Trolejbusová doprava v Plzni, protože vaše sekce o Plzni je zpracována poměrně slušně a čtenář tam určitě najde podrobné informace, které tady na Wiki nejsou. Také se nebráním odkazu v článku Trolejbusová doprava v Praze, ale až svoji stránku dopracujete alespoň na úroveň té plzeňské (totéž platí o všech dalších odkazech, protože dvě fotky nepokládám za rozšiřující informaci).
Toho odstavce u plzeňských trolejbusů jsem si samozřejmě všiml a díky za jakékoliv upřesnění. Lidé, kteří tvoří ve svém volném čase Wikipedii nejsou vševědoucí a každé takovéto doplnění encyklopedii zkvalitňuje. Takže pokud máte chuť a čas, klidně se k nám přidejte :-) --Harold 18:28, 11. 9. 2007 (UTC)

Článek, který by se hodil[editovat zdroj]

  • Škoda 13 T. Právě jsem si všiml reportáže na stránkách Škodovky a vím že ty to uděláš mnohem líp než já. :-) --Aktron (d|p) 13:45, 14. 9. 2007 (UTC)
Ty bys to určitě taky zvládl :-) Samozřejmě, že o tom vím a mám to v plánu. Bohužel konkrétních údajů mám velmi málo (skoro žádné...). Ale pokusím se aspoň o nějaký pahýl. --Harold 13:49, 14. 9. 2007 (UTC)
Zvládl... ale aby to nedopadlo jako u té 10Tr :-D V záloze máme kdyžtak Škodu 17 T ;-) [3] A bude taky třeba zmobilizovat lidi z WPF Aktron (d|p) 13:52, 14. 9. 2007 (UTC)
Teď jsem se podíval na ten škodovácký článek a zjistil jsem, že tam ty konkrétní údaje mají :-) A na en už článek o tramvaji mají [4] --Harold 13:55, 14. 9. 2007 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Ahoj, bohužel můj robot musel odstranit interwiki v tebou založených seznmech troejbusových provozů podle světadílů, jelikož všechny vedly na úplně stejné články, na které navíc ved i seznam měst s trolejbusovým provozem. Ovšem je možné toto interwiki doplnit alespoň v podobě [[en:List of trolleybus systems#Europe]] apod. Interwik musí být v poměru 1:1, jinak si s ní roboti nedokáží poradit. JAn 09:59, 2. 10. 2007 (UTC)

Jasně, takže jestli to chápu dobře: když vložím do článku Seznam sítí trolejbusové dopravy v Evropě interwiki [[en:List of trolleybus systems#Europe]] (včetně dalších jazyků), tak to bude v pohodě? --Harold 12:58, 2. 10. 2007 (UTC)

Článek[editovat zdroj]

Ahoj, myslím, že by Tě mohlo zajímat následující: Návštěva Dne otevřených dveří Probotrans v Králově Dvoře. بيِتر ك النقاشПётр К. Petr K. 15:55, 14. 10. 2007 (UTC)

Díky za odkaz, ani jsem o tom blogu nevěděl :-) --Harold 18:49, 14. 10. 2007 (UTC)
Tím líp, o čtenáře víc :) بيِتر ك النقاشПётр К. Petr K. 21:11, 14. 10. 2007 (UTC)

Zdravím! Upravuji odkaz na Stránce Trolejbusy v Plzni proto, protože se mi nelíbí jeho název. Uznávám, že by odkaz měl být přímý. Nyní jsem ho upravil do podoby Stránky věnující se Nejen plzeňským trolejbusům... což si myslím, že je vyhovující. Pardon, ale nesnáším slovo "fanoušek". Děkuji. P.S. Příště se prosím vyvarujte slovu "zatracený". Děkuji -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Tramvaják (diskuse)

Díky za pochopení, přesně ten přímý odkaz jsem měl na mysli. A abyste mě nepochopil špatně, to slovíčko "zatracený" mělo značit náladu nějakého zájemce o plzeňské trolejbusy, který dlouho ne a ne najít ten avizovaný článek na Vašich stránkách. Rozhodně jsem tím nijak nechtěl znevažovat Vaši práci, kterou jste si s těmi stránkami dal. --Harold 20:04, 30. 10. 2007 (UTC)

Ahoj, mohu se tedy zeptat jaky nazev ma byt? Uz to mam, ja se preklepla a vy jste mi to opravil! Omlouvam se, ze jsem na Vas hned vyjela, ale nedavno mi tu smazali sablonu, kterou jsem pouzivala, v ramci "sjednocovani", aniz by me upozornili a trosku me to dopalilo. Dekuju za oprav.--Bosquete 22:23, 14. 11. 2007 (UTC)

Zdravím a omlouvám se, že jsem Vám/Ti nedal vědět. O název mi nijak nešlo, viděl jsem tam jenom tu chybějící mezeru (u Wettinů a taky u Valois). A za opravu není zač :-) --Harold 23:40, 14. 11. 2007 (UTC)
To neni problem, v tomto pripade mi samozrejme davat vedet nemusite. Ja myslela, ze mi to chcete bez upozorneni smazat. Coz se mi prave ani ne pred tydnem stalo a to vite cas, ktery jsem tomu venovala prisel v nivec (hlavne me to mrzelo, protoze nova sablona je absolutni kopie anglicke, nic vlastniho). Az pak mi doslo, ze jsem z lenosti (kopirovala jsem nazvy, abych je nemusela vypisovat), udelala chybu. Priste si dam vetsi pozor:) Takze tolik k vysvetleni me unahlenosti. Hezky den --Bosquete 13:03, 15. 11. 2007 (UTC)

Spát/nespát[editovat zdroj]

Harolde, kolego, koukám, že držíš patrolu nad posledními změnami. Já taky, hlavně poté, co tu řádila ta Martina Straková. Budeš tu ještě chvíli, nebo ne? Já jen, jestli máš třeba někde noční službu a budeš tu do rána, tak to zabalim a jdu chrupkat :-) Díky --Krvesaj 00:56, 5. 1. 2008 (UTC)

Noční nemám a chystám se jít spát už alespoň hodinu :-) Rád bych to hlídal, ale už jsem dost unavený, takže brzy mizím do postele... --Harold 01:00, 5. 1. 2008 (UTC)
Já tu budu, jestli potřebuješ, běž spát. Vohlídám to, než přijde někdo s právy blokovat. --Krvesaj 01:13, 5. 1. 2008 (UTC)
OK, tak hodně zdaru. --Harold 01:15, 5. 1. 2008 (UTC)

Imanuelité[editovat zdroj]

Přesunuto na Diskuse:Imanuelité#Imanuelité --Harold 22:11, 23. 1. 2008 (UTC)

Malé poděkování[editovat zdroj]

Ahoj kolego z Brna, díky, že sis dal tolik práce s tím vkladačem copyvií. Párkrát se Ti povedlo mě předběhnout. :-) Jen tak dál.. S přáním pěkného večera -- Mercy (|Ω) 21:09, 23. 1. 2008 (UTC)

Ahoj a díky za kytičku. Ty copyvia jsem dělal poprvé, takže snad jsem nic nezvoral... :-) Taky Ti přeji pěkný večer --Harold 21:11, 23. 1. 2008 (UTC)

Karosa HD 12[editovat zdroj]

Čau, chci ti poděkovat za tvou práci na rozdělení a zlepšení článků o HáDéčku, je tomoc hezký, jen mám jednu námitku: nejsem si vědom, že by měla Karosa LC 757 dveře pro řidiče. K Hádéčkám mám silný citový vztah, je to autobus mého dětství, táta řídil Hádéčko co patřilo Karose, takže jsem se s ním dost najezdil a silně o těch dveřích pochybuju. Jinak ale stejně dík za tvou práci a slibuju, že se budu snažit dodat nějaký fotky.--Slfi 21:48, 26. 1. 2008 (UTC)

Sice to není nějaký super článek, ale i tak díky za pochvalu (jinak většinu informací jsi tam stejně už napsal Ty) :-) Ty fotky by určitě pomohly (a nejenom HD, ale všeobecně autobusů). Jo, teď jsem se díval na fotky na netu a fakt tam dveře nejsou. A já jsem byl přesvědčen, že jsem je na nějaké fotce viděl... To jsem si to asi s něčím spletl :-) --Harold 22:05, 26. 1. 2008 (UTC)
Vzhledem k charakteru výroby Hádéčka je klidně možné, že se nějaký takový autobus vyrobil, přecejen každé Hádéčko je úplně jiné (bohužel i z hlediska trvanlivosti, některým kusům nepomáhají ani časté opravy, zatím co jiné jezdí bez léta oprav). --Slfi 22:16, 26. 1. 2008 (UTC)
Já jsem prošel snad všechny dostupné fotky na netu a na žádné tyto dveře nemá. Ale už zřejmě vím, proč jsem to tam napsal. Předtím, než jsem začal pracovat na těch článcích, jsem si totiž prohlížel nějaké fotky GT 11 (myslím, že zrovna konkrétně tuto), která tyto dveře má. A pak jsem si to nějak omylem spojil dohromady (o HD a GT vím asi tak dva týdny, takže se nediv... :-)). --Harold 22:27, 26. 1. 2008 (UTC)
Nedivím, nedivím. Jen by mě zajímalo, jestli někdy vznikne článek o GT 11, protože je to dost záhadný autobus, Karosa o něm moc nedává vědět a poprvé jsem ho na živo viděl asi před měsícem. --Slfi 22:48, 26. 1. 2008 (UTC)
Určitě vznikne, i kdyby to měl být dvouvětný pahýl :-) Chci zamodřit celou šablonu. --Harold 22:57, 26. 1. 2008 (UTC)

Mám ještě něco k Tatře: v článku se píše o pětistovce vyrobených kusů. Mám před sebou knížku vydanou ke sto letům karosy a tady se píše, že v Karose se v letech 1954-1957 vyrobilo přesně 256 kusů.--Slfi 23:13, 26. 1. 2008 (UTC)

To je zajímavé. Já jsem čerpal z uvedené Encyklopedie československých autobusů a trolejbusů, kde je doslova napsáno:<citace>Sériová výroba autobusu T 500 HB běžela od roku 1954 do roku 1957 a za tu dobu bylo vyexpedováno přes 500 těchto vozidel. Jen u ČSAD jich mělo být v březnu 1957 v provozu 422.<konec citace> Pokud existují tak rozdílné údaje, asi by tam tedy měly být uvedeny oba s odkazem na zdroj. --Harold 23:37, 26. 1. 2008 (UTC)
Obě informace mohou být pravdivé. Výroba těchto autobusů mohla běžet i v jiných podnicích než v n.p. Karosa. Dále se v té knížce píše, že v autobusu byl použit motor Tatra 108, který byl odvozen z motoru Tatra 111. Těžko říct, co z toho všeho je pravda. Je ta Tatra 500 HB v Brně vystavená? --Slfi 10:46, 27. 1. 2008 (UTC)
Ve výše zmíněné Encyklopedii není o výrobě v dalších podnicích ani slovo. Nicméně zatím vyšly pouze dva díly, které se zabývají jenom Škodou a Karosou, takže třeba v dalších dílech to bude uvedeno. Co se týče toho motoru, opět můj údaj pochází z Encyklopedie. V předchozí verzi článku ([5]) je ale uveden motor T 108.
Ohledně brněnského Technického muzea. Nevím kolik toho o této "expozici" víš, ale situace je naprosto katastrofální. Tramvaje jsou umístěny v původním areálu v Líšni a spojovací trať je od roku 2002 v havarijní stavu, takže vozy vůbec nemůžou vyjet. Po předchozí domluvě je možnost se na tramvaje podívat. Autobusy a trolejbusy byly někdy po roce 2002 přesunuty z Líšně do bývalých kasáren v Řečkovicích, sem přístup není možný, ale jednou za rok (myslím v dubnu) se tady koná den otevřených dveří. Já osobně jsem T 500 HB nikdy neviděl, nacházel jsem jenom nějaké zmínky o tomto voze. Až, tuším, že to bylo loni, jsem v zakoupené knížce o brněnských autobusech zjistil, že tento vůz se už snad 10 let dává dohromady v Krnově (viz odkaz na fotku v článku). V Brně dosud není, protože předpokládám, že renovace je náročná a muzeum zrovna na exponáty MHD moc peněz nevydává. --Harold 16:23, 27. 1. 2008 (UTC)
Ještě že jsem si kvůli muzeu neudělal do Brna výlet :-). Naštěstí ve Vysokém Mýtě se začíná ve velkém mluvit o postavení muzea českého karosářství, letos v červnu bude představeno první auto a myslím že se dožiju expozice autobusů Karosy :-). Jinak hodně štěstí a síly při tvorbě dalších článků, a kdybych našel nějakou nesrovnalost, tak se zas ozvu. Čau.--Slfi 16:16, 28. 1. 2008 (UTC)

Karosa Axer[editovat zdroj]

Čau, jen pár drobností, který by tě možná mohli zajímat: v pondělí jsem měl tu čest připravovat poslední neprodaný Axer na cestu k zákazníkovi do Ruska, mám nafoceny detaily vyhřívání zámků dveří, bohužel v mizerné kvalitě, jinak autobus by měl na cestu dlouhou 5000 km vyrazit do 15. února, a protože stál přes rok na volném prostranství, není zrovna v nejlepším stavu.--Slfi 19:50, 5. 2. 2008 (UTC)

Díky za zajímavé info. Prodat poslední Axer víc jak rok po ukončení výroby... to jsou věci :-) Ale Rusové asi koupí všechno, i když to hnije nějaký měsíc pod volnou oblohou :-))) --Harold 20:03, 5. 2. 2008 (UTC)
Dealer pro rusko se bál reakce na Arway/Crossway a proto se předzásobil... nějak mu to nevyšlo. --Slfi 20:55, 5. 2. 2008 (UTC)


Bazilika[editovat zdroj]

Dobrý den, jen pro Vaši informaci: vrátil jsem tu baziliku na původní jméno; "sv." se obvykle nerozepisuje, a v tomto případě navíc neznamená "svatého" ale "svatých". Zdravím,--Ioannes Pragensis 11:51, 11. 2. 2008 (UTC)

Taktéž zdravím. Před přesunem jsem se díval do Kategorie:Kostely olomoucké arcidiecéze, kde je u všech kostelů (až na tuto baziliku) ta zkratka rozepsána. Jestli existuje nějaká dohoda, která tvrdí opak, tak to se omlouvám (v běžném životě se samozřejmě používá zkratka). Co se týče "svatého" x "svatých", zde jsem vycházel ze zasvěcení brněnské katedrály, která je vždy jmenována jako katedrála svatého Petra a Pavla. --Harold 20:15, 11. 2. 2008 (UTC)
Teď jsem si všiml, že stránku už Cinik přesunul zpět na verzi s rozepsanou zkratkou a taky se k tomu vyjádřil v tamní diskusi. --Harold 20:21, 11. 2. 2008 (UTC)

Zdravím, mám menší připomínku k vaší editaci článku o Ik 405. Já vycházím z prospektu na http://www.ikarusbus.cz/vyrobni_program/midi_line.pdf , kde jsou uvedena mnou zadaná výška, délka a hmotnost (resp. popisoval jsem typ v prospektu označený jako 405 Exp, který byl ale v ČR označován jako 405), asi bych to tedy raději vrátil zpět. A když už sem píšu, díky za korektury v mých článcích ;) --A7036 14:52, 14. 3. 2008 (UTC)

Aha, chápu :-) Zřejmě by tam asi chtělo zmínit oba údaje, tedy rozměry vozů 405 i 405 Exp. Já totiž vycházel z polské a maďarské Wikipedie, které shodně udávají rozměry té kratší verze a o té delší tam není zmínka (tedy aspoň v polské, neboť maďarsky nerozumím ani slovo). Ještě jsou také rozpory s roky výroby 405. Vy jste uvedl produkci do roku 2003, na polské wiki je pouze do roku 1996... --Harold 16:47, 14. 3. 2008 (UTC)
Doplnil jsem údaj o dvou délkových verzích. Ale údaje o výšce a hmotnosti jsou na Vámi uvedeném prospektu stejné, jako na polské wiki, takže jsem je tam ponechal. --Harold 16:57, 14. 3. 2008 (UTC)
Teď to zase chápu já. Myslel jsem si, že ty dva karlovarské Ikarusy (jelikož to byly jediné 405 v ČR, chtěl jsem ten článek vyladit pro ně) byly ve verzi 405 Exp, teď jsem ale zjistil, že to byla klasická 405. Tak se omlouvám za dezinformaci ;) --A7036 18:05, 14. 3. 2008 (UTC)

Ztučnění a vykřičník do encyklopedie nepatří[editovat zdroj]

To je samozdřejmně (možná svatá) pravda, ale jako vykřičník do encyklopedie nepatří, patří do zbraně pojistka. Neznám sice z hlavy všechny zbraně světa, ale každá moderní zbraň (za moderní zbraň považuju každou co sřílí bezdýmý střelný prach) má pojistku (někdy až 3 různé). Myslím, že tato skutečnost stojí za superzdůraznění. --RBucinka 17:53, 20. 3. 2008 (UTC)

O tom, že zbraně obvykle mívají pojistky, nepochybuji. Nejdříve k tomu vykřičníku. Wikipedie se snaží být encyklopedií, výkřik typu "Zbraň nemá pojistku!" mi připadá vhodný jako nadpis v novinách, ne-li přímo v bulváru, a ne v encyklopedii. Ztučnění textu se až na naprosté výjimky používá pouze v úvodu článku při první zmínce o objektu článku. I když se jedná o nějakou superzajímavost, dle mého názoru by to nijak zvýrazněné být nemělo (jistý způsob jak zajímavou informaci oddělit, je vyhradit pro ni samostatný odstavec...). Někomu naopak může připadat, že TT-33 je kopií amerického coltu, takže by zvýraznil toto. Jinému připadne zajímavé, že vojáci používali tyto pistole místo otvíráku, takže zvýrazní i to . Atd., atd., takže časem by byl tučným písmem celý článek. :-) --Harold 20:49, 20. 3. 2008 (UTC)

Dobrá tedy, pod tíhou argumentů ustupuji a uznávám svou chybu (dík za odstranění). --RBucinka 16:01, 22. 3. 2008 (UTC)

Voyager 2[editovat zdroj]

Mockráte ti děkuji za pomoc s překladem a s výrobou toho obrázku. Fakt díky :) --Chmee2 23:51, 6. 4. 2008 (UTC)

Není zač. Ale teď už pádím rychle do postele :-) --Harold 00:00, 7. 4. 2008 (UTC)


Hi could you help me translate the Charlotte Perrelli article into beautiful Czech please. She is also a friend of czech eurovision entrant this year.--217.209.116.113 12:52, 9. 5. 2008 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

„Wikivyznamenání 1. stupně“
„Medaile zkušeného uživatele“

Ahoj, myslím že nadešel čas udělit ti Wikivyznamenání 1. stupně („Železná hvězda kvalitního wikipedisty“), za tvou sérii článků o vysokomýtské Karose a dopravě všeobecně.. Při té příležitosti jsem si všimnul, že si nedostal vyznamenání za věrnost a proto ti ho uděluji také. Protože si už dávno překročil hranici 4000 editací, uděluji ti , uděluji ti také Medaili zkušeného uživatele. Hodně štěstí a chuti do dalších tisíců editací.--Slfi 20:32, 10. 5. 2008 (UTC)

No ne, to jsem nečekal :-) Moc díky za obě vyznamenání. Jsem rád, že se mi podařilo něco o těch autobusech napsat, protože autobusy nejsou u šotoušů tak v kurzu jako tramvaje nebo trolejbusy (což u mě bylo taky...), takže knížek a informací na netu není tolik. Ještě jednou díky za hvězdu i tu medaili a těším se zase na nějakou další spolupráci s tebou. --Harold 20:49, 10. 5. 2008 (UTC)

Elements - The Best of Mike Oldfield[editovat zdroj]

Zdravím, rád bych podotkl, že The best of Elements" není žádný existující název (ani případná varianta názvu) Oldfieldova alba. Naopak to dokonce (zcela oprávněně) svádí k dojmu, že jde o výběr hitů interpreta "Elements" (ať už zpěváka či kapely, to je jedno).

Album je katalogizováno pod názvy Elements, Elements: The Best of, Elements - The Best of, Elements: The Best of Mike Oldfield, Elements - The Best of Mike Oldfield, případně ještě The Best of Mike Oldfield: Elements. (varianty kapitálek nejsou podstatné)

Prosím, abyste to patřičně přesunul a poupravil odkazy. Myslím, že nejvhodnější bude i nejčastěji používaná forma, a to Elements - The Best of Mike Oldfield.

Děkuji.

Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 14:20, 15. 5. 2008 (UTC)

Hmm, teď jsem se díval do Googlu a opravdu tento název skoro nikdo nepoužívá. Já čerpal ze stránek [6], kde je tento název uvedený, ale jak vidím výsledky Googlu, tak to opravdu přesunu. Díky za upozornění :-) --Harold 14:34, 15. 5. 2008 (UTC)

Revert mé úpravy stránky[editovat zdroj]

Vážený pane kolego, můžu se optat, proč jste vrátil mou úpravu stránky Wikipedie:Hlasování o smazání/Portál:Životní prostředí? Snažil jsem se nahradit nedokonalost šablony. Možná jsem úpravu neprovedl nejlépe. V tom případě ale považuji za lepší řešení opravu.--Milhaus 13:28, 2. 6. 2008 (UTC)

Zdravím. Upravil jsem totiž i šablonu {{vfd}} v Portál:Životní prostředí tak, aby odkazovala přímo na současné hlasování o smazání. --Harold 13:39, 2. 6. 2008 (UTC) P.S.: Omlouvám se, měl jsem to zmínit ve shrnutí :-)
Děkuji za vysvětlení. O této možnosti jsem nevěděl.--Milhaus 13:45, 2. 6. 2008 (UTC)
Není zač. Já o ní taky nevěděl, ale prostě mě to napadlo a vyzkoušel jsem to. A ono to fungovalo :-)--Harold 13:48, 2. 6. 2008 (UTC)

Dvoukolejný v. dvojkolejný[editovat zdroj]

Zdravím. Nakolik se orientuji ve slovnících i jazykové praxi, považuji za doložitelné, že tvar „dvojkolejný“ není o nic více a o nic méně správný a spisovný než tvar „dvoukolejný“. Může mít smysl v rámci článku způsob zápisu sjednocovat, ale rozsáhlá editace spočívající v náhradě jedné varianty druhou v celém článku je poněkud zbytečná a řekl bych i nevhodná. --ŠJů 23:33, 28. 6. 2008 (UTC)

OK, omlouvám se, už to měnit nebudu. Mým hlavním záměrem při úpravách článků o tratích nebylo nahradit toto slovo, jenom jsem chtěl v článcích provést pár malých změn a tohle mě prostě trklo do očí (už jenom tím, že mám ve Firefoxu nainstalovaný doplněk, který kontroluje pravopis a překlepy a ten mi slovo "dvojkolejný" prostě podtrhl). Ale máte pravdu, že spisovné je oboje, takže se ještě jednou omlouvám. --Harold 09:31, 30. 6. 2008 (UTC)

Ještě jsem si všiml jedné drobnosti: elektrifikace versus elektrizace. Původně se používal první výraz, v dnešní době se používá spíše druhý a zřejmě jsou lidé, kteří první považují za nesprávný. Takže opravovat z novějšího termínu na starší může být problematické (ale v případě, na který jsem narazil, jsi opravoval z dokonavého tvaru "zelektrizovány", což je zase trochu složitější případ). --ŠJů 18:50, 1. 7. 2008 (UTC)

Chápu, já jsem ale v literatuře, pokud si dobře vzpomínám, narazil většinou na termín "elektrifikace". Podobné výsledky mi hází Google elektrifikace 61000 x elektrizace 20000. Nicméně tvar "zelektrizovány" mi stejně připadá takový podivný, i když je zřejmě správně. Ale necháme to být, pokud budu psát články, asi tam bude "elektrifikace", v dosavadních článcích nechám ten termín, který tam je. --Harold 19:04, 1. 7. 2008 (UTC)

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)[editovat zdroj]

Za identifikaci brněnských míst
Za identifikaci brněnských míst

Ahoj,
díky moc za rychlou reakci ohledně identifikace fotek brněnských míst. Taky jsem si všiml, že na commons taky doplňuješ geo souřadnice, což je moc fajn, nechť Ti proto jako můj upřímný dík slouží tato kytička;-) Měj se pěkně, --Podzemnik 29. 8. 2008, 17:04 (UTC)

Díky :-) Je snad samozřejmé, že když vím, tak rád pomůžu (a zvlášť co se týče Brna :-) ). --Harold 29. 8. 2008, 18:34 (UTC)


Nováčci[editovat zdroj]

Dobrý den, pane kolego, myslím, že šablona experimenty by se neměla používat pro bona fide nováčkovské editace ([7]). Lepší je nováčkovi vysvětlit, co dělá špatně a jak by to mohl dělat líp. Zdravím,--Ioannes Pragensis 18. 9. 2008, 14:14 (UTC)

Myslím si, že pokud někdo pouze zkopíruje článek a uloží ho pod novým názvem, tak by měl samozřejmě dostat nějaké upozornění. V té šabloně jsou odkazy na pískoviště, kde si samozřejmě může editaci vyzkoušet, a také na návod, jak na Wiki editovat. Šablony jsou právě od toho, aby člověk nemusel každému nováčkovi sáhodlouze vysvětlovat, co má dělat. --Harold 18. 9. 2008, 14:20 (UTC)
Pokud někdo pouze zkopíruje článek a uloží ho pod novým názvem, tak by měl dostat upozornění, že tu existuje něco jako redirect. Když mu dáte šablonu experimenty, tak se to tím jednak nedozví a jednak ho můžete odradit od dalších editací. Pokud nějaké chování můžete vysvětlit hloupostí/neinformovaností, tak není dobré vysvětlovat si ho zlou vůlí. :-) --Ioannes Pragensis 18. 9. 2008, 14:25 (UTC)
OK, příště už budu mírnější. Za ty kategorie jsem se už na diskusní stránce omluvil. Jak se dívám do Googlu, tak termín HIV/AIDS se asi celkem používaný (já jsem ho ale nikdy neslyšel, takže proto jsem tam hodil šablonu Smazat a do diskuse Experimenty). --Harold 18. 9. 2008, 14:28 (UTC)
OK, díky. Pěkné odpoledne!--Ioannes Pragensis 18. 9. 2008, 14:31 (UTC)

Díky. Myslim, že tohle je lepší přístup než pastnout šablonku :] Takle z toho uděláme do rána třeba i pěknej pahýlek. Ještě jednou díky za rozšíření --Chmee2 16. 10. 2008, 19:19 (UTC)

Jasně, mě se do toho rozšíření původně moc nechtělo, tak jsem tam aspoň dal tu šablonu v naději, že si toho někdo všimne. No a naštěstí se tak stalo :-) --Harold 16. 10. 2008, 19:21 (UTC)

Wikipedista III.stupně[editovat zdroj]

Wikipedista III. stupně

Zdravím Vás pane kolego. Dovoluji si ocenit Vaše dlouhodobé působení a více jak 7000 editací na naší Wiki uživatelským vyznamením III.stupně.

Přeji dobrý večer a chuť pokračovat --Zákupák 29. 10. 2008, 20:36 (UTC)

Děkuji, děkuji. Jsem mile překvapen, že si mé práce vůbec někdo všimne :-) Právě pracuji na dalším článku, z něhož mě vyrušila tato příjemná zpráva. Protože tady nejsme kvůli nějakým metálům, tak honem do práce :-) A ještě jednou díky. --Harold 29. 10. 2008, 20:43 (UTC)

Komáří vížka[editovat zdroj]

Pane kolego, za to heslo a všechna přesměrování vám (za tepličáky) mnohokrát děkuji. Já na ní jel poprvé před 50 roky a tak jste mi udělal radost. To byly všude kolem husté lesy. --Zákupák 13. 11. 2008, 22:09 (UTC)

Není zač :-) Já na ní bohužel nejel, přece jenom severní Čechy jsou z Brna poněkud daleko. Jenom by to chtělo nějakou tu fotku... --Harold 13. 11. 2008, 22:15 (UTC)

Dotázek[editovat zdroj]

Ahoj, jak tak v poslední době sleduju, že hlídáš poslední změny, tak si říkám, jestli by se Ti do uživatelského rozhraní nehodilo pár nových funkcí. Občas bys třeba bloknul nějaké zlobivé dítě nebo smazal nějaký ten experiment... Samozřejmě, že není třeba být nějak moc aktivní, ale každý nový správce se tu hodí. Zkušený jsi na to dost a myslí Ti to, tak proč to nezkusit? Co Ty na to? -- Mercy (|) 18. 11. 2008, 18:53 (UTC)

No, díky za důvěru. :-) Ale přesně nevím. Občas, když se mi nechce psát článek, nějakou dobu sleduju poslední změny a trošku tak hlídám, takže práva správce by se na tohle hodila. Na druhou stranu já chápu správce jako technického pracovníka, který je pak za své činy samozřejmě odpovědný, což rád přenechám jiným. :-) Dle důležité Evoluce wikipedisty jsem tak na rozhraní Rozšiřovatele a Hlídače, nicméně stále výrazně převažuje ten Rozšiřovatel. Ale ještě uvidíme, popřemýšlím o tom. --Harold 18. 11. 2008, 19:48 (UTC)

Tak tedy popřemýšlej. ;-) Třeba před chvílí by se ti práva správce určitě hodila. -- Mercy (|) 19. 11. 2008, 10:15 (UTC)

No jo no. :-) Jsem teď ve škole v počítačové učebně, protože mám volnou hodinu, což na nějaké psaní není... --Harold 19. 11. 2008, 10:19 (UTC)

Zrovna jsem Ti chtěl napsat totéž, ale už to zde vidím od Mercyho... Dneska by se Ti práva taky hodila, mohl bys místo mě obdarovat anonyma za Naruto atd. a taky bych konečně nebyl služebně nejmladší správce. :P Mojí důvěru určitě máš. ;) -- Jagro 22. 11. 2008, 21:47 (UTC)

Hoši, hoši, vy jste se na mě nějak spikli. :-) Jako ano, občas hlídám RC, ale zase ne nijak často a v drtivé většině případů je stejně nějaký správce přítomen (až na nějaké výjimky). Jak už jsem psal Mercymu, uvidíme, uvidíme. --Harold 22. 11. 2008, 21:58 (UTC)

Tak už se rozhoupej :) Nová krev je třeba a práva správce může mít kdokoliv, kdo má zájem, je rozumný a chce pomoct :) --Chmee2 23. 11. 2008, 15:43 (UTC)

Houpy, houpy :-). Souhlasím s ostatními, myslím, že bys to mohl zkusit. Rozmysli se, rozmysli, na Wiki pomysli... JAn 23. 11. 2008, 16:26 (UTC)

Můj milý WikiJežíšku, protože jsem byl celý rok hodný, hlídal jsem RC, bojoval s vandalismem atd., tak bych si od Tebe přál několik nových funkcí do svého uživatelského rozhraní.“ Adresa: Žádost o práva správce\Harold. :P — Jagro 23. 12. 2008, 22:48 (UTC)

Ale jo porád. :-)) Jak už jsem psal Mercymu, zkusím to, něco teď přes Vánoce vyplodím. Za zkoušku člověk nic nedá, že... :-) --Harold 23. 12. 2008, 23:19 (UTC)

Šablona:Panovník Kastilie a Leonu[editovat zdroj]

Zdravim a dekuji za opravu:)--Bosquete 19. 11. 2008, 18:02 (UTC)

Rádo se stalo :-) --Harold 19. 11. 2008, 20:05 (UTC)

Chráněná území Česka[editovat zdroj]

Asi máš pravdu. Já dodělám NPR už do tohohle seznamu, pak se to dá předělat. Mám nachystané ještě NPP a PR, tak se na to podívám a rozdělím to podle stávajících krajů. Nejdřív se budu muset mrknout, jak jsou rozdělené okresy do krajů :-)). Pak by se k tomu udělal ještě úvod, nebo se možná mezitím někdo chytne a udělá to. --BíláVrána 29. 11. 2008, 21:43 (UTC)

OK. Když tak rád pomůžu. --Harold 29. 11. 2008, 22:59 (UTC)
Začal jsem tam, kde jsem doma, tedy JmK, časem se dostane na další kraje, trochu mne zdržuje vyhledávání nových údajů, ale snad to dám alespoň na začátek ohledně NPR a NPP dohromady. --BíláVrána 3. 12. 2008, 22:12 (UTC)

Brněnské hradby[editovat zdroj]

Ahoj, fakt paráda, moc pěkné. Jen smsknu ty refy jo? Totiž (myslím tuto verzi) že by se tam nevypisovala celá kniha na Kuču, ale vždy jen Kuča, s. XX. Jak to je u Kolaříka (viz ref dva atd.) Ať to je v článku jednotné. --Podzemnik 14. 12. 2008, 23:53 (UTC)

Díky, však jsem se s tím dřel asi 2 hodiny. :-) Jasně, ty refy smrskni, budu to tak taky dělat. --Harold 15. 12. 2008, 00:07 (UTC)

Request for SUL account[editovat zdroj]

Your request for usurpation of user name on bs.wiki has been granted. Best regards for our cs.wiki friends. Zdravo! --CERminator 16. 12. 2008, 14:21 (UTC)

Thanks for the information. --Harold 16. 12. 2008, 14:26 (UTC)
Your request for usurpation of user name on de.wiki has been granted too. Regards —YourEyesOnly 17. 12. 2008, 04:36 (UTC)
Hey, thanks, it's good news. --Harold 17. 12. 2008, 09:13 (UTC)

Shrnutí editace[editovat zdroj]

Ahoj, uváděj prosím ve shrnutí editace to, co jsi v článku skutečně opravil, protože "WP:WCW" může znamenat cokoliv.--Sevela.p 22. 12. 2008, 18:13 (UTC)

OK. --Harold 22. 12. 2008, 18:14 (UTC)

Westwood[editovat zdroj]

Ahoj, dík za úpravu. Osobně nechápu proč jsou někteří wikipedisté alergičtí, když jim někdo takto upraví pískoviště nebo userpage, když je to ku prospěchu wiki. Já ten Westwood zakládal jen proto, že se mi nelíbilo že má R.S.Leonard červeno v infoboxu a v úvodu. Ještě se chystám založit Ridgewood, tam mám taky dát ten rozlišovač?

Jinak pěkné svátky.--Faigl.ladislav 25. 12. 2008, 11:24 (UTC)

Já to docela chápu, mě by se to taky moc nelíbilo, na druhou stranu, pokud je k tomu vážný důvod, tak se nic neděje. K tomu Ridgewoodu: díval jsem se na en:Ridgewood, takže rozlišovač asi ano. Sice zde není tolik významů jako u Westwoodu, u některých snad ani v češtině článek nevznikne, ale aby nebyl zmatek, tak bych ten rozlišovač použil. Jinak teda tobě taky pěkné Vánoce (nebo chanuku? :-) Mimochodem moc pěkný článek.) a příjemný zbytek letošního roku. --Harold 25. 12. 2008, 11:39 (UTC)

Na druhou stranu na wikiprojektu Ottův slovník naučný píšou, že nepodepsané články, jsou PD. A myslím, že tam to řešilo dost dlouho. Zdraví --marv1N 30. 12. 2008, 20:46 (UTC)

Hm, to jsem nevěděl, tak to se omlouvám. Ale stejně je to na urgentně upravit. --Harold 30. 12. 2008, 20:49 (UTC)
Jo, už jsem si toho všiml na wikiprojektu, jsem asi slepý. :-) --Harold 30. 12. 2008, 20:53 (UTC)

Tuhle jsem se ptal na obrázky a bylo mi řečeno, že vzhledem k kolektivnosti díla budou volný až po 70tce všech autorů, tak jsem z toho vcelku zmatenej, ale když to tam je jasně napsaný... Jinak já bych tam UU nedával, spíš {{Upravit - Ottův slovník naučný}} - přece jenom ty texty byly česky jednu dobu správně, na rozdíl od jinejch na Wikipedii a potom, k čemu jinýmu by byla ta šablona dobrá. --marv1N 30. 12. 2008, 21:03 (UTC)

Provádět seberevert seberevertu už nebudu. :-) Nechám to tak, uvidíme, co se z toho vyvine... Co se týče urgentně upravit, obávám se, že tento text vložil jeden uživatel, který za neustálé vkládání neupravených textů z Otty (respektive z encyklopedie.seznam) byl několikrát blokován. Našel jsem tuto podobnou IP (viz její diskusní stránka) a pak si ještě matně vybavuji, že neupravené příspěvky z Otty vkládal tento uživatel i po registraci, na nick si ale nevzpomenu. --Harold 30. 12. 2008, 21:17 (UTC)

Medaile čisté Wikipedie[editovat zdroj]

Medaile čisté Wikipedie
za soustavné řešení projektu Check Wikipedia udělil Miraceti 31. 12. 2008, 10:16 (UTC).

Díky, vždycky rád pomůžu. :-) --Harold 31. 12. 2008, 10:42 (UTC)

Správce[editovat zdroj]

Ahoj, gratuluji, právě jsi se stal správcem. Doufám, že budeš práva používat s rozhavou a přínosem pro projekt. Hodně štěstí a pevné nervy ve funkci. S pozdravem --Chmee2 16. 1. 2009, 15:49 (UTC)

Děkuju, no vynasnažím se nic nezvorat. :-) --Harold 16. 1. 2009, 15:54 (UTC)

Tramvajová doprava v Brně[editovat zdroj]

Vitej, napsal jsem článek o brněnských tramvajích na polské Wikipedii. Určitě chceš to uvidět — pl:Tramwaje w Brnie. Gaj777 diskuse 16. 1. 2009, 18:16 (UTC)

Ahoj. Ano, už jsem se na článek díval, když jsi přidal interwiki. Chválím, že se zabýváš českými tramvajovými systémy. :-) --Harold 16. 1. 2009, 18:21 (UTC)
Už všechné budoucí v provozu tramvajové systemy v Česku sou popsané. Napíšu také o zrušených... MHD, a tramvaje nejvíc, je to můj koníček. :) Zdravím, Gaj777 diskuse 16. 1. 2009, 19:12 (UTC)

Děkuji...[editovat zdroj]

Děkuji and thanks for your greetings! Ahoj! --Sir James 18. 1. 2009, 07:28 (UTC)

Barack Obama[editovat zdroj]

ahoj, já jen že 20.1 je už pozítří a Bush už stejně ve funkci nic nedělá, leda vyklízí Bílý dům, takže myslím že je to už jedno.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 88.102.143.230 (diskuse)

To máte pravdu, ale třeba se něco může stát a Obama do úřadu nenastoupí. Prostě nevíme. Takže raději počkáme až doopravdy ten slib složí. --Harold 18. 1. 2009, 12:28 (UTC)