Diskuse s wikipedistou:David Sedlecký

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu
Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.--Harold 31. 12. 2009, 20:11 (UTC)

Jaroslav Kvapil[editovat zdroj]

Dobrý den, nechcete doplnit do článku Jaroslav Kvapil obsah Vámi uvedené literatury? Určitě by mu to pomohlo. Zdarví --Gampe 20. 4. 2010, 18:44 (UTC)

Dobré ráno. Ano, pracuji na rozšíření/doplnění i tohoto článku! Mám k Dr.Kvapilovi ještě mnoho dalších literárních odkazů, bude mi trvat několik týdnů, než dám něco slušného dohromady. Na svých posledních článcích František Zelenka, Josef Svoboda, Divadlo 5. května, František Salzer jsem pracoval týdny, resp. měsíce než jsem je zavěsil a stále je doplňuji. S pozdravem David Sedlecký 21. 4. 2010, 03:37 (UTC)

Přeji hodně zdaru a těším se! --Gampe 21. 4. 2010, 06:13 (UTC)

Doplnil a rozšířil jsem stránku Jaroslav Kvapil. Omylem jsem však nebyl přihlášen. Nedaří se mi sjednotit reference, odkazující na stejnou literaturu, ale jinou stránku knihy. Prosím o pomoc v tomto směru, stránka by se též zkrátila z její nynější extrémní délky. Děkuji David Sedlecký 7. 5. 2010, 16:59 (UTC)

Provedl jsem dvě editace, první byla uložením základu dokumentu, druhá jeho formální finální úpravou. Druhá však není zřejmě uložena či se ztratila, neboť po odstranění šablony "Pracuje se" do dokumentu ihned někdo vstoupil.David Sedlecký 7. 5. 2010, 17:09 (UTC)

Dobrý večer, výše uvedené informace nemusíte dávat na stránku Diskuse:Jaroslav Kvapil, ta by měla sloižit spíše k diskutování o otázkách obsahu článku (viz: Wikipedie:Diskusní stránka). Rozdíly mezi verzemi jsou vidět v historii článku a ve shrnutí editace. V tomto případě opravdu došlo k editačnímu konfliktu. Pokud nemáte svou úpravu uloženou (např do textového souboru), nezbývá než provést úpravy znovu. P.S.: Osobnosti jsou množné číslo rodu ženského! Zdraví Vás --Gampe 7. 5. 2010, 20:44 (UTC)

Typografická prosba[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego, pro zlepšení přidávaných textů prosím dodržujte typografické rady, osobně se přimlouvám alespoň za pomlčky (– např. Alt+150, ve větě odsazená z obou stran, v rozmezích těsně přisazená) a nelamatelné mezery na vhodných místech, např. mezi str. a číslem, tedy kódem
str. 50–60 místo str. 50-60
Zdravím, --Gumruch 23. 5. 2010, 23:25 (UTC)

OK, znovu prostuduji a vynasnažím se! zdravím Vás, David Sedlecký 24. 5. 2010, 17:25 (UTC)

Lycée Carnot[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego, založil jsem heslo Lycée Carnot o škole, na které mimo jiné studoval Raoul Schránil. Do hesla jsem umístil krátké texty o významných prvorepublikových absolventech školy, resp. o jejich tamním studiu. Pokud byste heslo chtěl doplnit o Raoula Schránila, resp. o reflexi jeho studií tam, udělal byste záslužný skutek. - Je tu trochu problém z fotkama: nevěděl byste o nějaké Schránilově nebo Voskovcově fotce z mládí, která by článek doplnila, a nebyla to stále jedna a ta samá? - Jinak chválím Vaši divadelně výzkumnou práci! Díky, --Portorico 4. 8. 2011, 21:47 (UTC)

Vážený kolego, děkuji za info, pokusím se časem nějaký příspěvek o R.S. připravit. S fotkami je obecně problém, zkusím projít staré knihy/časopisy, zda by něco nebylo již volně k dispozici. Na divadle dále pracuji, díky za příznivé hodnocení. Zdravím David Sedlecký 5. 8. 2011, 18:53 (UTC)

Děkuju, budete moc laskav. --Portorico 5. 8. 2011, 20:06 (UTC)
Díky, Davide, za doplnění hesla Lycée Carnot o údaje o R. S. Přesně tak jsem si to představoval, je to perfektní. --Portorico 24. 8. 2011, 20:31 (UTC)

Za neúnavné doplňování literárních odkazů Vám věnuji tuto wikikytku. Díky a vytrvejte! --Gampe 16. 9. 2011, 17:02 (UTC)

Děkuji, budu se dále snažit! Ještě mám mnoho plánů na doplnění/rozšíření hesel na Wikipedii. Zdravím David Sedlecký 16. 9. 2011, 17:24 (UTC)

Typografie[editovat zdroj]

Prosím, abyste nezapomínal, že za tečkou se píše mezera (i v datu!!!), tedy až na příslušné výjimky. Slaigo 25. 10. 2011, 18:24 (UTC)

Setkání wikipedistů[editovat zdroj]

Dobrý den,

chtěl bych Vás pozvat na příští živé setkání wikipedistů viz Pod reálnou lípou/Praha, Bar Roura, 16. ledna, kde je mj. jeden z bodů programů focení pohřbu Václava Havla, kde byste snad i Vy mohl přispět svou troškou do mlýna. A i kdybyste zrovna neměl chuť mluvit, rádi Vás uvidíme i tak.

S pozdravem Limojoe/Michal Reiter

Díky moc za pozvání. Zatím nevím, jak to v lednu bude s časem, mám celý měsíc zkoušky ve škole...Na focení moc času nebude a i na Wikipedii bude asi editovat za mne někdo z rodiny. Takže neslibuji...--David Sedlecký 27. 12. 2011, 18:02 (UTC)

Rozšiřování článků okolo MdB[editovat zdroj]

Díky moc za to, že je rozšiřujete. Očividně máte z čeho čerpat a nejste líny tyto zdroje použít. S pozdravem ♥ K123456  29. 1. 2012, 15:59 (UTC)

Děkuji za uznání a povzbuzení. Budu pokračovat! Zdraví --David Sedlecký 29. 1. 2012, 16:07 (UTC)

Karel Mušek[editovat zdroj]

Ten Kvapilův citát mi osobně moc nesedí. Člověk, který před 1. světovou válkou přeložil a realizoval hry Johna Millingtona Synge a dotlačil je až do ND! To musela být zcela mimořádná osobnost (byť to dopadlo, jak to dopadlo)! --Gampe (diskuse) 12. 6. 2012, 09:59 (UTC)

Použil jsem uvedený citát spíše k informaci o těžkém mládí K.Muška a o jeho hereckém původu. Nicméně souhlasím, že pro návštěvníky této stránky může být informace o nevelkém školním vzdělání zavádějící, i když J.Kvapil ve své knize na několika místech vyzdvihuje spíše houževnost K.Muška než jeho jiné vlastnosti/schopnosti (str. 449: Už několikrát jsem si pochválil jeho houževnatost a vytrvalost, jíž zmáhal a někdy i zmohl slabiny a průměrnost svého vzdělání i svých tvůrčích schopností). Ale nemám nic proti tomu použít z téže knihy např. na str. 449: Ačkoli prožil jen svá nejmladší divadelní leta u venkovských společností, byl živou kronikou toho potulného života hereckého, s nímž jej rodinná tradice tolik sblížila; vedle Vojana sotva kdo jiný znal odtud tolik rozmarných příhod a sotva kdo jiný dovedl o nich tak bystře vypravovat.; nebo na str. 448–9: Pilné studium věcí divadelních, rostoucí rozhled po současné dramatice a hojný styk s anglickými divadly zaučily Muška i na režiséra....Režisérsky obíral se ovšem především Shawem a jinými hrami anglickými; vedle toho měl několik úspěchů režiemi, ba i úpravou starších her českých. Snažil se pilně vniknouti do naší probuzenecké oblasti divadelní a Tylova Pražského flamendra vzkřísil dobrou úpravou i svěží režií k novému životu.--David Sedlecký (diskuse) 12. 6. 2012, 16:36 (UTC)

Moje poznámka byla poze POV pohled jednoho wikipedisty. Já jsem k Muškovi přišel právě přes toho Syngeho a propagovat tohoto autora v té době a tady muselo znamenat hodně odvahy. Uvedené citáty bych zkusil spíše přetavit ve věty v Muškově životopisu, až na to budu mít chvilku. Díky a měj se! --Gampe (diskuse) 13. 6. 2012, 03:36 (UTC)

prof. Ivan Vyskočil[editovat zdroj]

Na vaší fotografii označující prof. Ivana Vyskočila je jiná osoba, prosím o opravu. Děkuji. J.Suchý

Vážený pane Suchý, děkuji za upozornění, opravím popis, resp. navrhnu přejmenování fotografie či její vymazání (musí být provedeno dle pravidel Wikimedia Commons pouze oprávněnými osobami). Omlouvám se za omyl v identifikaci. Ze stránky prof.Vyskočila již fotografie odebrána. S pozdravem--David Sedlecký (diskuse) 25. 9. 2012, 18:57 (UTC)

Foto Daniely Písařovicové[editovat zdroj]

„Wikikytička“) za foto Daniely Písařovicové

Dobrý den, rád bych Vám poděkoval za foto Daniely Písařovicové a jako poděkování Vám uděluji alespoň malé vyznamenání. Je to moje asi nejoblíbenější redaktorka z ČT a jsem rád, že někdo doplnil její foto. Tak ještě jednou díky! S pozdravem --Miďonek (diskuse) 7. 3. 2013, 20:25 (UTC)

Děkuji za ocenění!! Snažím se i nadále dle možností průběžně doplňovat stránky fotkami. S pozdravem --David Sedlecký (diskuse) 7. 3. 2013, 20:42 (UTC)

S takovejhlema editacema jděte fakt refaktorizováno[editovat zdroj]

Kluci! Fakt nezlobte se, ale takovéto [1] či [2] editace jsou úplně refaktorizováno! Buď přidejte nějaký konkrétní obsah, nejakou konkrétní informaci do článku, nebo se refaktorizováno! Zdraví vás srdečně --Gampe (diskuse) 19. 4. 2013, 19:28 (UTC)

Omlouvám se za nevhodnou reakci. --Gampe (diskuse) 20. 4. 2013, 02:58 (UTC)

K otázce doplňování literárních odkazů do článků[editovat zdroj]

Přidávání „Literatury“ a v nějakém okamžiků „Referencí“ na tuto literaturu je dle mého názoru encyklopedické a pro Wikipedii prospěšné. Každý kdo doopravdy studuje nějaké téma či v našem případě konkrétní osobnost uvítá uvedení literatury, kde je o daném nějaká reference. Tento odkaz lze použít často okamžitě jako referenci do článku, jindy je doplněná literatura zásobníkem pro budoucí možné rozšíření článků. Z každého lit.odkazu netřeba psát nový odstavec či informaci do článku. Ano, článek o paní Haně Kvapilové snese ještě další rozšiřování a jistě se najde v budoucnu i čas. Rozšiřování lit.odkazů však může být podnětem pro činnost dalších wikipedistů pokusit se na základě uvedené literatury o další obohacení článku . Navíc, u osobnosti typu Hany Kvapilové je rozsah literatury jasným důkazem o jejím významu. I kdyby se mělo jednat o odkaz v knize o vesmíru či elektrárnách. Odkaz a informace v literatuře pomůže tak zájemci najít souvislosti a vytvořit si lepší představu o dané osobnosti/tématu. Do literatury doplňuji především odkazy v knihách a publikacích. Odkazů na články v tehdejších denících a na divadelní kritiky by byly stovky. Pro náš (omezený) rozsah článku, až na vyjímky, nejsou tedy běžně zařazovány.

Další odkazy lze vždy nalézt právě v uváděné literatuře. Profesor František Černý, autor monografie o Haně Kvapilové má v uvedené publikaci ze 372 stran více jak 80 stran poznámek, odkazů a rejstříků. Obdobně, tentýž ve své monografii o Františku Smolíkovi ze 407 stran uvádí 50 stran s poznámkami a rejstříky.

Osobně mám v dlouhodobém plánu vrátit se alespoň drobnostmi k článku o paní Haně Kvapilové, stejně jako jsem doplnil stránku pana Dr.Kvapila i jiných. Nyní však doplňuji přednostně další velké osobnosti své doby, které dosud nemají ani článek. Takto vznikají články o paní Marii Hübnerové, Bohuši Zakopalovi, Josefu Svobodovi nebo Františku Zelenkovi. A další stále čekají... Zatím Vás zdravím --David Sedlecký (diskuse) 20. 4. 2013, 07:19 (UTC)

Eva Vrchlická mladší[editovat zdroj]

Dobrý den. Ve článku Eva Vrchlická mladší se objevila připomínka o jejích dcerách (viz zde: http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Eva_Vrchlick%C3%A1_mlad%C5%A1%C3%AD&diff=10562318&oldid=10263434). Nemáte o tom něco ve své bohaté literatuře? Předem děkuji. --Gampe (diskuse) 23. 7. 2013, 14:38 (UTC)

Dobrý den, děkuji za námět. Pokusím se dohledat a příp.doplnit. Zatím zdravím --David Sedlecký (diskuse) 24. 7. 2013, 16:20 (UTC)
Pokusil jsem se v literatuře dohledat nějaké info k dcerám. V monografii Ladislava Tunyse "Otomar Korbelář" (nakl.XYZ, Praha, 2011) se hovoří krátce o obou manželkách O. Korbeláře. S odvoláním na rozhovor v časopise Domov z roku 1973 je zde dále zmínka o narození dcery s druhou manželkou Evou Vrchlickou ml. Dcera se narodila v květnových dnech roku 1945 (str. 225–7). Jméno dcery zde bohužel uvedeno není. Pokud se mi podaří v další literatuře ještě něco dohledat, doplním do článku. O event. jiné dceři zde není žádná zmínka. S pozdravem--David Sedlecký (diskuse) 26. 7. 2013, 13:50 (UTC)

Děkuji!--Gampe (diskuse) 26. 7. 2013, 17:58 (UTC)

Radoslav Brzobohatý, divadelní role[editovat zdroj]

Radoslav Brzobohatý hrál také v té Remundově inscenaci R.U.R. z roku 1971 a to tuším Harryho Domina. A u Ivy Janžurové si nejsem jist, zda to nebyla dvojrole Helena Gloryová / Robotka Helena. Program jsem bohužel nenašel. Nemáte k tomu náhodou nějaký zdroj? Předem děkuji --Gampe (diskuse) 30. 8. 2013, 18:27 (UTC)

Dobrý den, prozatím žádné info nenalezeny, program této hry uvedené v premiéře v DnV dne 25.3.1971 bohužel nemám. K obsazení jsem nenalezl žádné bližší info ani v almanachu DnV z roku 1997 ani z roku 2007. Věřím, že časem dohledám a doplním! S pozdravem --David Sedlecký (diskuse) 1. 9. 2013, 07:03 (UTC)

Fotografie - pochvala[editovat zdroj]

Dobrý den Davide, nedávno jsem procházel Vámi nahrané obrázky a musím vyjádřit obdiv, jste fakt dobrej! Fotky jsou výborný, navíc obrovský množství, díky za ně!--frettie.net (diskuse) 12. 1. 2014, 12:10 (UTC)

Díky, Frettie, pochvala od zkušeného wikipedisty potěší, budu se dál snažit doplňovat články fotkami. Díval jsem se na Tebou založené články, taky dobrá práce! Zvláště oceňuji články o osobnostech! Děkuji a zdravím--David Sedlecký (diskuse) 12. 1. 2014, 14:06 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Zdravím, za obrázky taktéž děkuji, mám jen maličkost, nedoporučuje se používat u obrázků pevně nastavenou velikost parametrem px, více v Nápověda:Obrázky. Ale to je samozřejmě detail, v nejhorším to někdo opraví. Důležitější je, že tu fotky vůbec jsou! Mějte se--Horst (diskuse) 14. 1. 2015, 20:07 (CET)Odpovědět

Díky za doporučení, podívám se ještě na tu Nápovědu. Zdraví--David Sedlecký (diskuse) 15. 1. 2015, 19:51 (CET)Odpovědět

Filmové šablony[editovat zdroj]

Dobrý den, jestli můžu, mám ještě dvě malé rady, aby byly Vaše články ještě lepší.

  • Na odkazy na weby jako kinobox, čsfd, fdb a imdb tu existují šablony, šablona:kinobox film, šablona:čsfd film atd, analogicky šablona:čsfd osoba, šablona:imdb osoba atd, je to velice jednoduché a rychlé, a hlavně styl článků je jednotný
  • U herců ale i jiných osob a celkem i všeho ostatního není dobré odkazovat na rozcestníky, když heslo tvoříte odkaz vypadá modře ale po kliknutí na něj se čtenář dostane - řekněme tam kam nechtěl. Jednoduchým řešením je: nastavit si zvýraznění odkazů na rozcestníky v osobním nastavení vpravo nahoře, kliknete na "Udělátka" a zaškrtnete "Zvýraznit odkazy na rozcestníky" (osobně používám i Zvýrazňovat přesměrování) a oni se Vám pak zobrazí zeleně - čili je ihned vidíte. Tak doufám, že jsem ty herce opravil správně. Hodně zdaru Vám i nadále přeje--Horst (diskuse) 17. 3. 2016, 19:07 (CET)Odpovědět
Dobrý večer, děkuji za doporučení. Ty šablony příště použiju. U rozcestníků se snažím si to ohlídat, ale zde jsem to poněkud opomenul. O tom způsobu přes "udělátka" jsem nevěděl, zkusím. Děkuji, zdravím--David Sedlecký (diskuse) 17. 3. 2016, 20:00 (CET)Odpovědět

Géza Včelička[editovat zdroj]

Davide, děkuji za kytičku, potěšila. Dost často se v tématech potkáváme a to je dobře, semtam se doplníme :-). Ještě tak kdyby se našla nějaká volná Včeličkova fotka, to mi na té stránce vadí. Zdraví Jaroslav - Svenkaj (diskuse) 3. 7. 2016, 18:19 (CEST)Odpovědět

Contact[editovat zdroj]

David

I am writing to you because I believe you created the original page here for Divadlo 5 Kvetna.

I have some programmes from performances of Divadlo 5 Kvetna from 1946 to 1948. I do not know if these are important documents. If there is an existing complete archive, then I guess these documents are not important. However, if you think they may be unique examples, I would like to find some way of getting them into the hands of a person (or institution) who can properly assess and preserve them.

I have enabled the e-mail option for my account here on Wikipedia, so I am hoping that will allow you to contact me. (I am not a Wikipedia contributor. I have created my account only to allow me to contact you. So I am not sure if what I am trying here will work).

Please do contact me if you are interested in the material I have.

Thanks

Hi, thanks for your kind message. We can continue in our correspondence out of this "Wiki discussion page". I am definitely interested in the docs. Please provide your e-mail address to my email: petrpierre16@gmail.com – so that I can write you more. Thanks, best rgds--David Sedlecký (diskuse) 9. 10. 2016, 12:52 (CEST)Odpovědět

Řád bystrého oka[editovat zdroj]

Děkuji za ocenění! Je to pro mne současně povzbuzení do další činnosti! Zdraví--David Sedlecký (diskuse) 3. 11. 2016, 18:11 (CET)Odpovědět

Request[editovat zdroj]

Hello.

Could you create the article en:Theatre in Azerbaijan in Czech Wikipedia just like the article České divadlo?

Thank you. 31.200.13.197 17. 2. 2017, 13:01 (CET)Odpovědět

Hi! Thanks for the proposed topic. However sorry for not being acquainted with the history of Theatre in Azerbaijan. The only possibility will be to translate the EN article. I can put it on my list of future projects.....Thanks. Best regards--David Sedlecký (diskuse) 17. 2. 2017, 17:36 (CET)Odpovědět

Jackie Shroff[editovat zdroj]

Dobrý den, drahý David Sedlecký! Budete mít možnost, aby se na území České článku o herce Jackie Shroff (en:Jackie Shroff) (ru:Шрофф, Джеки)? Pokud tak učiníte tento článek, budu velmi vděčný a pohostinní! Děkuji! --178.66.110.165 2. 6. 2017, 16:26 (CEST)Odpovědět

Hi! Thanks for the proposed topic. Being rather busy outside Wikipedia now, I can put it on my list of future projects.....Thanks. Best regards----David Sedlecký (diskuse) 4. 6. 2017, 12:18 (CEST)Odpovědět

Video Mirka Topolánka[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si právě, že Mirek Topolánek na svém facebookovém profilu ve videu, které zhlédlo už 63 tisíc lidí, používá bez uvedení autorství či licence tvou fotku, která je v současnosti hlavní fotkou v článku Václav Klaus. Předpokládám, že od tebe k tomu nemá zvláštní licenci, takže bych to považoval za porušení autorského práva. Stejná je mimochodem situace i s druhou použitou fotkou, která je také převzata z Wikipedie bez dodržení licence Creative Commons. Napsal jsem k tomu upozornění do komentářů pod to video, ale je otázka, jestli si toho vůbec někdo všimne. Pokud se ti to nelíbí, doporučuji ti, abys na to jakožto autor minimálně ještě vhodným způsobem sám upozornil – ať se u nás dodržují zákony, lidi se poučí o licencích, naučí se dodržovat ty naše dvě prosté podmínky a v neposlední řadě si uvědomí, jak jsou vlastně svobodné licence oproti zbytku úžasně jednoduché a docení význam našeho úsilí tady. --Blahma (diskuse) 13. 1. 2018, 02:53 (CET)Odpovědět

Ahoj, děkuji za upozornění, nezaznamenal jsem to. Občas se dívám, kde jsou mé fotky z Commons použity. Ve většině uplatnění je skutečně správně uvedena odvolávka na licenci (zvláště při uplatnění v zahraničí), tady chybí, nicméně když to není masová tendence tak to aktivně neřeším. V každém případě děkuji, s pozdravem --David Sedlecký (diskuse) 13. 1. 2018, 15:58 (CET)Odpovědět

Pozdrav[editovat zdroj]

Dobrý den,děkuji..hezké jaro --LADALENKEROVA (diskuse) 11. 4. 2018, 10:17 (CEST)Odpovědět

Také Vás zdravím, třeba se opět sejdeme na nějaké editované stránce, zdraví --David Sedlecký (diskuse) 11. 4. 2018, 17:12 (CEST)Odpovědět

Činohra Národního divadla[editovat zdroj]

FYI: http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=%C4%8Dinohra 213.220.199.111 25. 10. 2018, 12:00 (CEST)Odpovědět

OK, děkuji za odkaz. Bylo by to možná na větší rozbor. Moje úprava vychází ze skutečnosti, že soubor se skutečně jmenuje Činohra Národního divadla, Národní divadlo jej uvádí ve svých textech s velkým písmenem na začátku, viz https://www.narodni-divadlo.cz/cs/cinohra/o-nas nebo https://www.narodni-divadlo.cz/cs/cinohra/kontakty. Další soubor se pak jmenuje Balet Národního divadla a další Opera Národního divadla. Paní Beretová je členkou souboru činohry (obecně), tento soubor se jmenuje konkrétně "Činohra Národního divadla". Proto jsem si dovolil to upřesnit/opravit a navrhuji to takto ponechat. Ale pravdou je, že v denním tisku/literatuře lze skutečně číst často pouze "činohra ND", což je zobecnění bez znalosti skutečného a Národním divadlem používaného názvu. V každém případě díky za Vaši editaci a další provedené opravy. Zdraví Vás--David Sedlecký (diskuse) 25. 10. 2018, 17:53 (CEST)Odpovědět
@David Sedlecký: Myslím, že jste to popsal přesně a velké Č má v konkrétních situacích oprávnění. Jeden odkaz bez kontextu není přesvědčivý. Čeština je krásná, ale ve věcech psaní velkých a malých písmen dost náročná a přitom zkostnatělá. --Svenkaj (diskuse) 25. 10. 2018, 20:30 (CEST)Odpovědět

Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 6. 9. 2019, 16:48 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 20. 9. 2019, 17:14 (CEST)Odpovědět

Reminder: Community Insights Survey[editovat zdroj]

RMaung (WMF) 3. 10. 2019, 21:52 (CEST)Odpovědět

Thanks. I have already provided my feedback. (Immediately after your first reminder) Best regards--David Sedlecký (diskuse) 4. 10. 2019, 13:28 (CEST)Odpovědět

WikiProjekt Skauting[editovat zdroj]

Vzhledem k tvému zájmu o Jaroslava Foglara nabízím možnost zapsat se do WikiProjektu Skauting. Zdraví — Draceane diskusepříspěvky 14. 4. 2020, 11:32 (CEST)Odpovědět

Díky, kouknu na to, zdraví--David Sedlecký (diskuse) 14. 4. 2020, 14:29 (CEST)Odpovědět

Obrázek[editovat zdroj]

Vážený kolego, na žádost p. poslance Krause, kterého znám z parlamentu, jsem trochu opravil článek a nahradil obrázek tím, který tam chtěl mít. Přitom jsem přemazal fotku, kterou jste tam patrně vkládal Vy - a za to se omlouvám, bylo to nejjednodušší řešeni. Zdraví Váš --Sokoljan (diskuse) 23. 10. 2020, 17:47 (CEST)Odpovědět

státní symbol - vlajka[editovat zdroj]

Nechápu proč vám vadí vlajky, je to .....é . Časem jí tam zase vložím, oni jsou skoro ve všech iboxech. --Martin wolf (diskuse) 17. 12. 2020, 11:15 (CET)Odpovědět

To je asi nějaký omyl pane kolego, já jsem o vlajce nikdy nic nikde neřekl, nevím jaký článek máte na mysli, zdraví--David Sedlecký (diskuse) 17. 12. 2020, 20:42 (CET)Odpovědět

Pozvánka na editaton v Praze![editovat zdroj]

OPRAVA DATA! Pozvánka na editaton v Praze![editovat zdroj]

Pozvánka na 100. pražský Wikisraz[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že dle uživatelské stránky žijete v Praze, na Wikipedii jste aktivní a zajímáte se i o focení na Commons – my na jubilejním 100. wikisrazu chceme oslavit dofocení pražských ulice. Budeme rádi, když se k nám připojíte a popovídáte si o Wikipedii. --frettie.net (diskuse) 11. 2. 2023, 15:52 (CET)Odpovědět

Díky za pozvání. Ještě nevím jaký budu mít ve druhé polovině února program a zda budu v Praze, takže zatím nepotvrzuji. Ale znamenám si, díky, zdraví--David Sedlecký (diskuse) 12. 2. 2023, 18:03 (CET)Odpovědět

Protektorát[editovat zdroj]

Zdravím, na stránce Miroslav Novák (zpěvák) jsem si všiml, že jste napsal, že se narodil v roce 1930 v Protektorátu Čechy a Morava. Protektorát v té době ještě skoro 9 let nebyl. :) --Filip Havlíček (diskuse) 14. 2. 2023, 12:11 (CET)Odpovědět

Díky za opravu. Při tvorbě článku jsem použil jako podklad infobox od jiné osobnosti a ne vše jsem opravil. Zdraví--David Sedlecký (diskuse) 14. 2. 2023, 15:42 (CET)Odpovědět

Komunitní Wikikonference 2023: Navrhněte program + Save the date[editovat zdroj]

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:31 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět