Diskuse ke kategorii:Svařování

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Prosím o přejmenování kategorie ze Sváření na Svařování. Důvod: ač lingvisticky může být "sváření" správně, terminologicky nikoliv. V odborných textech se upřednostňuje výraz "svařování", viz např. normy (užij "políčko Slova z názvu normy" na http://csnonline.unmz.cz/vyhledavani.aspx). díky aleš/ALu 11. 12. 2010, 14:38 (UTC)

k rozdělení do "druhy svařování"[editovat zdroj]

@Nolanus, co si představuješ pod pojmem druhy svařování? metody svařování? postupy svařování? co konkrétního chceš přesunovat do navrhované kategorie? určitě by bylo záhodno vytvořit podkategorii, ve které by byly ony osobnosti svařování (vhodný název mne však žádný nenapadá). --technyck 28. 1. 2012, 15:55 (UTC).

Všechny ty různé hesla s přídavným jménem a podstatným jménem "... svařování" /ruční obloukové, svařování plamenem, svazkem elektornů etc./. Je to jenom návrh chápu, že tam můžou být věci ne úplně spolu souměřitelné. --Nolanus C 1. 2. 2012, 18:42 (UTC)
nemám nic proti vyčlenění metod svařování do kategorie:metody svařování, ale na druhou stranu co pak zbude v této kategorie. ale pokud jde jen o redukci slova "svařování" v kategorii svařování, pak si myslím, že jde o naprosto marginální záležitost. a tím bych se začal zabývat až ve chvíli kdy ta kategorie bude přeplněná. --technyck 1. 2. 2012, 18:51 (UTC).
Mně se zdá nepříliš přehledná už teď, k rozdělení to jistě zralé je. Je to jenom pdonět pro lidi, co se tím zabývají, já mám x jných kategorií, kterým bych se zamozřejmě věnoval dřív. --Nolanus C 1. 2. 2012, 18:53 (UTC)
Návrh jsem vzhledem k nedosažení konsensu a jeho neopodstatnění odebral. --Wikipedista:BobM d|p 4. 11. 2014, 09:18 (UTC)