Diskuse ke kategorii:Spojené státy americké

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Prosím o info, zda je někde diskuse o pojmenování podkategorií.

  • USA
  • Spojené státy
  • Spojené státy americké

Mě je celkem jedno, co z toho to bude, ale nejednotnost nepůsobí dobře. Mircea 13:33, 3. 3. 2008 (UTC)

O diskuzi nevím, přejmenování sem oficálně teď navrhl.
USA je lepší, protože:
  • je to kratší, což je pro kategorie podstatné a praktické
  • u zemí se bere krátký název, pokud ho země nemá, nabízí se zkratka, zvlášť když jako náhrada krátkého názvu často slouží
  • rozhodnutí je usnadněno tím, že řada podkategorií už tak pojmenována je; samozřejmě bude nutné přejmenovat i část zbylých podkategorií --Nolanus C E 20:43, 13. 5. 2008 (UTC)

Souhlasím s přejmenováním na kategorie na USA. Výhody jsou vyjmenovány výše. Nevýhoda je jediná a to, že se jedná o zkratku. Zkratky se na wikipedii nepoužívají. Avšak domnívám se, že slova, která sice vznikla jako zkratka, ale jsou používána v běžné české řeči již nelze považovat pouze za zkratku, ale také za běžné slovo. Podobný příklad je kategorie NATO. Nepodobný příklad je však kategorie Česko (slovo ČR se v řeči nepoužívá, používá se jen v textu).

Originální názvy institucí ponechat (Nejvyšší soud Spojených států amerických, Národní akademie věd Spojených států, Ozbrojené síly Spojených států amerických). Dále ponechat Americké právo (podle Wikipedie:Kategorizace#Speciální pravidla pro geografické názvy.)

Vyřešit nadkategorii: Památky USA -> Památky v USA (podle systému něco někde. Vyřešit kategorii Památky podle zemí obecně), Světové dědictví (Spojené státy americké) -> Světové dědictví v USA (opět podle systému něco někde, opět vyřešit kategorii Světové dědictví obecně).

Možno přejmenovat: Americká kultura -> Kultura v USA, Demografie Spojených států -> Demografie USA. --snek01 17:48, 21. 5. 2008 (UTC)