Diskuse ke kategorii:Antisemitismus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhuji přejmenovat kategorii na antisionismus kvůli upřesnění situace. Semitské kmeny jsou totiž kromě Židů též např. Arabové. To znamená, že v současné podobě jde o antisemitismus jako o zavádějící pojem.

Druhým řešením je založit samostatnou kategorii antisionismus jako podkategorii antisemitismu a tam převést stávající články. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Pindick (diskusepříspěvky)


Nějak ani trochu nechápu zařazení této kategorii pod kategorii rasismus. --Elm 3. 1. 2010, 22:07 (UTC)

To jsi asi jediný. Co na tom nechápeš? --Faigl.ladislav slovačiny 3. 1. 2010, 22:19 (UTC)
Za prvé jsou Semité či Židé rasou? Za druhé anticikanismus, antislovakismus atd. jsou také rasismem? --Elm 3. 1. 2010, 22:51 (UTC)
Antisemitismus se nevztahuje k semitům, ale k Židům (viz „While the term's etymology might suggest that antisemitism is directed against all Semitic peoples, since the term was invented it has been used to refer exclusively to hostility toward Jews.“). Nezabředával bych do vymezení rasy, rasismus je i vůči etnikům. Pokud si prohlédneš kategorii rasismus, tak uvidíš, že anticikanismus a antislavismus tam též je. Každopádně diskutovat jestli antisemitismus je rasismus je bezpředmětné. --Faigl.ladislav slovačiny 3. 1. 2010, 23:18 (UTC)
Ano, máš pravdu. --Elm 3. 1. 2010, 23:56 (UTC)