Diskuse ke kategorii:České hudební skupiny

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

U kapel s obecným názvem je v závorce uvedeno že jde o skupinu třemi různými způsoby. Myslím, že by se to mělo sjednotit, ale nevím jak na to.

myslím, že nejjasnější by bylo mít v závorce (hudební skupina). Je to sice trochu delší, ale když je například u skupiny Bratři v triku nevím, jestli jde uo skupinu hudební, nebo výtvarnou --Hypertornado 11:30, 21. 11. 2005 (UTC)


Podmínky uvedení skupiny či interpreta[editovat zdroj]

Dávám k obecné diskuzi téma podmínek uvedení skupiny či interpreta do Wikipedie. Všiml jsem si, že zde figurují soubory či jednotlivci, kteří jsou jakýmisi lokálními figurkami a nejspíš je do encyklopedie uvedli jeich kamarádi (např.Už jedou!, apod). Myslím, že by měla existovat určitá pravidla pro uvedení a navrhuji, aby to byla dokumentovatelná oficiální produkce - tedy oficiálně vydaný nosič, který by byl podmínkou zařazení........--JanBlanicky 08:05, 20. 6. 2006 (UTC)

I podle mne by tím kritériem mělo být vydání alb u renomovaných vydavatelství, případně prodej nosičů v množství větším než malém (od tisíců kusů výš). Při prodejích ve statisících či milionech kusů už mohou mít hesla i význační členové skupin. --Postrach 12:35, 26. 6. 2006 (UTC)
Souhlas, viz též en:WP:MUSIC. --Mormegil 13:20, 26. 6. 2006 (UTC)
Ještě bych dodal, že pokud naleznete článek o interpretovi, který taková kritéria nesplňuje, dejte jej do hlasování o smazání. --Postrach 13:23, 26. 6. 2006 (UTC)

Souhlas. Malou zmínku na toto téma lze najít v Wikipedie:Životopisy - životopisy hudebníků.--PastoriBot 13:31, 26. 6. 2006 (UTC)