Diskuse k portálu:Historie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Jann v tématu „Oživení portálu

Ahoj, jsi si jisty, že pod obrázkem císařovny Alžběty má být napsáno bavorská princezna? Alžběta samozřejmě bavorskou princeznou byla jako dcera bavorského vévody, ale tento portrét, řekla bych, byl zhotoven až v době, kdy už byla rakouskou císařovnou.--Bosquete 15:58, 7. 4. 2007 (UTC)

NČ a DČ[editovat zdroj]

Ahoj, uvítal bych, kdyby přímo na hlavní stránce portálu byl seznam Dobrých a Nejlepších článků z oboru Historie. Myslím, že by to sem patří a teď mi to tu chybí :-) -- Byrnjolf 25. 11. 2008, 19:40 (UTC)

Nový Bydžov[editovat zdroj]

nemáte něco o radnici v novém bydžově?? -- 62.204.232.1 14. 1. 2009, 20:08 (UTC)

Přepracování[editovat zdroj]

Tak jsem ty osobnosti převed na kategorie... myslim, ež by to šlo, když to srovnám podle abecedy a dodám nějakou grafiku...--Mozzan 5. 4. 2009, 14:09 (UTC)

Zadost o pomoc s latinou[editovat zdroj]

caute, prosim nekoho se znalosti latiny aby hodil ocko a zrevidoval kratounky preklady v clanku na kterym ted delam Proroctví svatého Malachiáše... Prekladam to z anglictiny a ty latinsky fraze muzou byt kvuli negdy az 3 prekladum (lat-ita-eng-cz) pochroumany.. clanek este nejni hotovej, ale mozna by bylo lepsi na tom delat postupne, pac je to fakt dlouhy.. uctivy diky za kazdou pomoc...--Marzalpac 6. 7. 2009, 17:11 (UTC)

Čau, latinsky umim, ale žalostně málo. Navíc se bojim, že nikdo moc dikusi tady na portálu nesleduje. Zkus to dát Pod lípu nebo případně se zeptej někoho v týhle kategorii. Snad ti to pomůže ;-) Btw, šablona Pracuje se by se spíš měla dávat na začátek článku, člověk to tak nepřehlédne ;-) --Mozzan 6. 7. 2009, 17:34 (UTC)

Nutné kompletní přepracování článku[editovat zdroj]

Zdravím všechny wikipedisty, zejména ty se zájmem o historii především 20. století či období totality. Článek Rozpad sovětského bloku potřebuje rozhodně přepracovat. Já jsem předělal jen sekci Maďarsko, neboť tomu rozumím. Jinak ty ostatní části potřebují hodně vylepšit a hlavně oreferencovat. Je to opravdu katastrofální stav, takže na to někdo skočte. Dík. Hezký týden přeje --Márton CZ-HU 13. 7. 2009, 08:29 (UTC)

Ahoj, jak řikám, tady to tolik nikdo nesleduje, ale koukni WP:WPH do detailů členů projektu a najdi tam někoho s 20. stoletím. Já osobně se o to zajímám, ale nemám teď vůbec čas :-( každopádně jsem to aspoň přidal do požadovaných článků. Je to dole, když najdeš něco dalšího, tak to tam klidně přidej. ;-) --Mozzan 30. 7. 2009, 17:02 (UTC)

Franští králové[editovat zdroj]

Zdravím. Doporučuji k vaší kontrole všechny tyto editace, jedná se tam o jiný přepis jmen a tedy znefunkčnění linků, změny dat apod. Autor ještě napsal do diskuse, ale co jsem se tak díval do pár knížek, bylo tam používáno Chlothar a Theuderich. --Harold 25. 2. 2010, 15:02 (UTC)

Vrátila som to do pôvodnej podoby, takéto zmeny by mali byť podľa mňa najskôr prediskutované. Pekný deň.--Lalina 25. 2. 2010, 15:08 (UTC)

Banderovci[editovat zdroj]

Pěkný den. Kamarád mě upozornil na podle něj dosti neutěšený stav článku Organizace ukrajinských nacionalistů („dikce jak z komunistických učebnic“), který je navíc kvůli současným událostem hojně navštěvován. Nemám teď čas se tím zabývat, ani jsem článek nečetl. Ale pokud by se na to někdo kouknul a pokud by bylo potřeba, nějak článek upravil, byl bych vděčný. Díky. Zdraví --Byrnjolf 3. 3. 2014, 21:11 (UTC)

Oživení portálu[editovat zdroj]

Ahoj. Nedávno jsem předělal Portál:Čína, jaké by byly názory na podobnou akci zde? nebo by se mělo zachovat "střídání témat"? --Jann (diskuse) 29. 11. 2016, 17:51 (CET)Odpovědět