Diskuse k nápovědě:Jak se přihlásit

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Dvorapa v tématu „Jednotné přihlašování

Pár „podivných úprav“, co jsem provedl, má jeden společný důvod: moje představa je, že stránky ve jmenném prostoru Nápověda by měly obsahovat nápovědu pro MediaWiki. Tzn. nikoliv pro Wikipedii jako takovou, ale obecně pro MediaWiki, tyhle stránky by se možná v budoucnu mohly stát součástí české distribuce MediaWiki. Proto: místo odkazů na „prohlížení Wikipedie“ to chce obecný odkaz na „prohlížení této wiki“, nebo využití systémové proměnné SITENAME. (Bohužel: 1. Zdá se mi, že zde došlo ke změně, jsem si na 90 % jist, že před nedávnem byla sitename na české Wikipedii nastavena na „Wikipedie“, teď je „Wikipedie“. 2. Skloňování v použitém LanguageCs.php zatím není.) Stejně tak místo natvrdo uvedených textů rozhraní používám vkládání textů ze jmenného prostoru MediaWiki. Místo lokálních odkazů pro vysvětlení termínů pak vkládám externí, které vedou na Wikipedii (w:cs:IP adresa místo prostého IP adresa).

A ještě k „Moje diskuse“ versus „(Diskuse)“ – to druhé je předpokládám v jednom ze starších skinů? Každopádně v Monobooku je tam Diskuse.

--Mormegil 13:28, 25. 1. 2005 (UTC)

Ano, to jsem před chvílí zjistil; jsem moc velký CSS BFU nebo spíš lama, než abych si býval dokázal představit, že i za takové věci může zodpovídat skin (já mám Classic, fakt už si to budu muset dát na stránku). --Malýčtenář 17:00, 25. 1. 2005 (UTC)

No, v CSS lze udělat leccos, ale „problémem“ je, že skiny v MediaWiki nejsou jenom věcí CSS, je to plnohodnotné PHP, které může vzhled ovlivnit naprosto zásadním způsobem. [1]. --Mormegil 19:11, 25. 1. 2005 (UTC)

jmenný seznam[editovat zdroj]

Dobrý den jsem tady poprvé jelikož jsem si chtěl trochu doplnit vědomosti v kapitole sport. Nevím jestli jsem hledal dobře ale asi ne chtěl jsem najít všechny vítěze a medailová umístění na LOH ZOH MS ME která se kdy uskutečnila ve všech sportech jestli je to zde uloženo jak se k tomu dostanu děkuji za ochotu či vysvětlení s pozdravem Ježek Bohuslav Hradec Králové

Nemyslím, že byste někde našel jednu stránku, na kterém by rovnou byla taková tabulka, kterou si patrně představujete. Přehledy vítězů a podobných údajů najdete v článcích o příslušných soutěžích (např. Mistrovství světa ve fotbale) případně specializovaných seznamech (např. Seznam medailistů na letních olympijských hrách ve vrhu koulí), detailnější informace včetně umístění pak v článcích k jednotlivým turnajům (např. Mistrovství světa ve fotbale 2010 či Atletika na Letních olympijských hrách 1988).
(A váš dotaz je zde na zcela neodpovídajícím místě, taky byste se zde nemusel dočkat odpovědi. Když už, tak podobné obecné dotazy můžete zkusit klást např. na stránce Wikipedie:Potřebuji pomoc.)
--Mormegil 31. 1. 2013, 09:14 (UTC)

Jednotné přihlašování[editovat zdroj]

V nápovědě najdeme: „Přihlašování (stejně jako osobní nastavení) funguje odděleně (nezávisle) na každé wiki (ovšem do budoucna se plánuje přechod na jednotné přihlašování). Pokud pracujete na více wiki, je zřejmě nejlepší používat na všech stejné uživatelské jméno, pokud je to možné.“ Úplně se v tom nevyznám, ale není už to sjednocení dávno hotové a tedy tento odstavec passé? --Byrnjolf 29. 12. 2013, 14:49 (UTC)

OpravenoOpraveno Opraveno. --Dvorapa (diskuse) 12. 11. 2016, 11:05 (CET)Odpovědět