Diskuse k šabloně:Požadavek na obrázek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Walter Klosse v tématu „Žádost na WikiProjekt?

Dobry, ale ma se skutecne jmenovat takto - bez diakritiky? -jkb- 14:21, 15. 11. 2005 (UTC)

Díky. Takhle se asi pořád jmenovat nebude, jak jsem už psal na Wikipedie diskuse:Požadované obrázky, nebráním se přejmenování. --che 15:33, 15. 11. 2005 (UTC)

Doporučení[editovat zdroj]

Používejte tuto šablonu s rozmyslem. Šablona vytváří automaticky kategorii, tedy seznam všech článků, které tuto šablonu obsahují. Tento seznam by se mohl stát brzo nepřehledným. Vkládejte šablonu tedy pokud možno jen tehdy,

  • je-li obrázek skutečně velmi důležitý, nebo
  • je.li jeho pořízení zcela jednoduché (např. foto nějaké budovy v Praze)

Děkuji, -jkb- 08:35, 16. 11. 2005 (UTC)

Wikiprojekt Fotografování[editovat zdroj]

Pokud se šablona má týkat pouze fotografií, proč se jmenuje "požadavek na obrázek" ? Pokud má sloužit jako požadavek na libovolný obrázek, proč zrovna WikiProjekt Fotografování ? -- Hkmaly 20:44, 20. 2. 2007 (UTC)

Drtivá většina obrázků co dodávají wikipedisté jsou fotografie. Proto mi dává docela dobrý smysl upozornit u takové šablony na projekt co sbírá rady jak takové fotografie dělat dobře a podobně. Pokud založíte podobný projekt na ilustrace šoupnul bych ho tam rozhodně taky. Vaše námitka mě každopádně přesvědčila, že úplné zhubení stránky Wikipedie:Požadované obrázky asi není dobrý nápad. --che 01:05, 21. 2. 2007 (UTC)
Šablonu doporučuji pro jednoduchost nechat jen jednu - asi tak jak vypadá teď. Na stránce WikiProjekt Fotografování by ale asi měl být odkaz na Wikipedie:Požadované obrázky (pokud se tato stránka zachová a myslím, že spíše ano) a naopak. --Packa 15:20, 21. 2. 2007 (UTC)

K revertu[editovat zdroj]

Protože se mi to omylem odeslalo dříve, než jsem to napsal do shrnutí, dávám zdůvodnění sem. Aspoň bude o něco delší. Není důvod k tomu, aby čistě údržbová šablona obsahující články z mnoha různých oborů nebyla řazena abecedně podle názvu článku. Nejedná se o žádný jmenný rejstřík, aby bylo nutné řadit osoby katalogizačním způsobem, nehledě na to, že by se s jinými klíči musely řadit i mnohé další články.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 19:03, 9. 1. 2008 (UTC)

Není důvod k tomu, aby se osoby kdekoli řadily podle křestního jména, a aby se v kategoriích muselo navigovat dvěma různými způsoby, aniž je zřejmé, který platí.
Nemluvě o tom, že kód [[Kategorie: ... |{{PAGENAME}}]] je sám o sobě vrcholem absurdity. --Kalupinka 16:13, 10. 1. 2008 (UTC)

Žádost na WikiProjekt?[editovat zdroj]

K tomuto doplnění kolegou Walterem Klossem mám výhradu. Celá šablona vyzývá především k tomu, aby sám čtenář nahrál obrázek. K tomu pak kolega doplnil dodatek, že by to mohla uspíšit žádost na projektu. Já se ale domnívám, že to není uspíšení samotného nahrání obrázku. Je to nanejvýš možnost, jak uspíšit nebo vůbec ulehčit pořízení obrázku těm, kteří sami takový obrázek nemají a nemají možnost ho sami pořídit. To je IMHO trochu o něčem jiném než základ sdělení této šablony. --Bazi (diskuse) 27. 5. 2016, 16:59 (CEST)Odpovědět

Asi máš pravdu nejdřív mi to přišlo logické ale teď si uvědomuju že je to blbost. Díky za to že jsi mě opravil. --Walter Klosse (diskuse) 27. 5. 2016, 18:28 (CEST)Odpovědět