Diskuse k šabloně:Judaismus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Principy víry[editovat zdroj]

Principy víry jsou sice v článku Judaismus vyjmenovány, avšak šablona nebude využívána pouze v tomto článku, ale i v jiných, kde již zmíněny nebudou. Proto jsem principy víry do šablony vrátil. Zbylé úpravy jsou pouze grafického rázu, nikoliv obsahového. --Faigl.ladislav 12:43, 23. 12. 2007 (UTC)

Předělat[editovat zdroj]

Chápu, ale přesto navrhuji celou šablonu předělat a nedržet se původního vzoru. Anglický vzor je sice hezký po grafické stránce, nicméně obsahově je to „děs běs bída utrpení“. Témata a články naházené vedle sebe bez ladu a skladu a jakékoli souvislosti.

Navíc některé články jsou řekl bych dost irelevantní (proto jsem vyhodil Ovadiu Josefa, který sice není „nedůležitý“, ale proč probůh je v šabloně, kdy chybí třeba Baruch Spinoza, Albert Einstein nebo Maharal?).

Stejně tak mi uniká smysl vytvářet článek na Cniut-skromnost.. Židovská skromnost (pokora) není jiná než nežidovská. Ani jako terminus technicus není příliš častá. V modlitbách je zcela nadbytečná Ma tovu pokud tam chybí třeba Avinu malkenu.

Navrhuji předělat podle článků a kategorií, které máme k dispozici + chybějící zkrátka časem doplnit (já už se taky asi měsíc chystám na Samaritány). Česká wiki není až tak špatná jak se zdá, a anglická není vždy bez chyb a vzorová --Thomazzo 11:52, 28. 12. 2007 (UTC)

Navrhoval bych pouze doplnit, případně obměnit odkazy na články. Přijde mi zbytečné vytvářet něco úplně nového, když už tu máme něco osvědčeného co funguje. --Faigl.ladislav 23:56, 26. 1. 2008 (UTC)

Ne, připadá mi lepší to, co navrhuje Thomazzo, tedy vycházet z toho, co máme k dispozici. Na en-wiki zdaleka není všechno nejlepší a nic nás nepovinuje en-wiki otrocky kopírovat. Přejměme to, co je na těch šablonách dobrého, ale nenechme se tím spoutávat a nenechme se nutit vytvářet články, které bychom jinak nikdy nevytvářeli. A celkově by to chtělo sloučit s {{Židé a judaismus}}, částečně se zbytečně kryjí. --Daniel Baránek 09:30, 27. 1. 2008 (UTC)

Kolego, Vy snad máte pocit, že je to osvědčené a že to funguje??

Předělal jsem tabulku tak, aby články byly alespoň částečně tematicky při sobě a v nějakých rozumných okruzích, které je možno nadále doplnit. Zároveň doporučuju nepoužívat nadále šablonu {{Židé a judaismus}} - jednak je ještě chaotičtější, než byla ta první, jednak není moc hezká. A samozřejmě, čekám připomínky a správce má poslední slovo. --Thomazzo 20:31, 9. 2. 2008 (UTC)

Správce nemá poslední slovo, kdyby správci měli rozhodovat o všem, tak se asi zblázní :) To jen tak na okraj.
Můj osobní názor je - výrazně šablonu zkrátit. De facto bych ponechal jen to nejnutnější. Úplně bych třeba vyškrtl svatá města a významné postavy. A zbytek bych docela protřídil. Současná šablona je tak nafouklá, že třeba v článku Halacha je šablona několikrát delší než článek samotný. Šablonu Židé a judaismus zrušit úplně, protože druhou šablonu téměř duplikuje. Pustíte se do šablony někdo, někdo se do toho mám pustit já? Jinak varuju - já mám občas dost minimalistické sklony! :) --Daniel Baránek 21:23, 9. 2. 2008 (UTC)

Tak jsem to trochu zkrátil - teď je to na Tobě Danieli. Významné postavy zkráceny, nicméně úplně bych je (alespoň prozatím) nevyhazoval. Jsem teď poněkud bez energie a bez nápadů, takže nevím, co vyškrtnout nebo nahradit něčím lepším. Ohledně případů, kdy je šablona dvakrát až třikrát delší, než samotný článek, navrhuju jediné - šablonu do takového článku nedávat. --Thomazzo 15:58, 10. 2. 2008 (UTC)

Merge - spojeni dohromady[editovat zdroj]

Nahvrhl jsem merge s sablonou {{Židé a Judaismus}}: Opravdu jsou potreba obe? --Franta Oashi 28. 7. 2009, 08:06 (UTC)

Spíše bych šablonu Ž. a judaismus smazal a určitě z ní nic nevkládal do této. Věci jako demografie židovské populace sem nepatří. Vzhledem k tomu, že jsem na šabloně pracoval výlučně já (až na výjimky a boty), tak myslím, že je zbytečné zakládat TfD. Pokud tedy nebudou námitky, do týdne ji odstraním z článků a poté smažu. Neuchytila jsem tak jak jsem předpokládal a připomínky vůči ní byly od samého začátku. C'est la vie. --Faigl.ladislav slovačiny 28. 7. 2009, 08:40 (UTC)
Ale tak to bych zase nerad tlacil nejake mazani, kdyz to stalo usili. Jsem si opravdu predstavoval, ze by se treba hodilo, ze by se mergnuly, ale kdyby se neco z obsahu melo zahazovat, tak na to bych zase vuubec nespechal: Misto to nezere, takze inkrementalismus, dejme tomu sanci... Pro mne je podstatne, ze se o nich obou vi. Takze dik. :) --Franta Oashi 29. 7. 2009, 10:58 (UTC)
Už hotovo, něco jsem vložil do této. --Faigl.ladislav slovačiny 29. 7. 2009, 11:20 (UTC)