Diskuse k šabloně:Infobox - hudební žánr

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Může mi prosím někdo vysvětlit, co znamenají barvy používané v těchto infoboxech a z jakého zdroje jsou čerpané (a ne, nemyslím tím en:wiki, ale to proč je zrovna ta ta barva použitá pro ten a ten žánr)? --G3ron1mo 25. 6. 2012, 12:27 (UTC)

Don't edit war over the colour of templates, nevím, proč by se to mělo měnit, je to tu zavedené podle vzoru několika dalších projektů. Je pro to stejný důvod, jako že živočišný {{taxobox}} má barvu růžovou --Mates (diskuse) 2. 7. 2012, 10:36 (UTC)
Esej na kterou odkazujete na české Wikipedii není probraná. Problém tohoto infoboxu je ten, že je každá jeho instance je jiná podle náhodného vzoru (narozdíl od jednotného taxoboxu) a tudíž postrádá informační hodnotu a tudíž akorát rozptyluje. --G3ron1mo 2. 7. 2012, 10:43 (UTC)
Toto ale neřešte zde, ale na příslušné stránce wikiprojektu na anglické wikipedii. Náhodnost těchto barev byla určená tam, a proto i tam je prostor to řešit. --Mates (diskuse) 2. 7. 2012, 10:56 (UTC)
Je mi líto, že to vidíte takto, ale nemusíme mít všechno stejně. Jsme na české Wikipedii. --G3ron1mo 2. 7. 2012, 11:06 (UTC)
Já to hlavně vidím jako hledání problémů tam, kde nejsou. Obyčejnému čtenáři je podle mého názoru dosti jedno jakou barvu má hlavička infoboxu a osobám se zrakovými vadami taktéž, protože v barvě není vyobrazena žádná zvláštní informace. Nemusíme to mít všechno stejně, ale jak moc se hudební část wikipedie chce podobat anglické verzi řešte na příslušném wikiprojektu. Nemusíme mít také všechno jinak. --Mates (diskuse) 2. 7. 2012, 11:12 (UTC)
Když na tom čtenáři nezáleží, tak barvy sjednotím do jedné (aby bylo poznat, že je infobox o jazzu a ne o jazyčnatkách). --G3ron1mo 2. 7. 2012, 11:38 (UTC)
Myslím, že byste měl svůj návrh předložit na uvedeném projektu a tam se to dohodne. Takovéto změny bez diskuse jsou špatně. Poznat, zda je infobox o jazzu nebo jazyčnatkách, mi přijde trochu zvláštní argument, zahrávající si s předpokládáním naprosté demence čtenářů. --Mates (diskuse) 2. 7. 2012, 11:41 (UTC)
Ne, myslím, že naopak zbrklé přebírání čehokoliv bez rozmyšlení je špatně. A kde jinde diskutovat změnu v šabloně, než na diskuzní stránky oné šablony. Na zmíněný wikiprojekt můžete dát odkaz na tuto diskuzi. Jazz a jazyčnatky jsem dal pro porovnání, abyste viděl, že barva tohoto infoboxu je úplně zbytečná jako parametr. Uživatel se z ní nic nedozví. --G3ron1mo 2. 7. 2012, 14:44 (UTC)
Buď se o tom budeme bavit na projektu, kam tato diskuse patří (protože pokud jste si to prostudoval, tak víte, že i v ostatních infoboxech máme systém podobný anglické verzi), nebo se o tom tedy vůbec nebavme. Tato diskuse nemá žádný smysl. Kdybyste alespoň někdy do hudební sekce nějak přispíval, ale takhle nevím, o co vám vlastně jde. Jestli vám jde doopravdy o zkvalitnění hudební sekce wikipedie, začněte přidáváním hesel a ne korigováním barev v infoboxech. --Mates (diskuse) 2. 7. 2012, 14:48 (UTC)
A k čemu podle Vás slouží diskuzní stránky? Podle mne se diskusní stránky používají pro vylepšení obsahu šablon. Mohou se na ně umisťovat otázky, výzvy, obsah odstraněný z šablony, argumentace ohledně změn v textu, nebo poznámky k obsahu. Ale to už jsme mimo téma. Zatím jsem se nedozvěděl, proč je každá instance jiná. A pane kolego, prosím Vás, nechte si ty argumentační klamy od cesty. Já také neříkám, že pokud Vám jde o kvalitu Wikipedie, tak uznáte, že mám pravdu a přebarvíme to. Děkuji. --G3ron1mo 2. 7. 2012, 15:02 (UTC)
Založte o tom ŽoK, jestli vám na tom tak záleží. Nebudeme měnit zavedený systém konverzací dvou wikipedistů na zapadlé diskusní stránce. Vzhledem k tématu jsem vás odkázal na wikiprojekt, kde se o tom můžou zasvěcení bavit. Mě rozhodně jde o kvalitu wikipedie, tedy o její hudební část nejvíce. Myslím, že ještě nejsme dost daleko v tomto ohledu, abychom se mohli bavit o přebarvování infoboxů, teď je na řadě doplnění článků. Touto "změnou k lepšímu" akorát přiděláváte další práci. Argumentační klamy? Nevidím je. Říkám, co si myslím. Nemusím uznávat vaši pravdu, když si o tom myslím něco jiného, přesto mi jde o kvalitu projektu. Vím, k čemu jsou diskusní stránky, kdybyste například navrhnul překlad šablony do češtiny, po kterém volá šablona více, než po změně barev, pak tomu rozumím. Změna barev pro mě není vylepšení obsahu, změna barev je vylepšení neúčelné. Pokud je to čtenáři jedno (na čemž se tedy asi shodneme), pak je to zbytečná práce, zmařená energie, která může být vložena do vytváření hesel a jejich vylepšováním. --Mates (diskuse) 2. 7. 2012, 15:24 (UTC)
Plus, moji argumentaci anglickou esejí jste odpálkoval humorným pravidlem na té české. --Mates (diskuse) 2. 7. 2012, 15:55 (UTC)

Jelikož se účastníci zmiňovaného wikiprojektu po výzvě nevyjádřili a mé argumenty zde nikdo nevyvrátil, převedu infobox na jednotnou barvu. --G3ron1mo 29. 11. 2012, 19:50 (UTC)

Nesouhlasím, protože jste nepředložil žádný argument, než že se vám to nelíbí. Proč vám leží tak na srdci, aby byly infoboxy šedé a ne barevné, to nechápu. Můžeme si klidně závést svůj systém barev (například některé zrušit, aby nebyly tak křiklavé), ale proč, když už používáme ten anglický. Myslím si, že je to zbytečná práce. --Mates (diskuse) 29. 11. 2012, 21:55 (UTC)
Rozumím tomu dobře, že ti (mohu tykat? - přijde mi, že při vykání vypadá diskuse příliš odměřeně)/vám jde hlavně o to, že některé barvy a nadpisy spolu kontrastují a mohou být špatně čitelné?
Druh alba Název barvy
moderní hudba - rock, heavy metal, punk, alternativní, pop #FF6666
latinskoamerická - tango, ska, salsa, samba, ruma, reggae, reggaeton, mamba, flamenco, brazilský rock, merengue #f0e68c
jazz, soul, blues, country, funk, bluegrass darkseagreen
elektronická hudba (techno, trance, house, industriální, tekno), disco, new age, rap, hip hop lightsteelblue
folková hudba (mariachi, calypso, Raï, Vallenato, Cumbia, Zydeco) , lidová hudba, klasická hudba, polka, gospel a náboženská hudba lightgray
Zkusil jsem to trochu upravit, abych zachoval přibližně dnešní dělení barev podle toho návodu na anglické wiki a zároveň snížil kontrast. Nevím, proč by nemohly být jednotlivé styly barevně odděleny. --Mates (diskuse) 29. 11. 2012, 22:51 (UTC)
Jakou barvu bude mít folk jazz? Jakou folk rock, funk trance, blues rock, industrial, latin jazz, songo, rap rock, funk metal, folk metal, ska punk, muzak, glitch, brazilský jazz, jazz metal, pop punk, neo soul, operní pop? --G3ron1mo 30. 11. 2012, 07:39 (UTC)
OK, tenhle argument má něco do sebe. Uznávám, že se těžko shodneme na nějaké kombinaci barev, protože hudební styly se mohou všechny (téměř) prolínat. Takže to sjednoťme. Ovšem asi bych upřednostnil verzi barvy "lightsteelblue" nežli "lightgray", protože mi přijde u hudebních infoboxů častější (jsem na ní tak nějak zvyklý). Je to možné takto uzavřít? Chci se rovněž asi omluvit za některé předchozí příspěvky, jejichž argumentační hodnota byla nulová a jednalo se spíše o takové vzkřiky. Jednal jsem asi tehdy s moc horkou hlavou. S pozdravem. --Mates (diskuse) 8. 11. 2013, 15:20 (UTC)

Teda, to je hnus musim říct, jak je to všechno stejný, dřív to bylo pěkně pestrý, ale co...--Rottweiler (diskuse) 23. 12. 2013, 22:45 (UTC)