Diskuse k šabloně:Fyziologie rozmnožování

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Je tato šablona tedy konkrétně o lidském rozmnožování nebo obecně o rozmnožování organizmů...? chtělo by to ujasnit.--Vojtech.dostal 24. 8. 2009, 15:37 (UTC)

Nadpis šablony je "Lidská fyziologie a endokrinologie rozmnožování," z čehož je jasné, že jde o lidské rozmnožování. --Faigl.ladislav slovačiny 17. 9. 2009, 23:42 (UTC)
Tak proč tam je vejcoživorodost a podobně?--Vojtech.dostal 18. 9. 2009, 09:51 (UTC)
V en verzi (a od ní odvozených) jsou skutečně nelogická hesla, bude třeba upravit název či obsah šablony. Nebo by to chtělo osvětlit jakou úlohu hraje ovipozice, vejcorodost či vejcoživorodost v lidské fyziologii (v článku není logicky o člověku ani slovo, tak proč je tam šablona)? Některé články nejsou pojímány ve vztahu k člověku, ale obecně (např. pohlavní dimorfismus), to snad není problém. --Kacir 21. 9. 2009, 17:44 (UTC)
Vysvětlením by mohlo být, že šablona popisuje dvě věci dle nadpisu lidskou fyziologii a endokrinologii rozmnožování, ovšem lidskou fyziologii články v šabloně neobsahují (max. jen jako části některých článků u rozmnožování) a články o endokrinologii jako součásti fyziologie rozmnožování či vnitřního lékařství tam až na malé výjimky nejsou. --Kacir 21. 9. 2009, 17:50 (UTC)

Tak co s tím? Já bych to viděl na dvě možnosti:

  • buď obecná šablona o fyziologii rozmnožování, s tím, že bych z nadpisu vynechal slovíčko "lidská"; v tom případě však je nutné přidat poněkud obecnější články, protože většina se zabývá situací u savců
  • nebo by to vlastně šlo pojmenovat Fyziologie a endokrinologie rozmnožování savců a vynechat vejcoživorodost a podobně... --Vojtech.dostal 21. 9. 2009, 17:59 (UTC)
Většina článků je zaměřena výlučně na fyziologii člověka (i když např. heslo Lidská fyziologie je přesměrováno na obecnou fyziologii včetně rostlin a živočichů), ale já bych to asi vzhledem k současnému pojetí šablony směřoval na název Fyziologie a endokrinologie rozmnožování člověka, pokud by se doplnily články k savcům, pak by šlo použít i širší termín savci.--Kacir 21. 9. 2009, 18:14 (UTC)
Dobrá, v tom případě bych vyházel těch několik článků, jež s člověkem nesouvisí.--Vojtech.dostal 21. 9. 2009, 18:15 (UTC)