Diskuse:Zorbing

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Bezpečnost[editovat zdroj]

Ad "černá kronika sem nepatří" - ani takto do textu článku? Přemýšlel jsem o tom, zda to do článku dát, moje rozhodnutí PRO ovlivnily dvě věci:

  • 1) V en mají zmínku o jiné nehodě, a to dokonce v situaci, kdy daná osoba jela v nestandardním zorbu tvaru koblihy (On June 19, 2008, reporter Rebekah Metzler of the Lewiston Sun-Journal fractured her back and bruised a kidney while rolling down a ski hill at Lost Valley, Maine; she was riding a doughnut-shaped ball as opposed to the circular shape usually used.[2]).
  • 2) V cs článku se píše "Možnosti poranění jsou také minimální, hlavně díky důmyslné konstrukci, která všechny nárazy vzniklé při pohybu krajinou absorbuje.", což mi připadá jako zavádějící informace v situaci, kdy dnes během zorbování jeden člověk zemřel a druhý je v nemocnici; krom toho se tam dokonce beze zdroje (a bez podpory v en nebo de) tvrdí, že "Tato obava (z nevolnosti) je sice pochopitelná, ale autor uvádí, že ze 100 000 lidí, kteří zorbing absolvovali, se špatně neudělalo ani jednomu.[zdroj?]", k čemuž jsem vložil požadavek po doplnění zdroje.
  • 3) Krom toho už je o této české nehodě zpráva i v en: On June 4, 2009, a teacher died and one of his pupils was seriously injured after their zorb tore a net supposed to catch them and crushing into a tree.[6]--Jiří Janíček 4. 6. 2009, 18:05 (UTC)
  • 1) je zřejmé, že nehody v nestandardním zorbu neříkají nic o možnostech nehod ve standardním zorbu.
  • 2) dotyčný člověk zemřel, protože provozovatel atrakce je kretén. Koukněte se, jakým způsobem zajistil přistání koule (viz mnou dodaný odkaz). Ona důmyslná konstrukce absorbuje všechny nárazy při standardním pohybu krajinou, ale když někdo pustí zorb po příkrém svahu a doprostřed umístí nějakou síťku, co si pjčil z volejbalu, koule projede a po dalších dvoustech metrech příkrého svahu se rozbije o strom, tak to není standardní zorbácký pohyb. Na normální přiměřené trati a přiměřeným jištěním se prostě nemůže nic stát - ovšem tohleto není přiměřená trať ani jištění. --Cinik 5. 6. 2009, 11:57 (UTC)