Diskuse:Zmije obecná

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Cinikova nespokojenost s tím jakým zúůsobem bylo odmazáno copyvio[editovat zdroj]

Pokud mi úplně nezblbla paměť, bylo odmazáno mnohem víc, než mělo, včetně rozsáhlých pasáží mé vlastní tvorby! A upřímně, mám pocit, že jsem ten článek zakládal a že Zp s ním snad ani nikdy neměl nic do činění!!! Může mi to někdo vysvětlit?! Když Vrbová předělávala už vysoce rozvinutý a přepracovaný článek rys ostrovid, probrala to se mnou (alespoň v základech). Myslím, že by to bylo vhodné i u dalších podobných článků. Zjevně není dobré, když s nimi správce nebiolog pracuje bez kontroly! --Cinik 08:11, 2. 12. 2007 (UTC)

Milý Ciniku!
Rozumím Vašemu rozhořčení, ale směřujte jej laskavě na patřičné místo, totiž na diskusní stránku hurá+copy+paste+wikipedisty Zp, nebo ještě lépe na jeho mail: zprazak@seznam.cz. Mohu vás ujistit, že nedošlo k žádnému překročení správcovských práv. Článek byl týden řádně označen, byl zapsán na příslušnou stránku a po týdnu bylo klasickým způsobem odmazáno copyvio. Navíc můžete být vděčný, že k označení nedošlo před umístěním na hlavní stránku, přestože už tehdy byl copyvio obsah odhalen. To, že nemáte článek ve svých sledovaných článcích je pouze váš osobní problém. Srovnání s Rysem kulhá v tom, že tam šlo o článek, který Zp založil a Vy jste jej výrazně přepracoval, zde to bylo naopak, Vy jste článek založil, Zp vložil Copyvio a Vy jste sice následně provedl změny, ale copyvio text fakticky z větší části zůstal. Nebylo možné Vaše úpravy oddělit od copyvio částí. Pokud jde o dotčený úvod, tak jej v podobně v níž byl na hlavní stránce naleznete v archivu. --Šandík 16:49, 2. 12. 2007 (UTC)
PS: Příliš nechápu, jakou roli hraje při odmazávání copyvio revizí biologické vzdělání.

Pár poznámek ke článku[editovat zdroj]

Označení "latinské" jméno je dnes již považováno za archaismus. Správné označení je "vědecké" jméno. V současnosti jsou uznávány pouze dva poddruhy V. berus a to V. berus berus a V. berus bosniensis. V b. sachalinensis byla povýšena do samostatného druhu. Viz třebaThe Reptile Database.