Diskuse:Západní astrologie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ke sloučení: Buď má tohle být samostatný článek a v článku astrologie pak bude jen krátký odstavec s tím, že podrobnosti jsou zde, nebo je tenhle článek (který je jen kopií odstavce) zbytečný. --Postrach 15:59, 14. 12. 2006 (UTC)

Dejte mi trochu času, ať to dopracuju. Nemám čas jenom dělat na Wikipedii. Ta historická část tam samozřejmě (zatím) je stejná (mám v plánu jí rozšířit), ale hlavně tady chci dopracovat ještě ten západní symbolismus, západní kulturní vlivy a další věci, který jsou specifický jen pro Západní astrologii. Mimochodem i na en má každá tradice specifickej článek. --Yaago 16:04, 14. 12. 2006 (UTC)

V pohodě - mě jen vadila duplicita v článcích a vypadalo to jako konečná verze. Podle mého názoru stačí v článku Astrologie jen 2-3 věty a odkaz na podrobnější článek zde. Psát paralelně dvakrát totéž IMHO není správně. --Postrach 10:02, 15. 12. 2006 (UTC)

Já jsem do hlavního článku Astrologie dal fakt jen výběr, aby to nebylo dlouhý bago. Tady jsem to teď rozšířil (a ještě časem možná doplním nějaký další věci, který se týkají evropský a severoamerický astrologie). Jen musím najít další zdroje ve vlastní nebo cizích knihovnách... Prostě je to evoluční proces. A radši to sem dávám i v takhle polosyrovym stavu, protože by se mohlo stát, že se mi ten wikinaformátovanej text, než ho dodělám, někde ztratí. Navíc v tom mezi tim může třeba pokračovat někdo další... BTW je tady na český wiki něco jako šablona main v anglický (pro přidání na začátek kapitoly v článku astrologie) nebo to musim naformátovat sám manuálně? Hledám, hledám, nemohu najít... :-( --Yaago 10:11, 15. 12. 2006 (UTC)

Šablonu jsem také nenašel. Asi není. Ale pokud je odkaz hned v první větě článku, nejspíš to nevadí.

Mimochodem:

  • uvnitř článku se lze na kapitoly odkazovat pomocí #nadpis kapitoly, na kapitolu jiného článku pak pomocí článek#kapitola. Udělal jsem několik změn tohoto typu v článku Astrologie.
  • čtenáři je podle mého názoru lepší vykat než tykat. Proto raději dávám zdvořilejší vizte místo familierního viz - uznávám ale , že názory na to se mohou lišit.

--Postrach 10:59, 15. 12. 2006 (UTC)

* Ad odkazy: děkuju za doplnění, nějak jsem to přehlédl.
* Ad tykání/vykání: vyhcázel jsem z obecného používání onoho viz v knihách, časopisech i novinách. Běžně se používá singulární forma viz, a to dokonce tak často, že řada čtenářů už ani neví, že to je vokativ od slovesa vidět. Někteří to dokonce považují za nějakou zkratku pro odkaz a píší s tečkou. :-) Za svůj život už jsem napsal tolik článků a několik publikací a knížek a žádný ze korektorů, který obvykle dělá po autorovi ještě korektury mi to viz na vizte neopravoval. Ale proti gustu, žádnej dišputát, říkala moje babička. Nejsem nikterak cimprlich abych trval na viz, když vizte je taky hezký. :-) --Yaago 12:28, 18. 12. 2006 (UTC)