Diskuse:Yzop lékařský

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Subpahýl[editovat zdroj]

Subpahýlem jsem to označil pro upozornění, je to však článek, který by tu měl určitě být. Pokusím se napsat aspoň pahýl, ale pokud někdo pomůžete, budu vděčen. --Mmh 19. 4. 2009, 15:48 (UTC)

Yzop lékařský - nejenom koření...[editovat zdroj]

Yzop lékařský, jak již jeho název napovídá, patří mezi významné léčivé rostliny, s velice širokým spektrem léčivých účinků (mnohem více než je ve článku uvedeno). Vhledem k tomu, že v posledních letech zažívá Fytoterapie (bylinkářství) znovuoživení, bylo by nanejvýš vhodné umístit tuto rostlinu i na seznam léčivých rostlin zde na Wiki. Ostatně - podobných rostlin, zařazených a/nebo zařaditelných v obou kategoriích (koření & léčivka) je vícero. Pouze si nejsem jist, zda stránku konkrétní dané rostliny prostě zkopírovat do druhé kategorie, nebo uvést jakýsi odkaz nebo přesměrování na druhou kategorii. Předem děkuji za názory ostatních, event. navrhněte řešení. --Filozof-23 (diskuse) 10. 3. 2013, 20:42 (UTC)

Tak jsem do článku něco málo přidal, především co do léčivých účinků této dosud opomíjené byliny. Kapitolu "Využití" by bylo vhodné rozšířit na a) - Léčitelství; b) - Gastronomie. Už ji také máme v kategorii "Léčivé rostliny". Nebude-li zde námitek, pak dále doplním něco z mého oboru - zmiňované Léčitelství. (FILO) --Filozof-23 (diskuse) 15. 3. 2013, 22:25 (UTC)