Diskuse:World of Warcraft

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Free servery[editovat zdroj]

také jsem pro odstranění informací o free serverech, je to neprofesionální, free servery porušují autorský zákon. Navíc mi přijde, že v odkazech nemá co dělat Nexus slovník. Co si o tom myslíte vy? Wrent 9. 3. 2011, 19:43 (UTC)

Nepochopil jsem jak může u oficiálního článku na wikipédii být odkaz na nějaký cracknutý (ano cracknutý, žádné Free servery neexistují, tyto servery jsou cracknuté a běží na emulaci) server. Je to velice neprofesionální -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 194.228.217.201 (diskuse)

Osobně bych Vám doporučil zjisti si něco o crackovaní, protože u Free serverů se nic necrackuje :). Ale jinak souhlas, ty odkazy tu asi nemají co dělat, je to koneckonců propagace, že ano.--Ganimoth 15. 9. 2008, 12:16 (UTC)
Na to mám stejný nazor hrani na free serverech bych zakázal.. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 85.207.120.79 (diskuse)
Ale kdepak, to je mýlka. Blizzard free servery povolil a nechává jim volný průběh. Je to velmi dobrý marketingový tah, řekl bych. Free servery, jak už název napovídá, jsou free, lagují, mají omezený počet uživatelů, málokdy někoho v tak velkém světě potkáte, plno questů, postav atd. je buglých stejně jako schopností atd.
Jelikož demíčko na WoWa prakticky udělat nemůžete, tohle je něco na ten způsob. Většinu mých vrstevníků, co znám, tak začali na free serverech a tam zjistili, jak je to baví, tak si to rovnou koupili. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Libik (diskuse)
no demo na WOW sice udělat nejde, to je pravda, ale Blizzard umožňuje zahrát si zdarma po dobu jednoho měsíce. Možná se tvé tvrzení zakládá trochu na pravdě (že to tolerují), ale pochybuju že by to oficiálně povolovali. Free servery komerčních her rozhodně nejsou legální.
Poznámka: Až se tu zas bude někdo vyjadřovat, není špatné nějak zachovat vzhled tak aby bylo poznat kdo co píše. Je také slušnost se podepsat...
--Michalli 01:44, 17. 1. 2008 (UTC)
Souhlasím :) --Treet 11:07, 9. 7. 2008 (UTC)
Prijde mi prinejmensim zajimave, ze nepodepsany komentar z roku pravdepodobne 2008 rika takovou hloupost, jako ze na free serverech v tak velkem svete jako je WoW-TBC malokdy nekoho potkate :). Zajimalo by me, jestli ten clovek opravdu nekdy v posledni dobe hral na free serveru. Z duvodu ne-propagace nereknu jmeno ale dokonce i v CR je free server, ktery v dobe meho hrani ( ze zacatku 2008 ) mel populaci kazdy den 1200+ lidi. V nekterych oblastech sveta se nedalo ani pordne hnout, protoze se to hemzilo hraci (casto nekolikaclennymi tlupami nepratelskych hracu), kteri cloveka neustale zabijeli. Hraci na velmi nizkych levelech ( kolem 30 ) uz meli PVP medailony za honory, protoze temer vsude se potkavali protihraci a PVP kvetlo jedna basen. A co se tyka lagu a nefunkcnich abilit na freeckach - to je taky docela stara informace. Netvrdim, ze to je jako na oficialu a ze funguje 100% vsechno ale rozhodne spatne funguje jen nekolik malo abilit a NPC uz spelluji, bossove maji scripta ridici jejich spelly a chovani podle oficialnich serveru. Znam nekolik hracu, kteri hraji na oficialu ale zaroven aktivne hraji i na free serverech. --Vedec123 19. 1. 2009, 12:35 (UTC)
Prosíme, věnujte se tvorbě encyklopedie. Prosíme, nediskutujte o věcech nesouvisejících s tvorbou encyklopedie. Děkujeme. Prosíme, věnujte se tvorbě encyklopedie.
Tak abych trochu usměrnil tuto diskuzi tak bych se rád vyjádřil ke kvalitě free serverů. Na těchto serverech sice fungují některé scripty... ale je to tak maximálně 20% z toho, co naleznete na oficiálním serveru. Nemluvě o různých eventech, chování postav a už vůbec nezmiňuji nový datadisk, který free servery nebudou ještě několik měsíců podporovat a nakonec jejich podpora bude stejně stát za starou belu.
Co se článku týče, tak je v některých směrech zavádějící a uvedené informace nejsou pravdivé. Pár věcí jsem již upravil, ale chtěl bych požádat ostatní, aby nalezené chyby opravovali.
28. ledna 2009, 10.57 81.91.217.153
Takze pratele, pripominam ze Wikipedie je ENCYKLOPEDIE! - zminka o free serverech je tedy temer povinnosti - wikipedie neni zadnym komercnim lobbistou, mela by sdelovat CELOU pravdu - samozrejme se ale nesmi objevit konkretni odkazy na free servery a je take treba zminit, proc mohou byt povazovany za nelegalni a proc za legalni - je to spise diskuse o tom jak dokazat reverse engineering...78.102.113.107 2. 7. 2013, 10:29 (UTC)Playa

Část textu z článku Paladin[editovat zdroj]

Vloženo sem protože v čl Paladin o tom může být max jednovětá zmínka, a do zdejšího čl. se to dá jen těžce zapracovat Autor většiny textu: 85.207.240.225, zbylí v historii čl. Paladin. Vložil --Horst 7. 2. 2009, 13:01 (UTC)

Holy Paladin[editovat zdroj]

Holy paladin (také healadin) je velmi populární v PvE a obvykle se soustřeďuje na heal tanka, kterého zpravidla udržuje flash healy (Flash of Light), které jsou rychlé a nenáročné na manu. Mocným Holy lightem naopak umí "vytáhnout" životy tanka. Disponuje také instantním healem "Holy shock" (má ale na rozdíl od předchozích kouzel poloviční dosah) a v krajní nouzi i LoH (Lay on Hands). Oproti jiným healerům má plate zbroj, takže je odolnější vůči fyzickým útokům, BoL (Blessing of Light) - buff, který zvyšuje efektivnost healů, BoP (Blessing of Protection) - pověstný štít, který ochrání nositele před fyzickými útoky a zbaví ho aggra (threat).

Protection Paladin[editovat zdroj]

Protection Paladin (také tankadin) - tank. Štít a plate zbroj mu dává poměrně velký armor. Aggro získává pomocí Righteous Fury, které zvětšuje threat z Holy kouzel - standardně o 60%, po vylepšení z talentů až o 90% a redukuje veškeré dmg na Paladina o 6%. Protection paladinové nacházejí uplatnění spíše u tankování více cílů - hlavně díky Consecration (AoE spell), což udrží dostatečné aggro na všech okolních cílech.

Retribution Paladin[editovat zdroj]

(také retadin) Obávaný soupeř v PvP, který disponuje dvěma stuny, štíty (Divine Protection, BoP, Divine Shield) a poměrně slušným dmg. Specializuje se na 2H (obouručné) a zpravidla pomalé zbraně. Ty totiž mají velký dmg základ, od kterého se přímo odvozuje síla některých jeho spellů (Crusader strike, Seal od Command). Důležité je správně zvolit auru a buff (zbravidla BoM nebo BoK) podle situace a být soupeři neustále v patách. V podstatě jediné co může retadin použít na dálku je Hammer of Wrath, a to když má soupeř 20% životů a méně. Stuny je dobré šetřit, hodí se totiž také k přerušení vyvolávání silných kouzel (heal, pyro a jiné).

Ve světe DnD[editovat zdroj]

Paladin v DnD od 35.úrovně má schopnost poprosit boha a znovuoživení.

Jen menší aktualizace. Poslední verze je už patch 4.2.0 Ale berte to jen jako doplněk.

Zdravím. Editujte s odvahou a klidně to do hesla dopište :-) Jan.Kamenicek 17. 7. 2011, 11:14 (UTC)

Jako promiňte, ale to myslíte vážně tento článek? Oceňuji ten fanouškovský zápal pro sepsání takové masy textu, ale možná by stálo zato připomenout, že tady je to přeci jen pořád jen encyklopedie, takže článek by měl být stručnější a hlavně srozumitelný i divokým čtenářům. Teď je text prošpikován „in-world“ odkazy, kterými nemá nehráč šanci rozumět.

A o té sekci Desatero snad raději ani nemluvě. Pryč! Glutexo 15. 9. 2011, 07:53 (UTC)

O mizerním stavu článku se ví, klidně se do něj pusťte. --15. 9. 2011, 09:26 (UTC), Utar
Zdravím, trochu víc jsem to promazal o informace který jsou až příliš detailní (mounti,města,proslavení díky hře,schopnosti jednotlivých ras/povolání, atd...). Nechal jsem jen opravdu základní informace o hře, pokud někoho bude zajímat víc o WoW je toho plný internet. Když tak koukám kolik jsem toho smazal tak je mi líto těch co to psali :) Jakýkoli další detailnější informace už bych dával kdyžtak na nové stránky, třeba pro popis schopností warriora ať se vytvoří stránka "WoW: Warrior", to jen kdyby to zase někdo chtěl rozšiřovat. Možná kdyby měl někdo víc zkušeností s tabulkou tu na wiki tak by ty dvě co jsem vytvořil mohl nějak zformátovat - kontantní šířka sloupce, vycentrování buňek atp.
Díky za to, nevypadá to zle. Vždycky se dají ty smazané texty případně zase natahat z historie. Ještě koukám na tu část PvP a PvE - ta by přece měla být samostatně, to není věc jen WoW. Je tu článek PVP -> Hráč proti hráči, ale PVE je přesměrováno na přečerpávací vodní elektrárnu. Co s tím, vyčlenit PVE a tady jen zmínit? --4. 1. 2012, 16:29 (UTC), Utar
tak u PvE jsem odstranil wiki odkaz - stručně je to popsáno přímo v článku o co se jedná. Trochu jsem ještě poupravil zbytek.

┌───────────────┘ Koukám. Takhle je ten text encyklopedičtější, to ano, ale podle mne bu tu mělo být jen PVP, PVE, RP ve WoW a co ty zkratky znamenají zase na jejich vlastních stránkách. --5. 1. 2012, 08:37 (UTC), Utar

Podle mne by tady nemělo zbýt o moc víc než v tomto návrhu. Většina toho ostatní textu z dané části by se dodala do jiných článků. Co myslíš? --5. 1. 2012, 08:49 (UTC), Utar
Jo to vypada dobře, tak to tam kdyžtak hod a založ prosím rozcestník na PvE(to jsem ještě nedělal), něco tam napíšu o PvE. RP bych možná ani ve WoW nezmiňoval protože to hraje opravdu minimum lidí.--Quetak 5. 1. 2012, 09:07 (UTC)
RP tu zmíněné být může, ale jen RP ve WoW, ne definice RP. A rozcestník není potřeba, bude stačit {{Možná hledáte}}. --5. 1. 2012, 09:13 (UTC), Utar

┌────────────┘ Tak základ jsem založil (přesměrování z PvE taky), teď je to na tobě. Ber to podle Hráč proti hráči, toho Pracuje se si nevšímej. Díky --5. 1. 2012, 09:23 (UTC), Utar

tak vytvořeno, jsem dost poznamenanej WoWkem tak snad to neni moc tendenční :)--Quetak 5. 1. 2012, 10:32 (UTC)
Zatím to jde, šablonu Pracuje se dávám pryč, pak to ještě trochu upravím. Díky za spolupráci :D --5. 1. 2012, 14:29 (UTC), ~~
Taky díky, WoWko si to zasloužilo :) --Quetak 6. 1. 2012, 07:57 (UTC)

Je třeba do sekce rasy vypisovat všechny rasy co jsou ve wow? Všechny rasy rozděleny podle povolání a strany(ali a horda) jsou uvedeny o pár řádek níže v sekci povolání. Vymazal jsem proto seznam ras.--Quetak 16. 1. 2012, 14:08 (UTC)

Jo, když jsem to upravoval, nevšiml jsem si toho, že to o kus níž taky je. Díky --16. 1. 2012, 15:31 (UTC), Utar