Diskuse:World of Darkness

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

oWoD x nWoD[editovat zdroj]

Možná by stálo za to, článek týkající se WOD trochu předělat. Už jen proto, že tento text se týká jen nově vydávaného Světa temnoty. Ten starý, který začal vznikat už na začátku 90. let, je už prakticky legendou, tak by se o něm snad taky mohlo něco napsat. Je tu někdo, kdo se v tom trochu lépe vyzná (já můžu psát především o VtM, HtR, CtD a WtO - bližší informace jsou na ang. wikipedii)? Mimochodem, mám ten pocit, že text o jednotlivých hrách je odněkud zkopírovaný, vztahuje se k jednotlivých hrám nWoD. Pokusím se to zatím dát nějak dohromady, ale...--Harry Radar 13:45, 27. 12. 2006 (UTC)

Editujte s odvahou ;) Petr K. 13:34, 27. 12. 2006 (UTC)


World of Darkness[editovat zdroj]

Nechci dělat žádné veliké zásahy, proto bych prosil někoho, kdo by můj návrh mohl posoudit. Trochu mě zaráží třeba i v kategorii RPG her využívání názvu Světa temnoty. Přikláním se k originálnímu názvu World of Darkness, už jen pro to, že je běžně používaný, žádné oficiální české mutace pravidel neexistují, atp. A "Dungeons and Dragons" se také nenazývá jako "Kobky a draci", o možný překlad Shadowrunu se radši nebudu ani pokoušet.--Harry Radar 13:45, 27. 12. 2006 (UTC)

Taky bych se jako Harry Radar přimlouval ze přejmenování názvu článku z Svět temnoty na World of Darkness, ale netuším kde a jak se to nastavuje. Jestli někdo můžete tak to prosím změňte. Díky. Karel Pěnkava 14. 12. 2008, 13:16 (UTC)

Česká Wikipedie preferuje vždy české názvy uměleckých děl !