Diskuse:Vyšebrodský klášter

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Týnajger v tématu „Nutné úpravy

Nesouhlas s rozdělením. Kostel si jistě zaslouží i podrobný vlastní článek, nicméně základní informace patří i do tohoto článku a rozhodně nelze tvrdit, že jich je zde v tomto okamžiku nějak nepřiměřeně mnoho. Vlastně tam nejsou skoro žádné... --Žoldák (diskuse) 11. 8. 2012, 09:57 (UTC)

MYslím, že by se do článku o kostelu mohl přesunout seznam pohřbených, ten se k němu jistě váže těsněji, a jinak bych to moc neměnil. TJ Ryba (diskuse) 15. 8. 2012, 13:51 (UTC)

Nesouhlasím. I teď je ten článek zoufale chabý, pokud má někdo potřebu mít zvlášť článek i o kostele, tak ať si ho napíše a pak se to vyřeší jako u Velehradu (viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Velehradsk%C3%BD_kl%C3%A1%C5%A1ter).--Meluzína (diskuse) 15. 8. 2012, 14:16 (UTC)

Ach ano, neuvědomil jsem si, že seznam patří ke kostelu. Ano, ten seznam by měl být přesunut do článku o kostelu, pokud ten vznikne (v žádném případě bych nechtěl článek o kostelu tvořený tím seznamem!), zde bych ponechal jen stručné obecné informace s uvedením několika nejdůležitějších pohřbených. Řešení podle velehradského vzoru podporuji... --Žoldák (diskuse) 15. 8. 2012, 15:32 (UTC)

Dobrý den, také jsem nad tímto rozdělováním a slučováním článků u klášterů přemýšlela. Řešení dle vzoru kláštera Velehrad je, dle mého názoru, velmi vhodné i z hlediska čtenáře a podporuji ho.(KKDAII (diskuse) 2. 3. 2014, 19:05 (UTC))

Poštovní muzeum[editovat zdroj]

Mohl by prosím někdo s místem a tématem obeznámenější pojednat tu poštovní expozici? Já netuším, v jakém stavu a organizačních vztazích to je, ani natolik, abych narýsoval někam alespoň redlink. Máme tu čl. Poštovní muzeum Praha, kde se říká, že expozice ve V-m B-ě je toho pobočkou, ale odtamtud už žádný blue- ani redlink ani podrobnosti. To "Praha" je ofic. součást názvu či co? Pokud ne, pak by mělo být změněno na rozlišovač v závorce, analogicky by pak mohl být druhý čl. s rozlišovačem Vyšší Brod. Opravdu netuším, jen nadhazuji, co je potřeba prozkoumat a pořešit. Bude-li snad vyšebrodská expozice pojednávána v rámci čl. o té pražské, pak prosím o doplnění kat. Vyšší Brod tamtéž. Taktéž v čl. Vyšší Brod, sekci Pěší turistika je muzeum zmíněno jen neživým textem, čili nutno odtamtud prolinkovat. --Miaow Miaow (diskuse) 31. 10. 2012, 11:56 (UTC)

Nutné úpravy[editovat zdroj]

Ty pohřbené by bylo dobré doplnit a roztřídit podle toho, kde jsou pohřbeni. Kdo je v Rožmberské hrobce a kdo jinde a kde. --Týnajger (diskuse) 11. 6. 2017, 04:34 (CEST)Odpovědět