Diskuse:Vstup a výstup v jazyce C

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Wikipedie není manuál, podle mě sem toto jako samostatné téma vůbec nepatří. Možná na jiný projekt, ale není to téma encyklopedické. --egg 31. 5. 2009, 10:47 (UTC)

Souhlasím, návody a manuály sem nepatří. --Tlusťa 31. 5. 2009, 10:50 (UTC)

Proč se takové stránky patří[editovat zdroj]

Stránky jednak jsou v ostatních Wikipediích, ale patří sem také proto, že popisují standardní vědomosti a techniky. Zde konkrétně generalizovaný přístup unixových operačních systémů, který byl převzat i do podstatně novějších systémů (ať už přímo nebo v pozměněné podobě). Pokud by to byl překlad manuálu (jako že není) nebo výukový materiál (to také není), pak skutečně patří jinam. --Milan Keršláger 31. 5. 2009, 11:27 (UTC)

Ještě bych doplnil, že unixové systémy jsou z těch nejrozšířenějších jediné, ke kterým je široká dokumentace do nejmenších podrobností (například kniha o MINIXu, kde se rozebírá jak je všechno naprogramováno) a ke kterým jsou i vědecké studie, které byly postupně proměněny v konkrétní implementace. Proto se o Unixu učí ve školách, a proto je to jediný operační systém, o kterém můžete prakticky cokoliv napsat bez rizika žaloby (na ochranu duševního vlastnictví, firemního know-how nebo za poškození „dobré“ pověsti). Proto je to systém, na kterém se ukazují elementární principy a implementace informatiky. Proto je nanejvýše vhodné, aby byly tyto volně dostupné vědomosti zpracovány i encyklopedicky. A proto také od unixových systémů každý tvůrce jiného operačního systému nutně opisuje. --Milan Keršláger 16. 6. 2009, 13:31 (UTC)