Diskuse:Volby do Senátu Parlamentu České republiky 2006

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

To sem zapomnel napsat do shrnutí editace: Ty mesta bych radsi jako odkazy nedaval, oni sou totiz jenom "hlavnim mestem",synonymem prislusneho volebniho obvodu!

Nektere volice by to mohlo zmast.


Jinak uz pred mesicema sem uvazoval o tom, ze sablony kategorie etc. co existujou pro okresy bymohly byti pro senatni obvody /je to z rady hledisek lepsi, napr. pocet obyvatel musi byt podobny/. Problem je ale v tom, ze hranice volebnich obvodu se muzou menit a ja nevim, jestli bysme to dokazali uhlidat /na druhou stranu se to zas dotedka nijak moc casto nemenilo. --Nolanus 20:45, 6. 9. 2006 (UTC)

U nás (Kocourkov) je běžné, že se furt něco mění... a obvykle (bohužel) ani ne k lepšímu. Zrovna volební obvody by se podle toho, co jsem zaslechl ve zprávách, mohly také měnit (je to jedna z možných variant úpravy zákona). Ačkoli si přesně nedovedu představit, co by se do takových článků psalo... jedině snad statistické údaje, které si ovšem každý může najít na ČSÚ... možná seznamy obcí... počet obyvatel – a co když se budou s časem měnit? Petr K. 21:26, 6. 9. 2006 (UTC)
Vsak prave rikam.
Jinak ale ty mluvis asi o upravach volebnich obvodu pro snemovni volby, zatimco ja sem ted mel na mysli volebni obvody pro senat. U snemovnich voleb se se zmenou usiluje de facto o manipulaci voleb, u senatnich voleb zmena zavisi na zmenach obyvatel , aby to bylo spravedlivea tam je to tak dobre.
Senatni obvody se proto moc menit nebudou , co pamatuju, malych zmen bylo zatim jen par.
Primarne sem myslel udelat pro senatni obvody ten zaklad, co je pro okresy. Ale slusne heslo se da napsat jako popis tech voleb, akorat, ze ja bych zvadl takmaximalne 3, na cele pokryti statu samozrejme nemame lidske zdroje. --Nolanus 21:39, 6. 9. 2006 (UTC)