Diskuse:Vojenské hodnosti

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Za mé vojenské služby bylo jiné řazení generálů (generálmajor, generálporučík, generálplukovník). Možná by v článku s obecným názvem vojenské hodnosti měly být zmínka i o těchto a dalších hodnostech, jako je maršál, seržant a další. --Postrach 13:59, 7. 4. 2007 (UTC)

Tento článek je velice nepřesný a neúplný. Neupozorňuje na historický vývoj a rámec, nepoužívá správnou terminologii a nepoužívá odkazy na právní normy. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 77.78.72.1 (diskuse)

... máte pravdu - každý sem ale zapisuje co jemu libo jest (jinými slovy: co zná a na co stačí), nic Vám nebrání v jeho doplňování a rozšiřování. Kromě historie zde IMHO chybí i celosvětový přehled - ta problematika bude IMHO dost široká na vícero článků. MiroslavJosef 31. 10. 2011, 09:07 (UTC)

V ČSLA nebyly hodnosti štábní rotmistr a štábní praporčík. Dřívější řazení a název hodností generálů byl logičtější, než nynější: brigádní gen. a generálmajor.atd. Brig.gen.by byl logičtější při užívání názvů: divizní, sborový a armádní generál.(Záložák)

Jsem proti sloučení. Vojenské hodnosti je obecný pojem, nezávislý na tom, zda existuje Armáda ČR, nebo ne. Postupně budu článek vylepšovat a možná přidám něco ze světa a z historie. Ale při mé aktivitě to bude trvat roky. Herigona (diskuse) 5. 5. 2013, 12:44 (UTC)