Diskuse:Vladimir Komarov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Jx

Na odborné přednášce z oblasti kosmonautiky jsem slyšel zajímavou teorii o Komarovovi. Před svým tragickým letem prý měl vážné pochyby a byl si skoro jist, že jeho mise nemá naději na návrat. Dostal prý na výběr, jestli chce letět nebo ne. Rozhodl se letět, protože náhradník byl Gagarin a Komarov nechtěl, aby první člověk ve vesmíru tam taky zahynul. Nevím jestli to můžu doplnit do stránky, protože tuto informaci mám pouze od jednoho zdroje.--Tonda Novak 14. 4. 2011, 20:35 (UTC)

Pokud máte k dispozici kontrolovatelný písemný či webový zdroj (ne slyšel jsem), pak informaci s tímto zdrojem klidně doplňte.--Zákupák 15. 4. 2011, 03:53 (UTC)
Jelikož toto koluje na ruském netu společně s tvrzením, že Gagarina nechal neznámým způsobem zavraždit Brežněv, nevypadá ta historka důvěryhodně. --Jann 15. 4. 2011, 18:52 (UTC)
Právě proto jsem se ptal, jestli někdo náhodou o něčem neví. Jinak toto tvrzení se zakládá opravdu na faktu "slyšel jsem". Jinak k tomuto tvrzení s Gagarinem. Kdo ví, jak to doopravdy bylo. Jestli měl opravdu lidským zásahem poškozený výškoměr, jak jsem někde četl.--Tonda Novak 15. 4. 2011, 19:14 (UTC)

A ja jsem zase nekde cetl, ze Americani jeho zoufalou komunikaci s ruskym "Houstonem" pri jeho poslednim letu odposlechli a pred akci Sojuz-Apollo si nechali od Rusaku vysvetlit, o co tam slo, ze pry jinak do spolecne akce nepujdou. Ale nehodlam to ani dohledavat. --Jx (diskuse) 5. 10. 2021, 22:38 (CEST)Odpovědět