Diskuse:U2

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Videoklip[editovat zdroj]

Několik uživatelů se snažilo odstranit z článku odkaz na videoklip umístěný na youtube.com. Bohužel ani jeden z nich se neuráčil na tento odkaz kliknout. Kdyby tak někdo z uživatelů učinil, okamžitě by zjistil, že odkaz vede na oficiální kanál Universal Music, tudíž se o porušení autorských práv nejedná. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 85.160.85.141 (diskuse)

Doporučil bych nepaušalizovat. Já se třeba na ten klip podíval. K tomu 3 věci:

  1. Klip nepatří do sekce Reference, neb o referenci nejde.
  2. Odkazovat na YouTube obecně (bez ohledu na legálnost tamního klipu) je obecně proti zásadám Wikipedie. Najde-li se týž videoklip na oficiálních stránkách UMG nebo U2, nebude s jeho vložením problém, přesto vize i bod 3.
  3. Odkazy na nekvalitní díla, jako je toto, encyklopedii nijak neobohacují, ba by se dalo říci, že její kvalitu naopak snižují.

Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 02:08, 23. 2. 2008 (UTC)

několik uživatelů na ten videoklip kliklo a postupně se proklikalo až na odkaz, který Vám dává za pravdu. Revertovat z tohoto důvodu nebylo skutečně později dle mého správné. Osobně se Vám za toto omlouvám, i my chybujem. Na druhou stranu není tady zavedeno, aby se do reference dával odkaz na videoklip (ještě v nízké kvalitě). Osobně bych to dal do externích odkazů, pokud to tady vůbec má být, ale toť opět můj názor. Objevil se ještě názor, že politika Wikipedie je neodkazovat na youtube.com Neptejte se mne proč, netuším to a ani jsem žádný podobný dokument nečetl, věřím, že ho někdo další, problému znalý, najde a vytáhne. Věřím, že i z tohoto důvodu později další lidé ten link revertovali. Předpokládal bych u všech nás, co tady jsme, dobrou vůli, že jsme se snažili jednat v nejlepším duchu Wikipedie. Otázkou nyní je, jestli ten link ano a nebo ne. Ponechám na dalších, ať se k tomu vyjádří. Osobně bych dal do externích odkazů, jelikož reference slouží k něčemu jinému. --Chmee2 02:09, 23. 2. 2008 (UTC)
Danny B.:

a) To akceptuji, ale v tomto případě jsou problémem body b) a c) b) Můžete dát odkaz na tuto zásadu? Zdá se mi, že jsem při procházení české i anglické wikipedie narazil na velké množství odakzů na youtube. c) Není mi jasné, zda máte na mysli uměleckou kvalitu díla a nebo technickou kvalitu onoho videa. IMHO pokud to první, tak jde pouze o váš subjektivní názor a musíte uznat, že mnoha lidem se toto dílo líbí a odkaz na něj ocení. Pokud máte na mysli technickou kvalitu, tak s vámi souhlasím, že videa na youtube nejsou nijak extra kvalitní, ale přesto je dle mého názoru užitečnější odkázat na dío i když v nižší kvalitě, než neodkázat na něj vůbec.

Název článku[editovat zdroj]

Článek "U2 (skupina)" by měl být přesunut na a) "U2 (hudební skupina)" a nebo b) na U2 bez rozlišovače (což je dle mého ta lepší možnost viz návštěvnost [1]) --Puppenbenutzer 7. 2. 2009, 03:22 (UTC)

S bodem b) naprosto souhlasím, přesun na jméno s rozlišovačem byl IMHO nesmysl už proto, že s žádným existujícím článkem název „U2“ nekoliduje! (Viz rozcestník.) --Mormegil 7. 2. 2009, 11:12 (UTC)