Diskuse:Topologický prostor

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Úvodní poznámka[editovat zdroj]

Zagothal mně (Jelínkovi) napsal:

U topologického prostoru toto upozornění svádí k nesprávnému pocitu, že topologický prostor je metrickým prostorem. Zagothal 11. 9. 2010, 20:04 (UTC)

Odpovím tedy zde. To, zda je to upozornění vůbec vhodné, budu řešit na Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Matematika#Upozornění na prerekvizity (sekci založím za pár minut). Ale jakou formu by mělo mít v tomto článku.....

Na Zagothalovu námitku by šlo reagovat změnou té poznámky např. na toto:

Topologický prostor je zobecněním pojmu metrický prostor; bez znalosti metrických prostorů je porozumění tématu obtížnější.

Ale mně to připadá jako změna k horšímu. V "Neformálním úvodu" je to vysvětleno jasně. Pokud bude většina mít opačný názor než já, tak to klidně změňte. --Pavel Jelínek 11. 9. 2010, 20:23 (UTC)

Jemnější topologie[editovat zdroj]

Má být v definici pojmu "jemnější topologie" podmožina nebo vlastní podmnožina? --Pavel Jelínek 20. 9. 2010, 14:22 (UTC)

Ruzne upravy[editovat zdroj]

Zmazal jsem nektere casti neformalniho uvodu, pripadalo mi ze jeho styl byl hodne neencyklopedicky, formulace neohrabane a castecne i nepravdive. Snazil jsem se ovsem zachovat co nejvic. Autorum se omlouvam, samozrejme, muzte nejakou vetu vratit pokud Vam na ni zalezi. Franp9am 4. 11. 2010, 21:55 (UTC)