Diskuse:Tomáš Cikrt

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Odstranil jsem sporné formulace které mají za úkol spíše skandalizovatosobu T. Cikrta. Do článku jsou vloženy účelově, neboť kritizují hlavně reformu zdravotnictví, ministerstvo apod. Tomáš Cikrt rozhodně není architektem a hlavním autorem těchto reforem.

Odkazuje se na nedůvěryhodné zdroje (diskusní servery - jedna paní povídala) nebo na články, ve kterých je napsáno ... "podle jednoho lékaře, který si nepřeje být jmenován". To je podobný zdroj jako "... Tonda u nás v hospodě povídal".

--Pastorius 08:15, 29. 6. 2008 (UTC)

Existují vůbec 2NNVZ o téhle osobě? Existuje vůbec nějaký sekundární pramen? Miraceti 09:10, 29. 6. 2008 (UTC)

No, minimálně ten Olomoucký deník bych jako zdroj nemazal. To, že je citován někdo, kdo si nepřeje být jmenován, není na škodu. My (Wikipedie) neověřujeme pravdivost tvrzení lidí, pouze čerpáme ze zdrojů, které je uvedly a které za ně nesou zodpovědnost. --Ragimiri 10:25, 29. 6. 2008 (UTC) PS: Chápu správně, že Pastoriova věta: „Nehodlám býti nadále objektem jejich sociálních experimentů a proto svou účast na tomto projektu končím. (4. října 2007)“ již nadále neplatí? ;) --Ragimiri 10:27, 29. 6. 2008 (UTC)

Vrátil jsem svůj odstavec, protože Pastoriovy námitky jsou ideologicky předsudečné (chtějí mluvčího MZ nekriticky hájit a "očišťovat") a jeho činnost (mazání) je obyčejné vandalství.--Portorico 19:03, 3. 7. 2008 (UTC)

Spolu s ostatními členy vedení Ministerstva zdravotnictví ČR bývá svými protivníky obviňován, že rezort řídí podle přání podnikatelských skupin ... vždycky jsem myslel, že TM vysvětluje a hájí politiku ministerstav, ale aktivně ji netvoří. Není to takto nepřesné? Druhá věc: Chápu správně, že Tomáš Cikrt je kritizován pro svou nemoc? Posledný odstavec v sekci kritika se mi tam zdá trochu nemístný. S pozdravem.--Nadkachna 23. 10. 2008, 13:44 (UTC)

-

To víte, že kritika má na Wikipedii co dělat. Pasáž o kritice je náležitě ozdrojována nebulvárním zpravodajstvím a není tedy sebemenší důvod pasáž odstraňovat. --Daniel Baránek 31. 1. 2009, 10:49 (UTC)

-

Bém je socialista? [1] Zajímavé... --Daniel Baránek 31. 1. 2009, 10:50 (UTC)

No, je ÓDéeSák, ale na špínu Cikrta hází taky. --Kmenicka 31. 1. 2009, 10:56 (UTC)

Daniele Beránku, ačkoliv je samozřejmé že kritika má na wiki co dělat, tak jde především o formu. Zatímco i u pana Paroubka, matadora pomluv, lhaní a stovek špinavých kauz v naší zemi, jsou tyto informace uváděny např.: "Kritici poukazují na to či ono..", tak u pana Cikrta jsou prezentovány jako nediskutovatelný fakt. Celá polovina jednoho odstavce je věnována jeho kritikům, přičemž zdrojem jsou jeden mrtvý link a jeden bezvýznamný plátek. Navíc článek působí dojmem že pan Cikrt je strůjcem všech myšlenek na ministerstvu zdravotnictví. Tiskový mluvčí prezentuje pouze názor ministerstva na to či ono. Pokud neznalý člověk přečte tuto stránku, získá dojem, že pan Cikrt je 140cm kripl co prožil v mládí v blázinci a svůj čas na ministerstvu strávil pomlouváním a diskreditací svých oponentů, zatímco rozkrádal zdavotnická zařízení a kradl 30koruny babičkám z kapsy. Od první verze článku 3. 12. 2007 se zde už objevily jenom odstavce na úrovni "jedna paní povídala". --Filip 21. 6. 2009, 12:10 (UTC)

Nemáte na pana Cikrta spadeno? Jo a ktomu, že jedna paní povídala - tak to napište jinak. Díky. --Kmenicka 21. 6. 2009, 12:15 (UTC)
Hele, nejste nějaký jeho příbuzný či co? Kritiku si zde zaslouží úplně všichni politici bez rozdílu a je úplně jedno, jestli se jedná o pravičáky nebo levičáky. --Kirk 30. 12. 2009, 19:08 (UTC)

Rád bych zpochybnil neutralitu tohoto článku. Věta: "V roli tiskového mluvčího se Cikrt profiloval jako obhájce tzv. nesocialistického pojetí zdravotnictví, otevřeného vůči posílení role soukromého kapitálu a tvorbě zisku," je dle mého názoru nepodložená a zavádějící. Domnívám se, že takovéto propagandistické výroky nepřispívají k dobrému jménu wikipedie. Něco jiného by samozřejmě bylo, kdyby byla tato teze nějakým způsobem zdrojována, to ale není. S pozdravem a přáním pěkného dne a mnoha úspěchů pro českou i světovou Wikipedii. Je hrozně moc fajn, že Wikipedie existuje. Matěj Trávníček

editujte s odvahou[editovat zdroj]

Děkuji vám, že se snažíte Wikipedii pomoci. Neváhejte v článku provést potřebné změny, a to nejlépe s uvedením zdroje. Noví přispěvatelé jsou vždy vítáni.