Diskuse:Tomáš Chalupa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vyvážení[editovat zdroj]

Text na této stránce místy docela zaváněl propagací jmenovaného. Trochu jsem to osekal, mnohá tvrzení by potřebovala doložit odkazy.

Také by někdo měl sepsat věci, za které je Chalupa kritizován (např. Chalupoida). Nazgul02 9. 8. 2010, 15:35 (UTC)

Přibyla další várka (sebe?)chvály, opět jsem to upravil. Nazgul02 6. 1. 2011, 15:28 (UTC)

Na okraj diskuse – D. Martykánová (jejíž text je v článku citován) se vskutku jeví jako levicová novinářka: Je proti poplatkům ve zdravotnictví (http://www.britske-listy.cz/art/38288.html), kritizuje demontáž sociálního státu (http://www.britske-listy.cz/art/41249.html) a glorifikuje levicové poslance, kteří dle jejích slov hájí „výdobytky dělnického hnutí“ (http://www.britske-listy.cz/art/43687.html ). --Horaljan 25. 1. 2011, 15:07 (UTC)

Volil trochu větší opatrnost, škatulkování má v tomto případě lehce pejorativní nádech. To by pak bylo možné každého novináře, který s poplatky souhlasí označit za pravicového. Automatické spojení sociálního státu s levicí je trochu konstrukce, pokud čte člověk i zahraniční noviny, není to zdaleka tak vyhraněné. Z pohledu historika má opravdu řada sociálních práv přímou spojitost s dělnickým hnutím konce 19. / první poloviny 20. století. Uvozovky jsou zbytečné. :-) Nechal bych prostě novinářky bez bližšího určení, které tak jako tak zavání vlastním úsudkem. Důvodem pro uvedení politické orientace by bylo, kdyby byla opakovaně jako levicová označována, nebo kdyby se tak sama označila. --Jid 25. 1. 2011, 18:09 (UTC)