Diskuse:Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie Kladno

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Prosím o zaslání jakékoliv informace týkající se této SŠ. Děkuji --CzechLed 5. 10. 2011, 17:31 (UTC)

Ahoj, nechci Ti špatně radit jak a kde shánět materiály, ale když zajdeš ráno před vyučováním do kanceláře ředitele školy (předpokládám, že ve škole taková je) a požádáš o zapůjčení ročenek, knih a dalších dokumentů týkajících se existence školy, jistě Ti vyjdou vstříc. Držím palce --Jirka62 5. 10. 2011, 23:02 (UTC)
Ale pozor, aby tyto dokumenty byly nezávislé, tj. aby nebyly tvorbou přímo té školy, nebo aby je škola nemohla ovlivňovat, pak by se jednalo o závislý zdroj, kterým se encyklopedická významnost dokazovat nemůže. Více zde. --G3ron1mo 7. 10. 2011, 20:14 (UTC)
Opravdu se domníváte, že by z wikipedie měly zmizet všechny články (a nejen o školách), které obsahují pouze závislé zdroje? Možná by pak zase grafici tvořili nové logo s motivem "> 100.000" . --Jirka62 7. 10. 2011, 22:26 (UTC)
Nedomnívám, protože je rozdíl mezi encyklopedickou nevýznamností a tím, že články neobsahují nezávislé netriviální věrohodné zdroje (NNVZ). U některých článků se předpokládá, že zdroje existují, jen je ještě nikdo nedodal. --G3ron1mo 8. 10. 2011, 07:26 (UTC)
Kdyby chtěl někdo pohledat: http://kladensky.denik.cz/hledani/?dotaz=St%C5%99edn%C3%AD+pr%C5%AFmyslov%C3%A1+%C5%A1kola+stavebn%C3%AD+a+Obchodn%C3%AD+akademie%2C+Kladno&server=kladensky.denik.cz
Nebo něco zapracovat: http://kladenskelisty.cz/12000/soutez-o-nejlepsi-webove-stranky-skol-ma-sve-viteze/
myslím ale , že významnost je i tak doložena, tedy pokud nebude nikdo nic namítat, vyměnil bych mazací šablonu za prosté {{Upravit}}--DeeMusil 8. 10. 2011, 10:29 (UTC)
Teď nechápu co myslíš tím : vyměnil bych mazací šablonu za prosté.... Vysvětli mi to prosím. A proč jste smazali ty Studijní obory? CzechLed 8. 10. 2011, 11:07 (UTC)
je tam napsáno za prosté upravit v složených závorkách, což je název šablony, která sice vyzývá k úpravám, nikoliv však k mazání.--DeeMusil 8. 10. 2011, 11:20 (UTC)
A taky je škoda toho, že jste smazali to, že SPŠ Hutní Kladno byla důležitá - Proč? Nechápu. CzechLed 8. 10. 2011, 11:10 (UTC)
Taky to nechápu - koukám do historie jako že jsem prý něco smazal a nevím, jak k tomu došlo, ediční konflikt mi to nehlásilo. Vrátil jsem tam ty informace trochu přeformulované.. snad jsem na nic nezapomněl. Zkuste to zkontrolovat. Já jen přidával zástupce ředitele z nalezených zdrojů a opravil překlepy - jak došlo ke smazání odstavců? Kdo ví. V historii je vidět, že jsem to byl já kdo to smazal, ale jak se selektivně vybraly jen některé odstavce netuším... To jsou holt ty internety. :c)--DeeMusil 8. 10. 2011, 11:40 (UTC)
Dobře =) - Chtěl jsem dát do té "šedé tabulky" i fotografii školy ze stránek školy - ale nejde mi to. Nechápu proč? Zkuste to někdo - je to jedna z těch fotek, která se mění na www.sosik.cz a fotka konkrétně je to ta jak je škola v čele a po levé i po pravé straně jsou zelené stromy. CzechLed 8. 10. 2011, 11:46 (UTC)
V tom by byl trochu problém. Ta fotka je chráněna autorským zákonem a není možné ji do Wikipedie dát jen tak. Externí fotografie nelze nalinkovat vůbec, to je zakázáno. Jsou v zásadě dvě možnosti, jak to udělat legálně: Požádat autora fotografie aby souhlasil s jejím uvolněním přes Wikipedie:OTRS a druhá pak vyfotit školu sám. V obou případech je třeba fotografii umístit na commons:Commons:Wikimedia Commons. Jiná možnost je požádat zkušenějšího Wikipedistu na projektu Fotografování --DeeMusil 8. 10. 2011, 12:01 (UTC)
Ok tak já jí v týdnu vyfotím a dám to sem.CzechLed 8. 10. 2011, 12:03 (UTC)
To je dobře. Pokud budete potřebovat pomoci, klidně napište... Jinak vidím, že např. Smečno jsem taky fotil, ale teď se do těch končin moc nedostanu.--DeeMusil 8. 10. 2011, 12:18 (UTC)

Obecně k mazací šabloně[editovat zdroj]

Dovolil bych si upozornit Wikipedisty mazače, že v tomto případě nerespektují doporučení WP:EV odstavec Nakládání s nevýznamnými subjekty, který výslovně říká, že pokud existuje mnoho triviálních zdrojů, jako existuje i v tomto případu, obecně se doporučuje je nenavrhovat na smazání, ale má se požadovat v tomto případě sloučení do článků se širším záběrem, případně vytvoření takových článků, pokud dosud neexistují. Chybí nám tedy šablona, která vyzývá k urgentním úpravám pro významnost, kde závěrem není smazání, ale jiná akce. Každopádně zde významnost nakonec doložena byla a bude tomu tak u jakékoliv střední školy, neboť dokumenty státní správy by měly být běžně dostupné, tedy např. inspekční zprávy, zřizovací dokumentace školy, ... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) DeeMusil (diskusepříspěvky)

No dobře ale co to znamená pro tento článek - a "konkrétně pro tuto školu"? CzechLed 8. 10. 2011, 11:37 (UTC)
To znamená, že šablona, která znamenala budoucí smazání ani neměla být vložena.--DeeMusil 8. 10. 2011, 12:24 (UTC)
O spoustě lidí je hromada triviálních zdrojů (školní ročenky, výpisy z různých rejstříků atd.) a stejnak zde takové (meta)články nejsou. O firmách je takových zdrojů také hromada a stejnak zde takové (meta)články nejsou. O produktech je takových zdrojů také hromada a stejnak zde takové (meta)články nejsou. Nevím, proč by tedy školy měly mít nějaké významné postavení.
Všechny urgentní šablony se týkají odloženého smazání. Prozatím se používalo {{Neověřeno}}, ale to je spíše pro Wikipedie:Ověřitelnost. Šablony pro encyklopedickou významnost není třeba, protože buď tady články mají co dělat (tedy je zbytečné ja šablonovat), nebo jsou nejisté (pak je tu institut odloženého smazání nebo diskuze o smazání), nebo je to úplně jasně nevhodné (pak je tu šablona {{smazat}}). Není možné ponechávat tu stránky, u kterých se možná někdy v budoucnu objeví nějaký zdroj a jen je oblepit šablonou ({{čeká se na zdroj}}?). To jde naprosto jasně proti doporučení o enc. významnosti. Smazané články je vždy možné obnovit, pokud se zdroj obnoví. --G3ron1mo 8. 10. 2011, 12:49 (UTC)
U spousty produktů, firem a lidí se nedá automaticky předpokládat, že takové zdroje vzniknou. U škol se to zcela automaticky předpokládat dá - a to po druhé inspekci z MŠMT, jejíž výsledkem bude druhá inspekční zpráva. Dvě zprávy, dva zdroje. O obnovení stránky - to je jen Váš dohad, stejně se to většinou musí někdo napsat znova a práce je ztracená. Kdyby se Wikipedisté-mazači řídili WP:EV nemuselo by několik jiných Wikipedistů planě diskutovat. Kdyby navíc podobná klauzule byla v DoS (nechápu, že tam není) 20 dalších Wikipedistů by se mohlo věnovat něčemu produktivnějšímu. Podobné vkládání šablon pod rouškou iluzorního zvyšování kvality Wikipedii jen škodí. O kvalitě a metrikách kvality něco vím. Dám příklad. Dodavatelé softwaru často odstraní chybu tím, že odstraní celou funkčnost, která chybu obsahuje. Ale věřte mi, zákazník nebývá spokojenější. Takový přístup ke kvalitě je v zásadě špatný. Navíc nemá nic společného s metrikami kvality, je to jen trik, fígl, způsob, jak je očůrat.--DeeMusil 8. 10. 2011, 20:38 (UTC)

Souřadnice[editovat zdroj]

Dobrý den Wikipedisté, nechtěli by jste k této škole přidat i souřadnice jako to mají i jiné (né všechny) objekty. Předem děkuji za odpověď.--90.180.183.205 26. 11. 2011, 07:19 (UTC)

Nuže, souřadnice ke škole jsou doplněny. Nic Vám však nebrání, pokud někde scházejí, doplnit je sám/sama a stát se tím taky tak trochu wikipedistou - od toho koneckonců bývá odkaz "editovat" nahoře na stránce. :-) --Miaow Miaow 9. 1. 2012, 22:32 (UTC)