Diskuse:Střečkovití

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Článek nemá žádné zdroje, navíc není jasné o čem ten článek je. V úvodu je psáno o mouše střeček. V taxoboxu je to rod Oestrus, nebo dokonce jen druh Hypoderma bovis. V textu taky není jasné o čem se mluví. Odstavec "podkožní střečci" popisuje jen druh Hypoderma bovis. Odstavec "Nosní a hltanoví střečci" popisuje zase jiný druh, ale který, jak se jmenuje? Odstavec "Přehled druhů a jejich hostitelů" už popisuje rovnou čeledi.--Vasekx 25. 8. 2009, 07:45 (UTC)

Opravil jsem na celed streckoviti a dodal jsem literaturu, ze ktere jsem cerpal. S tim ceskym nazvoslovim budou vzdycky problemy. Pac jak rod Hypoderma, Oestrus tak Gasterophilus se jmenuje cesky strecek. Taxonomicky jsem to opravil dle anglicke wiki, kde je jedna celed Oestridae s podceledmi Hypoderminae atd..Jestli mas nejake aktualni poznatky vyvracejici systematiku strecku z ang. wiki tak sem s nimi. Edituj s odvahou....--Flukeman 26. 8. 2009, 08:06 (UTC)
Teď už je to mnohem lepší. Já o střečcích nic moc nevím, o to víc mě ten článek v předchozí podobě nedával smysl. Díky za opravu.--Vasekx 26. 8. 2009, 08:27 (UTC)

ano, opravdu to je teď lepší.--Vojtech.dostal 26. 8. 2009, 10:31 (UTC)