Diskuse:Spalovač mrtvol

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tento článek by měl být o knize. O filmu by měla být stránka Spalovač mrtvol (film) --Thiemel.Jiri 21:54, 30. 4. 2008 (UTC)

Trochu pozdě, ale přece: Ano, takový je standardní postup, ale z různých důvodů bych řekl, že se stal film známější/významnější a proto bych byl pro narušení tradičního konceptu a vytvoření článku o knize na Spalovač mrtvol (novela). --marv1N 30. 1. 2009, 14:20 (UTC)

Ať nominace na Oscara nebo navržení na Oscara, oboje potřebuje důkaz[editovat zdroj]

Původní poznámku o nominaci na Oscara jsem v článku přepsal na větu: Navzdory častému virálnímu tvrzení, že byl v roce 1970 nominován na Oscara za nejlepší cizojazyčný film, není toto tvrzení pravdivé. Udělal jsem to proto, že jsem toto mylné tvrzení o nominaci už viděl i slyšel vícekrát, a to nejen na wikipedii. To, že se nějaká informace šíří virálně ještě neznamená, že je v tom nějaký záměr nebo čísi snaha. Jde jen o to, že se informace přenáší jako mem. (Předpokládám, že především proto, že mnoho lidí intuitivně předpokládá, že by Spalovač mrtvol v případě navržení na nejlepší cizojazyčný film opravdu Oscara dostal.)

Pokud to Marv1N pak přepíše s tím, že byl film jenom navržen, ale do nominační pětky se už nedostal, potřebuje nějaký důkaz. Tuhle informaci jsem nikde nenašel a jako hlavní zdroj google opět uvádí wikipedii. Kromě toho dost pochybuji, že by komunisté navrhovali na Oscara film, který "okamžitě po premiéře uložili do trezoru". Zpětně navržen být v devadesátých letech nemohl.

I kdyby opravdu k navržení došlo, o čemž nikdo zatím nepřinesl důkaz, jde o zavádějící informaci, která vyvolává dojem nějakého zvláštního úspěchu spojeného s Oscarovou nominací. Proto trvám na tom, že nejvhodnější věta je stále ta, kterou jsem zde uvedl, protože často špatně zmiňovanou nominaci koriguje.

Random 2. 11. 2009, 20:26 (UTC)