Diskuse:Spalničky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Cituji:

"V zemích, kde není zavedené očkování jsou spalničky nebezpečné, život ohrožující onemocnění."

"Spalničky byly původně běžným dětským onemocněním s řídkými komplikacemi."

Není to tak nějak protimluv? (Grumpa 20. 10. 2009, 09:21 (UTC))

Platí první tvrzení (viz [Vakciny.net http://www.vakciny.net/pravidelne_ockovani/MMR.htm]), druhé tvrzení je neověřená informace... Opraveno. --Valtameri 7. 11. 2009, 14:00 (UTC)
Protimluv to není, jen obe formulace jsou takhle trochu nestastne zvolené, ze dojem protimluvu budí. Dá se ríct, ze obe tvrzení jsou správná. O ockování proti bezným "detským nemocem" se v Ceskoslovensku zaclo mluvit nekdy v 1970-ých letech. Zdúvodnovalo se to predevsím vyloucením rídkých, nicméne presto se vyskytujících komplikací zpúsobujících trvalé následky. O smrtelném prípadu spalnicek v nasí zemi se mi nedostalo k doslechu nikdy nic. Bezného cloveka tenkrát nenapadlo, ze by byla treba nejaká mimorádná opatrení kvúli nemoci, kterou prodelá prakticky kazdé díte a kterou má zpravidla po nekolika dnech za sebou, pricemz mu zanechá dozivotní imunitu. I v rozvinutých zemích, jejichz demokratický systém neumoznuje narídit ockování jako povinné, je dodnes mnoho rodicú, kterí své deti proti spalnickám ockovat nenechají a presto tím nevzniká zádný obecný zdravitnický problém.
Protoze se ve vetsine vyvinutých zemí dnes praktikuje hromadné ockování, jedná se u tech, kde se neockuje, prevázne o tzv. rozvojové zeme nebo i jiné, kde je vseobecná lékarská péce na nízké úrovni. Nedostatecné zaopatrení onemocnelých detí stejne jako nedokonalá diagnostika múzou vést ke zvýsené úmrtnosti. V mnohých z tehle zemí je navíc problémem masové rozsírení HIV-infekce, která vede k oslabení imunního systému, jehoz bezchybná funkce je jednou ze základních podmínek lehkého prúbehu spalnicek. -- 8ohmSpeaker (diskuse) 2. 5. 2012, 18:28 (UTC)