Diskuse:Sopečné plyny

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele InternetArchiveBot v tématu „Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)

Obsahové pripomienky[editovat zdroj]

  • V tabulke v kapitole Složení plynů, by som uprednostil v poliach "Typ vulkanismu" skôr charakterizovať petrografické typy magmy, ako platňovo-tektonické charakteristiky ich výskytu (takto Horká skvrna = bázický vulkanizmus; Divergentní rozhraní = bázický vulkanizmus; Konvergentní rozhraní = intermediárny a kyslý vulkanizmus)
  • Podkapitola Transport: „Plyny jsou z místa erupce transportovány do okolí a to buď jako plyny...“ trochu sa treba zamyslieť a preštylizovať to. Plyny sú plny, to netreba zdôrazňovať. ?Chemické látky uvolňované z magmy sú transportované ako plyny atď... alebo nejak tak.
  • Zatiaľ čo ostatné plyny sú v podkapitolách hneď označené ako skleníkové. Para, ktorá je najvýznamnejší skleníkový plyn to v kapitole o pare nemá spomenuté (+ref.).
upraveno --Chmee2 14. 6. 2009, 11:27 (UTC)
  • Článok postráda petrografický a geochemický prístup, sústreďuje sa skôr na vplyv týchto plynov na organizmy a životné prostredie.

--Pelex 13. 6. 2009, 22:30 (UTC)


Poznámky švajcra[editovat zdroj]

  • Prosil bych předělat větu: Veliký obsah vodní páry v roztaveném magmatu je hlavně důsledkem toho, že se na povrchu Země nachází kapalná voda,[1] jelikož se jedná o hlavní skleníkový plyn.[7] , nerozumím jí. Copak je voda plyn? --Svajcr 17. 10. 2009, 05:11 (UTC)

Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 2 externí odkazy či reference na stránce Sopečné plyny. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 4. 9. 2018, 21:42 (CEST)Odpovědět