Diskuse:Sliznice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Prosím větší odborníky o upřesnění a depahýlizaci (nějaké ty speciální sliznice a tak), přece jen jsem ekolog a botanik, ne živočišný fyziolog nebo medik... :-) Kotec 22:37, 6. 2. 2006 (UTC)

Sorry, ale sliznice se vyskytuje i v dýchacích cestách a tam se o trávení skutečně nedá mluvit. Nechci být na své první dítko příliš hrdý, ale nebylo by lepší se o změně dohodnout přes diskusi? Ta vsunutá věta o trávení to všechno nabourává. Článek Sliznice je míněn jako obecná vysvětlivka poměrně frekventovaného pojmu (ověřte si přes hledání). Odtud vede odkaz na tkáň (tam jsem to taky trochu upravil, hlavně část Krycí tkáň a časem dodám i obrázky), kam sliznice patří (do epitelů). Vzhledem k tomu, že epitelů je hafo, tak by se tam jedna zmínka o sliznici ztratila. A taky mi trochu uniká smysl opravy funkčního odkazu "ústa a ústní dutina (člověk)", byť značně krkolomného (ale já ten článek nepsal), na nefunkční. A taky si myslím, že bakterie se správně píše baktérie (tvrdí to v těch třech knihách, které mám kolem sebe). A taky už je dost pozdě.--MiF 01:05, 7. 2. 2006 (UTC)
Jo, já jsem původně chtěl jen opravit ty savce na obratlovce, protože to nebyla pravda. No a pak jsem opravil něco navíc, co už ovšem nebylo moc konstruktivní, takže se tímto omlouvám. Ústa jsem už pořešil. Kotec 14:50, 7. 2. 2006 (UTC)

Mrknu se na to, ale až ráno. --Bodlina 22:40, 6. 2. 2006 (UTC)

Ale já jsem netvrdil, že sliznice = epitel. Čistě matematicky je sliznice podmnožinou epitelu.--MiF 01:05, 7. 2. 2006 (UTC)