Diskuse:Ska

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

článek je převzat z http://www.skaweb.cz/?r=ska doslovně... asi bych to buď přeformuloval (ale já tomu nerozumím) nebo vymazal a dal jen externí odkaz... není zbytečné kopírovat na wikipedii externí zdroje??

Já tomu taky nerozumim, ale nechal bych to takhle ve formě pahýlu. Třeba se toho někdo ujme.

Vysvětlí mi někdo rozdíl mezi "pravými skinheady" a "neonacisty"? (To není provokace - jen mne to zajímá). --Ansgar 19:18, 15. 6. 2005 (UTC)

Já typuju, že skinhedi jsou něco jako novodobí pankáči, kteří nemají neonacistické politické názory, ale maji podobnou imidž.
Skinheads byli v době svého vzniku proti rasismu a neonacismu, k obratu došlo až v 80. letech, kdy se část skinheads radikalizovala a přijala neonacismus a rasismus jako svůj program. Nutno dodat, že většina světových skinheads se dnes označuje jako SHARP (tj. Skinheads Against Racial Prejudice) a neonacisté jsou mezi skinheads v menšině. "Seriózí" média v celé ČR bohužel celý problém skinheads zjednodušují a tvrdí, že každý skinhead je neonacista.

Skinhead není neonacista![editovat zdroj]

Bohužel v nás se termín "Skinhead" naprosto trestně používá výhradně pro označení neonacistů. Toto je samozřejmě špatně!. Původní Skinheads se o politiku vůbec nezajímali, a pokud ano tak jen velmi okrajově. Takže označení "levicový" nebo "pravicový" Skinhead je nesmyslný. Potom, zhruba v 80. letech se vytvořili skupiny, kteří si začali říkat, že jsou skinheads, ale byli to "jen" neonacisté, kteří pouze převzali tento termín. A jelikož původní (apolitičtí) skinheads téměř nevyskytovali, média a veřejnost si jednoduše výraz skinhead připojili k neonacistům, kteří měli, jak jinak, než vyholené hlavy. Naproti neonacistům tomu vznikly SHARP (špatně označované za levicové skinheads) a RASH (zde působí radikálové a anarchisté). O těch ale také moc neslyšíme...

Snad "nejslavnější" SHARP byl Jan Kučera (i když popravdě to není žádná sláva se kterou bych se vytahoval - to není narážka). Jinak tu je článek o SHARPS, tak kdyby měl někdo zájem tak ať si ho přečte, popřípadně vylepší. :) --Martinnguyen 30. 8. 2008, 17:13 (UTC)

Totální nasazení[editovat zdroj]

Dělají opravdu totáči SKA? Co je posloucham, tak od ska mají celkem daleko...