Diskuse:Seznam států světa podle hustoty zalidnění

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tenhle seznam se mi velmi libi (jakozto princip) uz sem sam neco podobne kompletniho kdysi heldal nicmene:

- zdroje a data k cemu se fakta vztahujou sou dulezite a zadouci vzdycky, u techle zemepisnych udaju tohoto typu, ale bez nich clanek jakoby neexistoval, proste nema vubec smysl, inforamacni hodnota je bez toho nulova

- uzemi jejichz statut je sporny nebo jez nejsou samostatnymi staty je to dobre oznacit a vedle udelat dalsi poradi jen podle statu nebo statu nad urcitou velikosti), to klidne udelam po vyjasneni ostatnich spornych veci

- u hustoty obyvatel je zaokrouhlovani dle meho sporna vec (dost heroicky sem tyhle veci resil u psani clanku Eurafrasie) zvlast u takovehle poradi - pokud je zaokrouhleni tesne, staci mala zmena uzemi (dana treba jen premerenim) nebo obyvatel a rozdil mezi staty muze byt hned 2 obyv. na km2, tomu muze byt pousun o x mist v poradi. Navic u zemi a uzemi s malou hustotou sou pak udaje vlastne dost rozdilne od skutecnosti (uzemi muze mit 0,500 obyv/km2 nebo 1,499 a oba pak maji v tabulce 1 (pritom trojnasobna hustota!!!), nebo nesmyslne (0).

Napsat by se k tomu dalo vic, ale to je to zakladni.

Ykusim se podivat do ostanich wiki, zatim ale prosim autora, pokdu ma materialy k dispozici

--Nolanus 15:17, 25. 11. 2005 (UTC)

Nová podoba[editovat zdroj]

Konečně s tim někdo pohnul! Díky. Jenom mám jednu věc: Nebylo by lepší když je to "podle hustoty zalidnění" hnedka po názvu státu a obyvatele s rozlohou až za to?. Jo ještě mám druhou věc: Věci jako jsou Podněstří a spol. se mi tam vůbec nelíbí. --Orange.man 15. 11. 2008, 11:45 (UTC)

ad 1) dobře, hustotu zalidnění dám časem na první místo, ad 2) bohužel, na tohle nejsem vůbec odborník, nevím co tam nepatří. Bude to muset udělat někdo povolanější. --Adam Zábranský 15. 11. 2008, 12:13 (UTC)

Je tam chyba, je tam 2x Nigérie a nejspíš tam chybí Niger