Diskuse:Seznam dílů seriálu Šmoulové

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Domkán v tématu „Číslování epizod

Číslování epizod[editovat zdroj]

Podle čeho se zde řídí pořadí epizod? Tedy pokud jednotlivé televize vysílaly v odlišném pořadí, na základě kterého vysílání je tento seznam? A z jakého zdroje toto pořadí vychází. Chtěl jsem u jednotlivých postav doplnit první epizodu, kde se objevily, ale pokud je pořadí zde neznámého původu, nemělo by to smysl. Ach jo. --85.132.180.147 1. 9. 2012, 21:11 (UTC)

Podle toho, jak jsou (nebo spíš nejsou) do číslování zakomponovány ty díly, které v českých verzích neexistují, tuším, že půjde o číslování podle českého uvedení. Rozdělení na A a B chápu tak, že dvě kratší (poloviční?) části byly od vysílány společně, a náleží proto k jednomu číslu. Ale je to jenom můj odhad, závazně by to musel říct vkladatel původní informace.
Myslím, že by bylo ideální přepracovat seznam tak, aby byl řazen (a očíslován) podle původního pořadí a české řazení epizod by mělo být uvedeno v samostatném sloupci, ideálně i doplněné o datum české premiéry. Ale je to náročná úprava, kterou by měl provést znalec s potřebnými zdroji, takže se do toho sám pouštět nechci. --Bazi (diskuse) 29. 1. 2015, 19:35 (CET)Odpovědět
toto číslování epizod by mělo být podle vysílání TV Barrandov. --Domkán (diskuse) 6. 11. 2020, 08:49 (CET)Odpovědět