Diskuse:Seznam českých skladatelů

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jaký rozdíl je zde oproti Kategorie:Čeští hudební skladatelé? Kromě toho, že jsou zde navíc i data narození a případného úmrtí, podle nichž se zde stejně nedá řadit? --G3ron1mo 10. 2. 2011, 09:01 (UTC)

Stačí odscrollovat o několik obrazovek níže, objevují se tam červená jména a od písmena F pak červené odkazy převažují. Smysl je stejný jako všech jiných abecedních seznamů (Seznam dirigentů, Seznam smyčcových kvartet) obsahujících odkazy na existující i neexistující články. Zakládání seznamů je na Wikipedii oblíbená činnost (Seznam českých porotců sportovního tance, Seznam českých představitelek pohádkových princezen…). Dokud obsahují červené odkazy na encyklopedicky významné subjekty, dají se využít i jako specializovaná alternativa k WP:Požadované články. --Milda 10. 2. 2011, 11:23 (UTC)
Díky, to mi jako vysvělení stačí. --G3ron1mo 10. 2. 2011, 11:55 (UTC)

Přejmenování[editovat zdroj]

Nadpis má být stručný, výstižný a nezaměnitelný. Pokud existuje jiný encyklopedicky významný skladatel, který není hudebním skladatelem, pak článek přejmenujte. Jinak to považuji za zcela zbytečné.

Nerozumím návrhu na úpravu. Nemohl by autor navrhnout jakým směrem se má úprava ubírat?--Tom 17. 10. 2011, 09:12 (UTC)

Vzhledem k tomu, že se nikdo do dnešního dne na podporu návrhů a přejmenování a úpravu nevyjádřil, obě šablony mažu. --Tom 2. 11. 2011, 11:35 (UTC)

Pokud bych se mohl přimluvit, tak by článku slušela nějaká úvodní definice. Patří do toho seznamu i fiktivní čeští skladatelé (Jára Cimrman, Bedřich Foltýn)? Patří tam všichni folkaři (autoři vlastních písní) a skládající členové hudebních skupin? Má tam být vlastní jméno nebo pseudonym? Bez definice je asi šablona "upravit" namístě. --Postrach 2. 11. 2011, 12:15 (UTC)


Tento seznam je tady od pravěku Wikipedie jako jeden z mnoha nesmyslných seznamů vznikajících v té době. Pak do něj kdekdo připisoval kdeco. Já jsem jej rozšířil o významnější české skladatele, převážně ovšem skladatele vážné hudby, a používám jej jako podklad pro svůj projekt "Čeští skladatelé do české Wikipedie". K tomu účelu mi plně vyhovuje tak jak je. To, co navrhuje Postrach je pak upřesněno kategorií u hotových článků. Přiznejme si, že žádný jiný smysl takovéhle seznamy nemají. Dají se těžko definovat a jsou otevřené, t.zn. že nikdy nemohou být úplné. Má-li však někdo chuť to nějak vylepšit, nehodlám mu v tom bránit. Jen prosím – nic nemazat!--Tom 2. 11. 2011, 15:08 (UTC)